Ne demek :)) kontrol etme baskısı zekice. Düşünsem aklıma gelmezdi. Zaman zaman benimde üzerimde baskı oluyor daha doğrusu kendi kendime baskı yapıyordum ama bunu bilerek yapmıyordum. Diyelim zorlandığım bir şeyi yapmak için karar verdim. Yapmaya karar verdiğim şeyi yapana kadar kendime baskı uyguluyordum farkında olmadan. Karar verdim ya o kararı yerine getirmezsem rahat edemiceğimi düşünür bir an önce yapmaya karar verdiğim şeyi yaparım. Ama söz konusu büyük karar almaya gelince aldığım kararlar önemini yitiriyor.
Motivasyon konusunda bu forumdan fazla beklenti olmasın daha çok kendini motive etmeye çalış. Ayrıca değer duygusunu ilk defa duyuyorum. Değer duygusu nedir? Moralin bozuk olduğunda, motivasyonun düştüğünde moralini neler düzelttiği bulursan moralin bozulsada kolayca moralini düzeltebilirsin. Benim mesela müzik dinlemek moralimi düzeltir. ilgimi çeken bir yazıyı okumakta kendimi çok iyi hissettirir.
Neşen sırıtmanın ötesine de geçicektir. Hazır olduğun zaman. Kendine iyi bak. Değişimlerinin devamnı bekliyorum.