05-05-2010, 01:10 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Mide balonu (Sorularınızın yanıtları) Ben 31 yaşında, 1.60 boylarında, 80 kilo olan bir bayanım. Bugüne kadar birçok yöntem denedim ama kilo veremedim. Eşim de bu durumdan hiç hoşnut değil. Mideye balon koyma yöntemiyle zayıflamak istiyorum, sizce bana balon takarlar mı? Her hastanede kolayca yapılan bir yöntem mi ve tehlike arz eder mi? Teşekkür ederim.
Hekiminiz tarafından aşırı kiloya bağlı olarak bir işlem yapılması düşünülüyor ise öncelikle aşırı kiloya neden olabilecek bir endokrinolojik veya metabolik hastalığınızın olmaması gereklidir. Ayrıca daha önce kilo vermek amacı ile tıbbi tedavilerin denenmiş ancak başarısız olmuş olması da gereklidir. Yapılan değerlendirmeler sonunda mideye balon konma işlemi (gerekli görülür ise) uygulanabilir. Her tıbbi işlemde mutlaka bir istenmeyen durum (komplikasyon) riski bulunmaktadır. Kilolu kişilerde de bu riskin daha da fazla olacağı düşünülebilir. Balon uygulamasında risk az ise de ise midede bulunan balonun varlığına ait lokal ancak tehlikeli olabilen komplikasyonlar görülebilir. Balon genellikle 6 ay kadar midede kalır ve değişik miktarda kilo azalması sağlanabilir. Ancak balon çıkarıldıktan sonra eskisi gibi yemeye devam edilecek olur ise yine kilo alınacaktır. Bu nedenle İç Hastalıkları – Gastroenteroloji Uzmanına danışarak karar vermeniz yararlı olacaktır. Safra kesesi Benim safra kesemde taş ya da polip olduğu saptandı. Fakat kesin sonuca varılamadı. Sağ göğsümün alt kısmında ve sol kürek kemiğimde şiddetli ağrılarım oluyor. Sadece akşam yemeklerinden sonra veya geç yenilen meyve vb. gıdaların ardından yaklaşık 2,3 saat sonra ortaya çıkıyor. İsteyerek istifra ettiğimde rahatlıyorum. Endoskopi sonucumda gastrit ortaya çıktı. Acaba bu şiddetli ağrılarımın sebebi nedir?
Safra kesenizde saptanan oluşumun görüntüleme yöntemleri ile ayırt edilmesi gerekir. Çünkü safra kesesinde bulunan bir taş yıllarca sessiz kalabilirse de burada bulunan bir polip (çapına bağlı olarak) kanserleşme riski taşır. Özellikle çapı 10 mm'nin üzerinde olan poliplerin ameliyatla alınması önerilir. Mide ağrılarınızın nedeninin araştırılması gerekir. Gastrit genellikle bu derece şiddetli ağrı yapmaz. Bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalı ve gerekirse endoskopinizi bir Gastroenterologun yapması koşuluyla tekrarlatmalısınız. Ülser ağrısı 32 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim. Yaklaşık 3 ay önce mide şikayetlerim başladı. Sabahları bulantı ve kusma hissi ile uyanıyorum. Bazen belime ve sırtıma vuruyor, baş dönmesi ve halsizlik oluyor, devamlı yatmak istiyorum. Doktor ülser olabilir dedi. Ülserde bel ağrısı olur mu? Ağrılarım bazen çok şiddetli oluyor, ne yapmam gerekir?
Bulantı ve kusma mide veya onikiparmakbağırsağı hastalıklarının belirtisidir. Bu nedenle tetkik edilmeli ve bir hastalık bulunur ise tedavi edilmelisiniz. Bir hastalık saptanmaz ise psikolojik kaynaklı yakınmalar açısından da değerlendirilmelisiniz. Ülserli hastaların bir bölümünde bele vuran ağrılar görülebilir. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Karaciğer fonksiyon testi Kan tahlili yaptırdım ve SGPT değeri oldukça yüksek çıktı. Bunun ne anlama geldiğini ve ne gibi hastalıklara yol açabileceğini öğrenmek istiyorum.
ALT değerinin yüksek çıkması yurdumuzda en çok karaciğer yağlanması ve Kronik Hepatit durumlarında görülüyor. Bu ve diğer hastalıklar önemlidir. Bu nedenle mutlaka karaciğer uzmanlarına yani Gastroenterologlara başvurmalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. Gözlerde kararma Eşimde yaklaşık 1 aydan beri halsizlik, ellerde titreme, dudaklarda morarma ve gözlerde kararma problemi oluyor. Bu saydıklarım ara ara oluyor. Acaba hangi branşta uzmana gitmeliyiz?
Eşinizin yakınmalarının tetkik edilmesi için öncelikle İç Hastalıkları Uzmanınca değerlendirilmesi gerekir. Kansızlık, hormonal dengesizlik (tiroit hastalıkları, diyabet vs...), kalp ve dolaşım sistemindeki bozukluklar ile kan basıncında düşüklük veya yükseklik ve daha birçok durum araştırılmalıdır. Geçmiş olsun. Hemoroit Bende hafif şiddette hemoroit var olduğunu biliyorum ama son birkaç gündür anüsün hemen yanında sanki bir beze gibi duran küçük ve sert bir şişkinlik oluştu. Bu beni endişelendiriyor. Acaba kendiliğinden geçer mi yoksa mutlaka bir doktora mı gitmeliyim? Bu hemoroidden başka bir şey de olabilir mi?
Tarif ettiğiniz yerde hemoroite bağlı deri pakesi oluşmuş. Anlattığınızdan anlaşıldığı kadarıyla telaş edilecek bir durum yok. Ancak daha büyüyecek veya ağrı yapacak olursa bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Ülseratif kolit Bende Ülseratif Kolit var. Bütün bağırsağı kaplamış durumda. Ne yapmam gerekli? Şu anda Samsun Tıp Fakültesi'nde yatıyorum. Tavsiye edebileceğiniz doktor veya hastane var mı?
Halen bulunduğunuz fakülte bölgenizin en iyisidir. Oradaki Gastroenteroloji Kliniğinde bulunan hekimlerinize güveniniz ve sorularınızı onlar sorunuz. Başka hastane araştırmanıza gerek yoktur. Geçmiş olsun. Mide kanaması Mide kanaması geçirdim ve doktor 2 kutu Uniklar ve 6 ay lansopral tedavisi verdi. 3 aydır kullanıyorum, bazen midemde ağrılar oluyor. Ne yapmam lazım ve hastalığın iyileştiğini nasıl anlayacağım?
Verilen tedavi yeterli ve uygundur. Zaman zaman olan ağrılarınızın mideden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılmalıdır. Çünkü verilen tedavi ile midenizde fazla bir rahatsızlık beklenmez. Sizi takip eden hekiminize danışırsanız sorularınızı yanıtlayacaktır. Karaciğerde yara Annem aşırı ağrılar nedeni ile hastaneye kaldırıldı ve safra kesesinde çamurlaşma ve karaciğerde yara oluşumu var denildi. Hastalık ile ilgili bilgi alabilir miyim?
Safra kesesinde bulunan çamur veya taş bu organda iltihaba neden olursa karında sağ üst kadranda ağrıya neden olabilir. Karaciğerde yara diye tanımlanan bir hastalık veya patoloji yok. Bunu söyleyen hekiminize yara'dan ne kastettiğini sormalısınız. Geçmiş olsun. Mide lenfoması Bundan 2 yıl önce ülserim vardı, tedavi gördüm ve geçti. Tedavi olurken midemden parça alınıyordu. Biyopsi sonucunda lenfoma olasılığı düşündürmektedir çıkıyordu. Doktorum bunun tedavi olmazsam ciddi sonuçlar getireceğini söyledi. Başka bir yerde endoskopiye girdim. Burada da sonuçların doğru fakat abartılacak bir şey olmadığı söylendi. Daha önce tedavi gördüğüm yerde sık sık endoskopiye girmiştim. Bunun yanlış olduğunu söyledi. En son yaptığım tahlilde temiz çıktı. Senede bir kez tahlil yaptırmam söylendi. Benim anlayamadığım sonuçlarda çıkan lenfoma olasılığı düşündürmektedir yazısının önemi ve nasıl bir yol izleyeceğim… Acaba tekrarları mı?
Midenizde lenfoma olasılığı nasıl düşünüldü bilemiyorum; ancak başka bir hekim fazla sorun olmadığı bildirmiş ve ayrıca 2 yıldır önemli bir hastalık gelişmemiş olduğuna göre önemli bir durum olmadığı düşünülebilir. Yine de kesin bir kanıya varılamayacağından gereksiz yerlerde zaman harcamayın ve bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurun. Sağlıklı bilgileri oradan alabilirsiniz. Karnımın sol tarafında bir ağrı var. Gece beni acıyla uyandırıyor, sonra geçiyor. Acaba ne olabilir?
Tarif ettiğiniz o bölgede dalak, böbrek ve kalınbağırsak bulunuyor. Başta bu organlar olmak üzere o bölgede ağrı yapabilecek patolojilerin araştırılabilmesi için bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Karaciğer yağlanması Karaciğer yağlanması çok ağır bir hastalık mıdır ve tedavisi nasıldır?
Karaciğer yağlanması özellikle şeker hastalığı ve trigliserid düzeyi yüksek olan kilolu kişilerde ve kadınlarda daha sık görülen bir durumdur. Yağlanmada karaciğer enzimlerinde (AST ve ALT) yükselme bulunabilir ki bu durum karaciğer hücrelerinin hızlı yıkıldığını gösterir. Günümüzde karaciğer enzimlerini normale getirmede en etkili yolun (kilolu hastalarda) kilonun %10 azaltılması olduğu bildirilmektedir. Yağlanma için henüz klasik kitaplara geçmiş belli bir tedavi bulunmamaktadır; ancak bu konuda bazı ilaçlarla iyi sonuçlar elde edildiğine dair literatürler yayınlanmaktadır. Yağlı yiyecekleri yememek, alkol içmemek, (varsa) şeker hastalığının ve yüksek yağ düzeylerinin tedavisi de önemlidir. Bunun dışında yağlanmaya zemin hazırlayan diğer bazı durumlarında gözden geçirilmesi gereklidir. Hastalığın önemli olup olmadığına gelince karaciğer sirozu olan ve yapılan araştırmalarda siroz açısından bir neden saptanmayan hastaların bir bölümünde altta yatan nedenin hastaların geçmiş dönemlerindeki karaciğer yağlanması olduğu ileri sürülmektedir. Ancak belli önlemlerin zamanında alınmasıyla bir sorun kalmaz. Bu nedenle rahat olun, korkmayın. Bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmanız yeterli olacaktır. Sağlıklı günler diliyorum. Gereksiz H. pylori tedavisi 19 yaşındayım ve mide problemlerim var. İleri derecede gastrit var ve mikrop bulundu. Helicobakter pylori 3'lü antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Kilo alamıyorum, tedavim bitince alabilir miyim?
Günümüzde midesinde Helicobacter pylori isimli mikrop bulunan hastalarda, bu mikrobu yok etmeye yönelik olarak tedaviler veriliyor ki bu yaygın uygulama çoğu zaman doğru değil. Bu mikroorganizmayı yok etmek için 3 ilacın bir arada kullanıldığı (size de verilen) tedaviler uygulanıyor ve %80 oranında mikrop yok edilebiliyor. Ancak bu mikroorganizma midenizde olsa bile yok etmek gerekli olmayabilir. Bu mikroorganizmayı yok etmenin kriterleri belli ve tüm tıp kitaplarında ve literatürlerde yazıyor. Hekimlerin buna göre davranması gerekir. Bu konu ile bağlantılı olarak İlgili başlıklar bölümünde yazdığım Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Gastritte H. pylori tedavisi gereksizdir. Bu nedenle bu gereksiz tedavi sonunda kilo almanız beklenmez; ancak mide yakınmalarınız açısından doğru ilaçlar kullanılacak olursa mide koşullarınızın düzelmesiyle daha rahat ve fazla yemek yiyebileceğinizden kilo alabilirsiniz. Yakınmalarınızın çözümü ve gereksiz tedavilerden kaçınmak için mutlaka bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurunuz. Geçmiş olsun. Hematoloji nedir?
Hematoloji kan hastalıkları ile uğraşan bilim dalına verilen isimdir. Elde morarma Parmağımda geçen gün başlayan ve şimdi biraz daha yayılmış bir morluk var. Bu beni korkutuyor ve kangren şüphesi uyandırıyor. Kangrenin belirtileri nelerdir ve hangi bölüm uzmanından yardım almam gerekiyor?
Her morarma kangren değildir. Özellikle altta yatan önemli hastalıklar (diyabet, kan hastalıkları, dolaşım bozuklukları) varsa bu durum önem kazanır. Öncelikle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |