05-05-2010, 01:05 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Hazımsızlık çekiyorum (Sorularınızın yanıtları) Mideme kramp giriyor
Merhaba ben 20 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıldır karın bölgesindeki ağrılarla duruyorum. Mideme sürekli kramplar girerek ağrı oluyor. Ayrıca 5 aydır yumurtalıklarımda ağrı olmaya başladı. Bu ağrılar bazen oldukça şiddetleniyor ve sersemleyip bayılmama neden oluyor. Karnım zaten sürekli şiş. Ona alıştım ama ağrılar için yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...
İç organlarımızın büyük bölümü karın boşluğunda olması nedeniyle bu organlardan kaynaklanan sancıların da doğal olarak çok sayıda nedeni vardır. Yumurtalıklarınızda yani karın alt bölümünde olan sancılar nedeni ile bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanına başvurmanız gereklidir. Bu sırada karın şişliği yönünden sorularınızı sorabilir ve gerekirse ilgili branşlara yönlendirilebilirsiniz. Geçmiş olsun. Hazımsızlığım var
Merhaba Nevzat bey, ben 21 yaşındayım. Benim şikayetim midemin çok şiddetli ağrıması. Sürekli halsizlik ve baş dönmesi yapıyor. Sabahları mide bulantısı nedeniyle yataktan kalkamıyorum. Doktora gittim ve bana gastrit teşhisi koydu. Ailem küçükken toprak yediğimi söylüyor. Sürekli midem şiş ve bu aralar hazımsızlık çok oluyor. Ağrı sırtıma da vuruyor. Kötü bir hastalık çıkmasından korkuyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Toprak yeme en çok eser element ve demir eksikliğinde görülür ki zaten bu durum siz küçükken olmuş ve geçmiş. Bulantı, şişkinlik, hazımsızlık ve sırta vuran ağrılarınızın araştırılması gerekir. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurarak endoskopi yaptırmanız yararlı olacaktır. Genç insanlarda kötü huylu hastalıkları yaşlılara oranla daha az görüyoruz. Bu nedenle korkmadan tetkiklerinizi yaptırmalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. Midemde ağrı var
Merhabalar Doktor Bey, benim kilo fazlalığım olduğu için diyet yapıyorum ama yemeyi azalttığım zaman midemde ağrı oluyor. Kazınma, açlık ağrısı değil künt bir ağrı. Bu da beni yemeye itiyor. Yediğim zaman ağrı hafifleyerek geçiyor. Bunun yüzünden kilo veremiyorum, üstelik alıyorum. Bu bir mide rahatsızlığı mıdır? Değilse bana bu gibi zamanlarda tavsiye edebileceğiniz, midemin ağrısını geçirecek bir ilaç tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler
Açken ağrının ortaya çıkması ve yemek yeme ile geçmesi onikiparmakbağırsağı hastalıklarını düşündürüyor. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanı tarafından değerlendirilmeniz ve gerekirse endoskopik tetkikinizin yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum.sağlıklı günler. Sedef hastasıyım
Merhaba sizin alanınıza girmiyor ama, benim kardeşim sedef hastası. Yaklaşık 10 yıldır el ve yüz haricinde her yerine yayılmış durumda. Bildiğim kadarıyla kesin bir tedavisi yok ama internette bitkisel ilaçlarla geçebileceğini söyleyen bir kaç yer buldum. Sizce güvenilir midir? Bir kaç yerde de ışın tedavisinden bahsediyor, bunun fiyatıyla ve ne kadar sürdüğüyle ilgili nasıl bilgi alabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Merhabalar. Yunanca'da kaşıntı anlamına gelen "psora" sözcüğünden gelen Psoriazis'in (sedef hastalığının) nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bu hastalıkta derinin kendini yenileme hızı çok kısalmış olup ölü dokular derinin üst katlarında birikir. Tutulan yerlerde deride kızarıklık ve kabuklanmalar ortaya çıkar. Saçlı deri, diz, dirsek ve sırtın alt kısmı sıklıkla tutulan bölgelerdir. İlaçlar, bazı enfeksiyonlar, stres ve derinin yaralanmalarından sonra yakınmalar artabilir. Oldukça rahatsızlık veren bu hastalık için lokal ya da genel tedaviler uygulanabilir. Kortizonlu losyon ya da kremler, antralin, D vitamini türevi olan Kalsipotrien, retinoidler, kömür katranı ve UV ışınları, Psoralen'li UVA tedavileri, metotreksat, siklosporin gibi birçok tedavi uygulanmaktadır. Bu tedavilerin yöntemlerinin çokluğundan da anlaşıldığı üzere henüz kesin etkili bir tedavi bulunmamıştır. Sorduğunuz ışın tedavisinden kastınız PUVA olmalı sanırım. PUVA bazı hastalara iyi gelebilirse de 10 –15 günlük aralıklarla uygulama gerektirmektedir. Bitkilerle ilgili sorunuza gelince bazı kişi ya da kuruluşlar sedefe iyi geldiğini iddia ettikleri bitkisel karışımları önermekteler. Ancak sedef yıllardır bir sorun, bitkisel karışımlar da yıllardır kullanılıyor. Mantıken düşünecek olur isek önemli bir hastalığa iyi gelen bir karışım bulunmuş olsa idi bu herkes tarafından çok çok kısa süre içinde duyulur, bilinir, öğrenilir ve böyle bir hastalık sorun olmaktan çıkardı. Ama ne yazık ki gerçek böyle değil. Ama yine de bu konuda ayrıntılı, en doğru ve en son bilgileri güvendiğiniz bir Deri Hastalıkları Uzmanına danışarak alabilirsiniz. Bitkilerle ve ışın tedavisi ile ilgili görüşlerini de öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle. Kıl dönmeleri
Eşimin kasık bölgelerinde ilginç kıl dönmeleri ya da çıbanlar var. Sürekli irin akıyor ve geçmiyor. Şişiyor, iniyor ve ağrıyor. Ne olduğunu anlayamadık. İlaç kullandık ama nafile.
Merhabalar. Cildin kıvrım bölgelerindeki kıllar özellikle kilolu kişilerde deri içinde kalarak sorun yaratabilirler. Bu nedenle kilo sorunu olanların zayıflaması önerilir. Bunun dışında cilt temizliği yapılırken kılların jiletle fazla bastırılarak kesilmesi veya ağda gibi işlemlerin yapılması sonrasında yeniden uzamaya başlayan kıllar cilt altında kalarak bu soruna yol açabilirler. Bu noktalara dikkat edilmesi gereklidir. İltihaplanan bölgelere antibiyotikli pomatların sürülmesi yaralı olabilirse de sorununuz için bir Deri Hastalıkları Uzmanına başvurmanız önerilir. Sağlıklı günler. Karnım şişiyor
1 yıldır karnım şişiyor. Yemeklerle alakalı değil, açken de oluyor. Kolonoskopi yapıldı, temiz çıktı. Endoskopi yapıldı, midede mikrop çıktı. Antibiyotik tedavisi yapıldı. Daha sonra tahlil yaptırdım, sonuç negatifti; ama benim şikayetim hala devam ediyor. Bir sürü ilaç kullandım ama yararını görmedim. Bazen boşluklarımda ağrı oluyor. Kabızlık çekmiyorum. Bazen dışkıda kan parçaları görüyorum ama her zaman değil. Cevabınız için teşekkür ederim.
Karında şişkinlik yakınması ile mide arasında çok yakın bir ilgi bulunmaz. Bu nedenle midede gastrit ya da mikrop bulunması ve ona yönelik tedavi verilmesi ile karındaki şişkinliğin geçmesini beklemiyoruz. Karında şişkinlik, kalınbağırsakların çalışmasındaki bir aksamadan meydana gelebilir. Kolonoskopi ile bağırsağınızın içindeki patolojiler görülebilir. Ancak örneğin eski deyimle spastik kolon rahatsızlığınız var ise bu tetkik bir sonuç vermez. Karın şişkinliğinizin bir Gastroenteroloji Uzmanınca araştırılması gerekir. Bu sırada dışkıda kanama yakınmalarınız da değerlendirilecektir. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Regl dönemimde karnım ağrıyor
Öncelikle merhaba, ben 21 yaşında bir bayanım. Regl dönemlerimde şiddetli karın ağrılarım oluyor. Ben de bu yüzden fazla ilaç tüketiyorum. Bir de hastalığım bittikten 4 veya 5 gün sonra tekrardan bir kanama oluyor ama sadece bir gün geliyor. Bunun için hiç doktora gitmedim. Sizce korkulacak bir şey var mıdır? Bir de karın ağrısını ilaçsız nasıl geçirebilirim?
Adet dönemlerinde görülen sancı çoğu kadının ortak derdidir. Bunun için ilaç kullanmaktan başka fazla yol yok gibi gözüküyor. Ancak bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanına başvurursanız daha etkili ağrı kesiciler ile daha az sayıda ilaç kullanma yoluna gidebilirsiniz. Arada olan kanamalarınız ile ilgili sorularınızı da sorabilirsiniz. Sağlıklı günler. Nevzat Aksoy İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |