22-04-2010, 07:32 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bebek Ölümleri Azalıyor Bebek Ölümleri AzalıyorYenidoğan bebek ölümlerini Avrupa standartlarına çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda önemli sonuçlar alınmaya başlandığı bildirildi. Son 10 yılda binde 29 olan bebek ölümleri binde 17'lere düştü.Çocuk SağlığıHalk SağlığıSağlık Müdürlüğü ve çukurova İniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 19 yenidoğan canlandırma kursunda bine yakın sağlık çalışanı eğitimden geçirildi. Adana Hekimevi'nde 19.'su düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Kursu sertifika töreninde konuşan çukurova üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Satar, Türkiye'de yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin bebeğin doğduğunu ve bunların yaklaşık yüzde 10'unun doğduktan sonra canlandırmaya gereksinim duyduğunu söyledi.
Neonatal Resüsitasyon Programı (Yenidoğan Canlandırma Programı) ile doğum odasında bebeğe müdahale etmesi mümkün olan doktorlar ve yardımcı sağlık personeline, uluslararası belirlenmiş standartlara göre 3 günlük bir eğitim verilerek yenidoğan bebeklere en uygun tıbbi yaklaşımın sağlandığına dikkat çeken Dr. Satar, şöyle konuştu:
Bu işlemler uygun şekilde yapılmaz veya uygulanmazsa bebeklerde asfiksi olarak adlandırdığımız oksijensizliğe bağlı başta beyin olmak üzere tüm organlarında hasarlar meydana gelebilmekte, bunların bir kısmı kalıcı olmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın koordine ettiği bu kurslarla ülke genelinde yaklaşık 20 bin doktor ve yardımcı sağlık personeli eğitilmiştir. Eğitimci olarak yer aldığımız Neonatal Resusitasyon Programı yenidoğan bebek ölümlerinin azaltılmasına ve bebeklerin sağlıklı olmasına katkıda bulunacaktır. Bu çalışmalarında katkısı ile ülkemizde geçtiğimiz 10 yılda binde 29'dan binde 17'lere düşen yenidoğan bebek ölümlerinin gelecek 10 yılda binde 9'ların altına inerek gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaşacağına inanıyorum.
Sağlık Müdürü Dr. çağlar çatak da, doğumu izleyen dakikaların bebeğin ana rahmi dışındaki yaşama uyum sağlamasına yardım edilmesi gereken önemli dakikalar olduğunu ifade ederek, Nefes alamayan veya etkili solunum yapamayan bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur dedi.
Doğumların mutlaka hastanelerde olması gerektiğini de ifade eden Dr. çatak, Yeterli bir canlandırma için doğum odasında uygun gereçler her an hazır olmalı, ilgili birimlerde ki sağlık çalışanları da yenidoğan canlandırma becerilerinin tam olması ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmeleri gerekmektedir ifadelerini kullandı.
Sağlık Müdürlüğü AçSAP Şube Müdürü Dr. Mutlucan Karaman, çukurova İniversitesi Yenidoğan Anabilim Dalı ve Sağlık Müdürlüğü tarafından Adana'da bugüne kadar 19 kez Yenidoğan Canlandırma kursu düzenlendiğini söyledi. Dr. Karaman, eğitimler sonunda, doğuma müdahale edebilecek kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, anestezi uzmanları, pratisyen hekimler, ebeler, hemşireler, anestezi teknisyeni 970 sağlık personelinin sertifikalandırıldığını sözlerine ekledi.
Güncel Başlıklar Kayısı kanseri önlüyor Sigara içenlerde bel ağrısı riski artıyor Kimyasallar doğurganlığı azaltabilir Soğuk hasta yapar diye bir kavram yok Plastik tehlike Diyet hafızayı güçlendiriyor Sigara gözlere de zarar veriyor Temiz hava ömrü 5 yıl uzatıyor Aspirin karaciğeri de koruyor 15 yaşından önce anne olmak ölüm riskini artırıyor
En çok okunanlar Sarımsak Mucizedir Çok suyun yararı az Kahve beyni koruyor Folik asit spermlere iyi geliyor Evde yapılan spor da yararlı Tereyağı kalp krizini önlüyor mu? Şekle girmek kadınlar için zor Cildiniz için uygun ürünü nasıl seçersiniz? Demirin de fazlası zarar veriyor 60 yaş üzeri sigara içen erkekleri anevrizma tehdit ediyor
Kaynak: saglicaklakal.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
Offline
| |