06-11-2008, 01:05 PM
|
#5 (permalink)
|
Çevirmen
Tesekkür: 424
421 Mesajinıza toplam 2,289 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Bumerang mı Yoksa Çekim Yasası mı? Bakın arkadaşlar elimde ilgimi çeken bir kaç tane alıntı vardı çekim yasası hakkında 1 tanesini bulabildim sizinle paylaşmak istiyorum,gerçekten çok açıklayıcı ve motive edici...Diğerlerinide bulursam bu başlık altında paylaşırım etrafınızda kendine acıyan bir sürü insan görmüşsünüzdür.sürekli az ücret aldığından,geçim sıkıntısından, kronik ağrılarından,sorunlu çocuklarından veya aile bireylerinden,işlerin kötü gittiğinden,kötü kaderden.bu insanlar kuyu kurubağası gibidir.kuyu kurbağasının tek vizyonu evreni o kuyudur.kuyu kurbağasına okyanustan söz edemezsin.
gelelim bizim insanlara.bilimsel deneylerde de kanıtlandığı üzere öğrenilmiş çaresizlik sendromu yaşamaktadırlar.şöyle ki:
[bir pire insan ölçülerinde olsaydı bir zıplayışta 400 futbol sahası mesafe katederdi.iyiki değil.bu pireyi kavanoza koyuyorsunuz.bir hafta sonra kavanozun boyutlarından daha öteye zıplayamıyor.tabi bir hafta kafayı vura vura ------ikinci deney:içinde su olmayan cam akvaryumda bir yılan ve fare var.fare cam bir bölme ile ayrılmış.yılan günlerce deneyip cam arkasındaki fareyi yiyemeyince kafasında bir yargıya varıyor."ben bu fareyi yiyemem.seçilmiş mi korunmuş mu artık?"1-2 hafta sonra cam kalkıyor ve fare yılanın tarafında üstünde altında serbest dolanım hakkını elde ediyor.]
İŞTE bu bahsettiğimiz insanlar şartların,dünyanın o kadar gerçek olduğuna inanıyorlar ki hiç bir zaman büyük servetlere lüx dedikleri imkanlara kavuşamayacaklarını biliyorlar.tek kaynakları maaş,tek stratejileri tasarruf ayak yorgan ilişkisi.
büyük servetlerin ancak atalardan nesillerden kalan mirasla gelenekle olabileceğine inanmaktalar.mütevaziliği yetinmeyi erdem sanmaktalar.ama şu duayı da herhalde hiç bilmemekteler.[ya rabbi şüphesiz sen bağışta bulunanların en hayırlısısın. öyleyse bana (daha önce kimseye verilmemiş ve verilmeyecek)hiç kimsenin ulaşamayacağı bir saltanat bağışla]ne kadar mütevazi bir dilek!!
bir insanın ömrüne nekadar başarı servet ün sığabilir?ve her biri sıradan insanlar için hayatta yapılabilecek tek amaç sayılsa bile.alın listeliyorum:
*bir spor dalında bölgesel birincilik
*bir spor dalında avrupa birinciliği
*amerikaya gidebilmek
*amerikada yarışta 2. olmak
*seneye aynı yarışı kazanmak
*profesyonel organizasyonda 5 sene üst üste dünya şampiyonu olmak
*bu yarışlardan sponsorlardan kazandığı parayla bir iki nesil geleceğini garantilemek
*hoolywoodda film çevirmek
*gişe rekorları kıran 10 kadar film çevirmek
*eski amerikan başkanının kızıyla evlenmek
*seçime girip vali olmak
*amerikan başkanı olmaya bu kadar yakın olmak
bir ömüre bu kadar başarı ve belki daha fazlasını sığdırmak.aileden gelen sermaye destek falan da yok.bu sebeple sınırlarınız düşünebildiğiniz ve inandığınız kadardır.
bir kaynağa göre büyük piramiterin birisinin o günkü imkanlarla yapım süresinin 600yıl süreceği idi.peki hangi motivasyon 600yıl sürer?osmanlının ömrü kadar yani.GÜÇ düşüncelriniz ve inancınızdır.gücünüzü maaşınız ve tasarrufunuz kadar düşünürseniz grostonluk gemilere,500beygirlik lüx otomobilinize kavuşamazsınız.sıradan insan 10000ytl yıllık vergisini ödeyebilecek parası yoksa o otomobile sahip olmayı düşünemez.önceki otomobilimin değeri şu anki otomobilimin bir lastiği ve cantı kadardı.tabiki özel lastik ve cant
daah önce kesin sonuçlar aldığımı ve üzerinde çalıştığım projelerim de olduğunu yazmıştım.ama kuyu kurbağalarının dar vizyonları kendi kuyularını dışında evren ve inanç sistemi olduğunu kabul etmemeleri eleştirilerinde kırıcı olmaları sonucunda projelerimi bitirene kadar açıklamak istemiyorum.ve ya üstü kapalı geçmek istiyorum.yöntenlerim de kısaca mutluluk kapanı olamak, düşünce kontrolü için meditasyon (herşeyi düşünce ile yaptığına inanırsan diğer insanlardan daha güçlü ve hızlı yaşamına sokuyorsun düşüncelerini),sınırlarının imkanlarının sahip oldukalrın değil düşüncelerinin olduğunu bilmek,sahip oldukalrınıza şükretmek, kitaptan okuduğunuz etkili süreçler kısmındaki uygulamalar ve tabiki sizin özgün yöntemleriniz.yeterince iyiyseniz sizin gerçek dediğiniz gerçektir.görüşmek üzere.
düzeltme:yazımı okuyunca bazı yerleri herkesin bildiği önyargısıyla atlamışım veya eksik bırakmışım."pire kavanozdan çıktıktan sonra dış dünyada kavanoz boyutlarında zıplayabilmekte.---yılan fareyi yiyemeyeceği yargısıyla öğrenilimiş çaresizlik geliştirmekte ve şartlar değişse de yiyememekte---mütevazi dilek hz.süleymana ait.davutun oğlu süleyman sanırım.-----ömrüne bu kadar başarıyı sığıdıran arnold schwarzenegger----kitaptan okuduğunuz etkili süreçler kısmında bahsettiğim kitap sekret----
hadi söyleyeyim 500 beygirlik araba da mersedes cl 63 amg ve 550beygir 6300 cc darısı başınıza
__________________ -Want 2wi N- ÖNYARGILARI YIKMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA DA ZORDUR - PROF.DR ALBERT EINSTEIN |
| |