29-03-2010, 11:00 AM
|
#567 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 614
145 Mesajinıza toplam 758 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: İstek ve arzularını hayatına çekmek için kullanım talimatı "Heyecanlıyım" arkadaşımın eklediği Dr. Muhammed Bozdağ'ın yazısı için tşk ederim. yazılan bazı konulara katılmakla birlikte katılmadığım biçoğu tanımda var tabiki. Çekim yasasını : sperm ve yumurtayla insan yaratmak , ciğerlerdeki kılcallarını düşüncelerle yaratmak vs.. kadar geniş olarak hiçkimsenin ele aldığını zannetmiyorum. İtiraf ediyorumki The secret kitabında gerçekten fazla abartılı, caçma bulduğum konularda yok değil. Fakat bizde az çok sahip olduğumuz dini ilmimiz gereği neyi ne kadar yapabileceğimizi (tabiki oda Allah ın izniyle) kavrayabilecek beyine sahibiz. bu konuyu bu kadar derin olarak hiçkimse gerçekleştirmeye çalışmaz bende dahil. evet doğru, The secret ve benzer kitapları okuyor ve birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz.hem inancımıza hemde ahlaki değerlerimize uygun olanları çekip çıkartıyoruz içinden ve kendi çapımızda uygulamaya çalışıyoruz. Kişisel gelişim felsefesinin doğduğu ABD nin yaşadığı vahim durum ele alınmış , onların içinde bulunduğu sosya,kültürel,ahlaki çöküntünün sebebi olarakda direk bu yasanın ilişkilendirilmesi ne kadar doğru? günlerce tartışabilirim. Yazar çekim yasasıyla ilgili biçok olumsuzluktan bahsetmiş, düşüncelerini yazmış saygı duyarım. Ama tartışılmaz bi gerçekde varki kötü, bencil, olumsuz düşündüğümüzde işlerimizde, hayatımızda hiç yolunda gitmiyor. Neyi ne kadar güzel , iyi olarak düşünürsek hayatımız da o yolda hep güzelleşiyor. Diğer arkadaşlarımında yazdığı o güzel sözü tekrarlamak istiyorum. Gül düşünür gülistan olursun. Diken düşünür dikenlik olursun - Mevlana Genel olarak söyleyebilrim ki Kişisel gelişim kitaplarının olsun, bu sitenin olsun başlıca mesajı; insanların kendine güvenmelerini, hayata daha olumlu bakmalarını, sahip olduğumuz şeylerin değerini fark etmemizdir. En azından benim aldığım mesaj budur.
__________________ Bütün temiz yüzeyler kendine akan ışığı yansıtır.
İyiliğin karşılığı İyilik, Sevginin cevabı Sevgidir. Sizin gözünüzde En Değerli İnsan, Gözünde En değerli olduğunuz İnsandır.
Sevmedikleriniden Boşuna SEVGİ Beklemeyin... |
| |