Cevap: şişkoyum Merhaba Arkadaşlar,
Siteye bugün üye oldum. Siteyi biraz inceledikten sonra asıl aradığım konuyu buldum :)
Kiloyla ilgili benim de problemim var. Pek çok yöntem denedim ama hep sıkılıp yarıda bıraktım.
Diyet, spor, ilaçlardan başka NLP, EFT gibi kişisel gelişim çalışmalarını da incelediğim dönemler oldu ama onlar da yarıda kaldı.
Verdiğimden fazlasını geri aldım bırakınca.
Kilodan önce yarıda bırakma nedenlerimi bulup çözmemin daha doğru olacağını yıllar sonra fark ettim.Kilo vermemek için bir sürü bahane uydurmuşum meğer:)
Bir süredir enerji çalışmaları, subliminal mesajlar gibi kişisel gelişim yöntemlerini araştırıyorum.
Kilo vermeme engel olan bilinçaltımdaki mesajları keşfetmeye başladım bu çalışmalarla. Herkesin kendince farklı sebepleri var.
Telkin müziklerinin bu sorunu çözmem için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
İnternetten 1 cd alıp dinlemeye başladım önce.
1 haftadır da hayatımdeğişti sitesinde bulduğum ego güçlendirici ve suçluluk duyguları müziklerini, tavsiye edildiği gibi günde 10 saat olmasa da, fırsat buldukça dinliyorum.
İlk izlenimlerim: Kendime güvenim arttı. İsteklerimde içimde daha netim. daha kararlıyım, daha pozitifim, mutluyum, çalışma hevesim artıyor.
Müzikten(telkinden) midir dönemsel midir bilmiyorum ama bu haftaki değişimim bu şekilde.(Bu vesileyle yorumlarımı da paylaşmış olayım)
Bu müziklerden sonra da kilo verme müziklerini denemeyi düşünüyorum.İlerleyen zamanda paylaşmaya çalışırım gelişmeleri.
Konuyu açan arkadaşa tavsiyem: Ben kilo vermek istiyorum deyince kilolar gitmiyor maalesef. Tecrübeyle sabit. Çaba da göstermek lazım.
Hevessiz gibisin. Önce psikolojik olarak kilo vermeye hazırlanmalısın. İnternetten araştırabilirsin bu konuyu(Bu sitedeki müzikler de oldukça başarılı gibi geliyor bana).
Buraya geldiğine göre sen de farkındasın zaten bunun. Ne güzel, erken yaşta fark etmişsin, araştırıp bulmuşsun bu siteyi.
İçindeki olumsuz soruları bulup cevapladığın, olumsuzları olumlu cevaplarla değiştirmeye karar verdiğin zaman zayıflamaya da başlayacağını düşünüyorum.
Hareket ve sağlıklı beslenme yeterli olacaktır devamında.
Protein diyetlerini tavsiye etmiyorum. 1-2 arkadaşım yaptı azimle, başarılı da oldular ancak ağız kokusu başladı.
Kendileri farkında değiller bunun ama çok rahatsız edici. Daha sonra internette protein diyetlerinin bu tür yan etkileri olduğu bilgilerini okumaya başladık.
İlle de bir yöntem kullanmak istersen alkali beslenmeyi araştırmanı tavsiye ederim. Ben bu ara yasaklar çekicidir, onun için yasak yok sloganını benimsedim.
Bir de yemek kilo yapmaza ikna edebilsem kendimi süper olacak :)
Spor için de illa bir salona gitmek gerekmiyor. Yakınlarda bir parkta, evin etrafında, mümkünse sahil kenarında, doğada yürüyüşler de yapılabilir.
Parklarda kondisyon aletleri de mevcut.Doğada spor yapmak insanı daha mutlu yapıyor.Üstelik havalar da çok müsait artık.
insan kendini dışarı atmak istiyor. Hem de param yok salona gidemiyorum dolayısıyla spor yapamıyorum bahanesini de çürütüyor.
1 arkadaşını da ikna et sıkılırsan. zayıf da olabilir arkadaşın. neticede spor zayıflamak için değil sağlıklı olmak için yapılır.
Başkasına nasihat vermek kolay tabi:) ama bu yazdıklarımı ben de deneyimliyorum. Göreceğiz bakalım neler olacak.
Görüşmek üzere... |