Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-12-2008, 10:57 PM   #4 (permalink)
ECEM18
Üsteğmen

ECEM18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,412
221 Mesajinıza toplam 1,573 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud ofECEM18 has much to be proud of
Smile homeopatik uygulamalar

Söz Sirasi Dogada

Dünyada eski Türkiye`de ise yeni olan Homeopati, bitkisel, mineral ve hayvani maddelerden olusan ‘dogal’ ve ‘tek’ bir preparat

sayesinde bünyenin kendi kendini tedavi etmesini saglayan tamamlayici bir tip yöntemi.

Homeopati Türkçe'de, 'benzer benzeri tedavi eder' anlamina geliyor.

Sagliga giden 200 yillik bu yol, günümüze dek aristokrat, yazar, devlet adami, sanatçilar basta olmak üzere milyonlarca insani

cezbetmis. John D. Rockefeller, Mahatma Gandhi, Mark Twain, Papa II. John Paul ve Prens Charles bu isimlerden sadece birkaçi.

Yine Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in yaninda homeopatik preparatlari olmadan seyahate çikmadigi biliniyor. Hindistan'da bu konu

üzerine açilmis özel hastaneler var. Tip biliminin babasi sayilan Hipokrat'in notlarinda bile Homeopatik tedaviden söz edildigi rivayet

ediliyor.

Homeopati, resmen 1796’da Alman doktor Samuel Hahnemann tarafindan sitma hastaliginin tedavisi ile ilgili arastirmalar yaparken

tesadüfen ortaya çikmis. Kinakina agaci kabugunu sudan geçirip içtiginde, saglikli olmasina karsin sitma belirtileri ile karsilasan

bilimadami, “bir madde saglikli bir bünyeyi hasta edebiliyorsa, hasta bir kisiyi de iyilestirebilir” diyerek Homeopati`yi gelistirmis.

Bu dogal terapi yönteminin faydalarini Homeopat Suzy Acar'a sorduk:

Küçücük bir bitki hapinin insani iyilestirebilmesi mucize gibi geliyor kulaga.

Haklisiniz, çok degisik geliyor kulaga ilk basta. Ben Yeni Zelanda'da yüksek hemsirelik okudum ve ailemde tip kökenli çok kisi var. Ben

dahil ilk duydugumda bir hapçigin nasil bu kadar etkili olabilecegini anlayamamistim. Fakat denedikten sonra kendimde, daha sonra

çevremde yasanan tecrübelerden sonra bu yönteme çok saygi duydum ve doganin olaganüstü gücünü bir kez daha gördüm.

Hepimiz birbirimize bagli oldugumuz gibi dogaya da bagliyiz. Homeopati doganin bize vermis oldugu bir hediyedir ve dogru kullanildigi

takdirde inanilmaz güzel sonuçlar sunabilir.

Homeopati’nin klasik tip biliminden farki nedir?

Vücudumuzun genel hastaliklara ve dis etkenlere karsi dogal bir savunma mekanizmasi var. Homeopati bünyeyi güçlendirmeye

yönelik bir terapi. Çesitli sebeplerden dolayi vücudumuzun enerji alanlari dengelerini kaybediyor ve rahatsizliklar ortaya çikiyor.

Bugünkü tip dünyasinin preparatlari bir rahatsizliginiza iyi gelirken, bünyenizde bir baska rahatsizliga neden olabiliyor. Bu yeni

rahatsizlik için baska bir preparat aliyorsunuz, bu sarmal böyle sürüp gidiyor ve bir bakiyorsunuz günde 10 preparat alir hale

gelmissiniz.

Günümüzdeki hayat kosullari, yasam hizi, hava kirliligi, trafik, degisen havalar, yediklerimizin içindeki hormonlar, preparat,

uykusuzluklar, yasam enerjimizi (bünyemizi) zayif birakarak kendi kendini koruyabilme ve iyilestirebilme kapasitesini düsürüyor.

Homeopati ise sadece hastalik belirtilerini yok etmekle degil, hastaliga neden olan sebepleri bularak bünyemizi anlamaya ve

rahatsizliklari kökünden çözmeye yönelik bir metod. Homeopati'yi bunun için tercih edebiliriz.

Peki, Homeopati hangi hastaliklara karsi etkili?

Alerjiler, psikosomatik problemler, mide agrilari, panik ataklar, çocuk hastaliklari, jinekolojik sorunlar, sinüzit, migren, uykusuzluk,

enfeksiyonlar, cilt hastaliklari, hafif depresyonlar, sinir hastaliklari ve stres ile baglantili tüm fiziksel rahatsizliklarda homeopatik

tedaviyi kullaniyoruz.

Çocuk hastaliklari dediniz…

Evet, kizamik, bronsit, astim, ishal ve suçiçeginde Homeopati’yi kullaniyoruz. Yine çocuklardaki ani öfke, geceleri yatak islatma,

fobiler, parmak emme, tirnak yeme gibi davranis problemlerinde de etkili.

Homeopati`yi alternatif tip içinde mi degerlendiriyorsunuz?

Daha çok tamamlayici tip demek dogru olur sanirim. 'Homeopati tamamen alternatif demek' çok iddiali olur diye düsünüyorum. Ciddi

rahatsizliklarda her zaman doktorunuzla görüsmeyi öneriyorum. Eger gereken testler, incelemeler ve tedavi ile istediginiz dengeyi

tutturamadiysaniz, o zaman alternatif tibbi veya tamamlayici tibbi da ek olarak kullanabilirsiniz. Bu yöntemler alismis oldugumuz tip

dünyasindaki metodlarla birlikte ya da tek basina daha sonrasinda alternatif olarak da kullanilabilir.

Farzedelim ki fiziksel ya da ruhsal bir rahatsizligim var ve tedavi için size geldim. Nasil bir yol izliyoruz?

Ilk olarak, ciddi rahatsizliklarda önce doktorunuzla görüsüp görüsmediginizi ögreniyorum. Ben sahislara tani koymuyorum, ama

konmus olan tanilarin, belirlenmis hastaliklarin iyilestirilmesine Homeopati ile yardimci oluyorum.

Iki tarz tedavi var. Birincisi akut terapi. Ates, mide bozukluklari, düsme sonucu meydana gelen morarma, ari sokmasi gibi durumlarda

genel olarak kullanabileceginiz, o an rahatlatici özellikteki Homeopatik preparatlar var.

Bir de uzun dönemli bünyesel terapi oluyor. Bu metodu uygulamak için rahatsizlik yasayan sahisla detayli bir görüsme yapiliyor. Bu

yaklasik bir saatlik bir konsültasyon. Fiziksel sorunlarinizdan, isiniz, korkulariniz, rüyalariniz, hedefleriniz, aile kurmaya mi yöneliksiniz,

yoksa kariyer odakli misiniz gibi detaylara kadar iniyoruz.

Anlasilan ruhsal durumlar da isin içinde?

Muhakkak. Homeopati'de insanin psikolojisi, ruhu, akli ve vücudu bir bütün olarak ele aliniyor. Homeopatik yaklasim organlarin tek

basina bagimsiz rahatsizlik geçirdigini düsünmüyor, daha çok vücudun tamami bir bütün olarak degerlendiriliyor. Insani hasta eden

sey, içimizdeki yasam gücümüzün, yasam enerjimizin bir sebeple olumsuz etkilenmis olmasi. Görüsmeden sonra inceleme yapiliyor, ya

hemen bir preparat veriliyor veya daha sonra size posta ile gönderiliyor. Doganin size yardim etmesi için bir araci görevi

üstleniyorum sonuç olarak.

Preparatlar nasil oluyor?

Hem solüsyon hem de granül preparat olarak alabiliyorsunuz. Herhangi bir tatlari yok, su veya seker gibi.

Tedavide ne kadar sürede sonuç aliyorsunuz?

Genelde ilk bir ay içinde degisiklikler görülmeye baslaniyor. Bünyeye bagli olarak iyilesme bazen daha çabuk ya da daha geç

olabiliyor.

Dünyada ne derece kabul görüyor Homeopati?

Avrupa'da çok yaygin kullaniliyor. Fransa, Almanya özellikle Isviçre'de o noktaya ulasmis ki, saglik sigortaniz Homeopati

konsültasyon ücretinizi de kapsiyor. Hindistan'da çok yaygin ve popüler bir sistem. Pasifik'te, yani Avustralya, Yeni Zelanda'da

ayrica çok kullaniliyor.

Türkiye'de durum nedir?

Türkiye'de yeni yeni taniniyor. Bu alanda çalisanlar var, fakat yavas yavas duyuruluyor. Buradaki en önemli sorun preparatlarin

Türkiye'de bulunmamasi. Laboratuvarlarda özel olarak üretildiginden yurtdisindan getirmemiz gerekiyor. Her ne kadar dogal

maddelerden yapilsa da kompleks bir metod, evde hazirladigimiz bitki çayi kadar kolay degil!