Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Genç yaşta göğüs ağrısı (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Genç yaşta göğüs ağrısı (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yaklaşık 1 haftadır sol göğsümde alttan 5. ve 6. kaburgamın çevresinde başlayıp koltuk altıma doğru devam ediyor. Nefes alıp verriken şiddetleniyor. Nefesimi tam alamıyorum. Biraz zorlayınca acı veriyor. Kalbimle ilgili bir sorun olabilir mi? Göğüste olan ağrılarda öncelikle kalp hastalıkları ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Genç yaşta göğüs ağrısı (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:10 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Genç yaşta göğüs ağrısı (Sorularınızın yanıtları)

Yaklaşık 1 haftadır sol göğsümde alttan 5. ve 6. kaburgamın çevresinde başlayıp koltuk altıma doğru devam ediyor. Nefes alıp verriken şiddetleniyor. Nefesimi tam alamıyorum. Biraz zorlayınca acı veriyor. Kalbimle ilgili bir sorun olabilir mi?

Göğüste olan ağrılarda öncelikle kalp hastalıkları araştırılır. Öncelikle kalp hastalıklarının düşünülmesi hayati öneminin daha çok olmasındandır. Göğüs ağrılarının değerlendirilebilmesi için ağrının karakteri, süresi, artıran ve azaltan etkenler gibi özellikleri bilmek gerekir. Sizin tarif ettiğiniz ağrı nefes almakla arttığına göre bu yakınmanın akciğerler veya akciğerin dış zarından kaynaklanma olasılığı yüksektir. Ancak genç yaşta kalbine yenik düşen insan sayısı her geçen gün arttığına göre dikkatli olmalı ve öncelikle kalp hastalıklarından başlayarak tetkikklerinizi yaptırmalısınız. Yakınmanız olduğunu eşinize söylememeniz çok anlamlı değil. Sorunlarınızı paylaşmalısınız. Geçmiş olsun.

Göğüste ağrı

Benim göğüs kafesimin bitiş noktasında (ksifoid çıkıntısı zannediyorum) ufak bir çıkıntı var. Burası yaklaşık 5, 6 aydır ufak bir şişlikle birlikte ağrıyor. Elimle bastırdığımda sağ kaburgama doğru bir yükselti şeklinde şişmiş olduğunu anlıyorum. Biraz bastırdığımda ağrı oluyor. Midemde sanırım ya ülser yada gastrit var. Midemin sancılandığı dönemlerde (gaz oluştuğunda) gaz çıkaramıyorum ve tam orada şıkışıp inanılmaz derecede canımı yakıyor. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Tarif ettiğiniz yerde basmakla hassasiyet olabilir. Eğer durduk yerde ağrınız yok ise ve bu ağrı yalnızca basmakla oluyorsa fazla bir sorun olduğu düşünülmez. Mide ile ilgili sorunlarda yine tarfi ettiğiniz bölgede ağrılar olabilir ancak bu yakınmaların kaynağı oradaki kemik - kıkırdak dokusu değildir. Sorun daha içerden kaynaklanmaktadır. Bu iki durumu birbirine karıştırmamanız gerekir. Sonuç olarak ksifoid çıkıntısı ile ilgili çok rahatsızlığınız var ise bunu Ortopedi Uzmanlarına danışmalısınız. Mide ve yemek borusu ile ilgili olarak da bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve endoskopi yaptırmalısınız. Çıkan sonuca göre gerekli tedaviniz başlayacaktır. Geçmiş olsun. Uz. Dr. Nevzat Aksoy.

Karaciğer yağlanması

Sorunum karaciğer yağlanması… Ultrasonda 3. derecede karaciğer yağlanması ortaya çıktı. 1500 kalorilik 3 aylık diyet aldım. Bununla birlikte midemde veya karnımda kaburgalarımın alt kısmında sürekli sancı var ve sürekli yorgunluk, halsizlik çekiyorum. Acaba bunun yağlanma ile ilgisi olabilir mi?

Karaciğer yağlanması özellikle şeker hastalığı ve trigliserid düzeyi yüksek olan kilolu kişilerde daha sıktır. Günümüzde karaciğer enzimlerini normale getirmede en etkili yolun (kilolu hastalarda) kilonun %10 azaltılması olduğu bildirilmektedir. Size diyet verildiğine göre kilonuz olması gerekenden fazla. Yağlı yiyecekleri yememek, alkol içmemek, (varsa) şeker hastalığının ve yüksek yağ düzeylerinin tedavisi de önemlidir. Karaciğer yağlanmasında karaciğer enzimleri yüksek ise halsizliğe neden olabilir. Tariff ettiğiniz sancıların ise yağlanma ile bir ilgisi yoktur. Geçmiş olsun.

Sarılık

Sorunum göz aklarımın çok sarı olması. Her gören sarılık var mı diyor. Karaciğer enzimlerim tamen normal. Hatta doktor bile gözlerimi görünce kendi şüphelenmişti ama enzimler normal çıktı. Gözdeki sarılık başka neden olabilir? Kansızlıkda yok ama depsersyon tedavisi görmüştüm, o olabilir mi? Ayrıca stress, sürekli bulanık görme, boyunda şişlik, omuzlarda ağrı yapar mı?

Gözlerde sararma için kandaki bilirübin değerlerinize bakılmalıdır. Bilirübin sonuçlarınızı gönderiniz. O sonuçlara gore bir fikir yürütebilirim. Bunun dışında stresli durumlarda bulanık görme veya boyunda şişlik gibi objektif (elle tutulur) belirtiler olmaz. Bunların araştırılması gerekir. Geçmiş olsun.

Gastrit

Endoskopi yaptırdım, gastrit çıktı. 6 aydır yutmadığım ilaç kalmadı. Her gittiğim doktor farklı bir konuşma yapıyor. Romatizma, bronşit, sarılık… Ama sonunda tam teşhis konuldu ve gastrit olduğu belli oldu. Rennie duo, Gaviscon, Aprozol kullandım, şimdi de trio tedavi paketi verdiler. O da bir işe yaramıyor. Ne yapmalıyım?

Gastrit midenin iç yüzünde bulunan dokunun rahatsızlığına verilen isimdir. Mikroorganizmalar, ilaçlar (aspirin, romatizma ilaçları), aşırı duyarlılık, alkol, safra asitleri, mide asidinin fazlalığı ve stres gibi durumlarda gastrit gelişebilir. Gastritlerde şişkinlik, dolgunluk hissi ve hazımsızlık gibi belirtiler vardır. Tanının konulmasından sonra nedene yönelik tedaviler başlanır. Yakınmalarınız kullanılan ilaçlara rağmen geçmiyorsa o zaman yakınmalarınızın başka bir nedeni olmalı ve araştırılmalıdır. Geçmiş olsun.

Yakınım kanser oldu

4 ay önce kanserden bir yakınımı kaybettim. Bir gün kalktığımda karnım şişti. Hemen doktora gittim. Bana tam kan, tam idrar ve gaitada gizli kan ve parazitlere baktırdı. Hepsi temiz çıktı. Panik atak olduğum söylendi. Bu olaylar yüzünden ishal oldum ve 4 kilo verdim. Daha sonar kilo aldım ve normale döndüm. Tek sorun bazen kabız bazen ishalim. Bir de 1 aydır süren gazım var fakat gazımı rahat çıkartıyorum. Şimdi ne yapmalıyım? Bu yaptırdığım tahliller yeterli mi?

Bu yazılanlar benim için hiç yabancısı olmadığım bir durum. Bir yakının bir biçimde rahatsız olması sonrasında kişilerde (hasta yakınındakine) benzer ya da farklı yakınmaların ortaya çıkması sık görülen bir durum. Bu durumda yapılacak iş olayı hafife almak yerine gerekli tüm tetkikleri yaptırmak ve herhangi bir sorunun olmadığını kişiye anlatmaktır. Bu yapılmadığı takdirde kişi tatmin olmayacaktır. Nitekim siz de bu yaptırdığım tahliller yeterli mi diye soruyorsunuz. Demek ki yapılanlar yeterli bile olsa kişiyi tatmin etmedikten sonra boşuna yapılmış demektir. Anlattıklarınız tipik olarak bir hastalığı değil eski deyimle spastik kolon denilen durumu çağrıştırıyorsa da tüm tetkiklerinizin yapılması için bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve bu korkulardan kurtulmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Kaburga altında ağrı

Yaklaşık 1 haftadır sağ kaburgamın altında bir ağrı ve şişlik var. Ayrıca ağrım var ve belime vuruyor. 2 gündür jimnastik yapıyorum. Acaba bu ağrıların nedeni jimnastik mi yoksa bir hastalık mı?

Spor hareketlerine bağlı ağrılar beklenen bir durum; ancak tarif ettiğiniz şişlik için muayene edilmelisiniz. Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurabilirsiniz.

Sirke ile zayıflama

Arkdaşlarım günde 1 çay bardağının ¼'ü kadar sirke içilirse zayıflatıyor dediler. Açıkçası denemeye korktum. Bir sorup öğreneyim dedim. Aşırıda kilom yok ama denemek istiyorum, zararları nadir?

Sirkenin ortalama asidite derecesi 2.8'dir. Yani hayli asidiktir. Bu nedenle yemek borusu veya midenizde bir sorun var ise içmeniz doğru olmaz. Ayrıca sirkenin zayıflatıcı etkisi olduğu konusunda tıbbi bir metine rastlamadığımı da belirteyim.

Deride şişlik

Meme kanseri hastasıyım. 6 sene oldu, ilk kanser tedavisi gördüm. 3 ay önce aynı yerde tekrar etmişti. Şu an kontrollere gidiyorum 3 ayda bir. Yalnız dün farkettim karnımın sol üst köşesinde bir şişlik var. Sert değil, sorunum ne sizce?

Ciltte ortaya çıkan ve sert olmayan bir şişliğin tarif ettiğiniz hastalıkla ilgili olma olasılığı az gibi duruyor. Bu tip küçük lezyonlar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Geçmeyecek olursa bir Deri Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

AİDS

Yabancı uyruklu bir hayat kadınıyla birlikte oldum ancak kullandığım kondom delindi. Bu olaydan 10 gün sonra AntiHIV testi yaptırdım sonuç negatif çıktı. Şu anda hastalık belirtilerinin de hiç biri yok ama hala korkularım var. Çünkü kuluçka süresi 30 ile 90 gün diye bir şey okumuştum. Bu yaptırdığım test ne kadar doğrudur?

Anlattıklarınızıa baktığımızda bir hastalık açısından risk çok az gibi duruyorsa da emin olmak istiyorsanız tetkiki tekrarlamanızda yarar olacaktır.

Hemogram tahlili yaptırdım. MPV 13,6 PDW 20,02 P-LCR 49,5 çıktı. Bunun anlamı nadir doctor bey?

Sorularınızı ayrıntılı sormalısınız. Hangi yakınmalarla hekime başvurdunuz, hangi tetkikler yapıldı ve hekiminiz size ne dedi?. Yazmamışsınız. Bir tetkikin bir bölümü ile ilgili fikir ileri sürmek anlamlı olmaz.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks