Cevap: SENİHA'NIN DEĞİŞİM YOLCULUĞU sağolun.
beynimdeki dalgaların oranı yanlıştı. yeşil alan azalmış. şimdi tam hatırlamıyorum. psikiyar ilaç verdi. ilaçlar baştan çok uyku yaptı. iyiymiş aslında. ben de psikiyatrımı değiştirdim. ilaçlarım da değişti. ilaçların kilo gibi yan eetkisi olmadı. kilo yapmayan ilaçlar vereceğim dedi. amacımız depresyonu yok etmek dedi. depresyon gidince zaten konuşma isteği de geliyor. zamanla ilaçların faydasını gördüm. gülebilmeye baladım.şu an eskisi gibi sık sık mutsuz değilim. bulutlu havalar mutluluğumu engellemiyor.
psikolog bana konuşma ödevleri verdi. biraz yapabildim.
aynı zamanda psikolog ufkumu genişletti. bana davrandığım olaylarda yanlışlarımı gösterdi. aslında bu yanlışları ben de farkediyordum ama başkasının söylemesi insana daha fazla etki ediyor.
psikolog hastanede bana başkalarına soru sordurttu.
şu an geçişte yapamayıpta yapabildiğim şeyler: yol tarifi sormam gerektiğinde kolay gelsin diyerek başlayabiliyorum.
yabancı erkeklere bir şey söylemem gerektiğinde abi diyerek başlayabiliyorum. sosyal ortamlarda daha az çekiniyorum .birine bir şey söylemek istediğimde çok fazla zorlanmıyorum.
yapamadığım: kalabalık ortamlarda ve erkeklerin olduğu yerde sesim duyulmuyor, duyulması beni rahatsız ediyor. ama onu da alıştırmalarla aşacağım inş.
buraya yazmamın sebebi herkesin fayda görmesi
şu da var ki; her psikolog herkese iyi gelmeyebilir. onu da bilemem. |