05-05-2010, 01:09 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Mide fıtığı (Sorularınızın yanıtları) Ben 7-8 yıldır mide sorunu yaşıyorum. Üniveriste ve özel hastanelerin hepsine gittim. 6 Endoskopi yapılldı. 2 kere de baryumlu film çekildi. Her doktor diğer filmi beğenmedi ve konu uzadı gitti. Endoskopi sonucu Sliding tipi hiatal herni+KÖS gevşekliği (görh), gastrit, kaskad mide, duodenit olarak belirlendi. 1 ay önce de 5 cm açık sliding tipi hiatal herni tanısı koyuldu. İlaç kullanmak birşeyi değiştirmiyor. Ağız kokusu, mide yanması ve ekşimesi, aşırı derecede var. 3 yastıkla yatmama rağmen hala asit boğazıma
kadar geliyor. Ne yapmam gerekiyor?
Yemek borusuna mide içeriğinin kaçmasına reflü diyoruz ki sizde bu durum var. Midenin altında bulunan kapakçık yerinde olmadığında bu yakınmalar meydana geliyor. Yakınmalarınız için (gereksiz yere) çok fazla endoskopi ve film çekilmiş. Ayrıca sonucunu yazdığınız endoskopinizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmadığını düşünüyorum. Size önerim şu: güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurun. Takip ve tedavinizi yaptırın. Gerekli tedaviden yarar görebilirsiniz. Aksi halde ameliyat seçeneği düşünülebilir. Buna da mutlaka yine bir Gastroenteroloğun karar vermesini sağlayın. Geçmiş olsun. 4 seneden beri mevcut mide bulantım var. Senede 5-6 kez tekrarlayan, 10-15 gün devam eden bir bulantı bu. Ayrıca son bir yıldan beri yanmayla gelen bir kaşıntı durumum mevcut. Anti hcv.3,32, hcvrna.negativ alt28 ast25. Bende oluşan bu değişiklikler hepatit C'den mi kaynaklanıyor? HCV RNA negatifliiği ne demek? Ultrasonda grade I hepaostetaoz mevcut. Bu durum nedir, ne yapmam gerekiyor? Saygılarımla.
Bedene Hepatit C virüsü girerse Anti HCV pozitifleşir ve HCV RNA da pozitif bulunur. Eğer bu virus bedenden atılacak olur ise bu kez HCV RNA negatif olarak saptanır. Sonuç olarak yakınmalarınızın Hepatit C ile bir ilgisi yoktur. Mide yakınmaları ve karaciğerinizdeki yağlanma açısından bir Gastroenteroloji Uzmanı tarafından görülmeli ve takip edilmelisiniz. Karaciğer ileri derecede yağlı. Grade 2/3 AST ve ALT normal total 2.4, indirek 1.6 ve direkt biluribin 0.8. Böbrek taşı açık ameliyatı oldum, 4 yıl sonra tekrar oluştu. Ne yapmalıyım?
Karaciğerdeki yağlanmanız oldukça fazla. Bu nedenle kilolu iseniz kilo vermeil, şeker hastalığı veya kanda yüksek yağ düzeyi varsa bu yönde tedavi olmalı, egzersiz yapmalı ve yağsız yemelisiniz. Karaciğeriniz risk altında olduğundan Gastroenteroloji Uzmanlarınca takip edilmelisiniz. Böbrek taşı açısından ilgili branş olan Ürolojiye başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Nisan ayından beri ALT ve AST değerlerim yüksek çıkıyor. Nisan'da ALT:103 AST:57 GGT:69, şimdi ALT:86 AST:42. Ben Zyprexa diye bir ilaç kullanıyorum. Diğer tüm tahlillerim normal çıktı. Biyopsi önerdiler. Ultrasonda ise yağlanma görülmüştü. Sizce bu durum ilaca mı bağlıdır? İlacı da sürekli kullanmam gerekiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Karaciğer hücrelerinizde hızlı bir yıkılma olduğu görülüyor ki biz bunu AST ve ALT yüksekliği ile değerlendiriyoruz. Kısaca belirtmek gerekirse; sizdeki AST ve ALT yüksekliğinin 3 nedeni olabilir. (En yüksek olasılıktan en az olasılığa doru sıralaycak olursak):
1-Karaciğerdeki yağlanma bu yükselmelere neden olabilir.
2-Kullandığınız ilaç karaciğer fonksiyon testlerinde (AST, ALT) yükselme yapabilir.
3-Bu değerlerin yüksekliği başka nedene bağlıdır.
Ultrasonografide yağlanma saptandığına göre bu değerlerin yağlanmaya bağlı olma olasılığı çok yüksek. Üstelik 12 kilo kadar bir fazlanız var. Bu fazlalıkları verecek olur iseniz enzim değerlerinşizin normale düşmesi beklenir. Kullandığınız ilaca bağlı bu değerler yükselmiş olsa bile ilacınızı AST ve ALT değerleri 200 üniteye kadar yükselene dek kullanabilirsiniz. Biyopsi şu aşamada bilgi vermeyecektir ya da vereceği bilginin pratik bir yararı olmayacaktır. Takibinizi bir Gastroenterolog tarafından yaptırmanız sizi gereksiz girişim ve tedavilerden koruyacaktır. Geçmiş olsun. İdrar yollarımdan damla damla kan gibi bir sıvı geliyor. Akıntı yok ama iç çamaşırımda damla halinde oluyor. Tam kan değil ama ona yakın bir sıvı... İdrar tahlili yaptım ve normal çıktı. Sebebi ne olabilir?
Prostat ve idrar yolları açısından bir Üroloji Uzmanına muayene olmanız gerekiyor. Geçmiş olsun. Benim karnımın sağ alt tarafında bir ağrı var ve sürekli midem bulanıyor, kusuyorum. Hemen hemen her gün aynıyım. Endoskopi ve kolonoskopi, ilaçlı bağırsak filmi, ultrason ve kan tahlili idrar ve gaita tahlili yapıldı. Sadece gastrit ve reflü teşhisi koyuldu. Hatta akut apandisit olabilir diye apandis ameliyatı oldum fakat şu an hala ameliyat yerim ve safra keseme doğru bir ağrı mevcut. Bunun için ne yapabilirim? Yaptırmadığım tahlil kalmış mı? Yardım ederseniz sevinirim, saygılar.
Karında uzun süren ağrı yakınması olup da bir türlü tanı konmayan olgularda FMF ve Crohn hastalığı başta olmak üzere başlıca tüm Gastroenterolojik patolojiler ve diğer hastalıklar araştırılmalıdır. Çok sayıda tetkik yaptırmak yerine bu işin uzmanı olan Gastroenterologlara başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |