Cevap: KÖTÜ BIR AİLE ÇEVREM VAR YARDIMA İHTİYACIM VAR! Sevgili Ruhum Papatya,evladım yaşındasın hatta kızım senden çok büyük bir yaşta ben 48 yaşındayım.Sana ben şunları yaşadım diye anlatmak istemiyorum,herkesin hayatın da küçüklü büyüklü travmaları vardır,sanmaki mutlu mesut yaşayan herkes güzel bir çocukluk ve ergenlik geçirdi,önemli olan bunların üstesinden nasıl gelebildiğindir.Tam ergenlik yaşındasın ve yaşadıkların hiç kolay şeyler değil ama üstesinden de gelemiyecek şeyler değil,öncelikle sana tavsiyem asla ve asla anne ve babanı yargılama,babanın uyguladığı şiddeti hoş gördüğüm için değil,nasıl yetişti ailesinden ve çevresinden hangi şartlanmalarla büyüdü bilemezsin,aynı şey annen için de geçerli,bu yaşa kadar çevresinden gördüğü baskıları sana uyguluyor ve onları değiştiremezsin,kafamı dağıtayım dediğin olay sadece dışarı çıkmak mı,yoksa evden uzaklaşmak mı,ne kadar dışarı çıksan da eve döndüğün de aynı olaylar sorunlar seni bekliyor olacak,peki ne yapacağım o zaman dediğini duyar gibiyim :),çare sensin,kendin de,yukarıda ablalarının da dediği gibi okumalısın,kişisel gelişim ile ilgili kitaplar oku,okula gidiyorsan mutlaka kendine bir hedef belirle,gitmiyorsan da okumanın bir çaresini bul meslek edin kendine şu anki amacın bu olmalı,eğer bir mesleğin olursa yarın büyüdüğün zaman kendi ayakların üzerinde durabilmelisin,belki annen de mesleği olsaydı babanın bu yaptıklarını çekmezdi,sen şu anda çaresizce dayanamıyorum dedikçe dayanamazsın,oysa kabullenmen gereken ilk şey,evet daha okulun bitene kadar ailenle birlikte yaşamak zorundasın,madem yaşayacaksın nasıl sorunsuz yaşarım diye düşünmelisin,onların istediği gibi olmak,kişiliğinden ödün vermek zorunda değilsin,sadece nasıl toplumda yaşarken bazı kurallara uymak zorunda isek sen de evde ebeveynlerinin kurallarına göre yaşamaya çalış,sen annene sevgiyle yanaşır,içindekileri ona anlatırsan seni daha iyi anlayacaktır emin ol,dışarı çıkmak istediğin de madem ki yollamak istemiyor,onun da seninle gelmesini iste beraber gezin,annenle paylaşın bazı şeyleri,sinemaya gidin cafede oturun, bunu yaptığın zaman annen de seni anlamaya başlayacaktır.Ve lütfen okulunu ihmal etme senin için en önemli şey meslek sahibi olmak olmalı,bu hayatının değişim noktası olacak,bundan sonraki hayatının geri kalan kısmının ilk günü bugün olsun geleceğinin temellerini sen atacaksın,şu anda tercih yapma zamanın,ya kendi ayakları üstünde duran dimdik bir kadın ya da annen gibi koca eline muhtaç bir kadın seçimini yap. Seni çok öpüyorum,sevgi ve ışıkla kal |