09-04-2016, 02:50 PM
|
#4 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Çekirdek İnanç ( ilk tur ) Çok sevindim sizin adınıza.Ben artık ellerim sıkılı uyumuyorum sadece baş ve işaret parmağım kapalı oluyor. Konrolcülük azaldı ama birilerini her zaman kontrol etmek gereken bir işim var.Kendimi eni şartlara adapte etmem lazım.
Akşamları çok aza evde oluyorum.Bilgisayar ve internetle uğraşmak zamanımı hala alıyor ama dolmuş yavaş gidiyor diye sinirlenmiyorum.Haftanın dört gecesi evde değilim.İnsanların içinde olunca rahatladım.
Bu arada bir yığın bürokratik iş hallettim.Hani ben kendini fazla adayan birisiyim.Her zaman önce bir şeyleri hak etmem gerektiğini düşündüm.Şahsi işim için izin mi o da ne?Biraz zaman geçsin de ben hak edeyim gideyim hala özel sektörde gibiyim.İş ve kontrol manyağı bir müdürüm var o ayrı konu.İzinler aldım işlerimi hallettim.
İnsanlar çok rahat tabii bu biraz amiri ve şube müdürü ile alakalı bir durum.
Ehliyetimi yeniledim , pasaport çıkardım yivsiz tüfeğin ruhsat işlemlerini hallettim.Çekirdek inançtan sonra hızlandı her şey.
Telefonla konuşma sıkıntım vardır mesela.İşim neredeyse hep telefonla onu aştım ama mesela herkese (tanımadığım kimselere) telefon açamazdım rahatsız ederim diye.Telefondan iş bağlamak çok uzak bir fikirdi.İnternetten alış veriş yapsam stok var mı diye soramazdım.Bunlar şimdi çok kolay.Tüfeğimi sadece bir tanıdık yönlendirmesiyle tüm işlemlerimi telefonla konuşarak yaptım.İkinci el olunca daha farklı oluyor her şey oda ayrı denk geldi.
Ben de şey vardı insanlar bir şeyi benim için yapacak yoksa olmaz düşüncesi bu her şeyde yok.Mesela birinin benim yerime ders çalışmasını beklemem ama arkanda destek bazen de yardım bekliyorsun.Kendimi daha iyi tanıyorum.Okuduğum şeyler çekirdek inanç , çocukluk bunların hepsini daha iyi kavrayabiliyorum.Egom beni korumak için bir sandığa kilitliyor.Öyle olunca ben de birinin beni çıkarmasını bekliyorum.
Çok şey var aslında ama neredeyse üç aylık süre sonunda hala daha oturmayan şeyler var ama taşlar yavaş yavaş oturuyor.Dokuz gün ara verdim ve henüz her şeyin oturmadığını fark ettim.Kendime olan bakış açım ve öz güvenim özellikle öz saygım değişmişti ama bazen sanki omuzlarım düşecekmiş gibi hissediyordum yeniden başladığımda.
Sen değiş ki değişsin her şey hatta ayet de var.Dün bir hem şehrim ile onu konuşuyordum.Siz değişmedikçe Allah da sizi değiştirmiyor.Şöyle aslında.
"Bir toplum, kendini değiştirmedikçe Allah onların durumlarını değiştirmez."
Rad suresi 11. ayet
Üçüncü turda daha iyi hissedeceksin bazı şeyleri aynada gördüğün şeyden hoşlanacaksın.Duruşun değişecek.Öz saygın artacak , potansiyelini fark edeceksin ama yan etkileri de var.Aşırı bir rahatlama oluyor.Koy ver g.ne gitsin gibi bir şey oluyor.O yüzden arada devreye girip sorumlulukları hatırlatmak lazım. |
| |