Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor. Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... Merhaba benim diş etlerimde siyahlaşma oluyor sigaradan diye bıraktım sigarayı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 10:39 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.

Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın...

Merhaba benim diş etlerimde siyahlaşma oluyor sigaradan diye bıraktım sigarayı ama halen geçmiyor estetik ameliyatla ya da başka bir şeyle geçer mi bilemiyorum yardımcı olursanırız çok sevinirim teşekkür ediyorum şimdiden.

Siyahlaşma diş ve diş eti kenarında meydana geliyorsa diş taşı oluşmuş olabilir.Ama diş etiniz pembe değil siyah bir renge sahipse bu tamamen o bölgedeki melanin pigmentinden kaynaklanmaktadır ve hiçbir işlemle geçmeyecektir.Eğer diş taşınız varsa diş taşı temizliği yaptırmanız yeterlidir.

Yaklaşık 10 gün önce sol üst arka dişlerimde dayanılmaz bir ağrı başladı, doktora gittim iltihap var dedi antibiyotik ile ağrı kesici yazdı, şiddetli şekilde özellikle geceleri ve sabahları devam ediyor, tekrar gittim ilaçlara devam et dedi, ne zaman geçer bu işkence, saygılarımı sunarım.

Sizi görmeden net bir şey söylemek mümkün değil.Öncelikle ağrınızın kaynağı bulunmalıdır ve gerekli müdahale yapılmalıdır.Sadece antibiyotik almanız sorununuzu uzun süreli olarak çözmeyecektir.Başka bir hekime daha danışmanızı tavsiye ederim.

Apse yapan dişimdeki apse geçti, dişimi kanal tedavisi veya dolgu yaptırabilir miyim?

Kanal tedavisinin amacı, dişinizdeki oluşan absenin iyileşmesini ve zamanla yok olmasını sağlamaktır.Kanal tedavisine başlanıldığında dişinizdeki abse ve belirtileri azalır.Böyle bir durumda kanal tedavisi tamamlanır yani dişin kanallarının dolgusu yapılır.Bu işlemden sonra ise dişin üzerine gerekli restorasyon dolgu ,kuron vs.. yapılması gerekir.

Doktor hanım, ben daha öncede diş taşı temizlettim ama yeniden oluştu.devlet kurumları bu temizliği yapıyor mu?yapmıyorsa özel muayenehanelerde ne kadar?diş eti çekilmesine bir çare yok mu?

Devlet kurumlarında diş taşı temizliği yapılmaktadır.Diş eti çekilmesi meydana geldiyse ve diş eti hastalığınız varsa;düzenli diş taşı temizliği,kontroller ve sizin dikkatli ağız bakımınız ile bu hastalığı o seviyede tutabilirsiniz:Maalesef diş eti hastalığı bir kere meydana geldikten sonra geri döndürmek mümkün olmuyor ancak ilerlemesine engel olabilirsiniz.

Çenemde yamukluk var daha doğrusu bir tara doğru eğik sorunum sizin bölümünüzü mü ilgilendiriyor yoksa ortopediyi mi?

Sizi muayene etmeden ,nasıl bir durumda olduğunuzu görmeden net bir şey söylemek zor.Bir diş hekimine danışın lütfen.

Sağ alt çenemde 20'lik dişim gömüktü Kasım 2007 de ameliyat oldum dişlerimde hiç bir problem yoktu ameliyattan sonra diş etlerimde çekilme oldu ne yapmam gerekiyor.

20 Yaş operasyonları rutin yapılan işlemlerdir ve genel diş eti çekilmesine neden olmazlar. Galiba sizinki aynı döneme denk geldi.Diş hekimi konusunda uzman bir hekime(periodontolog) danışmanız gerekmektedir.

Merhabalar efendim ben 18 yaşındayım ve ön dişlerim de aralık var bu yüzden çok rahatsız oluyorum tedavisi pahallımı ne yapmam gerek teşekkürler.

Sizi muayene etmeden net bir şey söylemek zor ama bir ortodontiste danışmanızda fayda var.

Hayırlı günler ben bu sene kışın kar yağdığında dışarıdaydım düştüm ön dişimin yarısı kırıldı ve dişime kaplama yapıldı (estetik kaplama) yapılan dişin dişlerimle rengi aynı fakat kaplama dişler dahil dişlerimin tümünü beyazlatmak istiyorum kaplamalar da beyazlar mı?

Beyazlatma işlemi ile kaplamanız beyazlamaz.Ciddi bir fark oluşursa kaplamanızı da değiştirmek durumunda kalabilirsiniz.

Merhaba Duygu hanım annem şeker hastası ve dişlerinde sorun var dişlerini çektirmek istiyoruz fakat benim bildiğim en düşük şeker ölçümü 235 geldi ve insülün de kullanmıyor sadece şeker hapları var dişlerini çektirmemiz sizce ne kadar doğru olur annem dişlerini çektirmek istiyor ve çok rahatsız ettiğini söylüyor bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. [img]/images/smilies/smile.gif[/img]

Annenizin açlık kan şekeri ölçümü ağız ve diş sağlığı ile herhangi bir işlem yapılmadan önce mutlaka ölçülmelidir.Tercih edilen açlık kan şekeri 180'dir.Kontrolsüz diabet ağız ve diş sağlığında birçok soruna neden olur.Annenizin dişlerinin mutlaka çekilmesi gerekiyor mu?Başka tedavi alternatifleri uygulanabilir mi? Bunlarda değerlendirilmelidir.Diş kaybetmek düşünülecek en son nokta olmalıdır.Özellikle diabetli hastaların ağız ve diş sağlığına çok daha fazla dikkat etmeleri gerekir.Ağızda yaralara dişlerde enfeksiyona yakalanma şansları çok yüksektir.Bu konu için bir diş hekiminden detaylı bilgi almanız faydalı olacaktır.Eğer diş çeki gerekiyorsa da annenizin doktoruyla yazılı konsultasyona geçilmeli,açlık kan şekeri değerlendirilmeli,diş çekimi özellikle sabah saatleri tercih edilerek yapılmalıdır.Üniversite hastanelerine danışırsanız daha detaylı bilgi alabilir ve gerekli işlemleri yaptırabilirsiniz.

Benim Annem 59 yaşında. 2 defa açık kalp ameliyatı geçirdi.ama dişlerinde bu yaşa kadar hiç problem olmadı.Son bir yıldır bütün dişlerinde sızlamalar başladı.Bu günlerde diş hekimine gitti azılarda 20'lik iki dişinin kökten oynadığını ve alınması gerektiği söylendi.Bir tanesini aldırdık çekim esnasında fenalaştı yarım saat sonra kendine geldi.ağrıları durmadı yine hekime gidildi bu defa üç tane daha dişinin çekilmesi gerektiğini ama bu çekimlerden sonrada ağrının geçmeyeceğini söylemiş fakat teşhis konulmadı şu nedenle denmiyor.ne yapmamız lazım.lütfen yardımcı olur musunuz.Bize bir yol gösterin.(bu arada annem mersinde teşhis orda kondu ancak ben Bursa'da ikamet ediyorum burada ayrı iki hekime gösterdik çekim burada yapıldı)

Annenizi muayene etmeden sorunu hakkında bir şey söylemek mümkün değil.Ağrı şikayeti varsa sebebi bulunmalı ve neler yapılabileceği değerlendirilmeli.20 Yaş çekimleri zorlu ise sonradan bazı sorunlar meydana gelebiliyor ama bunlar çok uzun süre devam etmiyor.Annenizin sorunu 20 yaş dişindeyse cerrahi konusunda uzman bir hekime danışmanız faydalı olacaktır.Fakat ağrısı başka bir yerden kaynaklanıyorsa o konuda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekir.

Diş aralarım seyrek olduğu için aralarda lekeler gözükmekte çok çirkin duruyor yardımcı olur musunuz ve sarılır var.

Diş taşı temizliği yaptırırsanız lekeleriniz geçecektir.Dişlerinizin seyrekliği sizi rahatsız ediyorsa ortodontik tedavi veya laminate veneer tekniği ile gerekli tedavi yapılabilir.

Hocam ben 20 yasındayım ve bundan 5 sene önce sağ üst kösede bulunan kök dişimi çektirdim.1 senedir çekilen dişin yerine ufak bir parça gibi diş var ve şuan ağrı ve apseli bunun anlamı nedir?Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

O bölgede enfeksiyona neden olan bir dişiniz veya kök olabilir.Bir diş hekimine danışmalısınız;eski çekimden kalan kök ise aldırmalısınız,başka bir dişten kaynaklanıyorsa dişinizi kanal tedavisi yaptırmalısınız.

Benim 20lik dişim çıkamıyor yer yokmuş biraz sancı yapınca doktor ilaç verdi şimdilik geçti ufak operasyon geçirecekmişim hemen yaptırsam mı yoksa ağrıyana kadar bekliyim mi bir sorun olur mu cevabınız için şimdiden teşekkürler.

En kısa zamanda dişinizi aldırmanız daha iyi olur.Herhangi bir yerde herhangi bir zamanda ağrı yapması sizi zor durumda bırakabilir.

İyi günler 1 yaşında bebeğim var dişi 7 tane normal mı acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

Bebeğiniz süt dişlerini 3 yaşına kadar tamamlayacaktır.Şu an için normal gözüküyor. Endişelenmenize gerek yok.

Selam 26 yaşındayım dişime kanal tedavi yapılması gerekiyordu 2 ay önce korktuğum için yaptırmadım şimdi apse yapmış durumda çok üzüldüm o zaman yaptırmadığım için çekilmesini istemiyorum ama apse yaptığı için çekilir mi yoksa kanal tedavisi yapılır mı?

Sizi muayene etmeden net bir şey söylemek zor,ama iyi bir kanal tedavisi ile dişiniz kurtulabilir.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışın lütfen

Kanal tedavim sırasında aletin ucu kırılınca içeride kaldı. Ağrım yok. Ameliyatla aldırmazsam ileride iltihap yapar mı? Teşekkürler.

Kanal tedavisi sırasında alet kırılmaları ile karşılaşılabiliyor.Kökün ucunda kalan ve orayı tıkayan kanal aletleri için genellikle bir sorun meydana gelmemektedir.Kanal aleti kökün dışına çıktıysa tekrar değerlendirilmesi gerekir.Dişte herhangi bir sorun yoksa orada bırakılıp takip edilebilir ve kontrollerde soruna neden olabileceği gözlendiğinde alınır.Dişte kanal aleti var diye iltihap kesin iltihap olur denemez.Bir kanal tedavisi uzmanına danışmanız faydalı olacaktır.

Duygu Hanım Merhaba; benim anne tarafından kaynaklanan genetik diş problemlerim var,onlarda oldugu gıbı bendede erken çürümeler meydana geldi, şu an 22 yasındayım ve ağzımda 2 azı dişim yok,lise dönemimde gece oluşan ağrılarım nedeniyle çektirmek zorunda kaldım[img]/images/smilies/frown.gif[/img] ve şuan pişmanım,üstüne üstelik şuan azı dişlerimde çürüme meydana geldi ve sıcak soğuk ne yersem ve içersem dişlerim hemen etkileniyor ve bir iki saniyelik şiddetli sancı hissediyorum, daha önce bu problemlerimden kurtulmak için bir diş hekimiyle görüştüm ve bana azı dişlerime dolgu yeri boş olan yerlerime de köprü yapabileceği söyledi fakat bos olan bir yerime müdahale etmeyeceğini alanın dar olduğundan ve henüz hiçbir yirmilik dişimin çıkmamasından dolayı o alanın daha da daralabileceğini söyledi benim size sorum dişlerimin en iyi şekilde hangi tedavi yöntemini uygulamam gerekir yaşım itibariyle ve kullanış acısından dolgu ve köprü yöntemi sizce ne kadar uygundur çünkü ben bir daha dişlerimi kaybetmek istemiyorum ve acıda çekmek istemiyorum bir şey daha 7 yasında geçirdiğim kotu bir dolgu tecrübesinden dolayı dolgu yaptırmaktan korkuyorum bunu dişimi çekerken uyuşturulduğu gibi dolgu esnasında da hiçbir acı hissetmemem için uyuşturma işlemi yapılabilir mi? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Dolgu,kanal tedavisi vs.. tüm işlemlerde anestezi yapılabilir ve siz bir şey hissetmezsiniz.Sizi muayene etmeden en iyi tedavi şeklinin ne olacağını söylemek zor.Dolgu dişi koruyan bir yöntemdir ve tercih edilebilir.Diş eksikliği olan bölgelere implant da düşünülebilir,ama yine muayene edip değerlendirmek gerekir.İmplant uygun olmazsa köprü yapımı 2. bir seçenek olabilir.Sıcak maddelere hassasiyetiniz olması kanal tedavisine ihtiyacınız olacağını gösteriyor.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışıp iyi bir tedavi yaptırmanız dişinizi kaybetmemeniz açısından önemli.Uzman hekimlerin çalıştığı bir merkezde tedavinizi yaptırırsanız sizin için daha kolay bir tercüme olur ve daha sağlıklı bir şekilde tedavinizi tamamlarsınız.

Diş taşlarımı temizleteli bir ay oldu ama yine diş etim kanıyor,23 yasında olmama rağmen yemek yerken çenemde kıtırtı sesleri oluyor birde uyurken çenemi çok sıkıyorum sanırım buda kanamaya yol açıyor.şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Daha derin bir temizlik işleminin yapılması gerekiyor olabilir.Bunun için bir diş eti uzmanına(periodontolog)danışmanız gerekir.Çenenizde tıkırtı seslerinin oluşması ve diş sıkmanız ciddi bir sorun.Bunun için TME(Temporomandibular Eklem) konusunda uzman bir hekime danışmanızda fayda var.

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

www.creadenta.com[/b]

info@creadanta.com

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks