Köpek dişi gömük kalmış (Sorularınızın yanıtları) 14 yaşında oğlumun köpek dişi çıkmadı neden?
Köpek dişi gömük kalmış olabilir.Mutlaka bir diş hekimine gitmeli ve panoromik röntgen çektirmelisiniz.Köpek dişinin konumu çok önemlidir.Çapraşıklığa neden olabilir.Bir ortodontiste danışmanızda fayda var. Ben Van dan yazıyorum hocam benim sorunum oğlumda 9 yaşına girdi dişler dökülüp yenileri çıktı ama üst ön iki dişi bayağı uzadı ön iki dişin yanındaki sağ ve sol dişler ise çok kısa kaldı acaba onlar zamanla uzar mı yoksa öylemi kalacak.o dişler için herhangi bir şey yapılabilir mi?Şimdiden teşekkür eder kolaylıklar dilerim.
Yandaki dişlerde daha fazla uzama olmaz ama ön iki diş zamanla aşınabilir.Şu an için yapılacak çok fazla bir şey yok.Büyüdüğü zaman estetik olarak değişiklikler yaptırabilir. 2 yaşındaki oğlumun dişlerinin kararması ve çürüme sebepleri:
Demir preparatları veriyorsanız bunlar dişte renklenme yapabilirler.Oğlunuz sürekli biberon kullanıyorsa veya gece süt içip dişlerini temizlemeden yatıyorsa,yaygın çürükler meydana gelebilir. Mutlaka hergun dişlerini fırçalayın. Çürük olduğunu düşünüyorsanız bir pedodontiste gitmeniz gerekiyor. Merhabalar doktor hanim, beş gün önce yirmilik dişimi çektirdim; simdi diş etimde ağrı ve şişme var. Ne yapabilirim? Teşekkür ederim.
20 Yaş çekimleri sonrası böyle sorunlar yaşanabiliyor.Tekrar doktorunuza danışmanız gerekir. Ben 21 yaşındayım.diş etlerim kıpkırmızı ve şiş.bu durum beni her yönden çok rahatsız ediyor.sensadyn diye diş macununu kullanmıştım bir ara iyi gelmişti.ama doktora gittim hiçbir ilaç yazmadı.sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum.ama bana neyi önerirsiniz.şimdiden teşekkürler.
Mutlaka bir diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir.Bu işlem dışında kullanacağınız hiç bir şey size faydalı olmayacaktır.Bir diş hekimine danışmanız gerekir. Yapma dişimin altındaki dişim çok feci şekilde ağrıyor ne yapmalıyım?
Dişin sinirinde bir sorun olabilir. Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederim. Dişlerimde çok aralık var 8 tane dişim de dolgu var. Bir tane dişimin çekilip yerine yeni bir diş yapılması gerekiyor diş etlerim gittikçe aşağı gidiyor neden?
Dişeti çekilmesi ve kemik kaybı dişeti hastalığı belirtisidir. Dişeti hastalığının birçok nedeni olabilir.Bunlar genetik faktörler,sigara,diş sıkmak,kötü yapılmış kuron veya dolgular..vs olabilir. Mutlaka bir dişeti uzmanına(periodontolog) danışmanız gerekir. Alt-üst tam protez yaptırmak istiyorum. en ucuz ve en pahalı alternatifler, fiyatlarını, ne kadar zamanda yapılır. üstte ön 6 dişim, alt önde 6 dişim mevcut. Teşekkürler.
Proteziniz 1 hafta – 10 gün içerisinde yapılabilir.Fiyatlar değişiklik gösterebilir,ama önceliğiniz fiyattan çok güvendiğiniz bir hekim olmalıdır.Protez konusunda deneyimli bir hekime danışmanızı tavsiye ederim. Merhaba Duygu hanım.benim 20lik dişim inanılmaz ağrı yapıyor ve 20'lik dişlerimi çektirmekten korkuyorum.Ne yapabilirim ne önerirsiniz.Çoğu zaman ağrıdan duramıyorum.
Sağlığınız için korkularınızın üstüne gitmelisiniz.20 yaş çekimi lokal anestezi altında yapılır ve siz hiçbir şey hissetmezsiniz.İşlem sonrası hekiminizin tavsiyelerini dinlerseniz ve buz kompresi yaparsanız şişlik ve ağrı da minimum olur.Cerrahi konusunda uzman bir hekime danışırsanız işlem daha kolay ve rahat geçer.İşlem sırasında CD dinlemek sizi rahatlatabilir.Bu tür teknikleri de denemeniz faydalı olacaktır. Laminate veneer sisteminin yaklaşık olarak maliyeti nedir?
Laminate veneer tekniği bilgi ve deneyim gerektirir.Önceliğiniz fiyattan çok hekiminize olan güven olmalıdır.İyi bir laboratuar ve özenli çalışılan bir yerde yapılan laminate veneerin tanesi 350€ dan başlamaktadır.Estetik diş hekimliği konusunda uzman bir hekime danışırsanız daha fazla bilgi alabilirsiniz. Sol iki azı dişim in kenarlarından çürük başlamış araya köprü olur mu dişlerim çekilmeden birde diş çürüğü böbrek hastalığı yapar mı? Teşekkür ederim.
Çürükleriniz temizlenip dolgu yapıldıktan sonra köprü yapılabilir.Diş çürüğü böbrek hastalığına neden olmaz,ama böbrek rahatsızlığınız varsa vücuttaki su dengesi bozulacak ve bu da ağız ve diş sağlığınızı etkileyecektir. Ağız ve diş sağlığı konusunda daha özenli davranmanız gerekir. Hocam, benim oğlum 22 aylık 8 önde 4 tanede arkada azı dişi olmak üzere sadece 12 tane dişi çıktı henüz tam olarak katı gıda çiğneyemediği için hep yemeklerini püre haline getirmek zorunda kalıyorum. Sizden bilgi almak istiyorum bu yaştaki bebekleri kaç dişi çıkar?Bilgi verirseniz çok mutlu olurum.İyi günler..
Bu dönemde bebeğinizin ağzında ilk süt azı dişleri çıkmış oluyor.30-35 Aylık olunca ikinci süt azıları da çıkacaktır ve altta ve üstte toplam 20 süt dişi olacaktır.Bebeğiniz için her şey normal gidiyor gibi gözüküyor.Endişelenmenize gerek yok. Benim dişimle ilgili sorunum var ben 21 yaşın dayım köpek dişlerim normal dişlerinin üstünde doktora muayyene olduğumda damak darlığından demişti ve ne zaman istersen o zaman yaptırabilirsin demişti.azımı kapattığımda o kadar çok belli olmuyor.bu konuda ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim.
Bir ortodontiste danışıp ortodontik tedavi yaptırmanız gerekiyor. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |