Beslenme
sağlıklı beslenme,
hamilelikte beslenme,
beslenme nedir,
günlük beslenme,
kanser beslenme,
beslenme hastalıkları,
gebelikte beslenme,
çocuk beslenme,
bebek beslenme,
hamilelik beslenme,
beslenme diyet,
çocuklarda beslenme,
beslenme ve,
sağlık beslenme,
bebeklerde beslenme,
gebelik beslenme,
spor beslenme,
beslenme çeşitleri,
karaciğer beslenme,
beslenme hamilelikte,
doğal beslenme,
bitkiler beslenme,
kolestrol beslenme,
demir beslenme,
beslenme vitaminler,
beslenme ürünleri,
beslenme faydaları,
şeker beslenme,
beslenme diyeti,
bitkisel beslenme
| Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!Sağlık ve Beslenme Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ANANAS
Özellikler ve Tarihçesi
Ananas, tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir. İlk defa Christopher Columbus tarafından Orta ve Güney Amerika da yetiştirilmiştir. Daha sonra Columbus meyveyi Avrupa ya tanıtmıştır. İspanyollar ise ilk defa bu meyveyi o dönem ticaret yaptıkları Philippines, ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Beslenme telkin cd indir izle İstanbul Beslenme nerededir kimdir Beslenme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Beslenme hipnoz Beslenme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Beslenme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Beslenme kuantum düşünce kitap haberi | |
|
30-07-2010, 01:18 PM
|
#11 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! ANANAS Özellikler ve Tarihçesi Ananas, tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir. İlk defa Christopher Columbus tarafından Orta ve Güney Amerika da yetiştirilmiştir. Daha sonra Columbus meyveyi Avrupa ya tanıtmıştır. İspanyollar ise ilk defa bu meyveyi o dönem ticaret yaptıkları Philippines, Havaii ve Guam halklarından öğrenmişlerdir. Güney Avrupa da ilk defa hobi olarak yetiştirilme çalışmaları 1720’li yıllara rastlamaktadır. 2001 yılında, Tayland bu meyveden 1.979 milyon ton, Philippines 1.618 milyon ton ve Brezilya 1.43 milyon ton üretim rakamlarına ulaşmıştır. Yetiştirildiği Yerler Başlıca Costa Rica, Honduras, Fildişi Sahili, Gana, Tayland ve Malezya gibi tropikal iklimin görüldüğü bölge ülkelerinde yetiştirilmektedir. Faydaları Pürüzsüz bir cilt için, demir; Güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A;hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin C içeriyor. Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir. Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir. Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır.Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir. Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır.
Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir. Cilt ve saçı güzelleştirir.Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur. Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler. Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir.
Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir.
Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir.
Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır. Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Meyve olarak yiyebilir, suyunu çıkartıp kokteyllerinizde kullanabilirsiniz. Meyve, sebze ya da etli salatalarınız ile birtakım yemeklere de ilave edebilirsiniz. Ayrıca dekorasyon amaçlı da kullanabilirsiniz. Ananas Seçerken: Tombul, taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur. Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir. Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir fakat soğuk ortamlarda muhafaza edildiği için genelde kokusu oda ortamında olmadıkça fazla hissedilmez. Yaprakların kolayca çıkabilir olması ya da kabuğunun rengi ananasın olgunluğu yada iyi kaliteli olup olmadığı hakkında bilgi vermez. Ananası olgunlaşması için saklamak gerektiği hakkındaki bilgilerde yanlış yönlendiricidirler. Ananas hasat edildikten sonra ne olgunlaşır nede tadı tatlılaşır. Ananas olgunlaşmaya çok yakınken hasat edilir ve hemen pazarlara gönderilir. Bu yüzden hemen yenilmesi gerekir. Muhafaza Koşulları: Ananası saklamak için streç ya da alüminyum folyoya sararak kokusunun diğer yiyeceklere bulaşmasını önleyebilirsiniz. Ananas buzdolabında saklanmalıdır. Dilimlediğiniz ananasları ağzı sıkıca kapatılmış bir saklama kabında buzdolabında 2-4 gün saklayabilirsiniz. Ananas optimum 80°C de 4-5 gün saklanabilirler. Dilimlenmiş ananaslar ise streç ya da alüminyum folyo ile sarılarak 2-4 gün buzdolabında saklanabilinir. Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:19 PM
|
#12 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! PAPAYA Özellikleri ve Tarihçesi Papaya egzotik meyveler arasında çok değerli bir yere sahiptir. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı bu besinlerden sağlanabilir. Papayalar olgunlaştıkça içerdikleri C vitamini miktarı da artar. İçerdiği karbonhidrat da tabi şekerlerden gelmektedir. Yetiştirildiği Yerler Güney Afrika, Latin Amerika, Avustralya ve Havaii de üretilmektedir. Faydaları Papaya enerji veren bir besin olması sebebiyle gelişmekte olan çocuklar, hamile ve emziren bayanlar için mükemmel bir kuvvet deposudur.
Papaya'nın eski zamanlardan beri bilinen inanılmaz bir özelliği vardır. Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasının yanı sıra diğer besinlerin kolayca sindirilmesine de katkıda bulunur. Papaya da bulunan “papain” adlı enzim yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine yardımcı olur ve özellikle mide suyu eksikliği olması ya da midede çok fazla oranda sağlıksız sıvı bulunması durumunda hayli etkili bir maddedir. Düzenli yendiği takdirde kabızlığa, kanayan basur ve kronik ishale iyi gelir. Papaya’nın eti yumuşatıcı özelliği de keşfedilmiştir.
Papayanın etinin yumuşatıcı özelliği de bulunmaktadır.Hem de papaya'nın suyu bazı cilt bozukluklarına da iyi gelmektedir. İçinde irin oluşumu olabilecek şişkinliklere ya da doğrudan irinlere, siğillere, sivilcelere, nasırlara, normal olmayan dışarı uzanan deri çıkıntılarına iyi geldiği görülmüştür.
Papayanın sıvısı kozmetik olarak çillere ve güneşe maruz kalma sonucu oluşan kahverengi lekelere iyi gelip derinin pürüzsüz bir görünüm almasını sağlamaktadır.
Papaya çekirdeğinden yapılan macunlar, mantar gibi değişik cilt hastalıklarına sürüldüğünde de olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür. Japon ve Amerikalı profesörlerin yürüttüğü ortak çalışmanın sonucunda Papaya meyvesinin rahim, meme, karaciğer, akciğer ve pankreas kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ispatlandı. Papaya meyvesinin yanında yaprağının da kanser hücreleri üzerinde doğrudan antitümör etkisi olduğu ve bağışıklık sistemini de güçlendirdiği açıklandı. Araştırmacılar, 4 farklı güçlü kanser hücre kültürünün Papaya özüne tutulduktan 24 saat sonra yapılan ölçümde kanser hücrelerinin büyümesinin yavaşladığını belirlediler. Papayanın 24 saatlik kısa bir zamanda dahi kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatması araştırmacılarda şaşkınlığa neden oldu oldu. Araştırmanın bulduğu ilginç bir başka sonuç da Papaya meyvesinin sadece kanser hücrelerinin büyümesini durdurup normal hücrelere herhangi bir yıkıcı etki etmemesi olarak açıklanıyor. Araştırmanın sonucu olarak gelecekte Papaya meyvesinin düzenli tüketilmesiyle kanser hücrelerinin büyümesinin durma ihtimalinin yüksek olduğu ve bazı kanser türleri tedavisinde kullanılabileceği. Papayanın özellikle de bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde büyük katkı yaptığı açıklandı. Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Olgunlaşmamış papaya'lar genelde sarıyla karışık yeşildir ve baskı uygulandığında serttirler, olgunlaştıklarında renkleri yarı sarı yarı yeşil durum alır ve basıldığında biraz daha yumuşak bir his verirler, derileri pürüzsüzdür yaralanma izleri ya da aşırı yumuşak bölgeleri yoktur.
Papayaları kesmeden yada doğramadan önce yıkayınız. Kabuklarını bıçakla soyun ve ortadan boylamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. İstediğiniz gibi dilimleyin.
Papaya, taze olarak tüketilmesinin yanı sıra, meyve salatalarında, meyve suyu olarak, kokteyllerinizde, pasta yapımında kullanabilirsiniz. Ayrıca, yemeklerinize aroma ve lezzet katmasının yanı sıra dondurma yapımında da kullanabilirsiniz. Muhafaza Koşulları Eğer olgunlaşmamış papaya alınmışsa mutfakta güneş ışığından uzak bir yerde 2-3 gün saklanabilir. Olgunlaşma projesini hızlandırmak için genişçe ağzı kapalı kağıt bir torbada elma, muz, armut gibi etilen gazı üreten bir meyveyle beraber 1-2 gün bekletebilirsiniz. Eğer papayayı uzun süreli bekletmek istiyorsanız plastik bir çantada sebzelikten uzak bir yerde buzdolabında saklayabilirsiniz.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:20 PM
|
#13 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! ELMA Özellikleri ve Tarihçesi Gülgiller ailesinden olan elma ağacı verimli ve dayanıklı bir ağaçtır. Ilıman iklimlerde yetişen elmanın yaklaşık 25 türü bulunmaktadır. Hoş kokulu, ferahlık verici olmasının yanında besin değeri son derece yüksektir. En çok ithal edilen çeşitleri arasında Granny Smith (yeşil elma) ve Red Delicious (kırmızı elma) gelmektedir. Yetiştirildiği Yerler Elma ülkemizde de yetişen bir meyve olmakla birlikte daha çok Şili, Yunanistan, İtalya, Arjantin gibi ülkelerden ithal edilmektedir. Faydaları
Yatmadan önce yenen bir elma, rahat uyumaya yardımcı olur. Kabızlığa karşı pişmiş elmanın etkili olduğu bilinir. Gut, böbrek, mesane hastalıklarına ve hemoroite karşı uygulanacak bir elma küründen yararlı sonuçlar alınabilir. Deri döküntülerine, gut ve romatizma rahatsızlıklarına karşı, taze elma suyu basarıyla kullanılabilir. Elma suyu, özellikle soğuk algınlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, yüksek ateşe ve iltihaplı hastalıklara karşı başarılıdır. Elma, içerdiği organik asitler, soda ve fosforun yardımı ile, beyni, karaciğeri ve mideyi çok olumlu etkiler. Kullanım biçimleri, taze meyve ve meyve suyu olarak sıralanabilir. Çiğ elma kabuğu yenerek bedendeki ürik asit azaltılabilir. Pişmiş elma ile yapılan kompresler yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük deri canlılık ve tazelik kazanır. Diğer birçok meyve gibi elma da yüksek miktarda C vitamini ve bunun yanında kanser riskini ve DNA hasarını azaltan, değerli antioksidanlar içermektedir. Bundan ayrı olarak, zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcı olmanın yanında kalp hastalıklarında, kilo vermede ve kolesterolün kontrolünde etkilidir. Elmanın içeriğindeki bazı kimyasallar Parkinsonizm ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları konusunda da koruyucudur. Çünkü taze elmada bulunan bazı antioksidanlar, beyin hücrelerini oksidatif stresten kaynaklanan nörotoksiditen korumaktadır. Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder. Nasıl ve Nerede Kullanacağız? İçerdiği Tiamin özellikle suda eriyen bir vitamindir ve vücutta biriktirilmez. Bu vitamin, merkezi sinir sistemimizin doğru çalışması için gereken anahtar bir vitamindir. Uygun Tiamin alınması beyin fonksiyonlarında düzelmeye neden olur. Yetersiz Tiamin alınması gözlerde zayıflamaya, düşünsel karmaşaya ve fiziksel fonksiyonlarda uyum bozukluğuna neden olur. Yine içerdiği potasyum sayesinde kaslarımızın ve buna bağlı olarak kalbimizin fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcıdır. Muhafaza Koşulları Elma 0 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:21 PM
|
#14 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! SİYAH ÜZÜM Güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflamak için yapılan rejimlerin ana ürünüdür. Kara üzüm tıpkı aspirin gibi kanı sulandırdığından koroner kalp hastalıklarına karşı insanları koruyucudur. Kara üzümün kabuğunda bulunan ve fitoaleksin grubu bileşiklerden olan resveratrol vücutta kanser oluşumunu engeller. Bazı karaciğer rahatsızlıkları ve kansızlık tedavisinde de etkilidir Kara üzüm, içerdiği meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeksizin böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kanın temizlenmesi için yardımcı olur. Kara üzüm, vücuttaki yağların erimesi için yardımcı olur. Kara üzüm, vücudu virüslere karşı daha dirençli hale getirir. Kara üzümün kabuk ve çekirdekleri bağırsak metabolizmasını hızlandırır. Kara üzüm, cildin taze ve temiz bir görünüm almasında etkilidir. Öğleden sonra yenilen bir salkım kara üzüm veya içeceğiniz bir bardak taze sıkılmışüzüm suyu vücudu ve beyin hücrelerini zindeleştirir. Bir kilo üzüm, bin 150 gram süt, 390 gram et, 300 gram ekmek ve bin 200 gram patatese eşdeğerdir Kara üzüm Amino asitler, B vitaminleri (B1, B2), mineraller, potasyum, magnezyum ve demir içerdiğinden bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kara üzüm içeriğindeki doğal fruktoz sayesinde vücudun harcadığı enerjinin kısa sürede depolanması için etkili olur. Kara üzümün içeriğindeki magnezyum insanın iş verimliliğini arttırır. İçeriğindeki asitler ( tartarik, sitrik , malik, süksinik, fumarik , pyruvik , oxaglutarik, gliserik, glikolik, dimetil-süksinik, shikiminik ve guinik asit ) mideye zarar vermeden böbreklerin ve karaciğerin çalışmasını hızlandırır. Kara üzüm İçerdiği bioflavonoidler nedeniyle C vitamini aktivitesini çoğaltır. Kara üzüm Alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluşumuna engel olur. Kara üzüm besinlerin parçalanması neticesinde oluşan serbest radikallerin kılcal damarların duvarlarına saldırmasına karşı güçlü bir antioksidant görev üstlenerek düşük yoğunluktaki lipoproteinlerin (LDL) kılcal damarlar içinde birikmesini engeller. Kara üzüm hücrelerde değişim sonucunda tümör oluşmasına izin verebilecek hücre için moleküller üzerine serbest radikallerin saldırılarını bloke eder ve neticede kanser oluşumunu engeller.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:22 PM
|
#15 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! BLUEBERRY-YABAN MERSİNİ Ilıman ve tropik karakterli iklimlere adapte olmuş çalı formunda bir bitkidir. İngilizce blueberry (billbery) olarak bilinir. Bu bitki ülkemizdeki literatürde Yaban mersini olarak bilinir. Ancak yetiştiği farklı coğrafyalarda farklı adlarla da bilinmektedir. Örneğin; Rize’de Likapa, Trabzon’da Ligarba, Lifos veya Trabzon Üzümü, Rize Pazar ilçesinde Kaskanaka, Rize Ardeşen İlçesinde Çera (Çela), Artvin’de Morsivit veya Mahabak, Giresun’da Çalı Çileği, diğer bölgelerde ise Ayı Üzümü, Çay Üzümü veya Çoban Üzümü. Yaban mersini; 30cm-1 metre arasında boyu olan ve genelde mayıs aylarında çiçek açan bir bitkidir. Güz aylarına doğru olgunlaşır olgunlaştığında meyveleri mavi renklidir. Meyvesinin dışında “yapısında bulunan maddelerden dolayı” puslu bir görüntü mevcuttur. Bu görüntü içeriğindeki yüksek tanenleşmeden dolayıdır. Tarihi Olarak Aslında yaban mersini yüz yıllardır bilinen bir meyvedir 1862 lere kadar uzanan bir literatür geçmişi vardır. Ancak yaban mersininin ünü, 2. dünya savaşı sırasında uçak pilotlarının görme yeteneklerini artırdığının anlaşılmasıyla yayılmıştır. Yaban mersini hakkında 1960 lardan sonra çeşitli laboratuar ve klinik deney araştırmaları yapılmıştır. Yaban mersini bütün bunların sonucunda günümüz modern tıbbının tedavi destekleyici meyveler literatüründe iyi bir yer edinmiştir. Yaban mersini hakkında Osmanlı döneminde de bazı kaynaklara rastlanmaktadır bu kaynaklarda yaban mersininin ticari bir bitki olduğundan bahsedilmektedir. Etken Maddeleri Nelerdir? Yaban mersininde diğer bütün şifalı bitkilerden daha fazla oranda anti oksidan madde vardır. Yalnızca bu özelliği dahi yaban mersinin önemli şifalı bitkiler kategorisine sokmaktadır. Genel olarak yaban mersininde;- Antosiyanidinler
- Tanenler
- Alkoloidler(myrtine, epimyrtine)
- Fenolik asitler
- Glikozitler
Hangi Rahatsızlıklara iyi gelmektedir Yaban mersini Damarlar üzerinde oldukça etkilidir. · VarisArtrit(eklem iltihaplanması) rahatsızlıklarının tedavisin de yardımcı Diğer yandan yaban mersini gözde olumlu etkileri olan bir besindir. · Göz yorgunluğu, - Miyopluk,
- Katarakt,
- Karasu (Glokom: Göz tansiyonu),
- Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati),
- Gece körlüğü, gibi rahatsızlıklarda oldukça etkili bir meyvedir.
- Tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı
Gözle ilgili olarak başkaca - Gece görüşünü artırıcı,
- Göz kamaşmasını giderici,
- Retinayı güçlendirici, olarak ta kullanılabilir.
Mide rahatsızlıklarıyla ilgili olarak yaban mersini- Bulantıyı baskılayıcı
- Mide kramplarını önleyici ,
- Ülser önleyici olarak kullanılır.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:24 PM
|
#16 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! FRENK ÜZÜMÜ (RİBES) Taşkırangillerden; bir çalıdır. Yemişi uzun salkım şeklinde olup, taneler, ufak ve kırmızıdır. Tadı mayhoştur. 150 kadar türü vardır. Daha çok şurubu yapılarak kullanılır. İçeriğinde organik asitler vardır. Geleneksel Çin Tıbbında 50 temel bitkiden biri olan Frenk üzümü(Wu wei zi (五味子)) Standford Üniversitesinde yapılan bir çalışmaya göre, kanser hücrelerinin ilaçlara gösterdiği direnci kırıyor. Frenk üzümü Çin Tıbbında tonik olarak kullanılıyor. Frenk üzümünün kronik hepatit hastalarının karaciğer fonksiyonlarını geliştirdiği de tespit edildi. Frenk üzümü meyveleri Çin Tıbbında kurutularak kullanılıyor. Daha sonra çay yapmak için kaynatılıyor. Tonik ve adaptojen olarak kullanıla Frenk üzümünün karaciğere faydaları klinik olarak ispatlandı. Frenk üzümün çekirdeğinde karaciğeri koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren, şizandrin lignanları, deoksişizandrin,gomisin ve pregomisin maddeleri bulunuyor. 1980’lerin başında Çinli doktorlar Frenk üzümünü karaciğer üzerindeki etkileri nedeniyle hepatit hastalığının tedavisinde kullanmak üzere araştırmaya başladı. Frenk üzümünde bulunan lignanların karaciğer hasarlarını önlediği, karaciğerin yenilenmesine yardım ettiği ve karaciğerin fonksiyonlarını normale döndürdüğü bulundu. Şizandrinler, ekstramitokondrial elektron taşınmasında görevli sitokrom p 450 proteininin üretimini artırarak karaciğer hücrelerinin hasar görmesini engelliyor hatta hasarı tersine çeviriyor. Başka bir çalışmada Frenk üzümünün aktif oksijen radikalleri üzerinde antioksidan özelliği tespit edildi. Faydaları · İştah açar. · Hazmı kolaylaştırır. · İdrar söktürür. · Vücuda rahatlık verir. · Karında toplanan suyu söker. · Karaciğer şişliğini giderir. · Sarılığı giderir. · Şurubu, çok besleyicidir. · Romatizma ve mafsal kireçlenmelerinde de faydalıdır. · Sindirim yollarındaki iltihapları temizler.turkeyarena.com · Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur. · Frenk üzümü kanser hücrelerinin ilaçlara gösterdiği direnci kırıyor. · Frenk üzümünün aktif oksijen radikalleri üzerinde antioksidan özelliği vardır. · Frenk üzümünün kronik hepatit hastalarının karaciğer fonksiyonlarını geliştirdiği de tespit edildi. · Frenk üzümün çekirdeğinde karaciğeri koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren, şizandrin lignanları, deoksişizandrin, gomisin ve pregomisin maddeleri bulunuyor. Uyarı: Bu bitkiyi hamileler kulanmamalı. Geleneksel Çin Tıbbına göre Frenk üzümü hangi hastalıkları tedavi ediyor? · Astım · Spermatore · Kronik hepatit · Gece Terlemeleri · Tükürük üretimini artırır · Susuzluğu giderir · Sakinleştirir, çarpıntıyı giderir · Uykusuzluk · Karaciğer hasarları · Karaciğerin ilaçları metabolize etmesine yardım eder. · Zihni kuvvetlendirir · Kan basıncını düşürür · Antioksidandır · Böbrek için iyi bir toniktir.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:24 PM
|
#17 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! AHUDUDU-ROSEBERRY Gülgiller familyasındandır. Anayurdu bilinmemektedir. Ancak, bilimsel adındaki idaeus sözcüğü, Edremit’teki Kaz Dağının antik adından gelmekte ve bitki birçok Batı dilinde Kaz Dağının böğürtleni adıyla anılmaktadır. Böylece ahududunun, böğürtlenle yakın akraba ve ülkemizde orman, koruluk ve fundalıklarda sıkça yetişen bir bitki olduğunu anlıyoruz. Ahududu 150 cm’e kadar boylanabilen, çok yıllık ve çalı görünüşlü bir bitkidir. Dikenlerle kaplı gövdesi ve dalları, 3 yaprakçıktan oluşan kenarları dişli yeşil yaprakları, haziran-temmuz aylarında açan beyazımsı çiçekleri vardır. Bu çiçekler olgunlaşınca kırmızı ya da beyaz renkli, çiçek sapçığına yapışık, 30-80 minik meyvecikten oluşan hafif tüylü ve hoş kokulu, duta benzeyen ama daha iri meyvelere dönüşür. Ahududu, bu meyvelerden döktüğü tohumlarla çoğalır. Ama ahududu toprak yapısı ve yer olarak fazla seçici bir bitkidir. · Ahududunun meyvelerinde uçucu ve sabit yağ, pektin, meyve şekeri, malik ve sitrik asitler (dolayısıyla C vitamini): yapraklarında ise tanen bulunur. Meyveleriyle şurup, şekerleme, reçel, dondurma, pasta, likör ve meyve suyu yapılır. Taze meyvesi kısa zamanda bozulduğundan dondurularak saklanır. · Doku ve damar büzücü etkisi vardır. Diyareyi ve kadınlarda beyaz akıntıyı kesmekte yararlı olur. Peklik vericidir. · Bedene dinçlik veren güçlendirici bir toniktir. · Kadınlarda aybaşı döneminde aşırı kanamayı azaltır. Aybaşı kanamasını düzene sokar. · Uzun yıllardan beri, doğum yapacak kadınların rahim dokusunu güçlendirmek, doğum sırasında kasılmaları düzenlemek, doğum sancısını azaltmak ve doğumu kolaylaştırmak amacıyla kullanılmaktadır. Ancak, bu etkileri sağlaması için gebelikte ve doğuma yaklaşılan dönemde düzenli olarak ahududu alınmalıdır. · Terletici, ateş düşürücü ve serinletici etkileri vardır. · Bu etkileri sağlamak üzere, ahududunun yaprakları körpe olarak toplanır ve niteliğini koruması için iyi havalandırılmış gölge bir yerde ağır ağır kurutulur. Meyveleri ise olgunlaştıkça koparılır. Kurumuş yaprak ve olgun meyve karışımından 2 tatlı kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika süreyle demlendirilir ve bir infüzyon elde edilir. Bu infüzyon istenildiği kadar içilebilir. · Ayrıca ahududu, boğaz ve bademcik enfeksiyonlarında iyileştiricidir. · Ağız ülserleri ve kanayan dişetlerini de iyileştirir. · Bu etkileri sağlamak için, yukarıda tarifi verilen infüzyonla sık sık derin gargara yapılır. · Vücuda dinçlik verir. · Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. · İştah açıcı etkidedir. · Kanı temizleyici ve kan yapıcı özelliği vardır. · Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olur. · Anjin, bronşit, idrar yolları rahatsızlıklarında ve ağız iltihaplarında kullanılabilir. · Amerika’da yapılan araştırmalara göre siyah ahududu kanser önleyici etkilere sahiptir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda siyah ahududu yemek borusu kanserini önleyici etki göstermiştir. Bunun ahudududa bulunan antosiyanin maddesinden kaynaklandığı belirtilmektedir. Kullanım şekli: · Ahududunun çiçekleri kaynatılarak elde edilen su ile gargara yapıldığında bademcik, boğaz ve dişeti iltihapları için faydalıdır. · Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. · Yaprakları ince ince kıyılıp kaynatılarak ahududu çayı yapılabilir.
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 01:25 PM
|
#18 (permalink)
| Üsteğmen
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! BÖĞÜRTLEN Ülkemizde yol kanarlarında, korularda, ormanlarda sık rastlanan, dikenli bir ağacın meyvesi olan böğürtlenin faydaları saymakla bitmiyor. Üstelik meyve organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin… Meyveleri tam olgunlaştıktan sonra daha şifalı olan böğürtlenin faydaları şunlar: Düzenli yenen böğürtlen yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önlüyor. Böğürtlenin sıkılarak elde edilen suyu ishallerde çok faydalıdır. Ancak böğürtlen suyu saklanamaz taze içmek gerekir. Saklanırsa sirkeleşir. Ağız yaralarında, gerek taze ve gerekse kurutulmuş 20 gram böğürtlen yaprağı 1 litre suda haşlanırsa, bu çay ağız yaraları için çok faydalıdır. Kurutulmuş yapraklarından yapılan şurubunun kanı temizleyici etkisi de var. Bu şurup öksürüğü olanlara da iyi geliyor. Ayak yorgunluklarında, böğürtlenin sürgünleri ve kökleri 100 grama 1 litre su ölçüsüyle kaynatılırsa, ılıyınca ayak banyosu olarak kullanılabilir. Ayak yorgunluklarına çok iyi gelir. Güzellik için, böğürtlen çiçekleri ise 50 grama bir 1 litre su ölçüsü ile kaynatıldığı zaman, elde edilecek bu şifalı su eller için çok iyi bir güzellik losyonudur. Her gün yenen bir avuç böğürtlen kanserden korur. Yapılan araştırmalar böğürtlenin, bünyesinde barındırdığı antioksidanların bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu ortaya çıkarmıştır. Kanı incelterek kan şekerini dengeleyen böğürtlen, diyabet rahatsızlıkları olan hastalar için önemli bir şifa kaynağı Yaprakları kaynatılarak suyu ile gargara yapılırsa, diş eti ve bademciklerdeki iltihaplara iyi gelir Kökleri kaynatılarak suyu içilirse böbrek kumunun ve taşlarının düşmesine yardımcı olur. Böğürtlenden şurup ve reçel de yapılır. Şurubu göğüs ve solunum yolları rahatsızlıklarında oldukça yararlıdır. Böğürtlen yaralara sürülürse iyileşmelerini kolaylaştırır. İyi bir antioksidandır. Vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olur. Tansiyonu düşürür ve bedeni güçlendirir. Olgun böğürtlen idrar söktürücüdür ve kabızlığa iyi gelir. Tok tutan bir meyve olan böğürtlen zayıflamak isteyenler için de bire bir…
__________________ Gerçek insanı özgür kılar! | Offline
| |
30-07-2010, 02:26 PM
|
#19 (permalink)
| Yüzbaşı
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 736
Tesekkür: 2,123
781 Mesajinıza toplam 3,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Güzel bir paylaşım, elinize, emeğinize sağlık.
__________________ Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun. | Offline
| |
30-07-2010, 07:33 PM
|
#20 (permalink)
| Yüzbaşı
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 813
Tesekkür: 28,333
833 Mesajinıza toplam 3,182 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Canım çekti ya hamileyiz şurda.. | Offline
| | | |
Yetkileriniz
| Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok HTML-Kodu Kapalı | | | Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!Sağlık ve Beslenme Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın! Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ANANAS
Özellikler ve Tarihçesi
Ananas, tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir. İlk defa Christopher Columbus tarafından Orta ve Güney Amerika da yetiştirilmiştir. Daha sonra Columbus meyveyi Avrupa ya tanıtmıştır. İspanyollar ise ilk defa bu meyveyi o dönem ticaret yaptıkları Philippines, ... ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Beslenme telkin cd indir izle İstanbul Beslenme nerededir kimdir Beslenme çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Beslenme hipnoz Beslenme olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Beslenme hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Beslenme kuantum düşünce kitap haberi WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:43 PM.
|