Alıntı:
izumi Nickli Üyeden Alıntı
teşekkürler cnb,
sana bir öneride bulunabilirim....
ben aklıma olumsuz bir düşünce geldiği zamanlarda kendime özel bir kelime bulmuştum...
olumlu bir kelime, bu kelimeyi söylediğim anda hayalini kurduğum anlar aklıma geliyor ve olumlu şeyler düşünüyorum...
tek kelimelik birşey olabilir, ne bileyim "toparlan" "sevgi" "hade bakalım" vs...
bu kelime beni hep hayalini kurduğum eve götürüyor ve durum ne olursa olsun o evi düşünüyorum...
gerçi "hooopppp dur bakalım napıyorsun" demek de güzel 44
ev yakın, ama daha güzel yanı olumsuz düşüncelerin gelişi git gide azalıyor, hemen dönüştürüyorum, dönüştürmelerim bile azaldı... tavsiye ederim |
arkadaşlar olumsuz düşünceler geldiği zaman hemen olumlu düşünmeye geçmek olumsuz düşünceden kurtulmak anlamına gelmemektedir..
çünkü olumsuz düşünceyi böylelikle siz bilinçaltına bastırmış olursunuz ki o negatif düşünce dahada güçlenerek bazen deneyim olarak bazende negatif duygular olarak ortaya çıkar...
yapılması en doğru şeylerden biri negatif düşünceyi dikkate almak o düşüncenin geçmişteki hangi inanç ya da yaşayış kalıbınızdan geldiğini bulup onu düzeltmektir
yani negatif düşüncenin kökenine inmektir ve kökünü kurutmaktır
her negatif düşünce geçmişteki en az bir negatif anıya dayanır
bir diğer yapabileceğiniz şey negatif düşüncenin sizde oluşturduğu negatif hissi iyice yaşayıp tüketmektir...
olumsuz duygudan kaçmak yerine onu araya düşüncenizi sokmaksızın ona dikkat kesilin
ya da olumsuz hissi serbest bırakın ona tutunmaktan vazgeçin
eft bilenler negatif düşünceyi kabul cümlesine çevirip eft yapsınlar
ama yapmamanız gereken tek şey o negatif düşünceyi ya da hissi görmezden gelip odağınzı olumlu düşünmeye kaydırmaktir bu yöntem hatalıdır..bu şekilde negatif duygu ve düşüncelerini bastıran arkadaşlar öfke patlamaları,duygusal kontrolsüzlük veya ilk başladığı yere geri dönme,kendiyle sürekli savaşma gibi haller yaşayabilirler