05-05-2010, 01:05 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Adetim gecikti (Sorularınızın cevapları) Varikosel
Hocam varikosel ameliyatı oldum. Hayalarımdan sonra karnımda sancı oluyor ve idrara çıkarken karnım ağrıyor. İlişkiye giremiyorum. Manisa'da askerim. Cevabınızı bekliyorum, sağ olun.
Merhabalar. Varikosel, testislerde bulunan toplardamarların genişleyerek işlevlerinin bozulmasıdır. Çoğunlukla ağrı yakınması ile gelen hastaların yapılan tedavi sonrasında ağrılarının geçmesi beklenir. Yakınmalarınız sürüyor ise bir Üroloji Uzmanına başvurmanız gerekiyor. Geçmiş olsun. Adetim gecikti
Merhaba, ben 14 aylık evli olan biriyim ve bu zaman için de 2 kere kürtaj oldum. Doktorum bana biraz beklememizi ve daha sonra hamile kalmamı önerdi. Şu an kürtajımın üzerinden 4 ay geçti ve ben hamile kalmak istemiyorum. Yalnız adet tarihimden 4 gün kadar geçti ve ben büyük bir korku içindeyim. Nasıl hamile kalmam, şu an için engellenebilir mi? Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum. Cevabınız çabuk gelirse sevinirim. Sağlıklı günler.
Adetinizin gecikmesinin nedeni gebelik olabilirse de tek neden gebelik değildir. Hassas gebelik testleri ile hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Eğer gebe iseniz artık yapacak bir şey yok. Gebelik kuşkusu taşıdığınıza göre ya doğum kontrolü uygulamıyorsunuz ya da uyguluyor iseniz etkinliğinden kuşkunuz var (ki panik olmuşunuz). 14 ay içinde 2 kez kürtaj olmanıza karşın doğum kontrolü konusunda eksikliğiniz olduğu görülüyor. Sık kürtaj yapılması sağlığınız açısından sakıncalı olmanın yanı sıra gelecekteki gebelikleriniz için de risk oluşturur. Doğum kontrolü için Ana Çocuk Sağlığı Ünitelerine başvurabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum. Tenya
22 yaşında bayanım. Çocukluğumdan bu yana bağırsak tenyası ile mücadele ediyorum. İlaç tedavileri sonuç vermedi. Ne tavsiye edersiniz?
Tenyalar, (içinde tenya yumurtası bulunan) az pişmiş veya çiğ et yemekle bulaşır. Yaklaşık 4- 6 metre uzunluğa ulaşabilen tenyalar sığır, domuzlarla veya balıklarla (balık tenyası) taşınırlar. Etlerin yeterince pişirilmesi ve tuvaletten sonra ellerin iyice yıkanması gereklidir. Sizin hangi ilacı ne kadar bir süre ile aldığınızı bilemiyorum. Ancak yıllardır bu hastalık sürdüğüne göre uygun ilaçları en üst dozda ve yeterli süre kullanmanız, ayrıca ilaçla birlikte müshil kullanılması ile tedavi etkinliğinin artırılması yoluna gidilebilir. Ailenizin diğer bireylerinin de araştırılması ve gerekiyor ise tedavi edilmesi düşünülebilir. Dirençli olgularda mepakrin (quinakrin) gibi ilaçlar denenebilir. Sağlıklı günler. Su içemiyorum
Ben 28 yasında bir bayanım. Bugüne kadar hep okumuşuzdur, mutlaka su içilmeli, günde 2 lt. su tüketilmeli; fakat ben bir bardak su bile içtiğimde tuvaletten çıkamıyorum. Bu bir rahatsızlık mıdır? Böbreklerimden ya da başka bir şeyden mi kaynaklanıyor?
Su içince ne gibi bir yakınmanızın olduğu anlaşılmıyor. Eğer sık idrara çıktığınızı anlatmak istiyorsanız idrar yolları iltihabı başta olmak üzere böbrek hastalıkları yönünden araştırılmaya başlamanız gerekir. Tetkikler sonunda mutlaka bir sonuca ulaşılacaktır. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız yeterli olacaktır. Geçmiş olsun. Hepatit B taşıyıcısıyım
26 yaşındayım. Hepatit B taşıcısıyım. Sürekli karın ağrım oluyor. Çok şiddetli olmasa da rahatsız ediyor. Aynı zamanda gaz sancısı da oluyor. Bu ağrı neden kaynaklanıyor olabilir?
Hepatit B taşıyıcısı iseniz 6-12 ay ara ile takip edilmeniz gerekiyor. Hepatit B virüsü, yaşam boyu sessiz kalabilirse de zaman içerisinde karaciğere zarar vermeye başlayabilir. Takibin amacı budur. Karın ağrılarınızın Hepatit B virüsü ile bir ilgisi yok. Sancı ve gaz yakınmaları açısından (bağırsaklarınız başta olmak üzere) incelenmeniz gerekir. Bu nedenle hem karaciğer hem de bağırsaklar yönünden size yakın bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmanız yeterli olacaktır. Karnımda ağrı oluyor
Yemeklerden sonra karnımda ağrı-kaynama oluyor ve yediklerimin hepsini çıkarana kadar ağrım oluyor. Rahatsız olacağım diye yemek yemeye korkuyorum. Doktora gittim, psikolojik dedi ama ilaçla bir tedavisi olabilir mi? Bağırsaklarımda gaz var, sesi dışarıdan bile duyuluyor. İshal şeklinde bazen 1-2 gün devam ediyor. Meteospasmyl kullansam bağırsak faaliyetim, ishalim düzelir mi? Teşekkür ederim.
Yemek sonrası ağrı ve kaynama yakınmalarınız mide ya da onikiparmakbağırsağınıza bağlıdır. Ayrıca reflünüz de olabilir. Yakınmalarınızın psikolojik kaynaklı olduğunu söyleyebilmek için gerekli tetkiklerinizin tamamlanması ve normal bulunması gerekir. Bağırsaklardan ses gelmesi aslında normal bir durum. Bazı kişilerde bu fazla olabilirse de bunun normal sınırlarda olup olmadığının araştırılması gerekir. Meteospasmyl kullanmadan önce bir Gastroenteroloji Uzmanına görünmenizde yarar olacaktır. Düz tabanlık
Benim her iki ayağımda da doğuştan gelen bir kemik eğriliği ve düz tabanlık var. Sağlıklı bir bayanla evlendiğim zaman benden bir çocuk dünyaya geldiği takdirde çocukta da bu fiziksel bozuklukların görülme ihtimali var mıdır? Böyle bir durumda çocuğun fiziki olarak sağlıklı olabilmesi neye bağlıdır? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Düztabanlık doğuştan ya da sonradan kas zayıflığına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kalıtımsal geçiş söz konusu değildir. Bu nedenle çocuğunuzda düztabanlığın görülme riski normal kişilerdeki kadardır. Çocuk hastalıkları uzmanları, rutin takiplerinde çocuğunuzun ortopedik gelişimini de izleyeceklerinden endişelenmenize gerek yok. Mutlu günler. Sancım var
Ben 27 yaşında bir bayanım. 2-3 aydan beri kasıklarımda ve bacağımda ağrılar var. Sağ kasığımda daha yoğun oluyor. Akşamları şişkinlik gaz karın ağrısı oluyor. Bu gaz sıkıntısı kalbime vuruyor. Midemde sancılar oluyor. Bazen sağ ve sol kaburgamın bittiği yerde sancılanmalar var. Doktora gittim önce apandisit araştırmaları yapıldı fakat bir şey çıkmadı. Gaz sancılarım 2 günde bir oluyor ve sabahları sancıyla uyanıyorum, tuvalete gidince düzeliyorum. Ağrılarım geçiyor sanki. Bu kasık ağrılarım 2 ayda bir falan oluyor. Bu ağrılarla beraber iştahsızlık titreme halsizlik oluyor. 2-3 gün sürüyor. Bu yakınmalarım ama gaz sancılarım sürekli var. Mide duodenum filmi çektirdim, midemde gastrit çıktı bu yakınmalarım gastritten dolayı olabilir mi? Aslında kanserden korkuyorum açıkçası. Ya da hastalığım ne olabilir. Teşekkür ederim.
Yakınmalarınızın gastritle bir ilgisi yok. Kanser olasılığı da çok çok az. Ancak karın sağ alt kadranda sancı, şişkinlik, gaz gibi yakınmalarınız için mutlaka tetkik edilmeniz gerekiyor. Yakınmalarınız sinirsel de olabilir ancak sinirsel demeden önce ayrıntılı biçimde tetkik edilmelisiniz. Bunun için rutin tetkiklerle birlikte kalınbağırsağınıza ve incebağırsağınızın son kısmına endoskop ile bakılması gerekebilir. Bu nedenle bir Gastroenterologa başvurarak değerlendirilmelisiniz. Sağlıkla kalın. Helicobacter
4 defa endoskopi yapıldı bana. Helikobakter (+) teşhisi koyuldu. İlaçları kullanıyorum. Bir hafta sonra tekrar şikayetlerim başlıyor. Ağız kokusu yapıyor. İlaçları kullanınca sorun yok ama bitince gene başlıyor. Doktor mikrobu kurutamadığını söylüyor. Ne yapmam gerekli? Lütfen bana acil bilgi veriniz.
Anlaşıldığı kadarıyla uzun süredir mide yakınmalarınız var. Belki de midenizde asit fazla ya da mideniz hassas. Endoskopilerde nelerin bulunduğunu yazmamışsınız ancak Helicobacter isimli mikrobun saptanmış olması tek başına yakınmalarınızı açıklamaz. Bu mikrop ülkemizde yaklaşık 55 milyon insanda var. Yani yakınmalarınızın mikrobun yok edilememesine bağlamak çok doğru gibi gelmiyor bana. Bu hastalık nedeni ile sizi fazlasıyla oyalamışlar. Size önerim bu işin uzmanına yani bir Gastroenterologa gitmenizdir. Geçmiş olsun. Bacaklarımda yanma var
Ben 27 yaşındayım. 7 aylık evliyim. 1-2 haftadır bacaklarımda, 10-15 saniye süren (günde birkaç kez) şiddetli yanmalar hissediyorum. Son günlerde ayaklarımda da başladı. Biraz stresli günler yaşadım ve ardından bu rahatsızlığım oluştu, bununla alakası olabilir mi? Ya da ne olabilir sizce? Eğer doktora gitmem gerekirse hangi branşa başvurmalıyım? Teşekkür ederim.
Yakınmalarınız herhangi bir hastalığa bağlı çok tipik belirtiler değil. Stresli hallerde de bu gibi atipik yakınmalar ortaya çıkabilirse de yinede İç Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanlarınca değerlendirilmenizde yarar görüyorum. İdrarda yanma
İdrarımı yaptıktan sonra yanma oluyor. Sanki tekrar idrar yapacakmışım gibi oluyor ve kahverengi kan gibi şeyler dökülüyor. Bu durumda ne yapabilirim, neler yapmamı önerirsiniz? Benimle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
İdrarda yanma, sızlama, sık idrara çıkma ya da tekrar tekrar yapma hissi, idrar yolu enfeksiyonlarının bir belirtisidir. Bu nedenle İç Hastalıkları Uzmanlarınca değerlendirilmeli ve tedavi olmalısınız. Ayrıca kadın organlarından kaynaklanan bir hastalığınızın olup olmadığı da sorgulanmalıdır. Sağlıklı günler. Nevzat Aksoy İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |