Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Alkol ve karaciğer yağlanması (Sorularınızın yanıtları) Ben 47 yaşında bir bayanım. Karaciğerimde yağlanma çıktı. Günde 1 bira alıyorum, bazen de şarap … Sırtımda ağrılar başladı. Doktora gittim, testlerde bir şey çıkmadı. Doktor sadece karaciğerde yağlanma var dedi ama sırt ağrılarım devam ediyor, geçiyor, tekrar devam ediyor. Doktor karaciğerde yağlanma bu yaşta normal dedi ama sırt ağrımın sebebini bulamadık. Günde 2 paket de sigara kullanıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler…
Karaciğer yağlanması olan birinin alkol almaması gerekir. Yağlanmanız olduğunu yazdıktan sonra alkol aldığınızı da belirttiğinize göre bu durumdan haberdar olmalısınız. Alkol almaya devam ettiğinize göre de hastalığınız (yağlanmanız) ilerleyecektir. Bunun dışında daha fazla bir yorum yapmak gereksiz ve anlamsız. Sağlığınızı düşünüp alkolü ve sigarayı bıraktığınız zaman yeniden bu sayfaya yazabilirsiniz. Son olarak, karaciğerde yağlanma bu yaşta normal (?) denildi ise ya size söylenenleri yanlış anladınız, ya da size şaka yapmışlar. Geçmiş olsun. Sigara içiyorum ve midem bulanıyor
Sabahları ve açken mide bulantılarım oluyor, sigara da kullanıyorum. Sigara içerken daha çok oluyor, balgamdan kaynaklı olabilir mi? Göğüs kafesimde de aralıklarla ağrı oluyor, şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Mideniz bulanıyor, sigara içerken daha çok oluyor ve sigara içmeye devam ediyorsunuz. Sigara içerek kendi sağlığını bozan ve buna devam eden birine yardımcı olmak mümkün değil. Sigarayı bırakınız ve sonra yakınmalarınız sürecek olur ise o zaman sağlıklı olabilmek için arayışlarda bulununuz. Midem ağrıyor 1- İyi günler, benim uzun zamandır midem ağrıyor. Sabah kalktığım zaman midemin ağrıyacağını hissediyorum. Her sabah kahvaltı yapmadan evden çıkmam, kahvaltı yaptığım halde midemin ağrısı geçmiyor, aksine kahvaltı yapmış olduğum zaman midemde daha da şişlik veriyor ve aynı şekilde ağrıyor. Acaba ne yapmam gerekir? Yediğim yiyeceklere nasıl dikkat etmem gerekir? 2- Doktor bey, benim sorunum midemdeki şişkinlik. Doğru dürüst hiçbir şey yemesem bile sanki çok yemek yemiş gibi hissediyorum. Kabızlık problemim de var. Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler. 3- Merhabalar benim sorunum midem sürekli şiş. Bende gastrit ve ülser var. İlaç kullanıyorum ama midemdeki şiş inmiyor. Rejim yaptığım halde bir zayıflama olmuyor, ne yapmam lazım? 4- Bu aralar her şeye midem bulanıyor. Ne yapmalıyım? İlaç almadım. 16 yaşındayım. 5- Midemde şiddetli bir şekilde yanma var, boğazıma kadar ateş geliyor sanki. Öyle şiddetli ki ağlatıyor beni. Yanma olduğu zaman midem şişiyor. Gaz boğazıma kadar geliyor ama çıkaramıyorum, o da çok acı veriyor. Şimdiden teşekkür ederim. 6- Benim mide şikayetlerim bir ay öncesine göre artış gösterdi. Yemek sonrası spazm, sol göğüs kafesinin ucunda göğüs ağrısı hissi verici ağrı, bazen mide yanması ve bu aralar yemek sonrası mide ağrısı duyuyorum. Eczaneden meteospasmyl diye gaz giderici bir ilaç kullanıyorum, bir faydasını da görmedim. Doktora gideceğim ama şu an durumum elverişli değil, acilen gitmem gereken bir rahatsızlık mıdır? Teşekkürlerimi sunuyorum… 7- Sabahları uyandığımda midem bulanıyor, doktora gittim bana helicol adında bir ilaç verdi. 3 kere kullandım ama ilacı bıraktıktan sonra yine devam ediyor ve çok zayıfım. Sebebi nedir? Mide bulantılarımın zayıflıkla alakası var mıdır? 8- Yiyecek ve içeceklerin tüketiminden birkaç dakika sonra oluşan mide ağrısı neden kaynaklamış olabilir? 9- Benim midemde şişkinlik var ve beni çok rahatsız ediyor. Doktor gastrit dedi ama verdiği ilaçlar bunu önlemedi. İleride önemli bir sorun olur mu gastrit? Teşekkür ederim. 10- Midemde 1 aya yakındır uyuşma hissi var. Bununla birlikte yemek saatlerimde uzun aralık olduğunda ağrı duyuyorum midemde. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler… 11- Midemde aşırı ağrı var, nedeni ne bilmiyorum. Sanki bir ton taş varmış gibi acıyor bazen. Gırtlağımdan mideme kadar yanma var.
Yukarda değişik hastalar tarafından ifade edilen sorunlar birbirine kısmen benzese de farklı yönleri de var elbette; ancak bu gibi yakınmalar için izlenecek yol ortak. Öncelikle hastaların yakınmaları hakkında ayrıntılı bilgi edinilmelidir. Yani bir-iki cümle ile kişilerin yakınmalarını anlayıp teşhis konulabilseydi işimiz gerçekten kolay olurdu. Ne yazık ki öyle değil. Şikayetler nedir, nasıl ve ne zaman ortaya çıkıyor, nasıl azalıyor veya geçiyor, yakınmaları azaltan ya da artıran etkenler neler, eşlik eden şikayetler ya da hastalıklar var mı gibi sorulara yanıt aranmalıdır. Yakınmalara ait ayrıntılı bilgi elde edildikten sonra fizik muayene yapılmalıdır. Daha sonra sıra gerekli tetkiklere gelecektir. Bu tetkikler, rutin kan tahlillerine ek olarak hastaların yakınmasına yönelik olan endoskopik veya radyolojik işlemlerdir. Sonuç olarak hastanın öyküsü, muayene ve tetkik sonuçları ile bir sonuca varılması mümkün olur. Sorularınızı daha ayrıntılı sormalısınız. Ayrıca bulunduğunuz yerde Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanlarına başvurmalı ve tedavi olmalısınız. Karnım gurulduyor
Merhaba doktor bey. Benim 1 aydır ara sıra karın ağrılarım oluyor, ardından gurultu ve gaz. Bazen sürekli, bazen yer yer oluyor. Tüm batın ultrasonu çektirdim, bir şey çıkmadı. Ara ara ağrı oluyor, sancı gibi girdiğinde aşırı gaz oluyor. 22 yaşındayım, kırmızı et yemiyorum. Şimdiye kadar bir mide sorunum olmadı ancak bu ağrılarla birlikte mideme de ağrılar giriyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar…
Karında şişkinlik, sancı ve gaz yakınmalarında kalınbağırsak hastalıklarını en başta düşünüyoruz. Ultrasonografiden önce yapılacak başka tetkikler var. Yakınmalarınız için Baryumlu kolon grafisi ve mide ağrılarına yönelik olarak endoskopi (gastroskopi) yararlı olacaktır. Endoskopilerinizi bu alanda eğitim almış olan Gastroenteroloji Uzmanlarına yaptırmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Gastrit hastasıyım
Benim uzun zamandır kabızlık gibi bir sorunun var. Doktorum bağırsaklarımın tembel olduğunu söyledi ve uzun zamandır ilaç kullanıyorum. Son 3 yıldan beri ise gastrit sorunum başladı. Mideme dokunabilecek gıdaları tüketmiyorum ama su da içsem midemde şişlik var. Bütün tahlillerden sonra normal olduğunu söylediler. Bir yılda kilo aldım, vücudum şiştiği için çok rahatsız etmeye başladı. Şimdiden teşekkür ederim.
Gastrit nedeniyle aşırı perhiz önermiyoruz. Bütün yiyecekleri yiyebilirsiniz; ancak dokunan yiyecekleri yemeyiniz. Tüm bedeninizin şişmesinden ne kasteetiğiniz tam anlaşılmıyorsa da bunun için (altta yatması olası) önemli hastalıkların araştırılması gerekir. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız gerekecektir. Kanlı dışkılama
Doktor bey, dışkımda 2 aydır açık renkli kan var. Makatta kaşınma da oluyor ve dışkımda ayrıca meniye benzer beyaz pelte var. Sebebi nedir sizce? Mide kalkması, midemde gaz sıkışması oluyor zaman zaman; bununla alakası var mı? Önceden hiçbir tıbbı operasyon geçirmedim. Saygılar sunarım.
Dışkıda kanın varlığı önemli bir belirtidir. Bu durum hemoroit gibi önemsiz bir hastalığa bağlı olabileceği gibi son derece önemli hastalıklara bağlı da olabilir. Bu nedenle mutlaka endoskopik olarak (rektosigmoidoskopi) makattan bağırsağınıza bakılmalıdır. Endoskopik işleminizi bu alanda eğitim görmüş Gastroenterologların yapması gereklidir. Mide yakınmalarınız ile dışkıda kan bulunması arasında bir ilişki yoktur. Mideniz için izlenecek yol ayrı olup başvuracağınız Gastroenterolog bu yakınmalarınız da değerlendirecektir. Kronik Helicobacter pylori
Daha önce endoskopi yaptırdım, sorun kronik Helicobacter pylori. Demaprazol famodin gibi değişik ilaçlar kullandım, sorun devam ediyor. Araç kullanırken ya da seyahat esnasında midede kasılma ve bulantı terleme şikayetim var.
Kronik Helicobacter pylori diye bir sorun yoktur. Midenizde bulunan bu mikroorganizmanın yok edilip edilmemesi hakkındaki bilgiyi ilgili başlılar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımda bulabilirsiniz. Midede kasılma, bulantı ve terleme gibi yakınmalarınızın H. pylori ile bir ilgisi yoktur. İşin uzmanına (Gastroenterologlara) danışmanız sizi gereksiz tedavilerden kurtaracaktır. Sağlıklı günler. Hiatal herni
Merhabalar. Annem 51 yaşında, 2 sene önce göğsünde bir sıkışma ve bulantı şikayetleri ile gözden geçirildi. Kalpte önemli bir bulguya rastlanmadı ancak mide ile ilgili şikayetler artınca doktor gastroskopi yaptı ve tanıda minimal hiatal herni, antral gastrit, bulbit çıktı. Bu ne anlama gelmektedir? Açıklarsanız sevinirim, teşekkürler…
Yapılan endoskopinin sonuçlarını doğru olarak kabul edersek (çünkü bu işlemi Gastroenterologlar dışında bu işin eğitimini almamış kişiler de yapıyor ve yanlış değerlendirmelerde bulunuyorlar) annenizin yemek borusunun altında bulunan kapakçıkta gevşeklik saptanmış. Yemek borusunda bir hasar görülmediğine göre bu durum önemsiz. Ayrıca midenin alt bölümünde (antrumda) gastrit ve onikiparmakbağırsağında fazla aside bağlı hasar (bulbit) görülmüş. Bu nedenle asit azaltıcı ilaçlar kullanmalısınız. Endoskopik işlemlerinizin ve takibinizin Gastroenterologlar tarafından yapılmasına özen gösterirseniz yerinde ve etkili tedaviye kavuşursunuz. İyi günler. Kalp çökmesi
Annem geçenlerde doktora gitmiş. Anneme kalp çökmesi başlangıcı demişler. Ben bu kalp çökmesinin ne anlama geldiğini bilmiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de bu hastalık nelere sebep verir? Çok tehlikeli midir? İyi günler.
Kalp çökmesi diye bir tanım yoktur. Belki annenizin kalp kapakçıklarında çökme olduğu söylenmiş olabilir ki bu durumda çarpıntı yakınması ortaya çıkabilir. Eğer kapakçıkta bir çökmeden söz edilmişse hayati önemi olmayan bir durumdur. Hekiminize annenizin hastalığını tekrar sormalısınız. Geçmiş olsun. Havaların ısınmasıyla birlikte ayağımın üst kısmı şişiyor. Bu olay her yaz oluyor, neden şişiyor?
Sıcak havalarda uzun süreli (romatizmal) ağrılarda azalma olurken ani başlayan durumlarda artma olur. Ayrıca damar hastalıklarında (varis) ve tiroit bezi hastalıklarında da bu tip yakınmalar görülebilir. Bundan başka ayakta çok durmakla sıcak havanın da etkisiyle alttaki dokularda sıvı toplanması olabilir. Mevsimlerle ilgili bu yakınmalarınız için bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurabilirsiniz. 4 yaşındaki kızımızın genel kontrol olarak kan testi yaptırmıştık. Test antihcv sınır değer tekrarı uygundur diye sonuçlandı. Böyle bir virüs eşimde ve bende bulunmamaktadır. Bu testi tekrar yaptıracağız. Sonuç pozitif çıkarsa ne yapmamız gerekir? Kızıma bu virüsün bulaşma olasılığı çok zayıf. Sonuç niye pozitif olabilir? Bu hastalığın çocuklardaki tedavisi nasıl sonuçlar verir?
Nadiren Anti-HCV testi, gerçekte C virüsü ile hiç karşılaşmamış birisinde yalancı olarak pozitif gelebilir ki bu durum önemli değildir. Eğer sizde C virüsü yoksa ve kızınızda (kan veya kan ürünleri kullanılması gibi durumlar yok ise) C virüsünün olma olasılığı çok zayıftır. Anti-HCV'nin pozitif olması yalnızca o kişinin hepatit C virüsü ile karşılaştığını gösterir. Anti-HCV'si (gerçekten) (+) olan biri hasta veya bağışık olabilir. Bu gibi kişilerin HCV-RNA'sına bakmak gerekir ki bu test ile bedende C virüsünün çoğalıp çoğalmadığı kesin olarak gösterilir. Ancak kızınızın anti HCV testinin tekrarlanması istendiğine göre ikinci test (-) gelebilir. Hastalık var ise, (başka branşlardan bu konuda deneyimi az hekimlerin bu hastalığı tedavi ve takip etmeye çalıştıklarını hatırlatarak) tedavinizin mutlaka karaciğer hastalıkları yönünden uzmanlaşmış olan Çocuk Gastroenterohepatologları tarafından yapılmasına dikkat ediniz. Geçmiş olsun. Benim sorunum midemden kaynaklı. İki yıldır rahatsızlık çekiyorum. İlk başlarda bir yanmayla başladı ve bir ağrıyla devam etti. Sağlık ocaklarında ilaçlar yazdılar (Ör: Degastrol, lansoprol, zoprol. rennie gibi). Önceleri faydası oldu ancak ilaçları kestiğimde midemde aşırı bir ağrı patlak verdi ve bir İç Hastalıkları Uzmanı'na gittim. Akut gastrit teşhisi konuldu. İki ay nexium diye bir ilaç kullandım, şimdi ise degastrol kullanıyorum (sabah yemekten önce 30mg.). Şu anda da midemde huzursuzluk devam ediyor. Bu hastalıktan tamamen kurtulmanın bir çaresini arıyorum. Lütfen bana yardımcı olun.
Yakınmalarınız için doğru teşhis gerekli ki tedaviniz de doğru olsun. Aylardır ilaç kullanmanıza rağmen yakınmalarınız geçmiyor ise hastalığınıza olan yaklaşımda düşünce tarzını değiştirmek gerekli. Gastrit var deniyor ve iki aydır geçmiyorsa başka tanıların düşünülmesi gerekmez mi?. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Gastrit ve karında şişkinlik
1 ay önce akut gastrit teşhisi konulmuştu ve daha sonra 1 hafta kadar ilaçlarımı kullandım. Mide bulantım bitince ilaçlarımı bırakmamı önerdi doktor. Şu aralar yesem de yemesem de karnımda bir şişkinlik var. Yaşamımı zorlaştırdığı kadar psikolojimi de alt üst ediyor. Gastritle bağlantısı olabilir mi ya da besinlerle? Aslında düzenli bir tuvalet alışkanlığım da yok. Yardım ederseniz sevinirim.
Karındaki şişkinliğin gastritle bir ilgisi yoktur. Tuvalet alışkanlığınızın bozuk olmamasını da göz önüne alacak olursak kalınbağırsağınıza yönelik araştırma yapmak gereklidir. Unutmayın bu işin uzmanı Gastroenterologlardır. Geçmiş olsun. Doktor bey ben 38 yaşındayım. Midem ağrıdığında arkama vuruyor, arkam da ağrımaya başlıyor. Bunun nedeni nedir? Tedavisi nasıl yapılmalıdır?
Sırta vuran ağrılarda onikiparmakbağırsağı ülseri düşünülür. Zaman geçirmeden bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Doktor bey benim sorum kardeşimle ilgili olacak. Talasemi (Akdeniz Anemisi) olan kardeşim 1,5 yıl önce safra kesesinde taş olduğu için ameliyat olarak safra kesesini aldırdı. Ameliyattan bu yana sürekli rahatsızlık çekti. Karın şişliği, gaz, ayrıca Tıp Fakültesi'nde tetkike göre karın bölgesinde iltihap su benzeri bir madde oluştu. Bu sıvıyla ilgili tetkikte sıvı temiz çıktı. En son 2 hafta önce aşırı şişlik ve dayanılmaz ağrıyla ameliyat edildi. Ameliyat öncesi tetkikte ise bağırsak düğümlenmesi olduğu ortaya çıktı. Ameliyat sırasında karındaki sıvı temizlenirken vücudun sol tarafından da pislik (bağırsaktan geldiği düşünülen) geldi, şimdi hastanede halen, sağ tarafından pislik gelmeye devam ediyor. Fakat bunun yanında büyük abdestini normal yoldan da yapabiliyor, gaz çıkartabiliyor. Kardeşimi ve beni düşündüren konu tam olarak ne olduğunu anlayamamak ve bunun sonucunda tekrar bağırsakla ilgili ne gibi bir tedavi yapılabileceği. Kimilerinin dediği büyük abdestin karından açılan boruyla bir müddet geleceği. Doktoru kesin bir şey söylemiyor ama makatttan girip tedavi ederiz dediğini biliyorum. Kafamda çok fazla soru işareti var. Ameliyat olalı 5 gün oldu, su dışında hiçbir şey içmiyor, yemiyor. Böyle bir durumda yani bir boruyla bağırsaktan gelen sıvının (pisliğin) karından atıldığı durumda bunun normal hale gelmesi için ne gibi tedaviler yapıyorlar? Doktorun makatttan girip tedavi ederiz dediği durumla tedavisi mümkün müdür? Belki çok dağınık anlatmış olabilirim ama bu gibi durumdakilerde ne tedavileri yaptıklarını, normal hale dönme ihtimallerinin olup olmadığını yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Anlaşıldığı kadarıyla kardeşinizde geçirilmiş ameliyata bağlı komplikasyon (istenmeyen durum) gelişmiş ve ameliyat olmuş. Yanlış anlamadıysam ameliyat sonrasında da karın duvarı ile bağırsak arasında bir geçiş söz konusu ve buradan gaita geliyor. Bağırsaktan girilerek yapılacak bir tedavi yöntemi ben duymadım. Olasılıkla size söylenenler başka şeylerdi ve yanlış aktarıyorsunuz. Eğer bağırsaklarla karın duvarı arasında bir geçiş var ise bunun cerrahi olarak kapatılması gerekir. Sorularınızı ameliyatı yapan hekimlerinize sormadınız mı, yoksa sordunuz da gerekli açıklamalar size yapılmadı mı?. Konu ile ilgili fazla daha fazla yorum yapmak mümkün değil. Geçmiş olsun. Kızım 6 yaşında, 24 kilo. 2 aydır geçmeyen öksürük şikayetiyle hastaneye yatırıldı, zatürree teşhisi konuldu, tedavisi yapıldı. Tahlillerde reflü hastası olduğu ortaya çıktı, hastaneden çıktıktan 2 gün sonra hastalığının kendini yenilediğini söyledi doktorumuz, yatırmadım. Evde ilaç ve iğnelerini vurduruyoruz. Tahlil sonuçları hct:33.4, wbc:16.1, hgb:10.9, yanlış anlamayın ama yattığımız hastanede pek ilgilenilmiyordu çocuklarla hatta çocuklardan biri başka hastaneye sevkinden sonra yanlış tedavi edildiği için verem olduğu ve akciğerlerinden su alındığına şahit oldum. Kızım için korkuyorum, lütfen yardımcı olun.
Kızınızın son durumu hakkında bilgi vermemişsiniz. Verdiğiniz kan sonuçlarında hafif kansızlık ve enfeksiyon lehine bulgu var. Çocuğunuz hastaneye yatırılmış ve sonrasında yakınmaları tekrarlamış ancak şu anda evde ilaçlarını kullanıyormuş. İyi mi, kötü mü bilmiyoruz. Yatırdığınız hastaneyi beğenmediyseniz bunu niçin yanlış anlayayım ki?. Gördüğünüz bir kusur ya da eksiklik varsa bunu söylemeniz doğal değil mi? Çocuğunuzun kontrollerini düzenli olarak yaptırın ve reflü açısından gereksiz tedavilerden sakınabilmek için bir Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanına başvurun. Kalp büyümesi
Babam şeker hastası. Kalp büyümesi teşhisi konuldu. Yapılan kan testinde üre normal çıktı. Fakat ayakları şişti. Bunun sebebi ne olabilir? Hangi uzmanlık alanına girer? Teşekkür ederim.
Babanızda kalp büyümesi olduğuna göre ayaklarındaki şişliği buna bağlamak mümkün. Bundan başka şeker hastalarında gelişen böbrek sorunlarında albümin kaybına da bağlı olarak ayaklarda şişlik gelişebilir. Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurabilirsiniz. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |