Cevap: Herseyin bi çözümü var mıdır?! Tabii ki vardır. Ozguven sorunu genellikle küçüklükte yaşananlardan ve çevrenin telkinleri yüzünden meydana geliyor. Benim de aşırı derecede ozguven sorunum vardı ve bunun tamamen kendi bilinçaltımla ilgili olduğunu biliyordum. İlk başta cümlelerinizi değiştirmekle başlayın. Kendimi başkalarıyla kıyaslıyorum demişsiniz mesela. Kendi kendine x böyle ben böyleyim veya x bunu yapabiliyor ben yapamıyorum şeklinde mesajlar verirseniz bilinçaltı bunu bir zaman sonra olduğu gibi kabul eder. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı bırakın, her insan farklıdır ve özeldir. Bu süreç içinde aklınıza olumsuz bir cümle geldiğinde onun olumlu halini söyleyin kendinize. Mesela ben bunu yapamıyorum diye düşündüğünüzde ben bunu yapabilirim, başarabilirim diye telkin verin kendinize.
Benim bu sorunun üstesinden gelmeye başlamamda bu yöntemini ve özellikle sitedeki telkinlerin etkisi çok büyük. Telkinleri eylül ayından beri günde bir saat dinlemekteyim. Hala tam olarak atlatmış sayılmam ama gerçekten kendime güvenim geldi, siz de yapabilirsiniz. |