Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Mide kanaması (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Mide kanaması (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Ben 1 hafta önce mide kanaması (Üst Gis Kanaması) oldum. Kan oranım düşüktü ve 7 ünite kan verildi, 4 gün hastanede yattım. Şimdi de doktorumun verdiği Protonex ve Talcid kullanıyorum. Beslenmemde nelere dikkat etmeliyim, hangi meyveleri yemem sakıncalı olur? Asit ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Mide kanaması (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:10 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Mide kanaması (Sorularınızın yanıtları)

Ben 1 hafta önce mide kanaması (Üst Gis Kanaması) oldum. Kan oranım düşüktü ve 7 ünite kan verildi, 4 gün hastanede yattım. Şimdi de doktorumun verdiği Protonex ve Talcid kullanıyorum. Beslenmemde nelere dikkat etmeliyim, hangi meyveleri yemem sakıncalı olur? Asit olmasından korkuyorum ve yemek olarak neleri yiyebilirim?

Mide kanaması geçirenler için özel bir perhiz önermiyorum. İstediğiniz her yemeği yiyebilirsiniz. Bunun dışında kanamanızın nedeni ülser ise midenizde H. pylori'nin olup olmadığına bakılmalı ve varsa yok edilmelidir. Geçmiş olsun.

Makattan kanama

Merhaba, büyük tuvaletimi yaparken kan geliyor. Ne yapmam gerekiyor, korkulacak bir durumu var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Büyük aptes yaparken kan gelmesi sıklıkla hemoroitlere (damar çatlamasına) bağlıdır. Ancak bazı ciddi hastalıklarda da makattan kanama olacağı unutulmamalı ve bu nedenle mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve bağırsağınızın son kısmına baktırmalı yani rektoskopi yaptırmalısınız. Çıkan sonuca göre tedaviniz düzenlenecektir. Geçmiş olsun.

İshal – kabız

3-4 yıl önce sağ tarafımda hafif yanma ve batma şikayetiyle doktora gittim, tahliller ve endoskopi yapıldı. Kolit teşhisi koydular ve ameliyat yapalım ve alalım dediler. O zaman ben kabul etmemiştim, onunla yaşamaya alıştım. Fakat bu günlerde 5-6 gün oldu makatımdan kan gelmeye başladı. Büyük aptesimi yaptıktan sonra kan geliyor, sonra kesiliyor. Ayrıca şikayetlerimden biri de büyük abdestim bazen ishal şeklinde bazen de kabız olarak geliyor. Sağ tarafımda her zaman o ağrı var ama beni çok rahatsız etmiyor. Yalnız streslendiğimde ve üzüldüğümde ağrı artıyor ve bunun akabinde büyük abdestim değişiyor. Acaba korkulacak bir şey var mı? Ne tavsiye edersiniz?

Bazen ishal bazen kabız sizde (eski deyimle) spastik kolon olduğunu düşündürüyor. Yapılan tetkiklerle de bu durum teyit edilmiş. Anlayamadığım bir nedenle size ameliyat önerilmiş. Çok anlamlı görülmeyen bu öneriyi ve hastalığınızdaki son durumu değerlendirmek amacıyla bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Bunun dışında makattan kanama açısından bir önceki hastaya yazdıklarımı okuyabilirsiniz.

Kalp hastalığı ve ilaçlar

Annem 9 ay önce ağır bir kalp krizi geçirdi, ona bağlı olarak kalp yetmezliği var. Stent takılarak damarı açıldı, bir hafta önce anksiyete bozukluğu teşhisiyle tedavi görmeye başladı. Ativan ve Paxil kullanıyor, bu ilaçlar kalbine olumsuz bir etki yapar mı?

Kullanılan bu ilaçların tek başlarına doğrudan kalp üzerine etkisi yoksa da gerek birlikte kullanma ile gerekse de kalp hastalıklarında kullanılan diğer ilaçlarla etkileşime girerek yan etki olasılıkları artabilir. Bu nedenle anneniz bu ilaçlara onu takip eden hekimin gözetiminde devam etmelidir. Geçmiş olsun.

Balgam var

İki ay önce grip oldum ve bundan sonra boğazımda balgam olduğunu hissediyorum. Bir türlü atamıyorum ve boğazımı rahatsız ediyor. Biraz balgam çıkardığımda hafif rahatlıyorum. Ayrıca bende sinüzitte var, sigara da kullanıyorum. Ne yapmam lazım?

Sinüzit var, balgam yakınması da var ve sigara kullanıyorsunuz. Öncelikle sağlığınızı bozan sigarayı bırakmalısınız ki benden istediğiniz yardım biraz anlamlı ve mantıklı olsun. Sigara içtiğiniz sürece, (başvurmanız gereken) Kulak Burun Boğaz (ve gerekirse Göğüs) Hastalıkları Uzmanlarının size ne kadar yardımı olacaktır tam bilemiyorum.

Gastrit

Uzun zamandır midemde yanma var fakat ağrım yok. Endoskopi yapıldı ve gastrit teşhisi kondu ve xxxxx ilacı kullanıyorum. Doğrusu bu ana kadar hiç değişiklik olmadı. Ayrıca göğüs kemiğinin altında gaz sıkışması oluyor, geğirip attığım zaman rahatlıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Midede yanma, gaz ve geğirme ile ilgili olarak yapılan tetkiklerde gastrit tanısı konduğunu belirtiyorsunuz ancak bu yakınmalar nedeni ile kullandığınız ilaç etki etmemişse bir Gastroenteroloji Uzmanı tarafından yeniden değerlendirilmelisiniz. Sağlıklı günler diliyorum.

Gastrit

Bundan 6 ay önce yatarken bir anda titreme ile acile kaldırıldım. Bende ne olduğunu anlayamadım. Kalp grafikleri, tahliller, her şey temiz çıktı. Midem aklıma bile gelmedi daha sonra endoskopi çektirdim. Eritmatöz distal özofajit, eroziv antral gastrit çıktı. Test sonucum, negatif çıktı. Bende halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi, iştahsızlık oluyor. 6 aydır bu rahatsızlığım devam ediyor. Ne yapmam gerekir? Bir de sol kolum uyuşma yapıyor. Ne yapmam lazım?

Altı ay önce olan titremenizle mide hastalığınız arasında bir ilgi yok. Endoskopinizden anlaşıldığı kadarıyla midede ve yemek borusunun alt kısmında asit fazlalığına bağlı sorunlar ortaya çıkmış ki asit azaltıcı ilaçlarla bu yakınmalarınız geçecektir. Yakınmalarınız verilen tedavilere karşın sürüyorsa bulunduğunuz ilde mutlaka bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Bu sırada göğüs ağrısı ve boğulma hissinizi de araştırılacaktır.

Mide ilacı

1,5 sene önce başlayan midemdeki yanma şikayetlerim nedeniyle muayene oldum. Üflemeli bir test sonucunda bende Helikobacter pylori tespit edildi ve 3'lü kombinasyon hapları bir ay kullandım. Doktorum iyileştiğimi söyledi ancak hapları bırakmamın ardından kısa bir süre sonra tüm şikayetlerim geri geldi. Tekrar doktoruma başvurduğumda bana 3'lü kombinasyon haplarımın arasındaki asit azaltıcı ilacı her sabah 1 adet yutmamı önerdi. Neredeyse bir senedir bu haptan bir adet alıyorum ve midemle ilgili bir şikayetim yok. Size sormak istediğimse bu hapı uzun süreli kullanmanın bir yan etkisi olup olmayacağı. Doktoruma danıştığımda bana bu hapı yıllardır kullanan hastaları olduğundan bahsetti. Siz ne dersiniz hocam?

Size önerilen 3'lü tedavinin azami süresi 14 gündür. Bir ay kullanma nedenini anlayamadım. Bunun dışında proton pompası inhibitörü denilen ve sizin 1 yıldır kullandığınız ilacın uzun süreli (14 yıl) kullanılması süresince anlamlı bir yan etki olmadığı bilgisi tıbbi literatürde mevcut. Geçmiş olsun.

Adet öncesi belimde çok ağrı oluyor ve 10 sancı çekiyorum. Ne yapmam ve nasıl bir ilaç almam gerekiyor? Teşekkür ederim.

Adet dönemi sancıları yaşam kalitesini oldukça bozan bir durumdur. Ancak bu konuda yapılacaklar çok fazla değildir. Muhtemelen ağrı kesiciler kullanmanıza karşın yakınmalarınız çok fazla oluyor. Yine de yakınmalarınıza en çok etki eden ağrı kesicileri (bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanının görüşünü de alarak) kullanabilirsiniz.

Çocuğum kabız

1,5 yaşında çocuğum var, sürekli kabız oluyor. Hemen hemen yapması üç günü buluyor. Doktora götürdük, Duphalac adında bir ilaç verdi fakat bir faydası olmadı. Ne yapmamız gerekli?

Size önerilen ilacı gereken dozda kullanıp kullanmadığınızı bilemiyorum. Erişkin hastalarla ilgilendiğimden size bir öneride bulunmak yerine çocuğunuzun bir Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanına göstermenizin daha uygun olacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Karaciğer yağlanması

Babamda karaciğer yağlanması ve kolesterol var. Kalbinde ritim bozukluğu olduğu için "beloc" kullanıyor. Bu çok ciddi bir durum mu? Elma sirkesinin karaciğer yağlanmasına iyi geldiğini duyduk, doğru mu? Aç ya da tok karına mı içmeli? Teşekkürler.

Kan yağlarının (özellikle trigliseridlerin) yüksek olması karaciğer yağlanması için bir risk faktörüdür. Tıbbi literatürde karaciğer yağlanmasının tedavisi için bildirilen en etkili tedavi bu duruma yol açan (şeker, yüksek yağ) durumların düzenli tedavisi ile ideal kiloya inilmesi ve egzersizdir. Doğrudan sirke içmek yemek borusu ve midede tahrişe neden olur. Bilginiz olsun.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks