26-08-2016, 01:09 AM
|
#2 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: ne yapmalıyım Hoş geldin ve geçmiş olsun.
Öncelikle zaten hikayenden bahsederek bir adım atmış oldun.Yaşadığın şeyleri anlayabildiğimi iddia etmiyorum ama iki taraftan birini seçmek zorunda kalmaktansa tarafsız olmayı ya da benim deyimimle " harici" olup iki taraftan da nefret etmeni anlaşılır buluyorum.
Yaşını ve annenin yaşını bilmiyorum ama genç bayanların özellikle ekonomik özgürlükleri yoksa boşandıktan sonra evlenmesi doğal bir süreç.Sizi düşünmediği için dert yanıyorsun ama o noktada kendisini düşünmek zorunda kalabilir.Uzaktan kolay gözüktüğü için yazmıyorum bunları.Belki o evlilikten de bir çocuğu olacak annenizin.Anne bir kardeş olmak değişik bir şey hele ülkemizde...
Evlendiği eşinin küçük çocukları olabilir ( zaten amca da bu nedenle evlenmiştir.) annen bu çocuklara bakmak zorunda kalabilir size ilgisi azalabilir.
Bunların hepsi ihtimal dahilinde ama beyin en çok böyle zamanlarda olasılık hesapları yapıyor.Öyleyse şöyle olur , böyle şöyle.Bu dünyaya gelirken ebeveynlerini seçme şansın olmuyor maalesef.Bu nedenle bir taraf annen bir taraf baban.Sende reşit bir bireysin.Zor olacak ama bu tarihten sonra kendi ayakların üzerinde durmaya çalışacaksın.Sen de söyledin ikisi de birbirini suçluyor.Beraber olma ihtimalleri neredeyse hiç yok.
Ebeveynlerinin hayatı belirli bir müddet sonra düzene girecek en azından ben onun yüzünü görmek istemiyorum ama siz ne yaparsanız yapın diyecek baban.Mesele bu sürecin ne kadar süreceği ve sana ne kaybettireceği.
Bu nedenle kendi hayatını kendin kuracaksın.Onlar seçimlerini yaptı sen de kendi seçimlerini yapacaksın.Burada annneden veya babandan birisi seç demiyorum ama hayatını devam ettiririken yalnız olacaksın ve seçimler yapacaksın.Güçlü olmaya çalış.
İşte bu noktada forum devreye giriyor.Forumda hikayene benzer hikayeler göreceksin.Onların benzer durumlarda ki tepkilerini öğreneceksin.Okuyacaksın , yazacaksın forumda.Bu forumda ki insanların pek çoğu kendi ölçeğinde zor seçimler yapan veya sorunlar yaşamış bunları aşmaya çalışan kimi aşmış kimi hala uğraşan kimseler.Tekrar hoş geldin.
Bunları kamyon arkası bilgeliğine yorabilirsin ama bir kere ümitsizliğe düşmtün mü sanki çaresi olmayan hiç kimsenin bilmediği bir hastalığa yakalandığını düşünüyorsun ama öyle değil senin yaşadıklarının bir benzerini alış veriş yaptığın mağazada ki tezgahtar kız da yaşıyor veya üniversite de sessizce amfinin önüne oturan arkadaşın babası mide kanseri...
Bunları okuyunca farkındalıkların artacak.Sadece senin başına gelmiyor. |
| |