Redflowers'cım çok güzel yazmışsın,hepimizin böyle zamanları oluyor,dalgalanmalar yaşıyoruz veya yoruluyoruz hatta inancımızı kaybedebiliyoruz.Bu telkinlerin ve çalışmalarımızın en büyük avantajı bu noktaya gelsek dahi hemen " ee kendine gel noluyor ,toparlan bakalım vazgeçmek yok " diyen bir kontrol mekanizması yaratmaları ve çok şükür ki içimizden gelen bu sesi farkedecek duyacak kadar bizim de duyarlılaşmamız..Belgin çok doğru söylüyor,içe dönüp zaman zaman dinlenmek lazım,zihni serbest bırakmak lazım durdurmak lazım,zihin yokmuş gibi hani OSHO'nun dediği gibi sadece tanık kalma,izleme durumu (OSHO kısa sürede kafama bir çok mantıklı şey soktu
![89a](images/smilies/tongue1.gif)
her ne kadar mantığmızı sürekli devrede tutmamızı istemese de kendi söyledikleri zaten taş gibi mantıkla yerine oturuyor ) :)) Ama işte okumaktan ziyade hayata geçirebilmemiz lazım bunları ben de buna çok uğraşıyorum..
Belgin'in dediği gibi hazır olduğunuzda hiçbir el geri çevrilmiyor ,çünkü o kadar koşulsuz ve güzel bir sevgi var ki evrenden,yaratıcıdan gelen,herzaman hayrımıza (biz bilmesek de ) olacak şekilde işleyen..Bu motivasyon azalması konusunu 30 günlük mucizleri okurken ben de düşünüyordum ,tam da onunla ilgili bu konuya cevap gelmiş redflowers'tan :))Sonra düşünürken dedim ki burada kilit nokta 2 kelime var " sabretmek ve inanmak " hatta bir forumda okumuştum bir cümle "Sabretmek hayatta almamız gereken en büyük derstir." çok doğru ..Bir metodu denerken çekim yasası veya 2 nokta olsun,ne olursa mutlaka her metodun temel öğretileri bunlar ,hatta ben çoğunlukla sabırszlandığım veya motivasyonumu kaybettiğimde telkin yapmam gerektiğini dün akşam düşündüm kendime "sabret,inan" diye..inanmanın arkasından teslim olmak zorundasınız yani inancın getirdiği evrene güven ve teslimiyet..bütün metodların dediği gibi "
zaten isteklerimizin olacağını/olmuş olduğunu bilmemiz lazım,bizim onlara kavuşmamız an meslesi " O an meslesi kavramı da biz insanlara özgü yani sabretmemizin gerekçesi ,çünkü Evrende zaman kavramı olmadığından "an meslesi " bizim sabretme dersini öğrenebilmemiz için Evrenin bize hazırladığı güzel bir oyun :))
İsteklerimiz olmuyorsa da arkadaşlar (tam bir teslimiyet ve inanç gösterip metodları doğru uyguladığımız halde) 2 seçenek var ; ya dediğim o zaman daha aşılmamıştır bir süre daha vardır (çünkü isteklerin gelmesi için bütünün hayrına olan zamanın gelmesi gerekiyor) veya o isteğin bize ulaşması bizim sebebini bilmediğimiz/öğreneceğimiz bir durumdan dolayı hayırlı değildi..Her 2 durumda da Evren bizim için en iyiyi ,en hayırlıyı veriyor bize,buna inanmaktan ve güvenmekten başka daha güzel yolumuz yok :)