05-05-2010, 10:50 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Telsiz çözüm (Sorularınızın Yanıtları)
Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.
Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... Hocam benim sorum: 2 ön dişim birazcık önde telsiz çözüm olarak bir şey var mı? Ya da bole sade geceleri takılan kafalık tarzında..yanı telsiz çözümü nedir cevap verirseniz sevinirim.Teşekkürler.
İnvisalgn ile(şeffaf ortodontik tedavi) belki bir şeyler yapılabilir.Ya da laminate veneer yöntemiyle dişin ön yüzeyinden biraz aşındırma yapılıp porselen yapraklar yerleştirilerek daha gerideymiş gibi gösterilebilir.Bunlara karar vermek için önce muayene olmanız ve dişlerinizin ne kadar önde olduğuna bakılması gerekir. Selamlar.. kaplamaların kan dolaşımında sıkıntı yaratarak dişetlerini kararttığını duydum. böyle bir şey var mıdır? ve laminate veneer işlemi de dişetlerine buna benzer bir etki (dolaşım problemi, kararma) yapar mı? veya dişe zararı var mıdır?
Kaplamalar kan dolaşımında sorun yaratmaz.Diş etindeki kararma kaplamanın altındaki metalin dişetine yansıması veya rengini vermesi ile olur.Laminate veneerlerde kesinlikle böyle bir şey olmaz.İşlem dişetinin üstünde yapılır ve metalsiz bir sistemdir. Sevgili hocam ben 18 yasında bir erkek çocuğum 3 gün önce dişim sızlıyordu ve şuan apse yaptı ve şiştii bunun böyle olması yaklaşık 1 sene oldu 1 senedir sürekli 2,3 ayda bir sızlıyor ve sonra apse yapıp şişiyor bu durumda ne yapabilirim hocam...!!!?
En kısa zamanda bir kanal tedavisi uzmanına danışıp dişinize kanal tedavisi yaptırmanız gerekiyor. Sevgili duygu hanım,benim dişimde çürük vardı.hekimimiz,temizledi geçici dolgu yaptı.fakat enfeksiyon kapmış dedi.antibiyotik kullanıyorum.yinede ağrım oluyor aralıklarla nedenini merak ettim.sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.teşekkürler....
Dişteki çürük dişin sinirine çok yakınsa ağrıya neden olabilir ve kanal tedavisi yapılması gerekir.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışın. Merhaba duygu hanım size şikayetimi umarım anlatabilirim ben 28 yaşındayım benim dişlerim eğri yani çok çarpık tabiî ki bana göre ben yaptırmak istiyorum ama korkuyorum çünkü kanal tedavisi de yapılıyormuş duyumlarıma göre canın yanıyormuş dayanılmazmış onun için hep geri kaçtım.dişlerin yapım aşamaları nelerdir neler yapılıyor öğrenebilir miyim şimdiden teşekkürler.
Sizi görmeden net bir tedavi planı çıkartmak mümkün değil.Dişlerinizde çapraşıklık varsa tedavi seçenekleriniz ortodontik tedavi veya laminate veneer yöntemi olabilir.Ortodontik tedavi biraz uzun sürer,dişlerinize hiç dokunulmadan sıralanışı düzenlenir,ama dişlerinizin formu aynı kalır.Laminate veneer yönteminde dişlerinizin üzerinden bir miktar aşındırma yapılarak dişlerinizin üzerine porselen yapraklar yerleştirilir.Tedavi kısa sürer ve dişlerin formu istediğiniz gibi olabilir.Dişinizle ilgili her türlü tedavi lokal anestezi altında yapılır ve kanal tedavisi de dahil siz ağrı hissetmezsiniz.Daha net bilgi almanız için bir diş hekimine danışmalısınız ve muayene olmalısınız. Selam yaklaşık 4-5 senedir 20lik dişim çıkmaya çalışıyor sende 2 kere diş hekimine gidip kaçıyorum her seferinde farklı doktorlara gittim kimi alınacak kimi ise çizilecek dedi ve korktum çünkü ameliyatlık olduğunu ve çene yapısını etkileyeceğini duydum dişlerim de aralık bunun bir etkisi olabilr mi?Şimdiden teşekkürler [img]/images/smilies/smile.gif[/img]
Dişiniz çıkamıyorsa kesinlikle aldırmanız gerekir.Süremeyen 20 yaş dişleri ağrıya ve enfeksiyona neden olabilirler ve tek çözümü dişi aldırmaktır.Çene yapınızda olumsuz herhangi bir soruna neden olmaz.Cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız faydalı olacaktır. Merhabalar yaşım 20 dişlerimi yapmak istiyorum yaklaşık 12 dişim çürük var sigortam yok madi dorumu da pek iyi deği yardımcı olursanız sevinirim.
Yeşil kart alabiliyorsanız üniversite hastanelerine danışabilirsiniz. Merhaba benim 7 numaralı dışımın dibinde aşırı bir kaşınma bar bazı zamanlar bu çok daha fazla oluyor resmen yırtmak istiyorum o bölgeyi acaba neden olabilir doktora gidiyorum bir şey yok diyiyor nedenini bulamıyor.lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Başarılar dilerim.
Sizi muayene etmeden net bir şey söylemek zor ama diş taşı birikimi olabilir.O bölgeye diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz.Ayrıca bir röntgen çekilip dişin kökünü ve çevrini kontrol etmek gerekir.Yeniden diş hekimine danışın. 27 yaşındayım 20lık dişlerim çıkmak üzere sanırım ikisi de şiş diğer dişlerimi de etkiliyor ağzım da şişiyor sonra geçiyor ne yapmalıyım ağız gargarası yapıyorum ne önerirsiniz? Teşekkürler.
Enfeksiyon ve şişliğe neden olan 20 yaş dişleri mutlaka alınmalıdır.En kısa zamanda cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışın. Hocam, size 2 sorum olacak :1.sorum:ön dişimi dolgu yaptırdım.ancak gittiğim birçok doktor ön diş dolgu tutmaz dedi.fakat doktor arkadaşım tutar dedi ve dolguyu yaptı.acaba sorun olur mu daha 1 gün önce yaptırdım şu anda herhangi bir sorun yok.sizce acaba doğrumu ?2.sorum:dişlerim sağlıklı olmasına karşın rengi çok sarı beyazlatmam için hangi diş macununu önerirsiniz.ve diş fırçası olarak hangi fırçayı önerirsiniz? Saygılarımla.
Dolgunuzun kapladığı alan çok büyük değilse uzun süre ağzınızda kalabilir.Diş macunları genellikle diş beyazlatmada çok etkili değildir,beyazlatma yapılan dişin renginin korunmasında daha çok etkilidir.Dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız tekrar bir diş hekimine danışmanız gerekir.Diş fırçası olarak ise orta sertlikte bir fırça tercih etmelisiniz. Öncelikle yaşım 25 yirmilik dişlerim çıktı ama tam olarak çıkmadı.dişçiye gittiğimde çekilmesi gerektiğini söyledi.herhangi bir ağrı şikayetim yok.Dişçim çekilmediği takdirde dişlerime baskı yapıp düzeninin bozulacağını söyledi.şimdiden teşekkür ederim...
20 Yaş dişleri tam olarak süremeyip yarı gömük kaldıkları zaman ağrı,enfeksiyon ve yandaki dişlere baskı gibi sorunlara neden olabiliyor.Böyle durumlara neden olacağı düşünülen 20 yaş dişlerinin alınması gerekir. Dişetlerimde çekilme ve kanama var, nasıl bir tedavi uygulanması gerekiyor. Her yıl diş eti temizliği yaptırıyorum.
Bir dişeti uzmanına(periodontolog) danışmanız gerekebilir.Basit diş taşı temizliğinin yeterli olmadığı düşünülürse daha derin tekniklerle diş taşı temizliği gerekebilir. Merhaba benim sorunum geçen sene ana dişlerimi kestirerek üzerine kaplama yaptırdım şimdiye kadar sorunum yoktu ama iki gündür alt dişlerimde gıcık edişi bir kaşınma var sorumu cevaplandırırsanız çok sevinirim teşekkürler.
Dişetlerinizde diş taşı varlığı olabilir,eğer öyleyse diş taşı temizliği yapılmalıdır..O bölgeden röntgen alıp kontrol etmek gerekebilir.Bir diş hekimine danışın. İyi aksamlar ben deniz 18 yasındayım benim sorum su benim on dişim kırık ve çürük doktor dolgu yaptıracağım ama sizce nasıl olur yada porselen mı iyi olur.
Kırık alan dolgunun tutunabileceği büyüklükteyse kesinlikle dolgu yaptırmalısın.Kesinlikle porselen kaplama yaptırmamalısın.Dolgun ileride düşerse ve büyük bir alanı kaplaması gerekirse yapılması gereken tedavi laminate veneer yöntemiyle yapılmalıdır. 20'li,k dişimin çekilmesi istendi çok korkuyorum çok ağrılı bir diş çekimidir.
20 Yaş çekimleri lokal anestezi alında yapılır ve siz baskı haricinde hiç bir ağrı sızı hissetmezsiniz. Cerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışırsanız endişeleriniz biraz daha azalacaktır. Selam hocam benim yaşım 11 bu sorumu yanıtlamanızı çok isterim benim diş etlerim sağlıksız diş üzerine diş çıkıyor ve kanama ihtimali oluyor ve benim diş etlerim çok kırmızı bunu nasıl yapabileceğimi bilemiyorum bir sorum daha var çok sıcak yada çok soğuk bir şeyler içince dişlerim ilkinir ve dişlerim feci bir şekilde ağrıyor sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim ekibinize teşekkürler....
Dişler üst üste çıkıyorsa çapraşıklık meydana gelir ve bir ortodontiste danışıp bu çapraşıklığın ortodontik tedavi ile düzeltilmesi gerekir.Diş etlerinin kırmızı olması ağız bakımının iyi olmadığı anlamına gelir ve bir diş taşı temizliği yaptırıp ağız bakımına daha dikkat etmen gerekir.Dişlerindeki hassasiyet için görmeden net bir şey söylemek zor.Bir çürük varsa bu da soğuk sıcak hassasiyeti yapabilir.En kısa zamanda bir ortodontiste (ortodontik tedavi uzmanı) danışman ve dişlerine gereken tedaviyi yaptırman gerekiyor. İmplantasyon hakkında bilgi edinmek istiyorum.Hareketli protez yerine, hangi durumlarda yapılabilir.Ne kadar sürer ve tahmini maliyeti ne olur. Teşekkürler.
İmplant uygulanması düşünülen bölgelerde klinik ve radyolojik olarak kemik desteği yeterli ise ,çevre dokularda herhangi bir sorun yoksa implant uygulanabilir.İmplan önce çene kemiğie uygulanır ve kemikle kaynaması beklenir bu ortalama 3 aydır.3 Ayın sonunda üstüne gelecek protez yapılır.Bir implantın ortalama maliyeti 1000-1500€ arasında değişmektedir. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |