04-05-2010, 11:27 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Astım Tedavisi Astım Tedavisi
ASTIM TEDAVİSİNDE HEDEFLER NELERDİR?
Egzersiz dahil normal günlük yaşantıyı sağlamak.
Normal akciğer fonksiyon testlerini sağlamak
Kronik (müzmin) çikayetleri önlemek
Astım ataklarını önlemek
Hastaneye başvurma sıklığını en aza indirmek.
Yan etkisi en az ya da hiç olmayan ilaçları seçmek.
BU HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİREBİLMEK İÇİN
Hastanın bilgilendirilmesi ve eğitimi
Tedavinin ve hastalığın takibi, hastaya en uygun takip yöntemleri belirlenmesi
Astımı tetikleyici faktörlerin giderilmesi ve gerekiyorsa profilaktik aşılar
İlaç tedavisi
TEDAVİ HEDEFLERİNDE BAŞARILI OLABİLMEK İÇİN
Gerçekçi ve kişiye özel hedefler
Hastanın elde edilebilecek tedavi düzeyi konusunda bilgilendirilmesi ve motivasyonu
Hastaya yazılı tedavi planı sunulması
Hastaya uygulamalı olarak inhalasyon cihazı kullanımının öğretilmesi
ASTIMI ALEVLENDİREN NEDENLER
Hastalığı alevlendiren, astım ataklarını tetikleyen etkenlerden kaçınmak tedavinin en önemli unsurudur. Bu etkenler:
Allerjenler: Ev tozu akarları, polenler, mantar sporları, havyan allerjenleri,. . .
Ev içi ve ev dışı hava kirliliği
Sigara dumanı
İnfeksiyonlar
Mesleki maruziyetler
İlaçlar (özellikle aspirin)
Gıdalar ve gıda katkı maddeleri
Ağır egzersizler
Meteorolojik değişiklikler
ASTIM TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLARŞikayet gideren ilaçlar (kısa ve uzun etkili bronş genişleticiler).
Bu ilaçlar daralmış olan havayollarını genişletir, hastanın rahat solunum yapmasını sağlarlar.
Etkileri hemen başlar, yaklaşık 4 saat süre sonra sona erer. Bu ilaçlar geçici bir rahatlık sağlarlar. Astım tedavisinde yardımcı ilaçlardır. Ayrıca, ihtiyaç duyulan kısa etkili bronş genişletici ilaç miktarı astımın seyri hakkında bilgi verir. Yani bronş genişletici ilaç kullanımının artması, astımın kötüleşmekte olduğunun bir göstergesidir.
2. Tedavi eden ilaçlar (antiinflamatuvarlar)Astım tedavisinin OLMAZSA OLMAZ ilaçlarıdır. Havayollarında astıma bağlı oluşan inflamatuvar (yangısal) değişiklikleri tedavi ederler. Dolayısıyla astım şikayetlerini kalıcı olarak ortadan kaldırırlar. Bu grup ilaçların etkisi bronş genişleticiler gibi hemen başlamaz. Bu nedenle doktorun belirlediği program dahilinde sabırla kullanılmalı, etkisi yok gerekçesiyle ilaçlar kesilmemelidir. Kullanılacak ilaç ve dozu astımın şiddetine göre seçilir. Belli bir programla kullanılır, hastalık bulguları düzeldikçe doz azaltılır. Hastalık şiddetlenirse doz artırılır ve kullanılan ilaç türleri değiştirilir. Bu tedavi şekli, basamak tedavisi olarak adlandırılır.
ASTIM İLAÇLARI
Hastanın;
Yaşına
Efor kapasitesine
Fiziksel beceri sınırlarına ve
Maddi durumuna uygun olmalıdır...Kaynak: Allerji ve İç Hastalıkları Uzmanı Doçent Dr. A. Zafer Çalışkaner
Turp, Nane, Günlük, Mantar
Burun akıntısı tehlikeli olabilir!
Alerjiye yol açan molekül bulundu
Göz allerjisi artık kışın da görülüyor
Alerjik hastalıklar tüm dünyada artıyor
Çağımızın hastalığı: Alerji
Fotokontakt Dermatit, Kontakt Dermatitler: Tanı ve Tedavi, Kontakt (Temas) Allerjenleri, Allerjik Rinit Nedir? Nasıl Oluşur?, Kaç Çeşit Allerjik Rinit Vardır?, Allerjik Rinitlerde Şikayetleri Artıran Faktörler, Allerjik Rinitlerde Tedavi Prensipleri, Turbuhaler, Aerolizer (İnhalasyon Kapsülü), Diskus, Ölçülü Doz İnhaler (MDI), Hazne (Chamber-Spacer), Nebül ve Nebülizatör, İlaç Allerjileri: Tanımlama ve Klinik Bulgular Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |