iyi günler dr bey.ben kendim konya da hemşire olarak çalışmaktayım.2 3 yıldır bel ağrısı şikayetlerim vardı önemsemiyordum.yatış bozukluğu ve yorgunlukta diye düşünüyordum.geçen hafta beyin cerrahi polk gittim emar istendi.mr sonucu
L1 L2 DÜZEYİNDE DİSKTE DİFFÜZ TAŞMA VE SAĞ PARAMEDİAN PROTRÜZYON MEVCUTTUR.SAĞ LATERAL RESESTE DİSK İLE SİNİR KÖKÜ YAKIN SEYİRLİDİR.
L3 4 DÜZEYİNDE DİSKTE DİFFÜZ TAŞMA VE SANTRAL KÜÇÜKPROTRÜZYON İZLENMEKTEDİR.
L 4 5 DÜZEYİNDE DİSKTE HAFİF DİFFÜZ TAŞMA MEVCUTTUR
sonucu buradaki beyin cerrahisine gösterdim.hemen ameliyat önerdi.yüksek riskli bölge olduğunu söyledi.ameliyat olmassam idrar kaçırma şikayeti olacağını söyledi.fıtığın büyük ve ameliyatının da zor olduğunu söyledi.şu a ne yapacağımı bilemiyorum bana şimdiye kadar çok büyük sıkıntı yaratmayan ve yeni öğrendiğim bu rahatsızlığımı hemen çözmemmi gerekir yoksa başka alternatileri varmı .istirahat yada başka tedavi yolları mümkünmü 2 küçük şocuğum var.ameliyat bana çok sıkıntı yaratırmı .bilgilendirirseniz sevinirim.işlerinizde başarılar diler saygılarımı sunarım.
iyi günler.
Yard.Doç.Dr. Hulagu KAPTAN
04.07. 09:01:22
Merhabalar,
sadece mr raporları değerlendirme yapmamız sizin de bildiğinizi gibi yanıltıcı olabilir...ancak çok genel iifade etmek gerekirse sıkıntılarınız şiddetli ise cerrahi gerekebilir...mikrocerrahi yöntemi ile tüm ameliyatlarımızı yapmaktayız...risk yok denecek kadar azdır aynı gün taburcu olursunuz...isterseniz..7-10 için de de işinize dönebilirisniz...ameliyat olmazsanız oluşabilecek komplikasyonlar orada size belirtilmiş ancak bunlar çok nadir dir..telaşlanmayın...mr larınızla birlikte gelin ...ayrıntıları konuşalım...geçmiş olsun...Dr.Hülagü Kaptan
Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahı
Güniz Sokak No:29/3
Kavaklıdere
Ankara
hulagukaptan@gmail.com
www.beyincerrahi.tr.gg
0 312 466 60 65
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.