Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-08-2016, 02:36 AM   #4 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen

Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: ne yapmalıyım

İşin açıkcası biraz daha genel yazmaya çalışıyorum.İşin açıkcası baban biraz kendi üzerinde ki suçluluk duygusunu size sararak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor.Bir nevi üste çıkmaya çalışıyor bunu da en yakınındakilere yapacak.

Hani bir söz vardır an gelir doğruyu söyleyen değil sesi en yüksek çıkan (bağıran) kişinin dediği olur çünkü bu kişi herkesi sesiyle bastırmıştır.

Sizin ananıza taraf olduğunu düşünüyor ve üstte çıkmaya çalışıyor.Annenizin haklı olduğunu düşünmenizi istemiyor çünkü bu onu suçlu duruma düşürecek ve kendini suçlu hissedecek o da sizin üzerinizde baskı kuruyor.

Bunlar nacizane görüşlerim.Neticede bunlar hassas konular herkesin annesi babası ne kadar kötü olsalar bile kendisine özeldir.Laf söylenmesini istemez.Ben de elimden geldiğince hassas olmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi belki bir sene sonra belki ike sene sonra bu tavrı yumuşayacaktır.Ataerkil toplumumuzda maalesef boşanma hoş görülmüyor.Özellikle bir erkek için sıkıntılı bir süreç.Ayıca bazı bölgelerimizde gelinlikle girdiğin evden ancak kefen içerisinde çıkabiliyorsun.Böyle olunca erkekler bunu sonuna kadar kullanıyor sonra hatun kaçınca bunu hazmediyor.Böyle yetiştirilmemiş çünkü.Herkes karıma sahip olamadığımı düşünüyor şeklinde kuruntu üretiyor.

Elbette bu süreç zor bir süreç.Bilemem memleketinde bir işçinin yövmiyesi ne kadar.En son bıraktığımda 50 liraydı tarım işi (çok zor olan çapalama işleri filan değil)Velev ki 80 lira olsun hadi doksan gün çalışamazsın çalışsan 7200 tl yapar.Bu parayı zaten veremeyecekse ya da ikinizin çalışmasıyla bütün işler bitiyorsa hesaplar karışıyor.

Neyse gecenin bir yarısı matematiğe sarmayalım ama zaten sen o parayı çıkarırsın ister babanın yanında ister başkasının yanında.Ben 4000-5000 lira gibi bir yıllık masraf yapıyordum üniversitede.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla