Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2014, 10:27 PM   #5 (permalink)
elisya
Üsteğmen

elisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 565
297 Mesajinıza toplam 1,016 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the rough
Standart Cevap: Suçluluk duygusu ve zehirli içsel düşünceler, eleştiriler

Alıntı:
darkvampire Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O EFT tekniğinin adını unutmuştum. Teşekkür ederim. Fakat kabul etmek istediğimiz şeyi açıkça belirt edeceğimizden bahsediliyor. Ben temel sorunlarımı bilmiyorum. Ben insanların sosyal hayatlarıyla kendiminkini karşılaştırarak çok kötü sinir krizleri geçirebiliyorum. Bu karşılaştırma olayını gören olmasın diye odamda döküyorum gözyaşımı. Kendimi odamda yumrukluyorum. Sorunu farkettim farkedeli daha iyiyim. Ancak bugün bir kaç kez daha sinirlendim buna... Öyle yani teşekkür ederim ikinizden de.

Darkvampire.. Kisaca EFT nin mantığını özetlemek gerekirse ;

EFT ; Kişinin o AN 'da ki DUYGU durumunu iyileştirmek diyebiliriz. Gün içerisinde bizi aşağıya çeken duygularınızı, öfke, kızgınlık,nefret,şiddeti, gibi olan duygularımızı serbest bırakmaktır

Temel EFT yi 5 dakika da öğrenip kullanabilirsiniz. Çok da işinize yarar. Kısaca:
1-Öncelikle üzerinde çalışmak istediğiniz duygu durumunu belirleyin. Öfke, endişe,kontrolu kaybetme korkusu....vb.
2-Başa çıkmak istediğiniz duygu durumunu ölçelim. 1 den 10 kadar cetvelimizde sayılar var.1 en az duygu durumu ( hiçöfkeli değilim), 10 en üst duygu durumu (çok öfkeliyim.) 1 le 10 arasında neredesiniz?
3-Şimdi EFT turuna başlayabiliriz. 1 tam tur EFT yaptıktan sonra duygu durumunuzu tekrar ölçün ve gerekirse bir kaç tur yapın.

Yanii sen benim sorunum şu, şu, şu diye ayırman gerekmiyor. Hatta hiçbir nedenle içinde bilmediğin tüm öfkene yada korkuna da çalışabilirsin. Bu senin tamamen içindeki bu tür negatif DUYGULARININ bedeninden, belli meridyen noktalarına vurarak dışarı atmandır. Bu sayede bedenin rahatlaması.
EFT uygulamasının amacı bizi kısıtlayan duygulardan özgürleşmektir. Sorununu bilmek zorunda değilsin aslında. Ben de birçok defa '' şu an da içimde beslediğin BU NEFRETİME, BU KORKUMA rağmen.... diye EFT mi yapmıştım. Ve çok faydasını gördüm.
Bende çok daha detaylı bir şekilde araştırma yaparsan '' delioğla'nın dediği gibi EFT senin çok işine yarayabilir. Eğer istersen siteden bu konuda bilgi bulabilirsin, bende basit bir el kitabı olucak. Burdan başlayabilirsin. Biz sana yardımcı oluruz.. :)