05-05-2010, 01:10 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Hassas bağırsak (Sorularınızın yanıtları) Merhaba, yaklaşık 5 yıl önce karnımın sol tarafında aşırı sancı ve ağrı vardı. Ayrıca dışkılama parça parça ve taş gibi oluyordu. IBS teşhisi koyuldu. Şimdilerde ise kabızlık ve dışkılama durumu aynı şekilde devam etmekle birlikte karnımda aşırı gaz ve şişkinlik oluyor. Tuvalete gittiğim zaman dışkının üstünde sümüksü bir akıntı oluyor. Bu sümüksü akıntıya IBS'nin mi veya kalınbağırsak kanseri gibi bir durumun sebep olduğunu bilmek istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Yakınmalarınızın kalınbağırsak kanseri ile bir ilgisi yok. Anlattıklarınız İBS (iritabl bağırsak sendromu, hassas bağırsak) ile uyumlu görülüyor; ancak yakınmalarınızın sürmesi düzenli bir tedavi görmediğinizi düşündürüyor. Eski deyimle spastik kolon üzerinde itina ile durulacak olursa kontrol altına alınabilecek bir durum Bu nedenle bulunduğuınuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız halinde beş yıldır süren bu yakınmalarınıza bir çare bulunabileceği kanısındayım. Geçmiş olsun. Spastik kolon Uzun zamandır bel ve karın ağrısı çekiyorum. Daha doğrusu sağ ve sol taraında iğne batması şeklinde acılar yaşıyorum. Bunun yanında karnımda müthiş bir şişkinlik ve aşırı gaz oluyor. Gün boyu gaz çıkarıyorum ve bu beni çok rahatsız ediyor. Tuvalete çıkmak biraz rahatlatsa da tam bir rahatlama olmuyor. Dışkılamamda da problem var. Sürekli az miktarda ve cıvık dışkılıyorum. Doktorum kolonoskopi yaptı. Sonuç temiz çıktı. Acaba bu belirtiler olası hangi hastalıklardan kaynaklanır?
Anlattıklarınız eski deyimle spastik kolon denilen duruma uyuyor. Hastalık olmayan ve hassas bağırsak diyebileceğimiz bu durum sizin yaşam kalitenizi bozar. Olumlu bir yaklaşımla rahatsızlıklarınız düzelecektir. Burada önemli olan doktor doktor dolaşmadan güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızdır. Geçmiş olsun. Midem acıyor Her zaman midem acıyor ve o acıma esnasında arada bir bayılıyorum. Çok şiddetli bir baş ağrım oluyor. Her zaman midemin ağrısından bayılıyorum ya da 3-5 saat kıvranıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Karında şiddetli ağrı araştırılmayı gerektiren bir durum doğal olarak. Şiddetli ağrının birçok nedeni olabileceği için buradan bir fikir yürütmem mümkün değil. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Kliniğine başvurmalısınız. Menopoz Ben 51 yaşında bir bayanım. Baş dönmesi,karaciğer yağlanması ve mide bulantısı şikayetlerim var. Yemek yedikten sonra midem çok bulanıyor. Geceleri de ateşleniyorum, uyuyamıyorum. Doktora gittim bana ilaç vermediler. Guatr olduğunu söylediler. Bu şikayetlerim bunun bir sonucu olabilir mi? Menopozun da etkisi var mıdır?
Yakınmalarınızın bir bölümü gerçekten menopoza bağlı olabilirse de bunların organlara ait bir yakınma olmadığını söyleyebilmek için ayrıntılı tetkiklerin yapılması gereklidir. Aksi bir durumda hata yapma olasılığı vardır. Yakınmalarınıza yönelik olarak tetkiklerinizi bir Gastroenteroloji (yoksa) İç Hastalıkları Kliniğinde yaptırmalısınız. Kaburga altında ağrı Yaklaşık bir aydır sol ön kaburga altında içten bir ağrım var, Acaba oradaki organ nedir? Ara ara ağrı yapıyor, derin nefes alışlarımda daha şiddetli oluyor. Kan ve idrar tahlillerim ve röntgen çekimi temiz çıktı. Acaba neden ağrı yapıyor?
Derin nefes almakla batıcı tarzda ortaya çıkan ağrılarda en çok akciğeri saran zarlarla ilgili sorunlar akla gelir. Akciğer enfeksiyonları, ile o bölgedeki kas ve kemik patolojileri de düşünülmelidir. Ayrıca tarif ettiğiniz bölgeye uyan kısımda dalak, böbrek ve kalınbağırsak da bulunur. Ancak tetkikleriniz temiz çıktıysa korkulacak bir durum olmadığı düşünülebilir. Yine de yakınmalarınızın sürmesi halinde bir hekime başvurarak tetkiklerin tekrarı gerekebilir. Geçmiş olsun. Hastalık hastalığı Dilde ve ağızda yaklaşık 1 aydır bir kuruma var. Üşüme ve halsizlik arası bir durumum var. Ultrason, kansayımı gibi bazı testler yapıldı ama kayda değer bir şey görülmedi. Benim korkum ağız kuruluğu Aids'in belirtisi. Başka belirtileri olmasa da beni rahatsız ediyor bu durum. Ne kilo kaybı, ne gece terlemem, ne ishal, ne de yüksek ateş gibi belirtiler var ama ağız kuruması ciddi anlamda beni rahatsız ediyor. Aidsin hangi aşmasında ağız kurulğu olabilir? Bu konularda beni bilgilendiriseniz çok memnun kalacağım.
Bir hastanın bir yakınması olduğunda ilk önce en sık görülen hastalıklar düşünülür, sonra sırasıyla daha az görülen hastalıklar da irdelenir. Ağız kuruluğu yakınmanız ortaya çıkmış ise AİDS'den önce iç hastalıkları ve kulak burun boğaz hastalıkları açısndan araştırılmalısınız. Başvuracağınız hekimler çıkan sonuçlara gore sizi yönlendirecekleridir. Geçmiş olsun. Ciğerde su Abim yaklaşık olarak 4 ay kadar önce açık kalp ameliyatı oldu, ancak nefes alıp vermede güçlük çekiyor. Ciğerlerinde kan olduğu söylenerek ciğerleri civarındaki kan boşaltıldı. Şu anda rahat nefes alıp veriyor. Bu durumun sağlığı açısından bir sakıncası var mı?
Akciğerin dışında biriken sıvı ile solunum ve dolaşımda sorun olur. Bu nedenle bu sıvının alınması isabet olmuştur. Zaten ilgili hekimler sizi bu konuda bilgilendirmişlerdir. Geçmiş olsun. Küçük yaşta ciğerlerim su toplamış ve hastanede yatmışım. Şimdi hamileyim ve 10 günü aşkın süredir öksürüyorum. Ekseri geceleri geliyor. Ne denediysem geçmedi. İlac alamıyorum. Ne tavsiye edersiniz?
Küçük yaşta geçirdiğiniz hastalığınbugüne yansıması olasılığı çok düşük. Her öksürükte küçükken geçirmiş olduğunuz hastalığı akla getirmeniz çok anlamlı değil. Yine de bir Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Bende karaciğer yağlanması var. Ne gibi önlem alabilirim?
Sorularınızı ayrıntılı yazmalısınız. Hangi yakınma nedeniyle tetkik yaptırdınız, boy ve kilonuz kaç, kan yağlarınızın düzeyi nedir ve başvurduğunuz hekim size bu konuda neler söyledi? Sanırım başvurduğunuz hekim sizde karaciğer yağlanması var dedikten sonra birşeyler söylemiştir. Değil mi? Yüksek ateş Arkdaşım geçen gün ateş içinde yattı, gece doktora gitti. Kanda iltihap olduğu söylendi. Şimdi belinde sürekli bir ağrı ve hafif ateşi var. Hastalığı ne olabilir?
Merhaba, az bilgi ile bir yorum yapmak mümkün değil. Verdiğiniz bilgiye göre ateşi ve bel ağrısı olan bir arkadaşınız var. Yalnızca bu iki veri ile tanı koyabilmek olası değil. Yüzlerce hastalık (yani olasılıklar) üzerine konuşmak da çok anlamlı değil.
Sorularıızı ayrıntılı yazacak olursanız daha sağlıklı yorum yapabilirim.
Geçmiş olsun. Göbekte akıntı Benim yaklaşık 1 seneye yakın bir zamandır göbeğim akıyor ve beyaz koyu bir sıvı geliyor. Kaşıntısı da oluyor. Neden olabilir acaba ve ne yapmak gerekir?
Göbek çukuru nemli bir bölge olduğundan kolayca enfekte olabilir ve mantarlar yerleşebilir. Sizde de bu durum ortaya çıkmış. Omfalit denilen bu durumda ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Bir Cildiye Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |