Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2014, 02:37 PM   #5 (permalink)
bbb
Teğmen

Tesekkür: 741
66 Mesajinıza toplam 95 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bbb is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Ne oldu bana böyle? Yardıma ihtiyacım var...

Alıntı:
Mehmet1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeş önerdiğin şeyler gerçektende mantıklı ve güzel şeyler sağolasın. Fakat ben sosyal fobi olduğumu pek sanmıyorum çünkü öyle aşırı heyecan aşırı utanç felan yok bende ama olamaz demiyorum olabilir belkide sf olabilirim. Ben çok araştırdım durumumu ve bi ara bipolarım galiba diye kafama takmıştım ama ne biliyim ne bipoların tanımı nede sosyal fobinin tanımı tam uymuyo bana. Bak sana şuanki halimden bahsediyim, arkadaşlarım dışarı çağırdı biyerde oturup maç izleyelim diye, bende gittim. Orda 6 kişi vardı ve ben 2 kişi tanıyorum orda. Neyse öyle tokalaştık falan ben ismimi söyledim onlarda söyledi. Onların hepsi birbirini tanıyo ama ben dediğim gibi 2 kişi tanıyodum. Oturduk onlar başladılar muhabbet etmeye bende onları sadece izliyorum dinliyorum yani başka bişey yok konuşmuyorum. Gülüyolar eğleniyolar keyifleri yerinde konuşuyolarda konuşuyolar ama ben konuşmuyorum suskunum hep aklıma konuşcak bişeyler gelmiyo. Biraz zaman geçti ordan çocuğun biri kardeşim sen niye hiç konuşmuyosun dedi. Bende bahane uydurdum biraz başım ağrıyoda dedim. Ben bunu çok yaşıyorum yani ilk defa değil. İstekliyim, insanlarla konuşayım eğlenelim diyorum kendime ama olmuyo icraate geçemiyorum. Bazende çok nadir oluyo, konuşuyorum espriler havada uçuruyorum falan bu kötü halimden eser yok ama bu çok nadir oluyo. Mesela 2hafta önce arkadaşlarla yine oturuyoz benim çenem bi açıldı ohooo, konuşuyorum espriler patlatıyorum herkesin keyfi yerinde falan. Ama çok nadir oluyo bu, genellikle bu kötü suskun konuşamayan halimdeyim. Sanki beynim bazı zamanlar az çalışıyo bazı zamanlarda biraz fazla çalışıyo. Yada şöylede açıklayabilirim; sanki on-off (açık-kapalı) düğmelerim var ve ben genellikle off dayım ama bazende on a geçiyorum ve on daki halim çok iyi. Bilmem anlatabildim mi. Bişey yaşadınmı diye sormuşsun sevdiğim kızı bıraktım 1 sene oldu ondan sonra acı çektim işte. Kimseyide sevemez oldum zaten ondan sonra, ama anladımki benimkisi bağımlılık gibi bişey, ne onunla yapabiliyorum nede onsuz. Saplantı oldu yani. Yalnız bu yaşadığım sorun sevdiğim kız hayatıma girmeden öncede vardı yani bunun yüzünden olduğunu sanmıyorum.
mesaj içeriğinizde, araştırma yaptığınız ve tanılarda sıkıntılar olduğuna yer vermişsiniz..

yanlış hatırlamıyorsam, yıllar önce, "15 dahi beyin" adında bir kitap vardı.. piyasada bulabilirseniz, okumanızı tavsiye ederim... kitapta, tanılar için faydalı testler vs.. diğer bilgiler (gıdalar dahil) bir çok bilgiye yer verilmiş... karar size kalmış...

sevgiler... / saygılar...
bbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla