Konu: NE YAPMALI?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-05-2013, 02:33 PM   #6 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: NE YAPMALI?

jamiemor.. maviinci'ninde dediği gibi bir kısır döngünün içine girmişsin. Senin gibi ben düşünseydim eğer kendime şunları söylerdim. Birinin beni araması merak etmesi düşünmesi tabikide hoşuma gider ama biri beni aramadığında merak etmediğinde düşünmediğinde bu neden benim canımı sıkıyor ki hem.. Onların böyle davranmaları benim sevilmediğim anlamına gelmez.

Eminim onlarda benimle aynı sorunlarla karşılaşmış ve bu sorunlara bir açıklık getiremedikleri için zamanla böyle ilgisiz kalmış olabilirler. Sonra onları oldukları gibi kabul etmek gerekiyor. Herşeyden önemlisi annen, baban ve kardeşin seni merak edip arıyor aramak için belkide bahane arıyor ama sonuçta seni merak edip arıyorlar. Sen bunun için sevinmek yerine şikayet edip duruyorsun.

Baban senin konuşmanı hayatındaki değişiklikleri yaşadığın olayları dinlemeyi daha çok seviyor ve bu yüzden de hıhıhıhı tepki vermesi gayet normal. Annen senden şikayet etmek yerine şöyle düşünebilirsin seni eleştiriyordur. Eleştirilerde ağır olmadığı sürece katlanılabilinir. Aslında annen seni eleştirerek kötülük etmiyor o bile farkında değil ama iyilik yapıyor.

Biri seni eleştiriyorsa senin göremediğin yada farkedemiğin bir olumsuz özelliğinden kurtulma fırsatı sunuyor sana tabii öncesinde o eleştirisinde haklılık payı olup olmadığını gözden geçirmekte fayda var.. Kardeşin seni arıyor derdini anlatıyor seninle konuşma gereği duyuyor. Senden çok uzakta ve belkide senin eksikliğini ve özlemini duyuyor. İnsanlar her zaman açık açık duygularını ifade edemiyor.

Edemediği içinde kuruntu yapıp kendi kuruntularımıza inanıyoruz. Ailen seni arıyor. Bunun için sevinmen yerine bundan şikayet ediyorsun. Sen aramışsın o aramış kimin umrunda böyle önemsiz detaylara takılmak insanı tüketmekten başka bir işe yaradığını söyleyemem. Serbest bırak bu duyguyu bu takıntıyı. Sen böyle birisi değilsin sadece bu davranışında hatalısın hepsi bu..

Bak bende her ne kadar dile getiremesemde ailemi severim ama ne az ne çok ben uzakta olduğum zamanlarda da böyle bir şeyi takıntı haline getirmem asla. Çünkü şunu farkettim. İnsanı içten içe tüketen ve kısıtlayan iki duygu abartılı endişeler ve saçma sapan takıntıların bütünü.. Takıntılardan ve endişelerden kurtuldukça hem kısıtlanmış özgürlüğün artıçak hemde sanki üzerinden gereksiz bir yükün kalktığını hissediceksin.

Jamiemor eğer yeni arkadaş edinecek kadar yeni ortamlara girebilecek kendini tanıtabilecek kadar kendine güveniyorsan, yeni yeni arkadaşlarına sahip olabilirsin.. Sana Hayatında başarılar.. Sevgiyle Kal. Kendine iyi bak. Öperler
__________________
https://twitter.com/yavyyu
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla