05-05-2010, 01:13 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Şiddetli mide bulantısı (Sorularınızın yanıtları) Merhaba ben 18 yaşındayım yaklaşık 4-5 yıldır şiddetli mide bulantılarım var 2 yıldır da ağrılar olmaya başladı bunlar gün geçtikçe artıyor değişik hastanelere de gittim bir çok ilaç kullandım ama mide bulantı ve ağrılarım gecmiyor ayrıca 2 yıldır psikolojik tedavi görüyorum seroxat adlı ilaç kullanıyorum mide ilacları da sürekli kullandım fakat hiç fayda bulamadım bana bir öneride bulunursanız sevinirim bir tedavi yöntemi yada bir hastane hiç fark etmez şikayetlerim geçsin yeter saygılarımla.
Bulantı ve ağrılara neden olacak hastalıkların araştırılması gerekir ve bir hastalık bulunacak olursa tedavi edilir. Eğer bu yakınmalarınıza neden olabilecek bir hastalık bulunmazsa strese bağlı durumlar akla getirilir. Değişik hastanelere ve dolayısıyla değişik hekimlere gitmek yerine bulunduğunuz yerde güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurunuz. Tüm tetkikleriniz gözden geçirilsin, gerekli olanlar veya yapılmayanlar varsa yapılsın. Sonuçta rahatsızlığınız organik mi psikolojik mi buna karar verilsin. Midenizde bir sorun yoksa boşuna mide ilaçları kullanmak yerine gerekli ilaçları kullanmanız daha doğru olacaktır. Geçmiş olsun. Midemden rahatsızım Merhabalar sevgili hocam, ben midemden rahatsızım. çok gaz, hazımsızlık, şişkinlik var. uzun zaman öncede vardı ama son bir senede sıklaşınca doktora gittim 8 ayda bana 3 defa endoskopi yaptırdılar ve GRADE I ÖZOFAJİT+AÖS YETERSİZLİĞİ teşhisi kondu.. ilaçlar kullandım (Trio, Helipak, nexium) gibi.. belli bir şey görünmedi. Gaz, şişkinlik ve yemekten sonra geğirme var. Son on gündür midemin üst katında ağrılar var sinyal şeklinde..nasıl geçer, doktora gidemiyorum hep aynı diye ama ağrıda başladı.yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Reflü ve özofajit gaz, hazımsızlık ve şişkinlik yapmaz. Bu nedenle bu hastalıklara yönelik olarak verilen ilaçların yakınmalarınızı geçirmemesi çok doğal. Yemeklerden sonra geğirme hava yutmanızla ilgili bir durum. Bunun dışında belirttiğiniz diğer yakınmalar daha çok kalınbağırsağınızla ilgili gibi duruyor. Bu nedenle Gastroenterolojik açıdan incelenmelisiniz. Sağlıklı günler diliyorum. Kunduracı göğsü Merhaba ben 17,5 yaşında bir kızım ve göğüslerimin arasında büyük denilecek kadar bir çukur var buna kundra kafesi diyorlarmış ve ameliyatı mümkünmüş ameliyat olmalı mıyım? yani ilerde bir sorun olur mu bana? şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Kunduracı göğsü denilen durum genellikle önemsizdir. Aşırı büyük olmadıkça ve göğüs kafesi içindeki organlara bası yapmadıkça bir sorun yaratmaz. Büyük bir çukurlaşma tarif etmediğinize göre Bulantı Hocam benim sorunum özellikle sabahları mide bulantısı çok aşırı bir şekilde beni rahatsız ediyor. Bulantı nedeniyle kravat takamıyorum ayrıca o çok hassaslaşmışım ki üzerime giydiğim agır bir mont bile ben de bulantı etkisi yapıyor. Bu sorunum yaklaşık 10 yıldır var bir türlü çözüm bulamadım,n bana yardımcı olursanız.şimdiden teşekkür ederim.
Bulantı yakınması için İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji açısından değerlendirilmeli bir sorun bulunursa tedavi edilmelisiniz. Organ ve sistemlere ait bir sorun bulunmazsa psikolojik açıdan sorun olup olmadığı irdelenmelidir. Gaz çıkarıyorum Benim şikâyetim sürekli gazımın olması.yemek yedikten sonra sürekli gaz çıkarıyorum.midemde ağri falan olmuyor.bunun sebebini öğrenmek istiyorum.
Yemekten sonra çok sayıda geğirdiğinizi belirtiyorsunuz. Sorununuzun çözümü vardır. Bir Gastroenteroloji Ünitesine başvuracak olursanız öncelikle gerekli tetkikler yapılacak ve sonra yakınmanız giderilecektir. Geçmiş olsun. Karaciğerde yağlanma Hocam iyi günler Dr bana Ursofalk tedavisi başlattı nedeni ise karaciğerimde yağlanma var SGPT ve SGOT um 3 yıldır 60-85 arası çıkıyor bu ilacın faydası olur mu değerlerimi düşürür mü.teşekkürler.
Ursodeoksikolikasit etken maddeli bu ilacın karaciğer yağlanmasında etkili olduğunu gösteren küçük sayılı çalışmalar vardır. Bu ilacı vermeden önce tedavideki en etkili yol ideal kiloya inilmesidir. Takibinizin bir Gastroenteroloji Ünitesinde yapılması önerilir. Sayın Dr. idrarımı yaparken yanma oluyor ve bazen de kaşıntı yapıyor yaklaşık 2 aydır geçmedi bana ne önerirsiniz şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.
İdrar yaparken yanma yakınması idrar yollarında bir enfeksiyon olduğunu düşündürür. Bu nedenle bir Üroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Antral gastrit Endoskopik tanı antral ve fundal gastirit yazıyor ama 3yıldır geçmiyo Helipak panto kullandım tekrarlıyor ne yapmalıyım?
Geçmeyen ve tekrarlayan nedir yazmamışsınız. Gastritte Helipak kullanmak pek gerekli olmayabilir. Bu konu ile ilgili olarak diğer sayfalarda bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Yakınmalarınızın çözümü ve gereksiz tedavilerden kaçınmak için mutlaka bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurunuz. Geçmiş olsun. Baş dönmesi Sayın kıymetli hocam benim yemek yediğim anda ya da aç kaldıgım anda başım dönüyor gözlerimde yanma oluyor birde başımda saçlarımda sanki biri çekiyormuş yukarıya gibi hissediyorum vazoksen vastarel gibi haplar kullandım ama fayda yok 2 kez panik atak oldum kalp doktorum baktı bir şey yok dedi ama hala yemekten sonra başım dönüyor ayaklarım az üşüse başım dönüyor hangi doktora gitmeliyim açlık tokluk kan şekerimde 6 ay önce iyi dediler ama hala dönüyor o anda tansiyonum iyi 14 8 çıkıyo ama dönüyor lütfen hocam.
Baş dönmesi önemli bir belirtidir. Sıklıkla tansiyon yükselmesine bağlı olarak görülürse de birçok sistemi ilgilendiren durumlarda bu yakınma ortaya çıkabilir. Vazoxsen kullandığınıza göre tansiyonunuz yüksek demektir. Bu nedenle İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Göz, Nöroloji ve Fizik Tedavi Ünitelerine sırayla gitmelisiniz. Annemin kanında mikrop var Dr Bey annemin ASO değerleri 256 kanda mikrop var deniliyor fakat hiç bir ilaç mikrobu temizleyemedi annemin ağrıları arttı dayanılmaz halde bu mikrobun nerden kaynaklandığını bulamadılar ne önerirsiniz lütfen bir yol gösterin.
ASO (antistreptolizin O) A grubu beta hemolitik streptokok adı verilen organizmaya karşı bedende oluşan yanıtım bir ifadesi olup 400 ünitenin üzerinde olması bir anlam ifade eder. Belirttiğiniz değer geçirilmiş yani olmuş bitmiş bir enfeksiyonu işaret eder. Annenizin kanında ASO'nun bulunması kanda mikrop bulunduğu yönünde değerlendirilemeyeceğinden ilaçlarla mikrobum yok edilememesi gibi bir durum da söz konusu değildir. Streptokok enfeksiyonu geçiren herkeste bu değer pozitif olarak bulunacaktır. Mikrobun nereden kaynaklandığının bulunamaması gibi bir ifade de anlamlı değildir. Annenizin neresinin ağrıdığını da yazmamışsınız. Bu nedenle bu konuda daha fazla bilgi vermek mümkün değil. Sorularınızı sizi takip eden hekiminize sormalısınız. Tatmin olmayacak olursanız bulunduğunuz yerde güvendiğiniz bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurabilirsiniz. Geçmiş olsun. İdrarımı yapamıyorum Doktor bey, 23 yaşındayım.böbreklerimden kum döküyorum önceleri ağrılar oluyordu fakat uzun zamandır böbreklerimde ağrı yok bunun yerine şimdi son 2 gündür küçük tuvaletimi yapamıyorum sanki tuvaletim varmış gibi sıkışıyorum ama tuvalette yapamıyorum büyük bir acı var.sosyal sigortamda yok nasıl bir tedavi önerirsiniz. Hoşçakalın..
Yakınmalarınız idrar yollarındaki kum (veya taş) ve buna bağlı enfeksiyona bağlıdır. Bu konu ile ilgili branş Ürolojidir. Sosyal güvenceniz olmasa bile Sağlık Bakanlığına bağlı bir sağlık kuruluşuna başvurmanız şarttır. Geçmiş olsun. Yutma güçlüğü Yaklaşık 2 senedir yutma zorluğu çekiyorum. Tıkanıyorum, yemek yiyemiyorum. Endoksopi çekildim erozif pangastrik çıktı. Sizce ne yapmalıyım?
Yakınmalarınız yemek borusu ile ilgili olabilir. Bu organın çalışmasında bir aksama olabilir ya da dıştan bir bası bulunabilir. Yapılan endoskopide midenizde küçük yaraların olduğu saptanmışsa da bu sizin yakınmalarınızı açıklamaz. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı, gerekirse ilaçlı bir yemek borusu filmi çekilmelidir. Yapılan bu ve bu gibi tetkikler sonunda Bir sorun bulunmazsa yakınmalrınızı strese bağlı olduğu düşünülebilir. Geçmiş olsun. Kabızlık Babam yaklaşık 20 yıldır kabızlık şikayeti var spastik kolon denilmişti son 2 yıldır kabızlık şikayeti arttı bekunis kullanıyor yıllardır ayrıca her türlü ot çay kullanmıştı ama yinede kabızlık düzeliyor sıkıntılı ne önerirsiniz yapılan tetkikleri temiz çıktı teşekkürler. DR.MAHMUT BİÇER
Babanızın uzun yıllardan beri olan kabızlık yakınmasının üzerine (makattan kanama, zayıflama, halsizlik vs gibi) ek bir alarm semptomu eklenmemişse ve tetkikleri normal çıkmışsa kabızlık için kullandığı ilaçlara ek olarak genel destek uygulamaları yapılmalıdır. Öncelikle posa bırakan besinleri (meyve, sebze) tüketilmelidir. Kayısı, kuru erik, incir ve kabuklarıyla yenilen elma özellikle yararlıdır. Muz ve şeftali kabızlığı artırabilir. Bunun haricinde bol sıvı, yürüyüş, her zaman aynı saatte dışkı yapma ve dışkılama isteği geldiğinde ertelememek önemlidir. Sağlıklı günler. Karnım ağrıyor Sayın hocam; genellikle gece karnımın üst kısımları ve mide altında şiddetli kramp tarzında ağrı bulantı şişkinlik ve sürekli ağza doğru bir gaz hissi var ve yanma, sıkılma, ateş oluyor. Sırt üstü yatamıyorum, vücudumu katladığım zaman rahatlıyorum. Bu hastalık hakkında bilgi verirseniz sevinirim...
Yakınmalarınız mide, kalınbağırsak veya pankreas ile ilgili olabilir. Öncelikle bu organlar araştırmalı gerekirse diğer olasılıklarda düşünülmelidir. Bir Gastroenteroloji Uzmanı sorununuz çözecektir. Geçmiş olsun. Kolit Annem bir aydır kolit tedavisi görüyor. ağrıları daha çoğaldı yani karın ağrıları çoğaldı neden olduğunu öğrenebilir miyiz...
Kolit diye bir hastalık yoktur. Kolit, baş ağrısı gibi genel bir tanımlamadır. Bu yetersiz bilgi ile size yardımcı olmak mümkün değil. Diğer sayfalarda bulunan Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyacak olursanız ayrıntılı bilgi elde edebilirsiniz. Sağlıklı günler. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |