05-05-2010, 10:50 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Diş etinde çekilme(Sorularınızın Yanıtları)
Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.
Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... Merhaba ben 17 yasındayım benim üst dişlerim yüzünden pelşteklik oluşuyor sigorta teli karşılar mı karşılarsa ne kadar bölümünü karşılar şimdiden teşekkürler cevabınız için.
Ödeme koşullarını tedavi olmak istediğiniz kurumla görüşmelisiniz.Size bu konuda tam bir bilgi vermek mümkün değil. Dişimi çektirdim morfinin etkisi geçince ağarmaya başladı ve ertesi günü şiti ve şimdi çok acıyor bu normal mi ne yapmalıyım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Bazı çekimlerde böyle sorunlar olabiliyor. Tekrar hekiminize danışmalısınız ve gerekli görürse antibiyotik kullanmalısınız. Dişetimde iltihaplanma oluştu. yaklaşık iki ay önce kanal tedavisi ve dolgu yaptırmıştım..Neden kaynaklı olabilir. Hekim hatası mı?
Sizi görmeden ne olduğunu söylemek zor. Dişinizin kanalında bir sorun olabilir.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor. Merhaba hocam benim dişetlerimde çekime var hangi hekime gittiysem temizlediler ve antbiyotik verdiler ama düzelmedi cumartesi açık olan ağız ve diş sağlığı yerleri var mı bunu da belirtirseniz sevinirim.
Dişeti çekilmesi geri dönmez.Yapılan tedavilerle ve sizin ağız bakımınıza göstereceğiniz özenle o seviyede tutulmaya çalışılır.Bir dişeti uzmanına (periodontolog) danışmanız gerekiyor.Birçok özel klinik ve muayenehane Cumartesi çalışmaktadır. Merhaba doktor hanım benim de 20lik dişim çıkıyor ama beni çok zorluyor yani diş etim tamamen açılmış durumda ama diş bir türlü uzamıyorum ve sürekli ağrı ve kanama yapıyor aldırmaya mecbur muyum ve çok korkuyorum en uygun şekilde nasıl yaptırabilirim şimdiden çok teşekkür ederim.
Gömük kalan ve enfeksiyona neden olan 20 yaş dişlerinin mutlaka alınması gerekiyor.Cerrahi konusunda uzman bir hekime danışırsanız endişelenecek bir şey olmadığını göreceksiniz. 20'lik dişim çıkıyor ve yutkunmakta zorluk çekiyorum sanırsam bademciğim de şişti bu ağrılar ne zaman geçer.yada uzun bir süre çekmem mi gerekir o bu ağrıları.
Bu tür sorunlara (ağrı,şişlik,enfekiyon ..vs..) neden olan 20 yaş dişlerinin mutlaka alınması gerekir.Şikayetiniz geçse bile bir süre sonra büyük ihtimalle tekrar başlayacaktır.Cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekiyor. Öncelikle merhabalar ben çürük olan bi dişime kanal tedavisi yaptırmaya kalkıştım tam 20 gündür gidip geliyorum dişimde şiddetli bi acı olduğu için doktorum sinirlerimi alamıyor iki kutu antibiyotik kullandım iltihap vardır diye ama hala anesteziden sonra müthiş acı hissediyorum ve sinirlerim alınamıyor bana ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Kanal tedavisi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanızı tavsiye ederim.Sizi görmeden net bir şey söylemek zor. Kök dişimin ortasında hafif çukur kenarları hafif beyaz ve siyah karışımı olan bir şey var diğer yandaki kok dişimde ise kenarında hafif siyahlık var ne anlama geliyor bu yanıtlarsanız sevinirim yaşım 17.
Diş taşı olabilir.Bir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir. Birkaç ay önce annemin dişlerinde kist olduğunu öğrendim annem ameliyat olmak istemiyor sizce bu yayılabilir mi kötü bir şey var mıdır sizce ya çoookkk korkuyorum.Korkmama gerek var mı?
Kistin yavaş yavaş büyüme ihtimali vardır.Kanal tedvisi ile iyileşmeyecek kadar büyükse mutlaka temizlenmesi gerekir.Bu tür işlemler lokal anestezi altında yapılır ve siz hiç bir şey hissetmezsiniz.Birçok hastaya rutin olarak uygulanmaktadır.Doktoruyla da görüşüp annenizi ikna etmeye çalışın. Ben 17 yaşındayım daha yeni düzenli dişlerimi fırçalamaya başladım ama dişeti kanaması oluyor galiba birazda dişeti çekilmesi olmuş ne yapmam gerek.
Muhtemelen diş taşınız var.Bir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor. Dişim çok kötü ağrıyor
Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor. 6 ay boyunca sürekli dişlerimi fırçaladım ama nedense dişlerim beyazlamıyor nasıl beyazlamasını sağlayabilirim???
Bir diş hekimine danışıp beyazlatma işlemi yaptırmanı gerekiyor.izin kendi uygulayacağınız teknikler dişlerinize zarar verebilir. Merhaba.oğlum 3 yaşını doldurdu şu an dişleri tam ama köpek dişleri sivri acaba bunun bir zararı var mı? Teşekkürler.
Hiç bir zararı yok. Merhaba,ben iki yıl önce dişimde oluşan lezyon nedeniyle,operasyon olup lezyon alındı (üst azı) bir sene sonra sorunlu dişimin damak kısmında bir şişlik oluştu, iltihaplı şişlk olduğunu söyleyip patlattı tamamen kaybolmadı,şimdi yine bir sene geçti e tekrar büyüdü bu sefer doktorum temizleyip dikiş attı sizce doğru bir işlem mi yapıldı sebebi nedir?teşekkürler.
Sizi görmeden nedini hkkında net bir şey söylemek zor.Bu tür lezyonar tekrarlayabiliyor ve tekrarlayınca yenden temizlenmesi gerekiyor.Cerrahi konusunda uzman başka bir hekime daha danışıp fikrini alabilirsiniz. Zirkon porselen kaplama yaptırdıktan sonra gülüşümü kaybettim. Gülerken bütün dişlerin ve çok hafif de dişetlerim görünüyordu. şimdi ise dişlerim yarısına kadar ancak görünüyor, yüzüm çöktü, ağzım dişsiz yaşlı nineler gibi sanki içe çökmüş gibi hissediyorum. Sizce sorun neden kaynaklanmış olabilir?
Bu tür işlemler sırasında birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır.Bunlardan bazıları hastanının,yaşı,dişetlerinin durumu,yüzün şekli,dişlerin durumu vs..Bunlara göre malzeme ve dişlerin formuna karar verilir.Sizi görmeden net bir şey söylemek zor.Estetik ve protez konusunda deneyimli bir diş hekimine danışın lütfen. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |