05-05-2010, 01:01 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Eşim bana karşı ilgisiz Uğur Bey, ben panik atak hastasıyım. 7 aydır sabah akşam olmak üzere Faverin kullanıyorum. Çok kilo aldırdı. Bir de Sirel kullanıyorum. Doktora gidemedim. Kendim ilaçları azaltabilir miyim? Bir de bu ilaçların kilo aldırmayanları yok mudur? Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
İlaçları doktorunuzun önerdiği dozda ve önerdiği kadar kullanmanız gerekmektedir. En önemli nokta ise doktor kontrolünde bırakmaktır. Siz ne kadar kendinizi iyi hissetseniz ve artık ataklar yaşamıyor olsanız bile ilaçlarınızı doktorunuz bıraktırana kadar mutlaka kullanmalısınız. İlaçların yan etkileri her bünye için değişir. Doktorunuza danışarak ilacınızı değiştirebilirsiniz. 7 aylık evliyim 3.5 aylık da hamileyim. Eşim hamile olmamı, bebeğimizin olmasını çok istiyordu. Ama hamile kaldığımdan beri bana karşı daha ilgisiz daha vurdumduymaz davranıyor. Bu da beni çok üzüyor. Hâlâ bekarmış gibi yaşamaya çalışıyor. Televizyon konusunda bile bencilce davranıyor. Ben çalışan bir bayan olmama rağmen hiç bir şekilde evimden, evimin işlerinden ödün vermiyorum. Eşime karşı da gayet ilgiliyim, sevecenim. Ama neden böyle olduğunu anlayamıyorum. Çok sıkıldım, gece kapı çalınca bile benim açmamı istiyor. Sizce ne yapmalıyım?
Belki bu şekildeki davranışları eşiniz daha önce de yapıyordu fakat hamilelik döneminde bayanlar daha hassas oldukları için şu anda bu davranışlar size kırıcı geliyor olabilir. Ev işlerinde size yardımcı olması açısından belki bir program yapabilirsiniz. Onun yapabileceği işleri sizde üstünüze almadan onun yapmasını bekleyebilirsiniz. Umuyorum ki hamileliğiniz daha da belirgin olduktan sonar eşiniz daha anlayışlı olacaktır. Uğur Bey, yaşım 20 - boyum 1.58 - kilom 39. Geçen yıl mayıs ayında 52 kilo iken 2 hafta süresince diyet yaptım. Fakat belirgin bir kilo kaybı gerçekleşmemişti. Ancak daha sonra yemek yediğim zamanlarda aşırı bir vicdan azabı hissiyle kusmaya başladım ama her yemekten sonra değil sadece kendime göre fazla yediğime inandığım zamanlarda bu oluyordu. Şu anda çok nadir kusuyorum ama kendimi çok depresif ve maalesef ki hala şişman görüyorum. Biliyorum Anoreksia Nevroza hastalığı teşhisi konması için bende belirti çok fazla. Örneğin adet düzensizliği (geçen ayda 1 hafta arayla 2 kez gördüm) elimin üstünde aşırı kuruluk ve buruşma, yer yer kesikler oluşuyor, kendimi hala şişman görüyorum ki etrafımdaki insanlar kopacağımı söylüyorlar. Ama ben tedaviye başlayıp da kilo almaktan korkuyorum. Hatta rüyalarıma giriyor. Artık bu yemek sorunu rüyamda çok yemek yiyip kusmaya çalışıyorum. Bana verilen ilaçların kilo yapmasından korkup reddediyorum ve bunun gibi kabuslar... Şu an yemek düzenimse hiç kalmadı. Ayrıca son zamanlarda kabız ve ishal sorunları başladı. Örneğin günde 5 kez büyük tuvalete çıktığım zamanlar olduğu gibi aynı gün içerisinde ishal ve kabız nöbetlerinin de takibi mümkün oluyor. Ben bu takıntıdan kurtulmak istiyorum artık. 24 saat boyunca kendimi engellemekten ve şişman gördüğüm an duyduğum mutsuzluktan kurtulmak istiyorum. Bana nasıl bir yol çizmemi önerebilirsiniz?
Anlattığınız belirtiler Anoreksiya Nervosa tanısına oldukça uyuyor. Yeme davranışı ile aranızda bir savaş başlamış ve o savaşta galip gelmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bununla birlikte beden imgesindeki bozukluklarla birlikte kendinizi zayıf olmanıza rağmen (yukarıda yazdığınız boy kilo oranına göre) kilolu görüyorsunuz. Bunlar tam bir Anoreksiya belirtileri. Anoreksiya çok tehlikeli ve sonu ölümcül olabilecek nadir psikolojik rahatsızlıklardan biridir. Kullanacağınız ilaçlar size kilo aldırmaz. Bu noktayı çok iyi bilmelisiniz. Ve en kısa zamanda bir tedaviye başlamalısınız. Yoksa sonuçları şu anki durumunuzdan daha da kötü olabilir. Öncelikle hizmetleriniz için çok teşekkürler. Benim 10 yaşında bir oğlum var. 15 gün önce Doç. Dr. Salih Zoroğlu'na götürdüm ve hiperaktif olduğundan şüphelendiğimi söyledim. Pek bir araştırma yapılmadan bir hafta Ritalin ve arkasından 24 saat etkili olan ve heyet raporuyla verilen bir ilaç kullanmaya başladık. Ama hem oğlumda bir değişiklik gözlemlemedim. Hem de sürekli kusma, mide bulantısı uykusuzluk asabiyet başladı. Aslında oğlum çok hareketli, enerjik ve sabırsız. Ama ben derslerine dikkatini veremediği için bir yardim almak istemiştim ama ders düzeninde de hiç bir gelişme olmadı. Sizden bu konuda bilgi almak istiyorum.
Bu konuda bir yorum yapmak gerçekten yanlış olur. Hiperaktivite tedavisinde Ritalin kullanmak her zaman tartışma konusu olmuştur. Görülen kusma ve asabiyet ilacın yan etkileridir. Bu konu hakkında doktorunuza danışmak ve bu etkileri kendisine anlatmak en iyisi olacaktır. Erkek arkadaşımla 7 senedir beraberdik. Bu süre zarfında defalarca ayrıldık ve barıştık. Son olarak gene bitti. Bana devamlı küfür ediyordu. Birkaç kere vurdu, psikolojim tamamen bozuldu. İlk ilişkiye başladığımızda beni aldattı. Onu bir türlü kafamdan atamadım ve hep yüzüne vurdum. Ama hep barıştık, sevgimiz ağır bastı. Şimdi ne yapmam lazım? Onsuz yapamıyorum ama onla da olmuyor. Depresyona girdim, kendimi çok mutsuz hissediyorum. Yapılanları hiç hazmedemedim ama geri de döndüm.
İlişkilerde bir kilit noktası vardır ve o nokta çok önemlidir. Aradaki saygıyı alt sınırlara indiren bir noktadır o. Sizin ilişkinizde o nokta çoktan aşılmış. Aranızdaki saygı hiç kalmamış ve şuna emin olun eğer partneriniz bunu bir kere yapmaya başladıysa bunun devamı mutlaka gelecektir. Bana sorarsanız bu ilişki sizin için her zaman sorun olacaktır ve kurtarılması oldukça zor. Eğer birbirinizi çok seviyorsanız bir aile-çift danışmanlığı almanızı ve o şekilde çözüm bulmanızı öneriyorum. Fakat partnerinizin buna yanaşmazsa ve istemediğini, bitmesi gerektiğini söylerse sadece sizin bu travmatik dönemi daha rahat atlatabilmeniz ve ayrılığı daha kolay benimseyebilmeniz için bir destek almanızı öneririm Öncelikle bu hizmeti bizlere sunduğunuz için teşekkür ederim. Benim durumum şöyle: Şikâyetlerim arasında sürekli yorgunluk, sırt bölgesinde ağrı, mutsuzluk ve sürekli hoşgörüden uzak bir tutum sergilemek. Bu arada arkadaşım olan pratisyen bir doktor arkadaşıma şikayetlerimi anlattığımda bana Lustral adlı ilacı tavsiye etti. Yaklaşık 8 aydır günde yarım tablet olarak kullanıyorum. Bana çok iyi geliyor tedaviye ne kadar daha devam etmeliyim ve Lustral'in tedavi edici özelliği var mı? veya daha uygun bir ilacı mı kullanmalıyım?
Bu sayfalarımızda ilaç isimlerinden ve endikasyonlarından mümkün olduğu kadar bahsetmemeye çalışıyoruz. Kullandığınız ilaç psikolojik rahatsızlıklarda kullanılabilecek bir ilaç. Anlattığınız şikâyetler de sürekli yorgunluk sendromu dediğimiz durumun belirtilerine benziyor. Eğer bir psikolog veya bir psikiyatr a başvurma durumunuz yoksa ve ilacıda bırakmak istiyorsunuz dozları azaltarak yavaş yavaş bırakmalısınız. 8 yaşındaki yeğenim çok çabuk sinirleniyor, kapıları çarpıyor. Siniri geçmeyince ağlıyor. Ve çok dalıyor, bir noktaya odaklanıyor. Mesela televizyon veya bilgisayar konusunda ne yapılabilir? Uzman yardımı almalı mı?
Çocuklarda öfke nöbetlerinin en sık görüldüğü yaşlar 4 yaş civarıdır. 8 yaşında olan bir çocuk için bunun altında yatan sebepler aranmalıdır. Okulda veya öğretmeni ile yaşadığı problemler, anne baba ile veya anne-babanın kendi aralarında yaşadığı problemler bu sorunun ortaya çıkmasında etkili olmuş olabilirler. Bu soruna neden olan sebepleri bulmaya çalışmalı ve o sebepleri çözmelisiniz. Eğer bunu bulamazsanız bir uzmana başvurmanız gerekebilir. 17 yaşındaki oğlum küçüklüğünden beri kendi kendine konuşuyor. Bu, bir psikolojik bir rahatsızlık mıdır?
Bu konuşmanın içeriği ve sıklığı çok önemlidir. Kendi kendine konuşma en ağır psikolojik rahatsızlıklardan orta düzeydeki rahatsızlıklara kadar bazı durumlarda görülebilir. Konuşmalar sanki başka biri ile konuşuyor gibi oluyorsa, bu konuşmalara göre hareket ediyorsa ve bu sık sık tekrar ediyorsa mutlaka bir doktora götürmelisiniz. 2.5 yaşında bir yeğenim var aşırı agresif saldırgan. Aslında biz nedenini yalnız geçirdiği 2 yıla bağlıyoruz sebep bu olabilir mi?
2 yaş ile 4 yaş arası çocuklarda öfke nöbetlerinin en sık görüldüğü dönemlerdir. Bu yaşlardaki çocukların öfke nöbetlerini anlayışla karşılamanız gerekir. Yapılması gereken bu nöbetler sırasında çok fazla üzerine gitmemek ve öfke ile yaptırmak istediği davranışları yapmamak yani ona öfkeyi bir silah olarak kullandırmamaktır. 10 yaşında bir oğlum var. Çok çabuk kızıp, bağırıyor ve hemen sıkılıyor. Ayrıca takıntı adını taktığı bir iç ses onu engelliyor. Ne yapmalıyım?
Bu durum mutlaka doktor kontrolü gerektiren bir durumdur. Bu kadar sinirli olmasına neden olabilecek problemler nedir; evde yaşanan sorunlar mı okul ile arasındaki sorunlar mı, bunun dışında kafasındaki bu ses nedir ve ona neler söylüyor. Bu ses gerçekten var mı yoksa size istediğini yaptırmak için kullanıyor mu? Bu soruların hepsi geniş çaplı araştırılmalı ve ona göre bir yol izlenmelidir. Kendimi bu sıralar çok mutsuz hissediyorum? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
İçine girdiğimiz bahar ayı, depresif duygu durumları da beraberinde getiren bir aydır. Mevsimsel değişikliklere bağlı olarak böyle bir durum içine girmiş olabilirsiniz. Bunun dışında hayatınızda ters giden bazı şeyler, yaşadığınız travmatik bir durumda depresif duygu durum içine sokmuş olabilir sizi. Herhangi bir nedeni yoksa bahar yorgunluğu yazımızı okuyup, oradaki önerilerimize uyabilirsiniz. Fakat bu mutsuz hissetmenin başka bir nedeni varsa ve 2 haftadan fazladır mevcutsa bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim. Uğur Bey ben hastalanmaktan korkuyorum. Psikiyatriste gittim, panik atak olduğunu söyledi. 4-5 gündür ilaç kullanmaya başladım. Bazen sanki başım dönüyormuş gibi, sersemlik hissi gibi sanki dengemi kaybedecekmişim gibi geliyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Panik atak sadece hastalanmaktan korkmak ile belirgin bir rahatsızlık değildir. Sayfalarımızdaki yazılarımızdan veya www.panikatak.org sitesinden tüm ayrıntıları ile bilgi alabilirsiniz. Saydığınız diğer belirtiler (baş dönmesi, sersemlik, denge kaybı) panik atakta görülebilen belirtilerdir. Benim 20 aylık bir kızım var. Mama, meme gibi tek tük ve zorlanınca konuşuyor. Elimden tutarak derdini anlatmaya çalışıyor. Daha tam olarak da dediklerimi anlamıyor. Yardım almama gerek var mı?
Kızınız henüz iki yaşına bile girmemiş. Daha beklemenizi (belki üç yaşına kadar) öneririm. Bununla birlikte dikkat etmeniz gereken noktalar duymasında bir problem olup olmadığını anlamaktır. Duymasında ve anlamasında bir problem yoksa bir süre daha bekleyebilirsiniz. Konuşmasına yardımcı olmak amacıyla onun işaret ile anlattıklarını zor anlamaya çalışın, ona konuşması konusunda hiç bir zorlama yapmadan sadece kendinin gereksinim duymasını sağlayarak yardımcı olun. Psikolog Uğur Dalan
Es-Med Sağlık Hizmetleri
www.psikodestek.com[/b]
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |