Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kalp krizi ve karın ağrısı (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kalp krizi ve karın ağrısı (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Midem ile ilgili yakınmalarım nedeniyle beş ve iki yıl önce iki kez endoskopi yaptırdım. Antral gastrit dendi. Kullandığım ilaçlar bitince yakınmalarım tekrar başladı. 14 ay önce gaz şikayeti ile bulunduğunuz hastaneye gittim, acil servise yatırdılar ve az sonra karşımda sizi ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Kalp krizi ve karın ağrısı (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:10 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kalp krizi ve karın ağrısı (Sorularınızın yanıtları)

Midem ile ilgili yakınmalarım nedeniyle beş ve iki yıl önce iki kez endoskopi yaptırdım. Antral gastrit dendi. Kullandığım ilaçlar bitince yakınmalarım tekrar başladı. 14 ay önce gaz şikayeti ile bulunduğunuz hastaneye gittim, acil servise yatırdılar ve az sonra karşımda sizi gördüm. Yakınmalarımın gaza ait olmadığını ve kalp krizi olduğunu belirttiniz. Nitekim yapılan koroner anjiyografide ana damarda yüzde 90, diğerinde yüzde 30 tıkanma saptandı ve bypass oldum. Ancak gaz şikayetlerim devam ediyor. Göğüs ağrısını gaz ağrısı ile karıştırmaktan korkuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Kalp ile ilgili ağrılarla karındaki sorunlara bağlı ağrılar genellikle farklıdır. Ancak bazı hastalarda bu durumun karışabileceği unutulmamalıdır ki sizde de böyle bir durum ortaya çıkmış. Bu nedenle gerek kalp gerekse karınla ilgili olarak yakın takipte olmalı ve düzenli kontrolleriniz yaptırmalısınız. Kardiyoloji ve Gastroenteroloji Uzmanlarının takibi altında olacak olursanız korkmanıza gerek kalmayacaktır. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Ülseratf kolit ve perhiz

Yaklaşık 1 senedir ülseratif kolit rahatsızlığım var. Büyük abdeste iltihap ve kanama mevcut. Bu durum doğal mı ve neleri yememem gerekir?

Ülseratif kolitte büyük apteste kanama ve (sizin iltihap dediğiniz) mukus görülebilir ancak tedavilerle bu durumun baskılanması gerekir. Bu yakınmaların sürmesi, hastalığın baskı altında olmadığını gösterir ki o zaman tedavinizin yeniden gözden geçirilmesi gereklidir. Takibinizin mutlaka ve mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanınca yapılması çok önemlidir. Eğer bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanı yok ise başvuracağınız hekim iyi bir İç Hastalıkları Uzmanı olmalıdır. Ü. Kolitli hastalarda özel durumlar haricinde perhiz önermiyoruz. Hastalar genellikle tüm yiyecekleri tolere edebilirler. Bunun bir istisnası bazı yazarlarca ileri sürülen süt ve süt ürünlerinin tüketilmemesi önerisidir ki diyet ile ilgili sorularınızı sizi takip eden hekiminizle görüşmeniz yararlı olacaktır. Geçmiş olsun.

Mide iltihabı

Merhaba. Annem genç yaşta mide iltihabı hastalığına yakalandı. Acaba ameliyat olursa kurtulma şansı nedir ve ameliyatta herhangi bir risk bulunuyor mu?

Mide iltihabı adı ile anılan ve ameliyat önerilen bir hastalık yoktur. Annenizin hastalığının ne olduğunu doğru biçimde yazacak olursanız (ki bu endoskopi raporunda vardır) daha ayrıntılı ve sağlıklı bilgi verebilirim. Geçmiş olsun.

Karaciğer yağlanması

1- Karaciğer yağlanmasının tedavi yöntemleri nelerdir? Ne yapmam veya ne yapmamam gerekiyor?

2- Ben 33 yaşında bir erkeğim. İçki ve sigara kullanmıyorum. Yaptırdığım tetkiklerde şeker 130 mg (babam şeker hastası) ve karaciğer değerlerim de yüksek çıktı. Ultrasonda da 3. dereceden yağlanma bulundu. Gittiğim doktor ilaç kullanmaya başlamam gerektiğini söyledi. Bir de sizin fikrinizi alabilir miyim? Başka neler yapabilirim?

Kilolu, kan yağları veya şekeri yüksek kadınlarda daha sık görülen karaciğer yağlanmasında bu organdaki hücrelerin içinde yağ birikimi olmakta ve hücreler daha hızlı yıkılmaktadır. Karaciğer yağlanmasının bilinen en etkili tedavisi (kilolularda) egzersiz ile ideal kiloya gelinmesidir. Genel önlemlere karşın kontrol altına alınamayan durumlarda ilaç kullanma seçeneği düşünülebilir. Bu arada az yağlı olmak ve kilo almamak kaydıyla özel bir perhiziniz yoktur. Bu konunun uzmanları olan Gastroenterologların takibinde olmalı ve ilaç kullanıp kullanmama kararını konunun uzmanlarına bırakmalısınız. Sağlıklı günler.

Yüzde şişlik

Babamın suratının bir bölümünde şişme oldu. Doktor kanser olabilir dedi ama kan testi sonuçları temiz çıktı. Kan testi temiz çıkan kişinin kanser olma ihtimali var mıdır?

Babanızın yüzündeki şişlik (örneğin) diş problemine bağlı ise bu gibi bir durumda kanserden kuşkulanılmayacak ve ileri tetkike gerek duyulmayacaktı. Ancak yüzün bir bölümünde bir şişlik gelişmiş ve bu şişliğin kanserden oluşabileceği düşünülmüş ise yapılan kan tetkiklerinin temiz çıkması kanser olasılığını ekarte ettirmez. Bu testlerle birlikte uygun bir görüntüleme yönteminin de yapılması gerekir. Sizi takip eden hekiminize sorularınızı soracak olursanız sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Ağızda kan

Bana 4 sene önce Kardiyaözofageal sfinkter yetmezliği, eroziv antral gastrit ve aktif duodenal ülser teşhisi koyuldu. Geçen gün uyandığımda yastığımda ceviz büyüklüğünde iki parça kan lekesi gördüm. Bunu yanında et parçası ya da pıhtı gibi bir parça da yastığımın üzerinde bulunuyordu. Bu olayın midemle bir alakası olabilir mi?

Anlattığınız mide kanamasına benzemiyor. Daha çok ağız içi ve burun – boğaz sorunlarında bu gibi bir kanama görülür. Bu nedenle öncelikle bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Gastrit

Midemde gastrit var. Ara sıra geğirme ve göğsüme doğru sıkışma oluyor, bazen nefes almamı etkiliyor gibime geliyor. Şu anda midem için xxxx diye bir ilaç kullanıyorum. Hastalığımla ilgili olarak endoskopi yaptırmam şart mı? Çok korkuyorum ve bu yüzden ilaç kullanıp duruyorum. Tam kan tahlillerimde Hb 11, plt 130 çıktı normal midir?

Anlaşıldığı kadarıyla dönem dönem mide yakınmalarınız oluyor ve kullandığınız ilaçlarla rahatlıyorsunuz. Eğer yakınmalarınız çok sık değil ve kullandığınız ilaçlarla kısa süre içinde geçiyorsa endoskopi yaptırmanız şart değildir. Ancak yakınmalarınızın artması, karakter değiştirmesi veya ilaç tedavisine rağmen düzelmemesi halinde mutlaka bir endoskopi yaptırmalısınız. Yapılan kan tetkikinizde hafif kansızlık ile platelet (plt) düzeyiniz düşük çıkmış. Bu nedenle aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan bir Gastroenterologa başvurmanız halinde hem mideniz hem de kan düzeyleriniz tetkik edilecektir. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Kronik C Hepatiti

2 yıl önce kanımda HCV saptandı. Bir yıl önce interferon tedavisi başlandı. Sadece 5 6 hafta kadar pegasys ve copegus kullandım. Şimdi tekrar HCV RNA yaptırdım ve sonuç hafif pozitif çıktı. ALT ve AST normal değerlerde olmasına rağmen üzerimde aşırı yorgunluk var. Bana bu konuda ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.

Size kronik C hepatiti nedeni ile tedavi başlanmış ancak kısa süre sonra bırakmışsınız ancak nedenini yazmamışsınız. Tedavi kararı verildi ise ilaçlarınızı (bir yan etki ortaya çıkmamış ise) düzenli olarak 6 veya 12 ay kullanmanız gerekliydi. Aşırı yorgunluk halinizin karaciğerden mi yoksa başka bir nedenden mi olduğunun araştırılması gerekir. Bu konunun uzmanları Gastroenterologlardır. Takip ve tedavinizi bu branş hekimlerince yaptırmalısınız. Geçmiş olsun.

Raynaud fenomeni

Yaklaşık 3 yıl önce yapılan tetkikler sonucunda (immünoloji bölümüde) reynoud fenomeni teşhisi koyuldu ve 6 ay ilaç tedavisi uygulandı. Fakat bir etkisi olmadı, şikayetlerim geçmedi. Kesin tedavisi var mıdır, tedavi edilmezse başka hastalıklara da yol açar mı, bana ne gibi zararları olur? Teşekkür ederim.

Raynaud fenomeni el ve ayaklardaki dolaşım bozukluğuna verilen isimdir. Genellikle soğuk ya da stres ile ortaya çıkan ataklar halinde tekrarlayarak seyreden bir hastalıktır. Tek başına veya (skleroderma, sistemik lupus eritematozus, polimiyozit, Sjögren Sendromu, mikst kollajen doku hastalıkları gibi) başka bir romatizmal hastalığın belirtisi olarak karşımıza gelebilir. Tedavi olarak ataklara neden olabilecek koşullardan kaçınmak ve dolaşımı düzenleyici ilaçları kullanmak başta gelir. Altta yatan başka bir hastalık yoksa genellikle fazla sorun meydana gelmez. Bir Tıp Fakültesinin Alerji İmmünoloji Bölümünce takip edilmeniz yararlı olacaktır. Geçmiş olsun.

Burun kanaması

Biriyle kavga ettiğim zaman ya burnum kanıyor ya da bir şeye kızdığım zaman ağzımdan kan geliyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Sıkıntılı ve stresli durumlarda burun kanaması görülebilir. Bu kanama genizden akarak ağızdan da gelebilir. Ancak altta yatan başka patolojilerin olup olmadığının anlaşılabilmesi ve diğer sistemlerinizin gözden geçirilebilmesi için bir Kulak Burun Boğaz ve İç Hastalıkları Uzmanınca görülmeniz gereklidir.

Burun kanaması

Özellikle regl dönemlerimde kısa süren burun kanamaları yaşıyorum. Bununla birlikte baş ağrısı da yapıyor. Sebebi ne olabilir?

Burun damardan çok zengin bir organımız. Zaman zaman bu damarlarda oluşan çatlamalarla kanama meydana gelebilir. Adet dönemlerinde bedende birçok doku ve organda etkilenmeler olabilir ve çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir. Burnunuzdaki durumun anlaşılabilmesi ve diğer durumların tetkiki için bir Kulak Burun Boğaz Boğaz ve İç Hastalıkları Uzmanınca görülmeniz gereklidir.

Mide yanması sonucu gittiğim dahiliye uzmanı reflü olduğunu söyleyerek xxxx ve xxxx gibi ilaç tedavileri verdi. Rahatsızlığımın geçmemesi üzerine endoskopi yaptırdım. Antral Gastrit teşhisi kondu ve daha önce kullandığım ilaçlara devam etmem söylendi. Ancak ilaçları kullanmadığımda rahatsızlığım nüksediyor. Acaba tedavi için faklı ne yapabilir? Ayrıca ilaçların sürekli kullanılmasının zararlı olup olmadığını belirtirseniz memnun olurum.

İlaçları kullandığınız sürece yakınmalarınız tümüyle geçiyor ise tedaviniz budur ve farklı bir yaklaşımda bulunulması gerekmez. Belirttiğiniz ilaçları uzun süre kullanmanızda bir sakınca yoktur. Yapılan araştırmalarda bu grup ilaçların 14 yıl sürekli olarak kullanılması ile ortaya çıkan anlamlı bir yan etki bildirilmemiştir. Sağlıklı günler diliyorum.

Bayılma

Göğüs uçlarımda soyulma var. Endişelenecek bir durum mu? Neden kaynaklanıyor olabilir? Bir de son üç sene içinde 3-4 kere sabahları aşırı bir mide bulantısı (ya da yanması desem daha doğru olur sanırım) yaşıyorum ve ardından bayılıyorum. Konuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.

Göğüs uçlarındaki soyulma önemli değildir. Sizi çok rahatsız ediyor ise bir Cilt Hastalıkları Uzmanına başvurabilirsiniz. Yılda bir kez sabahları bulantı ve bayılma olduğunu belirtiyorsunuz. Başta kansızlık veya aniden yataktan kalkmaya bağlı tansiyon düşmesi gibi durumlarda bu yakınma ortaya çıkabilir. Bir İç Hastalıkları Uzmanınca değerlendirilmelisiniz. Geçmiş olsun.

Barrett Özofagusu

Babama kanında ve demir oranında düşüklük sebebiyle endoskopi yapılması gerekli görüldü. Endoskopi sonuçlarına göre, Barrett özofagusu ile uyumlu intestinal metaplazi görülüyor, displazi ise görülmedi. Barrett özofagusun kanserle ilgisi olabileceğini öğrendim. Benim söylediğim bulgular ışığında korkmamızı gerektirecek bir durum var mı? Teşekkür ederim.

Barrett Özofagusu kanser olma potansiyeline sahip bir dokudur. Ancak babanızda şu an için bir sorun görülmüyor. Barrett Özofagusu açısından babanızın bir Gastroenteroloji Uzmanınca takip edilmesi onu gereksiz uygulamalardan koruyacaktır. Bunun dışında asıl önemli olan babanızdaki kansızlıktır ve anlaşıldığı kadarıyla onun nedeni henüz bulunmamış. Bugün için önemle araştırılması gereken durum babanızdaki kansızlıktır. Bir İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Sağlıklı günler diliyorum.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks