05-05-2010, 10:50 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Top oynarken dişimi kırdım (Sorularınızın yanıtları)
Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.
Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... Ben 14 yaşındayım 7 yaşında ön üst dişlerim düşmüş ama şimdi yine sallanıyor dişlerim düşmesinden korkuyorum ne yapmalıyım bekliyorum teşekkürler.
7 Yaşında düşen dişleriniz süt dişiydi ve yerine şimdiki kalıcı dişleriniz geldi. Sizi görmeden dişlerinizin neden sallandığı hakkında bir yorum yapmak zor. Dişlerin kökünde bir sorun olabilir veya dişeti hastalığı olabilir. En kısa zamanda bir diş hekimine danışmanız gerekiyor. 17 yaşındayım dişimi çektirdim ve 20 lik dişim tekrar çıkabilir mi bunun olumsuz tarafları var mı?
Bu yaştan sonra çektirdiğiniz hiçbir dişin yerine yenisi gelmeyecektir.20 Yaş dişinizin de yerine yeni bir diş çıkmayacaktır. Duygu hanım bizim problemimiz oğlum 12 yaşında top oynarken ön dişinin yarısı kırıldı bunun yapılabilecek bir tedavisi var mı bizi bilgilendirirseniz seviniriz şimdiden teşekkürler.
Dişin sinirinde herhangi bir sorun yoksa kompozit ile dolgu yapılabilir.Eğer travma sonucu dişin siniri zedelenmişse önce kanal tedavisine gerek olabilir.Bir diş hekimine danışmanızı tavsiye ederim. İyi günler. benim 2,5 yaşında kızım var kızımın çoğu dişleri çıktı bu durumda biz kaç yasında diş doktoruna göstermemiz lazım görünürde dişlerinde problem yok gibi.
Dişlerini sizin sabah akşam düzgün bir şekilde fırçalamanız önemli. 4 yaşında ilk kontrolü için diş hekimine götürebilirisiniz. Alt çenemde dolgulu olan bir azı dişimin bir kenarı kırıldı bunun ardından içindeki dolgum da düştü. Hemen doktora gittim; doktor dişimi temizleyip geçici bir dolgu yaptı. Bir hafta sonraya randevu verdi, o muayenem de dişimin röntgeni çekildi ve apse-kist teşhisi kondu. Dişimde herhangi bir arı sızı şu ana kadar olmadı, dişçim dişimin eninde sonunda çekileceğini söyledi ve iki hafta sonraya randevu verdi. Ben dişimin çekilmesini istemiyorum hiç bir ilaç tedavisi yada kanal tedavisi uygulanmadı; ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Diş çekimi düşünülmesi gereken en son şey.Dişiniz muhtemelen kanal tedavisi ile kurtarılabilir.Mutlaka kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor. İyi günler ben 2 gün önce dişimi çektirdim ve sizden bir yol göstermenizi istiyorum dişimi çektirdiğim ve boşluğa ne yaptırmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
Sizi muayene etmeden net bir şey söylemek zor.Seçeneklerinizden biri köprü yaptırmak.Eğer çekilen bölge implant uygulanması için uygun değilse köprü yaptırabilirsiniz.Ama iplant için uygun bir alan varsa o bölgede ortalama 2,5 ay kemik oluşumunu bekleyip implant yaptırabilirsiniz.En sağlıklı karar bu konuda deneyimli bir hekimin sizi muayene etmesinden sora verilecektir. Sevgili Duygu Hanım, İlk önce böyle bir sistemle bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ben 22 yaşında genç kızım sorunum şu: Ön (Üst)iki dişimin arasında başlarda leke gibi duran bir renklenme oldu ancak daha sonra oradan kırılma oldu ve çok fazla olmamak kaydı ile döküldü. şu anda çürük olarak ( hafif aralık)duruyor. Diş Hekimine gittim o diş aralığının temizlenip oraya dolgu konacağını ve diş estetiği aşamasından geçeceğini daha sonra benim isteğim doğrultusunda üzerine kaplama yapılacağını söyledi. Ancak diğer bir doktor da farklı şeyler söyledi. Benimde aklım karıştı açıkçası bana doğru olabilecek yöntemi belirtirseniz bende o yönde hareket etmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle kaplama yaptırmamalısınız. Dişinizdeki çürükler dolgu ile kapatılabilecek büyüklükte ise kompozit dolgularla estetik bir görüntü verilebilir. Çürükler çok büyük bir alan kaplıyorsa laminate veneer yöntemiyle sadece dişin ön yüzeyinden alınarak estetik ve sağlık açısından en doğru tedavi yapılabilir. Estetik diş hekimliği konusunda uzman bir hekimine danışmanız gerekiyor. Grip olmuştum. Diş etlerim çekildi ve yürürken diş etlerimde çok kötü sancılar hissettim. Dayanılmayacak kadar. Bu durumda neyi tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim.
Gripal enfeksiyon ile dişeti çekilmesi arasında hiçbir ilişki yok.Dişeti çekilmesi dişeti hastalığının var olduğunu ve ağız hijyeninizin iyi olmadığını gösteriyor.Mutlaka bir dişeti uzmanına(periodontolog) danışmanız gerekiyor.Yapılacak tedavi muayene sonrasında belirleyecektir. Nedense dil ve dilaltı bazen dudak içinde iltihaplanma ucu sivri biçimde çıkıyor ve 15 günde dağılarak çok zor bir şekilde geçiyor son günlerde bu olay arttı yardım ederseniz sevinirim.
Sizi muayene etmeden net bir şey söylemek zor.Diş hekimliği fakültelerinin ağız hastalıkları bölümüne danışırsanız daha çok bilgi alabilirsiniz. 10 yaşındaki oğlumun ön kesici dişleri hala çıkmadı. Ne yapmamız gerekir? 4 azı dişi çıkardı.Sadece önler çıkmadı. Diğerleri çıktı. İyi günler.
Çocuk diş hekimliği(pedodontist) konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor. Röntgen çekilip diş germi var mı bakılmalı.En kısa zamanda bir uzmana danışın. Oğlum 15 aylık ve şu an 12 tane dişi var bu normal mi? ayrıca bakımı için ne yapmam lazım. ve bir de doktor ilaç verdi onu kullanmamızda bir sorun oluşur mu? Teşekkürler.
Bazı çocuklarda dişler daha erken veya daha geç çıkabiliyor. Oğlunuz için endişelenmeniz gereken bir şey yok.Yapmanız gereken şekerli gıdalar verdikten sonra dişerini bir azlı bezle veya tülbentle silmek olmalıdır.Geceleri ağzında biberonla uyumasına izin vermeyin.Şekerli gıdaların uzun süre ağızda kalması ve temizlenmemesi çürüğe neden olur.Ortalama 2,5 – 3 yaşında da yavaş yavaş diş fırçalama alışkanlığını kazandırabilirsiniz. Siz mutlaka çıkan dişlerini düzenli olarak sabah aksam fırçalayın. Çocuk diş hekimleri flor tableti önermemektedir. Bazı çocuk doktorları hala veriyor. Yutarak alınan florun dişler üzerinde olumlu herhangi bir etkisi yok. Sadece 3 yaşından sonra her 6 ayda bir dişlere topikal (diş hekimi tarafından) uygulamanın faydası var. Dişlerimi nasıl beyazlatabilirim?
Öncelikle bir diş hekimine danışmanız gerekiyor.Onun size vereceği jellerle evde yapabilirsiniz veya muayenehanede özel bir ışık yardımıyla tek seansta beyazlatabilirsiniz.Bir diş hekimine danışın lütfen. Merhaba benim sorunum yeni hamileyim ve ön dişlerim kaplamaydı sert bir şey ısırınca kaplama dişim düştü ve şu an yirmi günlük hamileyim dişlerimi yaptırmak benim için soru olur mu lütfen cevap yazın teşekkür ederim.
Hamilelik döneminde mecbur olmadıkça herhangi bir ağız ve diş tedavisi yapılmamaktadır. Yapılması gereken bir tedavi varsa tercih edilen dönem ikinci 3 aylık dönemdir. Kaplamanızı geçici olarak yapıştırtabilirsiniz. Dişlerinizi komple yeniletmek istiyorsanız bu işlemi doğum sonrasına bırakmanız gerekir. Hamilelikte ağızda 3'lü köprü varsa ama ağırım yok ilerde ağrı olması durumu olur mu köprü 10 senelik değiştirmem gerekir mi yinede?
Ağrı olup olmayacağı sizi muayene etmeden anlaşılamaz. Köprüleriniz çok uzun süreli, hamilelik gibi bir planınız varsa öncesinde bir diş hekimine danışıp kontrolden geçmeniz faydalı olacaktır. Öncelikle selamlar. Ben 20'lik diş ameliyatı olacağım fakat ameliyattan sonra ne gibi etkiler görülüyor, neler yasaklanıyor bunları merak ediyorum yanıtlarsanız sevinirim.
Ameliyat sonrasında çok sıcak gıdalar almamalısınız,çok sıcak duş yapmamalısınız.Ağrınız olursa aspirin dışında doktorunuzun size önerdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.İşlem sonrasında çok fazla tükürmemeli ve yara yeriyle oynamalısınız.Mutlaka buz uygulaması yapmalısınız ki minimum şişlik olsun.En önemlisi doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız. Duygu abla ben 9 yaşımda süt dişlerimi demir kapıya çarptım ver her ikisi de kırıldı .21 yaşıma kadar imkanlar olmadığı için yaptıramadım ama her zaman ağrı ve şişlik olurdu sonradan bir danesi artık siyahlaşmıştı ağrısı daha da artınca 21 yaşımda iken kanal tedavisi yapıp dişlerimi tamamladım bu dişleri hiç kullanmıyordum ancak yine arada ağrı ve sızılar devam ediyordu ve şimdi aradan 4 yıl geçti dişlerimin ağrı ve sızısı artmış durumda diş etlerinde de siyahlaşma var. ben ne yapmalıyım. Birde yaşım 24 olduğu halde daha 20 lik dişlerim çıkmadı bu normal bir durum mu? Bu hizmetinizden dolayı Allah razı olsun.
Ağrınız varsa kanal tedavisi ile ilgili bir sorun olabilir ve tekrar bir uzmanın görmesi gerekir. Dişetlerinizdeki siyahlaşma diş taşı nedeniyle olabilir.Üniversite hastanelerine başvurursanız tedavileriniz uzun süreli ama aşama aşama yapılacaktır.Ekonomik durumunuz iyi ise kanal tedavisi ,dişeti tedavisi gibi çeşitli alanlarda hizmet veren bir kuruma danışabilirsiniz.20 Yaş dişinizin çıkmaması normal bir durum.Hayatın belirli dönemlerinde çıkabilir veya hiç çıkmayabilir.Endişelenmenize gerek yok. Merhaba, Duygu hanım ben 20 'lik dişimi ameliyatla aldırdım ama hala ağrı yapıyor sabahları ağrıdan göz altlarında şişlikler oluyor? Bunların sebebi nedir? Şimdiden teşekkürler.
Hemen doktorunuza danışmanız gerekiyor. Gerekirse antibiyotik kullanmalısınız. Babam 55 yaşında ve şeker hastası bir hafta önce 2 dişini çektirdi şimdi p meydana gelmiş. Doktor tavsiyesi ile bir ilaç kullanıyor. Nelere dikkat etmesi gerekiyor ne yapmalı?
Kontrolü altında olduğu doktoruna ve diş hekimine danışmalı ve tavsiye edilenleri yerine getirmeli. Yapılacak çok fazla bir şey yok. İlaçlarına düzenli deva etmeli ve ağız hijyenine çok dikkat etmeli. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |