05-05-2010, 01:10 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kabızlık (Sorularınızın yanıtları) İlaç kullanmadığım zaman tuvalete gitmiyorum ilaç kullanmaktan bıktım artık. Ne yapmalıyım? Alternatif çözümler denedim ama gerçekten bir çözüm bulamadım. Bana yardım ederseniz sevinirim. Saygılar.
Kabızlık özellikle kadınlarda önemli bir sorun. Öncelikle posa bırakan besinleri (meyve, sebze) tüketmelisiniz. Kayısı, kuru erik, incir ve kabuklarıyla yenilen elma özellikle yararlıdır (Muz ve şeftali kabızlığı artırabilir). Bunun haricinde bol sıvı, yürüyüş, her zaman aynı saatte dışkılama ve dışkılama isteği geldiğinde ertelememek önemlidir. Bu önlemlere ek olarak kabızlığa neden olabilecek hastalıkların araştırılması ve (kolon grafisi ile) kalın bağırsağın yapısının görülmesi gerekir. İlaç kullanmak gerekecek olursa da bağırsağın fizyolojini bozmayacak ilaçların seçilmesi gereklidir. Bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurabilirsiniz. Geçmiş olsun. Yaşım 50. Geçen yıl bu zamanlar karnım şişmişti ve yediklerime de dikkat etmiyordum, alkol kullanıyordum. Tomografi de karaciğer düşük dansitede, pankreas küçülmüş. 25 gün bir hastanede serum tedavisi gördüm. Normale döndüm. İki ayrı doktor stres hapı verdi. Şimdi karnım ve ayaklarım geçen yılda göre daha fazla şiş. İdrar söktürücü (Aldactone -A 25 mg) fayda etmiyor. Oturmak, yatmak, idrar yapmak için eziyet çekiyorum, çoraplarımı giyemiyorum. Bana ne önerirsiniz?
Anlattıklarınız yetersiz. Ancak yıllarca içtiğiniz alkole bağlı karaciğerinizin bozulmuş olduğu (siroz) düşünülebilir. Ayaklardaki şişme, albüminde düşüklük ve aldactone isimli ilacı kullanmanız karaciğerinizin oldukça hasta olduğunu düşündürüyor. Az bilgi ile fazla yorum mümkün değil. Yapacağınız iş genel cerrahiye değil bir Gastroenteroloji kliniğine başvurmak olmalı. Geçmiş olsun. Uzun zamandır reflüden şikayetçiyim. Akşamları yemek borumu ve boğazımı yakmasından dolayı kalp ve göğüs çevremde, yaklaşık 2 senedir sürekli, bazen artan bazen azalan bir yanma oluştu. Boğazımda da bir tıkanma ve sabah da sürekli bir kuru öksürük var. Yediklerime son 2 aydır dikkat ettiğim için eskiye göre biraz düzelme var. Bu hastalığı doğal yollardan tamamen yok etmek için özellikle yememiz gereken yemekler var mı? Ayrıca mide ve yemek borusu arasındaki kasların çalışma bozukluğunu gidermeye yönelik egzersizi tavsiye eder misiniz? Uzun zamandır mide asidinden etkilenen yemek borusu ve gırtlak kansere yol açar mı, bunun tetkiklerini nasıl yaptırabilirim?
Bu durumu doğal yollardan yok etmek mümkün değil. Yemek borusunun altındaki kapakçık gevşek ve bu mekanik sorun için doğal yollardan yapacak fazla bir şey yok. Yağ, çikolata, salça, sirke, bira ve şarabın bu kapakçığın basıncını azalttığı bildirilmişse de bunların yenmemesi ile yakınmaların geçeceğini ya da azalacağını söylemek pek mümkün değil. Bu durumda yapılacak bir egzersiz de yok. Mide asidi ile karşılaşan yemek borusunda kanser gelişme riski artarsa da her reflüde bunu söylemek mümkün değil. Takip ve tedavinizi bir Gastroenteroloji Uzmanının yapması sizi gereksiz tetkik ve tedavilerden koruyacaktır. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Bir doğum yaptım.Gaz kaçırma sorunum var. Ne yapabilirim?
Sorununuzun ayrıntılı olarak anlaşılabilmesi için bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. 5 yıl önce ülseratif kolit hastalığından ameliyat oldum. Tüm kolon ve rektum alındı. Son zamanlarda çok fazla gazım oluyor ve abdestim kaçıyor. Devamlı bez kullanıyorum. Bu normal midir?
Kalınbağırsağın alınması ile dışkının oldukça sıvı kıvamda çıkması beklenen bir durum. Ancak yakınmalarınızın ameliyattan hemen sonra değil de bir zaman sonra ortaya çıkması araştırmayı gerektiriyor. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Yaklaşık 1 hafta önce ishal ve kusmam vardı. Doktor tahlillerin temiz olduğunu söyledi. O günden beri halsizim ve sanki tansiyonum hep düşükmüş gibi dolaşıyorum. Mide bulantım ve iştahsızlığım var. Ayrıca çokta stres yapmıştım. Mide bulantısı için ilaç kullanıyorum fakat yetmiyor gibi. Halen iştahsızım acaba ne kadar sürede kendimi toparlarım? Vücudum kendini mi yenilemeye çalışıyor?
Bulantı, kusma ve ishal (yani akut gastroenterit) çoğu kişide görülen ve genellikle geçici olan bir durum. Mikroorganizmalar ve bozuk hijyen bu durumun başlıca nedeni. Genellikle basit önlemlerle günler içinde kendiliğinden geçen bu durum genellikle sorun yaratmaz. Bu arada kullandığınız ilaçları yazmamışsınız. Ne sürede toparlarım sorusunun kesin bir yanıtı yoksa da günler içerisinde denilebilir. Yakınmaların uzaması ise tetkiki gerektirir. Geçmiş olsun. Lenfositik kolit şikayetim var, sebebi bulunamadı. Acaba safra kesesi iltihabı ile ilgisi olabilir mi?
Sulu dışkılama ile kendini belli eden ve mikroskopik kolit sınıfında değerlendirilen lenfositik kolitin, bağışıklık sisteminin aksamasından kaynaklandığı ileri sürülür. Bu hastalığın safra kesesi hastalıkları ile bir ilişkisi yoktur. Nadir görülen bu durumun takibinin Gastroenteroloji kliniklerince yapılması gerekir. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |