05-05-2010, 10:40 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın yanıtları)
Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.
Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... Benim ön üst dişimin bir tanesine zirkon porselen yaptırmak istiyorum. Diğer dişimle aynı rengi tutması mümkün mü? Sağlam diye duydum zirkonun ne kadar sağlam ve ön dişe estetik olarak güzel olur mu?
Sizi muayene etmeden hangi malzemenin uygun olacağı konusunda net bir şey söylemek zor.Zirkonyum
İyi bir malzemedir ve iyi bir işçilikle diğer dişinizle uyum sağlanabilir. Estetik ve protez konusunda uzman bir hekime danışın lütfen. Merhaba duygu hanim benim köpek dişlerimin arasında boşluk var ve bu beni görüntü olarak rahatsız ediyor, acaba boşluğu doldurmak için dolgu yaptırabilir miyim, bir zararı olur mu?
Boşlukları kompozit dolguyla doldurtmanızın hiçbir zararı yok.Fakat kompozit zamanla renk değiştirir,böyle durumlarda cilalatmanız veya yeniletmeniz gerekir. Bebeğim 8.ayını doldurdu ama,henüz dişleri çıkmadı.Bu bir sorun mudur?Dişler 6.ayda kendini göstermeye başlar diye duymuştum.Bu konuda sizin yorumlarınız benim için çok önemli.Cevap yazarsanız sevinirim.Teşekkürler.
Bazı bebeklerde diş sürmesi daha geç veya daha erken olabiliyor.Bunun tam olarak açıklanmış bir nedeni yok.Endişelenmenizi gerektiren bir şey yok,biraz daha beklemenizi tavsiye ederim.Bir kaç ay sonra bebeğinizin dişleri sürmeye başlayacaktır. Merhabalar benim 8 yaşında bir oğlum var .DİŞİNE 1 yıl önce dolgu yapıldı fakat diş eti apse gibi bir şey oldu apsenin içi boşalıyor fakat sonra gene şişiyor ne yapmam lazım teşekkür ederim şimdiden.
En kısa zamanda bir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışmanız gerekiyor.Muayene etmeden ne yapılması gerektiği konusunda net bir şey söylemek zor. Merhaba ben 24 yaşındayım 20'lik diş çıkartıyorum üç tanesi çıkmış ama bir tane kaldı o da çok rahatsız ediyor bu ağrılar nasıl geçer öleceğim.
Sorununuzun çözümü 20 yaş dişinizi aldırmak.Ağrılarınız bir süreliğine azalsa bile dişiniz süremediği için tekrar sorun çıkartacaktır.En kısa zamanda cerrahi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor. Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.Benim üst çenemdeki 20'lik dişimin yarısı çıktı.6 aydır ağrıyor.Diş hekimine gittim dedi ki üst 20 lik dişi çektirmek risklidir dedi.Bu gerçekten doğru mu?Ayrıca bu dişi çektirmem gerekir mi?İlginiz için teşekkür ederim.
Gömük kalan,ağrı ve enfeksiyona neden olan 20 yaş dişleri mutlaka alınmalıdır.Üst 20 yaş dişlerinin çekimi birçok hastada rutin olarak yapılmaktadır.Cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışırsanız daha net bilgi alabilirsiniz. On dört dişim kaplama ama diş etlerimde morartı var tedavisi nedir teşekkür ederim.
Dişetlerinize metal kaplamanın rengi yansımış olabilir.Kaplamalarınızın değişmesi ve yapılabiliyorsa dişetinizin yeniden şekillendirilmesi gerekir.Bu işlemlerden sonra dişetiniz kendini toparlayabilir.Bazı durumlarda maalesef bu renklenme geçmeyebiliyor. Merhaba, benim 20'lik dişimin 1 tanesinde1 ay kadar önce ağrı ve iltihaplanma oldu.doktora gittiğimde bana ağrı için antibiyotik ve koku için ağız çalkalama(gargara)verildi.ağrım geçti fakat ilaçlar bittikten 15 gün sonra iltihaplanma tekrar başladı ve koku yapıyor.doktorumun verdiği koku için olan gargarayı kullanıyorum ama geçmiyor tekrar gittiğimde çekilmesi gerektiğini söyledi ama koku için başka bir şey önermedi.ben şu an yurt dışındayım burada fazla dil bilmediğim için de derdimi tam anlatamıyorum.21 mayısa gün verildi tekrar muayene için ama o zamana kadar koku için yapabileceğim başka bir şey var mı bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ediyorum.
Yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.Ağız bakımınız çok iyiyse diş taşınız,çürük dişiniz yoksa kokunun kaynağı muhtemelen gömük 20 yaş dişidir.O bölgeyi diş fırçası ve diş ipiyle çok iyi temizlemelisiniz ve gargaraya devam etmelisiniz.En kısa zamanda da 20 yaş dişinizi aldırmanız gerekiyor.Cerrahi alanında uzman bir diş hekimine danışın lütfen. Kızımın arka dişi neden kırıldı?
Kızınızın yaşını yeme alışkanlıklarını bilmeden bu soruyu maaleef yanıtlamam mümkün değil. 8 ay önce ön üst çenede bulunan 6 dişimi zirkon kaplama yaptırdım şimdi dişlerimden birinde sızlama var ve çok kötü bir koku geliyor dişlerimden dr dişlerde sızlama olur koku da normal diyor siz bu konunda ne dersiniz bi dr olarak yardımcı olursanız sevinirim ama kesin bir cv bekliyorum dr görüşün gibi bi öneri vermeyin lütfen genelde öyle yapıyorlar da tşk.
Dişinizdeki sızlamanın nedenini anlamak için sizi muayene etmek ve sizden röntgen çekmek gerekiyor.Koku da sızlama yapan dişe bağlı olabilir.Başka bir diş hekimine danışmanız sizin için daha faydalı olabilir. Ön dişlerimdeki aralığı kapattırmak için Laminate Veneer mı yaptırmak daha kullanışlı yoksa porselen kaplamamı tavsiye edersiniz?
Kesinlikle porselen kaplama yaptırmamalısınız. Laminate veneer yönteminde dişin sadece ön yüzeyinden aşındırma yapılır,kaplama da ise dişiniz çepeçevre kesilir.Laminate veneer ile çok daha estetik bir görüntüye kavuşursunuz.Bu alanda uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederim. Hocam öncelikle iyi günler ve bu mesajımı okuduğunuz için teşekkür ederim.benim sorunum şu Hocam benim ufakken on dişimin yarısı kırıldı 6 ay kadar tedavi gördüm ve ek ilave yaptılar o 6 ayda fırçalayamadım dişimin üzerinde çok ince bir şekilde sayfa kalınlığında oyuldu.ve sararmaya başladı şuan dişlerimden mutsuzum.takma yaptırtsam nasıl olur,olursa porselenmı yaptırtayım. bıde bana ne kadara mal olur.eger cevaplarsanız çok minnettar kalırım size...
Kaplama yaptırmamalısınız.Özellikle laminate veneer tekniği konusunda deneyimli hekimlerle görüşmelisiniz.Bu yöntem sizin gibi vakalar için ideal sonuç vermektedir.İyi bir laboratuarla çalışan,deneyimli bir diş hekimine danışmanız çok önemli.Laminate veneerlerin ücreti tek bir diş için ortalama 350€-500€ arasında değişmektedir.Önceliğiniz fiyattan çok hekiminize olan güven ve işe verilen emek olmalıdır. Merhaba benim ön dişim eğri olduğu için doktorum kesti ve porselen plak tattı ömür boyu dayanır mı sizce rüyalarımda dişlerimin dökülür sabah kalktığımda aynı ve niye diş etleri çekiliyor ve sonra tekrar eski halini alıyor çok iyi baktığım halde onlar beni sevmiyor galiba mesajını bekliyorum.
Kuralına uygun yapılmış bir kaplamada sizde düzgün baktığınız taktirde uzun yıllar hiç bir problemle karşılaşmazsınız. Selam ben 22 yasında bir kızım, 2 ay önce genel bakım için doktora gittim ve ağzımın röntgenini çektirdi sonra röntgeni inceledi ve bende hafif diş eti çekilmesi olduğunu söyledi, aynı gün dişlerimi temizledi ve dişlerimi düzenli fırçalıyor diş ipiyle de temizliyorum ama bu aralar dişlerim çok hafif sallanıyor sizce ne yapmalıyım 22 yasındayım bana sunu ye bunu yeme şöyle yap falan diyin ne olur harfiyen uyacağım dişlerimi seviyorum ve erken yasta kaybetmek istemem düzenli yapmam durumunda dişlerim sallanmayan bir duruma gelemez mi yasım 22 lütfen acil cevap bekliyorum çok teşekkürler, başarılar..
En kısa zamanda bir dişeti uzmanına (periodontolog) danışmalısınız.Sizin ağız bakımınıza çok özen göstermeniz,diş ipi kullanmanız,düzenli diş hekimi kontrolüne gidip diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor.Aksi halde dişeti hastalığınız ilerleyecektir. Ön alt dişlerim de siyahlık var bazen agrı yapıyor arka tarafında diş tellerim dişlerimi fırçalarken kanama yapıyor.
Muhtemelen diş taşınız var.Bir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor. Dişim çok ağrıyor Kanl Tedavisi Dediler ama ben korkuyorum ayrıca Dişimde bir şişme oldu ne yapmam gerek şişin inmesi için..
Yapmanız gereken dişinize kanal tedavisi yaptırmak.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışırsanız korkulacak bir şey olmadığını göreceksiniz.İlaçlarla kesin bir çözüme ulaşmanız mümkün değil.Bir kanal tedavisi uzmanına(endodontist) danışın lütfen. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |