22-04-2010, 03:40 AM
|
#77 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 1,296
409 Mesajinıza toplam 1,671 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: dua haftası.. arkadaşlar sizinle bi dua paylaşmak isterim çoğunuz mutlaka duymuştur.. yasin kitabımda var bu dua ve okuduğunuz takdirde ne muradınz varsa gerçekleştiği yazıyor.. ben salatı tefriciye okuduktan sonra bu duayı da okuyorum. AMENER-RESÜLÜ VE FAZİLETİ
AMENER-RESÜLÜ, Bakara süresinin son iki ayetidir.Hadisi şerifte:
AMENER-RESÜLÜ' yü kim bir gecede okursa, okuyan kimseye bu iki ayet kafi gelir. Yani o gece afetlerden, belalardan ve şeytanların şerrinden emin olur.
AMENER-RESÜLÜ, peygamberimize ALLAH tarafından verilen bir ayettir.
KİM YATSI NAMAZINDAN SONRA VEYA YATARKEN OKURSA SABAHA KADAR İBADET ETMİŞ GİBİ SEVAP KAZANIR. Cebrail (A.S) bu sürenin bitiminde " AMİN " denmesini peygamberimize söylemiştir.
PEYGAMBERİMİZ BU SÜRE İLE DUA ETTİĞİNDE ALLAH TARAFINDAN "PEKİ DUANI KABUL ETTİM " DENDİĞİ KAYDEDİLMİŞTİR. (Tirmizi) Âmener Rasulu
Amener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semi’na ve etâ’na, gufraneke rabbena ve ileykel masiyr.
Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahizna innesiyna ev ahta’na. Rabbena ve lâ tahmil aleyna isran kemâ hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Va’fuanna, vagfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn. Anlami:
Rasûl, rabbinden kendisine inzâl olana iman etti. Hepsi de (mü’minlerin), iman ettiler Allâh ile, Allâh’a; meleklerine; kitaplarina; resûllerine. Rasûllerim arasinda fark görmediler; isittik ve itâat ettik, magfiretini isteriz rabbimiz, dönüsümüz sanadir dediler.
Allâh kimseye teklif etmez kapasitesi disindakini. Yaptiginizin kazanci da sizedir, kaybi da!.. Rabbimiz, unutursak veya hataya düsersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemis oldugun agir yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyecegimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bagisla, merhamet buyur. Bizim mevlâmizsin, gerçegi örtenlere karsi bize zafer ihsan et!..
__________________ Küçücük görünür evler yukardan bakıldığında
Ben de uzaktan baktım malum senli konulara
Bir küçüldün gözümde sen neymişin aslında. . . |
| |