Motivasyon
moral motivasyon,
motivasyon çalışmaları,
motivasyon eğitimi,
motivasyon önemi,
motivasyon nedir,
motivasyon makale,
motivasyon örnekleri,
motivasyon eğitim,
iletişim motivasyon,
motivasyon teorisi,
yönetim motivasyon,
motivasyon yönetimi,
işletme motivasyon,
işletmelerde motivasyon,
liderlik motivasyon,
güdülenme motivasyon,
motivasyon için,
iş motivasyon,
motivasyon teorileri,
motivasyon teknikleri,
eğitimde motivasyon,
motivasyon kuramı,
motivasyon anket
| motivasyonunuzu nasıl artırabilirsinizGenel Kişisel Gelişim Cd'leri ve Motivasyon motivasyonunuzu nasıl artırabilirsiniz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız İhtiyaçlar insanda yoksunluk hissi yaratırlar ve insan fizyolojik ve psikolojik dengesini (homeostazi) sürdürmek için bu ihtiyaçları tatmin etmek zorundadır. Ancak ihtiyaç kavramı, istek kavramı ile karışabilir. İsteklerimiz her zaman karşılanmasına gerek yoktur ancak yaşamımızdaki dengenin sürmesi için ihtiyaçlarımızın mutlaka karşılanması ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Motivasyon telkin cd indir izle İstanbul Motivasyon nerededir kimdir Motivasyon çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Motivasyon hipnoz Motivasyon olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Motivasyon hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Motivasyon kuantum düşünce kitap haberi |
|
06-04-2008, 01:24 PM
|
#1 (permalink)
| Üsteğmen
Tesekkür: 0
87 Mesajinıza toplam 233 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| motivasyonunuzu nasıl artırabilirsiniz İhtiyaçlar insanda yoksunluk hissi yaratırlar ve insan fizyolojik ve psikolojik dengesini (homeostazi) sürdürmek için bu ihtiyaçları tatmin etmek zorundadır. Ancak ihtiyaç kavramı, istek kavramı ile karışabilir. İsteklerimiz her zaman karşılanmasına gerek yoktur ancak yaşamımızdaki dengenin sürmesi için ihtiyaçlarımızın mutlaka karşılanması gerekmektedir.
İhtiyaçları sınıflandırma her ne kadar insandan insana farklılık gösteren bir yapıya sahipse de genel olarak, birinci derece temel ihtiyaçlar ve ikinci derece tamamlayıcı ihtiyaçlar olarak iki grupta incelenebilir..
Daha da ayrıntılı olarak ise ihtiyaçları şu şekilde sınıflandırabiliriz:
Fizyolojik (yeme , içme , ..)
Güvenlik (sağlık sigortası, ..)
Sosyal (arkadaşlık)
Psikolojik ( başarı, statü , self-esteem )
Daha çeşitli şekillerde de sınıflandırma yapılabilir. (Hayati ihtiyaçlar, hayati olmayan ihtiyaçlar gibi )
GÜDÜLER
İhtiyaçları tatmin etme zorunluluğu , insanın harekete geçmesini gerektirir ; bu ise güdüler sayesinde olur . Harekete geçirilmiş ihtiyaca psikolojide güdü(motive) adı verilir. Güdü olarak adlandırılan bu etmenler içsel , yada dışsal olabilir. Güdüler doğuştan olabilecekleri gibi (dürtü , içgüdü), sonradan da kazanılabilirler.
Güdü kavramı ilk olarak Woodworth (1918) tarafından , “bir organizmayı çeşitli şekillerde harekete geçiren enerji birikimi” olarak tanımlanmıştır.
Motivasyon Teorilerinin temelini teşkil eden güdüye dayanan teorilerden en önemlisi Cannon (1939) tarafından geliştirildi. Bu teori “homeostasi” kavramına dayanmaktadır. İçsel yada dışsal etmenler dolayısıyla meydana gelen dengesizlikler , organizmayı denge durumundan uzaklaştırır. Tekrar denge durumuna dönmek için organizma harekete geçer. Bu organizmanın harekete geçmesini ise güdüler sağlar.
Motive olarak da bilinen güdüyü , davranışı amaca doğru yönelten bir güç olarak tanımlayabiliriz. Burada amaç ihtiyaçları tatmin etmektir. Hareket ise ihtiyaçları tatmin etmek için yapılan fiillerdir.
MOTİVASYONUN TANIMI
Motivasyon kelimesi Latince “movere” , yani “hareket ettirme, hareketlendirme” kelimesinden gelmektedir. Motivasyon, istekleri, arzuları, ihtiyaçları, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel bir kavramdır. Açlık, susuzluk, gibi fizyolojik kökenli güdülere dürtü adı verilir. İnsanlara özgü başarma isteği gibi yüksek dürtülere de ihtiyaç denir. Motivasyon sürecini anlamada ihtiyaçlar, dürtüler ve özendirici uyarcılar arasındaki ilişkiler ve anlamları önemlidir.
Kişilerin yapabileceklerinin limitini, eğitim ve yetenek seviyeleri, yapabildiklerinin limitini ise moral ve motivasyon seviyeleri belirler. Elimizden gelenin en iyisini yapabilmemiz, motive olmamıza bağlıdır.
Motivasyon, başarı için şarttır ama tek başına yeterli değildir. Hepimiz hayatta daha başarılı olmak isteriz. Başarılı olmak için yapmamız gerekenleri biliriz. Bunları niçin yapmamız gerektiğini biliriz. İstersek nasıl yapabileceğimizi de, yapmakla neler kazanacağımızı, yapmamakla neler kaybettiğimizi de biliriz. Ama,yine de o “yapmamız gerekenleri” yapmayız? Peki bizi durduran nedir? Cevap atalet! Atalet; durağanlık, tembellik, miskinlik, üzerine ölü toprağı serilmiş gibi hareket etmek, hareketsizlik gibi anlamlara gelir. Atalet halinde olmann tersi, hareket halinde olmaktır. Ataletin panzehiri nedir?
Motivasyon
Psikolojik bir olgu olan motivasyonun değişik açılardan ele alınmış olması bir çok tanımının yapılmasına neden olmuştur. Aşağıda bu tanımlardan bazıları verilmiştir.
Zihinsel olarak nereye gideceğinizi, ne yapacağınızı ve nasıl bir yaşam elde edeceğinizi oluşturmak ve kavramaktır. Yani bilinçli bir şekilde karar vermek ve uygulamaktır. Bu mantıkla yola çıkan kişi zihinsel olarak verdiği kararı harekete geçirmek için mücadele etme olayıdır.
Kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmek için kendi arzu ve istekleri ile davranmaları”
Örgütün ve bireylerin ihtiyaçlarının tatminle sonuçlanacak bir iş ortamı oluşturarak bireyin harekete geçmesi için etkilenmesi ve isteklendirilmesi süreci”
“Bireyleri , onların özel bir tavırla hareket etmelerine , davranmalarına teşvik eden ; kendilerinden veya çevrelerinden kaynaklanan çeşitli güdü ve güdüler topluluğu”
“Bir hareketin yönü , şiddeti ve devamlılığı üzerine çabuk ve derhal yapılan etki”
“Davranışın nasıl başladığı, sürdürüldüğü, yönlendirildiği, durdurulduğu ve tüm bunlar sürerken organizmada mevcut olan öznel reaksiyonlar”
“Bir şey yapma isteğidir ve yapılan fiilin bireyin ihtiyaçlarını tatmin etme yeteneği sürdükçe bireyde bulunur.”
“Güdülerin etkisiyle eyleme geçme ve gerçekleştirme sürecidir.”
MOTİVASYON SÜRECİ
Motivasyon başlangıcı motive olmakla başlar. Motivasyon ya da diğer bir deyişle güdüleme gözle görülmeyen varsayımsal bir olgudur ve davranışı anlamada çok önemli bir süreçtir. Buna dayanarak güdüyü davranışı amaca doğru harekete geçiren, yönelten bir iç durum olarak tanımlayabiliriz. Motivasyonun amacı eyleme geçmektir. Düşünceleri yaşama geçirme isteği en az bu düşünceler kadar önemlidir.
Başarılı insanlar çoğu kez amaçlarını belirleyerek motive olurlar. Başarılı olmak isteniyorsa nereye gidildiği ve ne yapmak istenildiği bilinmelidir. İlerlemek isteyen bir kişi ulaşmayı arzuladığı bazı hedefler belirler. Bu hedefler doğrultusunda yeteneklerini geliştirdikçe bu hedeflere doğru ulaşmaya çalışır. Bu nedenle bir plâna gereksinim vardır. Kişinin amacına yönelik plânlar, müteahhit ‘in projesine benzer. Proje olmadan binanın şekli belli olmaz. Yapımında hangi malzemelerin kullanılacağı, kaç kişinin çalışması gerektiği ve işin ne zaman bitireceği belirlenmez.
Bireyde fizyolojik veya psikolojik dengenin bozulması ile eksiklik ortaya çıkar. Bu eksiklik durumu ihtiyaçları yaratır demiştik. İhtiyaçlarda hedefleri belirler ve hedefe yönelik davranışı ortaya yol açar.
Örneğin : Nereye gideceğinizi, zihinsel olarak oluşturuyor, kavrıyorsunuz ve oraya varmak için harekete geçiyorsunuz.
Olmak istediğiniz gibi olmanın yolu nedir? Bunu bulmaktır. İçten motive olan kişi düşüncesini eyleme dönüştürür. Hedeflerini belirler ve o hedeflere ulaşmak için harekete geçer.
Motivasyon sürecinde üç aşamadan söz edilmektedir:
Davranışı tetiklenir ve kişi kendisine bir takım hedefler (Fizyolojik veya psikolojik) koyar. İnsan davranışını tetikleme, insanın içinde onu çeşitli şekillerde davranmasını sağlayan güçler (güdüler) ve bu güdüleri harekete geçiren çevresel faktörlerle ilgilidir.
Hedefe yönelik davranışlarda bulunurlar. Amaç zihinde oluşturulan düşünce ve hedeflere ulaşmaktır. (Fiziksel olarak, çünkü bir kuvvet ve güç harcamak zorundasınız.)
Hedeflere ulaşılır. (Gereksinimlerin Karşılanması Dengenin Bozulması) ama burada olay bitmez çünkü davranışın sürdürülmesi gerekir. İlk iki faktöre bağlı olarak, bireyin davranışını sürdürmesi yada sürdürmemesi ile alakalıdır. Bu üç faktör de çalışan bir insanı analiz etmemiz ve onu anlamamız açısından anahtardırlar.
Motivasyon Teorileri de bu üç faktör üzerinde yoğunlaşır. Burada düşünce ve eylem eşit önemdedir. Başarılı bir insanı düşünün. Hedefine ulaşır ulaşmaz herşeyi bir tarafa atmaz, mutluluğunu arttırmak için, yeni ve daha başarılı hedefler belirler. Bu amaçla kendisini planlar ve çalışmalarını yapar.
Kendini motive eden kişi gelişmeye açıktır. Gelişmenin değişme olduğunu ve değişmenin de bilinmeden bilinmeyene atlayarak riskler içerdiğini kabul ettiğini unutmamak gerekir. Başaramamak demek, gerektiği kadar hazırlıklı olunmadığı anlamın gelmektedir. Bu yüzden eğer başarılı olunmak isteniyorsa yılmamak devam etmek gerekmektedir.
MOTİVASYONUN ŞARTLARI NELERDİR?
1. İnanmak
Karar verirken önce bu kararı vermeden önce onu yapabileceğine kişini inanması gerekir. Kendine olan inancı sağlayabilecek tek kişi, kişinin kendisidir. Çevresindekiler yardım edebilirler ama ancak kişi bunu gerçekleştirebilir. Örneğin amaçlarınız, iyi bir eğitim görmek, iyi birer anne, baba olmak iyi derecede para kazanmak ise bu amaçlara ulaşmak için harekete geçmek gerekmektedir. Eğer harekete geçmenize engel herhangi bir şey varsa onları bulup gidermek ve bunları yaparken de kendinize güvenmek zorundasınızdır.
2. Özgüven
Kendine inanmak, huzurlu bir aklın anahtarıdır. Akıl sakinken ve kendinden eminken en iyi şekilde çalışır. Güven eksikliği aslında yararlı hiçbir şey üretmeyen olumsuz düşüncenin ürünüdür. Amaçları gerçekleştirmek için gereken bedeli ödemeye istekli olmak gerekir. Gerçekten arzulanan ve uğruna çalışmaya istekli olunan herşeyi kişi kolaylıkla başarabilir. Hayallerini “Kendi gücüyle gerçekleştireceğine inanan insan şevklidir, inançlıdır ve yaşama sevinci vardır. Kişinin gelecekteki umudu, onun şimdiki gücünün kaynağıdır.
Hayallerinden kendini ayıran cam bölmeyi kaldıracak güç herkeste vardır. Yeter ki insan kendi iç dünyasının muhteşemliği ve onun sınırsız gücü ile tanışsın, onunla merhabalaşsın. Önemli olan yaşamdan ne istenildiğinin keşfedilmesi ve bu yolda ilerlenebilmesidir.
3. Gizli Yetenekleri Ortaya Çıkarma
Amaçları belirlemek ve o amaçlara ulaşmakta ciddiyse kişi kendini sınamalıdır. Kişi kendini tanımaya ve nasıl gittiğini değerlendirmeye zaman ayırmalıdır. Kendini dürüstçe yansıtmak yararlı bir iştir, ama bu iş yapılırken tamamen gerçekçi olmak gerekir aksi halde bu yansıtmanın bir önemi kalmaz. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. | Offline
| |
10-12-2008, 12:27 AM
|
#2 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 6,672
85 Mesajinıza toplam 586 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bir iki gündür tüm motıvasyonumu kaybettim.Cok okuyordum cok dınlıyordumm elımden gelenın cok ustunu yapmaya calısıyordum.Bugunde cok sevdıgım ve ıstedıgım bırsey gerceklestı ama nedense ıkı gundur bırakmıs ve yorulmus durumdayım.Akısına bırakmak mı dıye dusundum ama hayır tamamen umursamamazlık bu. Cok uzuldumm. Tum yazıları okudum sevdıgım bırseyler yaptım yınede olmadı gecıcı bir durum mu acabaa ? Ne yapmam gereklı ..Zıhnımı bosaltamıyorumm cokmu yuklendım acabaa | Offline
| |
10-12-2008, 12:45 AM
|
#3 (permalink)
| Redflowers
Tesekkür: 28,441
2,242 Mesajinıza toplam 14,584 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bazen bir şeylere sarılıyoruz,hatta her zaman.Bir yöntem buluyoruz,bir yol tamam benim ilacım bu diyoruz.Olmadı mı başka arayışlara geçiyoruz,daha çok daha çok....Yoruluyoruz.
Oysa hayatta ufak molalar vermek lazım bazen.Sıkılmamak,sindirebilmek için.Sindirilmemiş bir şeyi hayatımıza nasıl dahil edebiliriz ki.
İlk başladığım zamanları hatırlıyorum bugünlerde.Herşeyden bir kar çıkartmaya çalışıyordum.Yapım gereği çok sabırsız olduğum için (hala törpülemek için uğraş veriyorum.)birini bitirmeden bir diğerine boğulmaktan kurtulmaya çalışan biri gibi can simidi edasıyla bakıyordum.Sonra yoruldum,hemde çok.Beynim ağırlaştı,düşünemez oldum bir ara.Robot gibi yaşamaya başladım.İşe yarayan şeyler de zamanla gitmeye başladı avuçlarımdan.
Ama daha sonra silkelendim ve kendime geldim.Benim ayağa kalkmaya ihtiyacım vardı,koşmayı öğrenmek için önce yürümeyi öğrenmeliydim.Tekrar başladım,ama öyle yavaş ki bu sefer,'sen şunu yapabilirsin,sen güçlüsün,başarırsın,zamanı geldi' diyenlere çoğu zaman kulağımı kapattım.Çünkü bana neyin gerekli neyin faydalı olduğunu tek ben bilebilirim.
Sanırım bunun gibi birşey senin yaşadığında.Eğer gerçekten bir şeyleri başarmak istiyorsan biraz dinlen derim.Dinlen ve ne istediğine bak,hedefini gör,giden yolları adım adım sen belirle,dış etkenlere bakma,sadece içine bak.En doğru cevaplar her zaman orada senin sorularına ışık olmak için bekliyorlar,yeter ki doğru soruları sor.
İhtiyacın olan şey için dışarıya bakma çok.Huzur içten gelir,sevgi içten büyür.Önce kendini sevgiyle büyütmeye bak.Kolay demiyorum ama elini uzattığın zaman içindeki sen'e o el geri çevrilmiyor bunu çok iyi biliyorum.
Bu bir şeyleri nadasa bırakma sürecinde içini besle.Teknikler,yapman gereken ama sıraya bile sokamadığın ve sıkıntısını yaşadığın şeylerle değil içinde zaten var olan ama dışarı çıkmak için senden yüz bekleyen sevginle büyüt kendini.
Başarılı olacağına inanıyorum.Ben başardım sen neden yapamayasın?
Sevgiler.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? | Offline
| |
10-12-2008, 01:12 AM
|
#4 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 6,672
85 Mesajinıza toplam 586 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cok tsk ederim.Her zamanki gibi harıka bır yardımın dokundu bana..Tam durumumu ozetlemişşin kendım bıle boyle ıfade edememıstım.O kadar net ve guzel tespıt etmıssın kı ..Verdıgın cevap huzur verdı bana..Kendımı ııyı hissettimm ..Bıraz dınlenıp sonra kaldıgım yerden devam etmelıyım.. Bir an herseyın elımden kayıp gıttıgını dusunmustum..Cok tsk ederimm tum soyledıklerın içinn | Offline
| |
10-12-2008, 02:42 AM
|
#5 (permalink)
| Teğmen
Tesekkür: 23
17 Mesajinıza toplam 126 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Çok teşekkürler, bazen kaybediyorum hırsı mı?
Yardımcı olacak. | Offline
| |
10-12-2008, 11:52 AM
|
#6 (permalink)
| Binbaşı
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Redflowers'cım çok güzel yazmışsın,hepimizin böyle zamanları oluyor,dalgalanmalar yaşıyoruz veya yoruluyoruz hatta inancımızı kaybedebiliyoruz.Bu telkinlerin ve çalışmalarımızın en büyük avantajı bu noktaya gelsek dahi hemen " ee kendine gel noluyor ,toparlan bakalım vazgeçmek yok " diyen bir kontrol mekanizması yaratmaları ve çok şükür ki içimizden gelen bu sesi farkedecek duyacak kadar bizim de duyarlılaşmamız..Belgin çok doğru söylüyor,içe dönüp zaman zaman dinlenmek lazım,zihni serbest bırakmak lazım durdurmak lazım,zihin yokmuş gibi hani OSHO'nun dediği gibi sadece tanık kalma,izleme durumu (OSHO kısa sürede kafama bir çok mantıklı şey soktu her ne kadar mantığmızı sürekli devrede tutmamızı istemese de kendi söyledikleri zaten taş gibi mantıkla yerine oturuyor ) :)) Ama işte okumaktan ziyade hayata geçirebilmemiz lazım bunları ben de buna çok uğraşıyorum..
Belgin'in dediği gibi hazır olduğunuzda hiçbir el geri çevrilmiyor ,çünkü o kadar koşulsuz ve güzel bir sevgi var ki evrenden,yaratıcıdan gelen,herzaman hayrımıza (biz bilmesek de ) olacak şekilde işleyen..Bu motivasyon azalması konusunu 30 günlük mucizleri okurken ben de düşünüyordum ,tam da onunla ilgili bu konuya cevap gelmiş redflowers'tan :))Sonra düşünürken dedim ki burada kilit nokta 2 kelime var " sabretmek ve inanmak " hatta bir forumda okumuştum bir cümle "Sabretmek hayatta almamız gereken en büyük derstir." çok doğru ..Bir metodu denerken çekim yasası veya 2 nokta olsun,ne olursa mutlaka her metodun temel öğretileri bunlar ,hatta ben çoğunlukla sabırszlandığım veya motivasyonumu kaybettiğimde telkin yapmam gerektiğini dün akşam düşündüm kendime "sabret,inan" diye..inanmanın arkasından teslim olmak zorundasınız yani inancın getirdiği evrene güven ve teslimiyet..bütün metodların dediği gibi " zaten isteklerimizin olacağını/olmuş olduğunu bilmemiz lazım,bizim onlara kavuşmamız an meslesi " O an meslesi kavramı da biz insanlara özgü yani sabretmemizin gerekçesi ,çünkü Evrende zaman kavramı olmadığından "an meslesi " bizim sabretme dersini öğrenebilmemiz için Evrenin bize hazırladığı güzel bir oyun :))
İsteklerimiz olmuyorsa da arkadaşlar (tam bir teslimiyet ve inanç gösterip metodları doğru uyguladığımız halde) 2 seçenek var ; ya dediğim o zaman daha aşılmamıştır bir süre daha vardır (çünkü isteklerin gelmesi için bütünün hayrına olan zamanın gelmesi gerekiyor) veya o isteğin bize ulaşması bizim sebebini bilmediğimiz/öğreneceğimiz bir durumdan dolayı hayırlı değildi..Her 2 durumda da Evren bizim için en iyiyi ,en hayırlıyı veriyor bize,buna inanmaktan ve güvenmekten başka daha güzel yolumuz yok :)
__________________ Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.
Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui -- | Offline
| | |