05-05-2010, 01:16 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sağ çenemde ağrı var(Sorularınızın yanıtları) Sağ çenemde bir ağrı oluştu doktor.gitti mi ki tane ilaç verdi ama ağrı geçmedi ne yapabilirim Teşekkürler.
Öncelikle ağrının tam nedeninin bulunması gerekiyor. Çürük, kanal tedavisi gerektiren bir durum veya 20 yaştan, eklemden kaynaklanan bir problem olabilir. Başka bir hekime de danışmanızı öneririm. Diş etlerimde uzama var ve kanıyor. Ne yapabilirim diş hekimine gittim ama.
Muhtemelen diş taşınız var.Diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir.Eğer ciddi bir dişeti hastalığınız da varsa dişeti konusunda uzman bir diş hekimine(periodontolog) danışmanız gerekir. İyi günler.benim sorunum çenemle.Çenemi hareket ettirdiğimde çok kıtırdı oluyor.Ve bazen ağzımı çok açtığımda (esnerken) takılıyor.Ne yapmam gerekiyor ve önemlimidir.hangi doktora gitmem gerekir.
TME(Temporamandibular Eklem) konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekiyor.Üniversite hastanelerinden veya çok yönlü çalışan kliniklerden yardım alabilirsiniz. Sayın doktor hanım kopek dişlerimin arasında kalan on dişlerimden ikisi 45 derece yanındakilerde hafif çaprasık 25 yasındayım tel taktırmak hiç istemiyorum acaba laminate veneer uygulanabilir mi? Teşekkürler.
Dişlerinize laminate veneer uygulanabilir.Estetik diş hekimliği konusunda uzman bir hekimle görüşmenizi öneririm. Diş etlerimde şişme var .3 ay önce doktora gittim tekrar oldu ömrümün sonuna kadar olacak mı? Diş etindeki morluklar ve şişlikler.
Bu süre içerinde tekrarlaması dişeti hastalığının belirtisi olabilir.Dişeti hastalığında düzenli kontroller ve ağız bakımı çok önemlidir.Mutlaka belirli periyotlarla diş hekimine gitmelisiniz ve gerekiyorsa diş taşı temizliği yaptırmalısınız.Bu sayede dişeti hastalığının ilerlemesini engelleyebilirsiniz. Kanal tedavisi yapılan bi diş zamanla kırılıyor ve diş oluyor bu doğru mu yani kanal yapılan diş zamanla işlevini kaybediyor deniyor.
Kanal tedavisi yapılan bir dişin canlılığını kaybettiği ve kırılgan olduğu doğrudur. Fakat diş hekimleri bu özelliği göz önünde bulundurarak bir restorasyon yaparlar.Restore edildikten sonra çok uzun yıllar boyu ağızda kalan kanal tedavili birçok diş bulunmaktadır. 20'lik diş erken yaşlarda da çıkabilir mi? mesela 14 15 yaşları gibi yardımcı olursanız sevinirim.
20 Yaş dişleri tüm sürekli dişler tam olarak sürdükten ve kök gelişimlerini tamamladıktan sonra herhangi bir dönemde çıkabilirler. Efendim ben 17 yaşında bir gencim dişim acayip bir şekilde ağrıyor ve hep kürdan gibi sivri cisimlerle karıştırıyorum kanıyor ağrısı gidiyor dayanamıyorum doktora görün meye vaktim.... yok okuyorum bana yardım eder misiniz teşekkür ederim sağ olun.
Size bu şekilde yardım etmek mümkün değil.Mutlaka zaman yaratıp bir diş hekimine danışmalısınız.Aksi halde dişinizdeki sorun ilerleyecektir. Hocam, benim yaklaşık 1 aydır üst dişlerim ile üst dudağımın birleştiği kısımda içeride (diş kökümde) bir kitle, şiş ve bıyık kısmından elimle bastırdığımda ya da güldüğümde gerilmeye bağlı olarak hafif ağrı hissi veren bir oluşum var. Öğretmen olduğumdan dolayı cerrahi müdahale gerektireceği endişesi ile bir türlü baktıramadım. sizden ricam ne olabileceği ve aciliyeti hakkında yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım. Şükranlarımı sunar kolaylıklar dilerim...
Sizi ve röntgeninizi görmeden kesin bir cevap verilemez ama büyük ihtimalle dişinizin kökünde bir iltihap veya kist var.Bir diş hekimine danışmalısınız.Sadece kanal tedavi ile geçme şansı olabilir.Eğer cerrahi bir işlem de gerekiyorsa bu sizi sadece 1 gün kısıtlayabilir.1 Ay beklemişsiniz daha fazla beklememenizi tavsiye ederim. 4 ay önce kaplama diş yaptırdım 2 tane.şu anda da keserek üzerine geçirdiği benim kendi dişlerimin üzerideki dişeti tamamen kıpkırmızı.o günden bu yanı ağrı yapıyor. Sürekli antibiyotik kullandım ama geçmedi.en son kullandığım ilaç agumentin 1000mg.ne olur yardım edin kime nereye gitmem gerekiyor? Doktorum Amasya'da bense İstanbul'dayım. Telefonla aradım tekrar alınıp kestiği benim dişlerimin sökülmesi gerektiğini söylüyor. Teşekkür ederim.
Kaplamanızı delerek dişe müdahale edilme şansı var.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmalısınız Hocam iyi günler dilerim benim problemim dişlerimde çok hızlı bir aşınma var alt ve üst dişlerim birbirini tam kapatıyor ama alt önler törpülenmiş gibi acaba neden kaynaklanıyor bilgilendirirseniz memnun olurum hocam şimdiden teşekkür ederim.
Diş sıkan ve gıcırdatan kişilerin dişlerinin tipik özelliği sizinki gibidir.mutlaka gece plağı denilen bir plak kullanmanız gerekir.Bu plak sayesinde aşınmayı engelleyebilirsiniz ve çevre dokuya gelen kuvveti azaltabilirsiniz.Bir diş hekimine danışmanızı tavsiye ederim. Diş eti kanamalarım var tedavi oldum ama genel olarak hastalığı atlatamadı tedavi olalı üç ay oldu sizin düşüncenizi alabilir miyim sayın hocam.
Dişeti hastalığı olan kişiler düzenli olarak diş hekimi kontrolünden geçmelidir ve diş taşı temizliği yaptırmalıdır.Ancak bu şekilde hastalığın ilerlemesini engelleyebilirsiniz.Bir dişeti uzmanına (periodontolog) danışmanız gerekir. Doktor hanım 24 yasındayım ön iki dişim en az 45 derece çapraşık yanındaki iki tanede hafif çapraşık tel taktırmak hiç istemıyorum laminate venner yaptırsam olur mu acaba ne kadar zaman sürer kaç yıl ömürleri var teşekkürler.
Laminate veneer tekniği sizin için uygun olur.Gereken bakımı yaparsanız,düzenli diş hekimi kontrollerinize giderseniz çok uzun yıllar kullanabilirsiniz.Yapılan işlemin kalitesinin önemi kadar sizin gösterdiğiniz önem de uzun yıllar kullanmanızda çok etkilidir. Sayın Duygu hocam merhabalar.benim sizden istediğim oğlumun dişleri hakkında bilgi.şu an 4.5 yaşında ve dişleri çürük bunun yanı sıra 1,5 yıl önce cam ın kenarına ağzını çarptı ve 2 dişinin de yarıları kırıldı.damak içinde kökü var.doktora götürdüm doktor bana ağrımadığı sürece herhangi bir tedavi önermedi.dişleri ağrımıyor.daha sonra kendi çıkar dedi ve damak güçlendirici verdi.bize bu konuda bilgi vermenizi rica ederim.teşekkürler. Başarılar.
Süt dişleri sürekli dişlere rehberlik yaptığından ağızda kalmaları önemlidir.Oğlunuzun çürük dişlerini tedavi ettirmeniz gerekir.Bu çürükler ilerlerse süt dişlerinin çekimine neden olabilir,hem oğlunuzun çürük dişlerle gezmesi sosyal hayatını da etkileyebilir.Öndeki kırık dişler de sürekli dişler gelene kadar yer tutucu olarak görev yapmalı ve dişlerin düzgün ve zamanında sürmesine yardımcı olmalıdır.Bir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışmanızda fayda var. Merhaba saygı değer doktorumuz duygu hanım. Benim sorunum ne derece önemli bilmiyorum ama yinede sormak istiyorum.Benim ön dişimdeki tek bir dişte yuvarlak bir beyazlık var. Bunu çevremdeki bazı insanlarda da görebiliyorum ama farklı yerlerde mesela tırnağında böyle işte bana vitamin eksikliği olduğunu söylüyorlar peki ne yapmam lazım çözüm önerinizi büyük bir önemle bekliyorum. Seneye görüşmek üzere [img]/images/smilies/smile.gif[/img]
Dişinizdeki lekenin sebebi;diş minesi oluşumu sırasında ortaya çıkan bir bozukluk veya hamilelik döneminde kullanılan bir ilaç nedeniyle olabilir.Bunun vitamin eksikliği ile bir ilgisi yoktur.Bu tür lekeleri geçirmek için sizin yapabileceğiniz bir şey yok.Estetik diş hekimliği konusunda uzman bir diş hekimiyle görüşmeli ve fikrini almanız gerekir. Ben galiba hamileyim gerçi daha belli değil ama günüm geçti ama yirmilik dişim ağrımaya başladı çürümüş onu çektirebilir miyim bir zararı olur mu gerçi ilk çocuğumda üç dört aylık çektirmiştim bir şey olmadı ama doğum lekesi çıktı kocaman boynundan göğsüne kadar acaba onun bir etkisi midir açık kahve leke yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.
Eğer kadın doğum doktorunuzda çekim yapılabilir diyorsa cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine gidip 20 yaş dişinizden kurtulabilir misiniz. Ön dişlerimin arası açık ve 1 yıl öncede sağ ön dişim kırıldı.aradaki açıklığın tedavisi için diş teli önerildi ancak ben kırık dişime yapılan kompozit dolgunun diş telini taşıyıp taşımayacağını merak ediyorum.
Dişinize takılan tel sadece o dişten destek almayacaktır ve ortodontistinizde teli yerleştirirken dolguyu göz önünde bulunduracaktır.Bu konuda endişelenmenize gerek yok. Selam Sayın.Duygu Hanım ben diş tası taktırmak istiyorum siz bunu yapıyor musunuz?
Evet kliniğimizde bu uygulamayı yapıyoruz. www.creadenta.com Merhaba Duygu Hanım, ben de ağız kokusundan şikayetçiyim sorunun dişlerimde olmadığını düşünüyorum çünkü jinekolojik bi sorun yüzünden doktorum antibiyotik vermişti ve kokudan eser kalmamıştı fakat ilaç bittikten sonra tekrar eskiye döndü sizce ne yapabilirim? Saygılar...
Mideden kaynaklanan bir problem olabilir. Dahiliye doktoruna danışmanızı öneririm. Siz dişleri nasıl yapıyorsunuz?
Soruyu birazda daha açabilirseniz cevap vermeye çalışırım. Çok genel bir soru. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |