Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Reflü ve kanser (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Reflü ve kanser (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 7-8 yıldır mide yanması ve ağza aşırı miktarda gelen yemek şikayetlerim vardı. Doktora gittim, endoskopi yapıldı. Reflü ve gastrit varmış. Duyduğuma göre reflü kansere yol açabiliyormuş. Bende de uzun yıllardır rahatsızlık olduğundan tedirgin oldum. Endoskopide böyle bir şey olsa % ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Reflü ve kanser (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:09 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Reflü ve kanser (Sorularınızın yanıtları)

7-8 yıldır mide yanması ve ağza aşırı miktarda gelen yemek şikayetlerim vardı. Doktora gittim, endoskopi yapıldı. Reflü ve gastrit varmış. Duyduğuma göre reflü kansere yol açabiliyormuş. Bende de uzun yıllardır rahatsızlık olduğundan tedirgin oldum. Endoskopide böyle bir şey olsa % 100 görülür müydü? Ayrıca boğazımda sanki tüy varmış gibi çoğu zaman gıcık gibi bir şey oluyor. Sizce ne yapmalıyım?

Reflü (mide içeriğinin ağza gelmesi) tüm insanlarda görülen fizyolojik bir durum. Bunun süresinin ve sıklığının artması ile yakınmalar ortaya çıkıyor. Reflü bir başına kansere yol açmaz. Reflü sonunda eğer yemek borusunun altındaki dokuda değişiklik meydana gelirse (Barrett özofagusu) veya çok sık yaralar açılır (özofajit) ve ilaç tedavisine direnirse o zaman yemek borusunun alt kısmında kanser (gelişmez ancak) gelişme riski artar. Bu nedenle reflü hastaları takip edilir. Bu takibin sıklığını ise hastanın yakınmaları ile birlikte endoskopinin sonucu belirler. Endoskopinizin sonucuna baktığımızda sizde yalnızca reflü olduğu ancak yemek borusunun alt kısmında bir sorun olmadığı anlaşılıyor. Bu nedenle rahat olun ancak takip ve tedaviniz için mutlaka bir Gastroenteroloji uzmanının gözetimi altında bulunun. Reflüde önce ilaç tedavisi veriliyor. Dirençli olgularda (ki çok çok seyrektir) ameliyat düşünülebilir. Başka branştan hekimler ameliyat önerse bile bir Gastroenterologa danışmadan karar vermeyin.

Karaciğerde yağlanma

Eşimim babası sirozdan ölmüş. Şimdi eşime de karaciğer yağlanması teşhisi kondu. AST: 57, ALT: 89 ve 107. Hızlı ilerleme var. Acaba risk nedir tedavisi mümkün müdür? Şimdi diyet yapıyor ve kan şekeri seviyesi de 184 seviyelerine düştü. Tamamen kurtuluş var mıdır ya da durdurmak mümkün müdür?

Anlaşıldığı kadarıyla eşiniz kilolu ve şeker hastası. Bu durumda karaciğer yağlanması beklenen bir durum. Yağlanmanın tedavi edilmemesi halinde karaciğeri yıprattığı ve hasar yaptığı ileri sürülüyor. Kan şekerinin kontrol altında tutulması ve kilo verilmesi ile karaciğerdeki yağlanma gerileyebilir. Gerilemez ise bazı ilaçlar denenebilir. Bunu zaman gösterecektir. Bu açıdan eşiniz bir Gastroenteroloji Uzmanınca takip edilmelidir.

Midede yara

Midemde 1cm. çapında yara olduğu endoskopi sonucunda ortaya çıktı. Alınan parça tahlile gitti. Çok ağrı yapıyor hangi besinleri almam gerekli? Teşekkür ederim.

Mide (ya da onikiparmakbağırsağı) ülserlerinde asit azaltıcı ilaçlarla tedavi uygulanır ancak özel bir perhiz önerilmez. İstediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Ancak (size) dokunan yiyecekleri kısıtlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

İBS

Endoskopi ve kolonoskopiler sonucu reflü ve İBS teşhisi konuldu. 49 yaşındayım ve gerek mide ve gerekse kabızlık olayı 30 yıldır devam ediyor. Bir ilaç için 6 ay uğraşı sonucu rapor çıkarttım. O da 3 aylıkmış. Oysa devamlı kullanmam gerekiyor. Yoksa yaşamın anlamı kalmadı diyebilirim. Benim sorunum kabızlık değil, dışarı atım yok. Yumuşak da olsa bağırsaklar dışarı atmıyor. Ne yapmalıyım?

Bir sağlık güvenceniz varsa bu ilacı belli yüzdesini vererek temin edebilirsiniz. Eğer temin edemiyorsanız bir Gastroenterolog gözetiminde bağırsak hareketlerini artıran başka ilaçları denemek gerekecektir. Geçmiş olsun. (İBS: İritabl bağırsak sendromu)

Rektoskopi

Rektoskopi dışında bir muayene şekli yok mu? Yani başka bir muayene şekliyle hastalık belirlenemez mi?

Yakınmalarınızın ne olduğunu yazmamışsınız. Bu durumda rektoskopi dışında hangi tetkiki hangi hastalık için bilmemize olanak yok. Yakınmalarınızı ayrıntılı olarak yazmalısınız.

Midede iltihap

Midemde çok ağrı oluyor. Doktora gittim iltihap olduğunu söyledi. Biraz geçti ama bir süre sonra yeniden ağrımaya başladı. Bu aralar başım da çok dönüyor ve ağrıyor. Belimde fıtık var. O yüzden olabilir mi?

Midede (sizin bildiğiniz anlamda) iltihap olmaz. Böyle bir deyim doğru değildir. Ağrıyan organınız mide ise ona yönelik tetkik ve tedavi yapılmalıdır. Bel fıtığı mide ağrısına yol açmaz. Ancak bazı hastalarda bel sorunu karında yansıyan ağrılara neden olabilir. Bir Gastroenteroloji Uzmanı sorunlarınızı çözecektir.

Kronik ishal

17 yaşındayım, bağırsaklarımda sorun var. Altımı batırıyorum ve ishalim. Yaklaşık bir yıldır böyleyim. Doktora gittim ilaç verdi ama bir sonuç alamadım, yine aynıyım. Sürekli ishalim ne önerirsiniz?

Sürekli ishal var ise bunun araştırılması gerekir ki bu da oldukça kapsamlı bir durumdur. Uzun süren ishallerde ilaç yerine ayrıntılı tetkiklerle tanının konması gereklidir. Bu konuda size yalnızca Gastroenteroloji Uzmanları yardımcı olabilirler. Bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız.

Hepatit B

10 ay önce idrar yolları iltihabıyla ilgili doktora gittim. Birden ellerim, göz kapaklarım uyuşmaya ve karıncalanmaya başladı. Mide bulantısı, halsizlik ve şiddetli baş ağrıları yaşadım. Bu durum 1 ay sürdü. Kan testlerinden hepatit B olduğum ortaya çıktı ama yapılan DNA testinde doktor korkulacak bir şey yok dedi. HBV-DNA (-). Tetkiklerde karaciğerde yağlanma ve safra kesesinde polip çıktı ama önemli değil dediler. 4 aydır sağ üst karnımda baskı ve ağrı var. Yemeklerden sonra daha fazla oluyor. Büyük tuvaletim yaklaşınca gözlerime ve ayaklarıma baskı geliyor sanki. Tuvaletten yarım saat sonra makatta akıntı başlıyor. Ne yapmalıyım?

Anlaşıldığı kadarıyla Hepatit B virüsü taşıyıcısısınız ve yakınmalarınız buna bağlı değil. Yakınmalarınız eski deyimle spastik kolonu düşündürüyor. Mide ve bağırsaklarımız günlük streslerden çokça etkilenir. Ancak yakınmalarınızın sinirsel olduğuna hükmetmeden önce ayrıntılı olarak tetkik edilmelisiniz. Bu konuda bir Gastroenteroloji Uzmanınca araştırılmalı ve altta önemli bir patolojinin olmadığına ikna olmalısınız. Aksi halde bu yakınmalarınızın geçmesi pek beklenmez. Sağlıklı günler diliyorum.

Midede ağrı

Geçen akşam midemde ağrı başladı ve ayakta durduğumda eğilme ihtiyacı duydum. Dik durduğumda ağrı artıyordu, aynı zamanda ağrı sırtıma vuruyordu. Buscopan plus aldım ve rahat uyudum. Panik atak hastasıyım, bu sorun sinirsel olabilir mi? Midemde şişkinlik hissi var devamlı ve sıkıntı veriyor. Teşekkürler

Sorununuzun sinirsel olduğunu söyleyebilmek için bazı tetkiklerin yapılması gerekli. Tetkikler yapılmadan bir yakınmanın sinirsel olduğunu ileri sürmek doğru bir yaklaşım olmaz. Bu nedenle midenizin araştırılması gereklidir. Geçmiş olsun.

Babam Ramazan bayramında mide kanaması geçirdi. 5 gün sonra anlaşıldı. 6 ünite kan verildi (kan 0rh-), daha sonra düzeldi dendi. Yatmadan önceki kan değeri 21'di. Kendisinde bel ağrısı (sol tarafta kalça kemiğinin hemen üstünde) başladı. MR (renkli dahil) çekildi. Fıtık demediler ama ağrı devam ediyor. Tomografi temiz, şeker, tansiyon yok. Sizce ne olabilir?

Mide kanamasının nedenini belirtmemişsiniz ancak içtiği ağrı kesicilere bağlı olabilir. Kanamanın nedeni yapılmış olması gereken endoskopide zaten görülmüş olmalıdır. Babanız bel ağrısı yakınması için uzun süre ilaç içmek zorunda gibi görülüyor. Bu nedenle midede mikrop (H. pylori) olup olmadığı araştırılmalı ve varsa bu açıdan da tedavi edilmelidir.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks