05-05-2010, 10:51 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kızımın azı süt dişleri çıkmadı (Sorularınızın yanıtları)
Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.
Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... 13 yaşındayım dişim ağrıyordu sonra yüzümde şişlik oluştu doktora gittim kanal tedavi olması gerek lezyon da olabilir dedi ama çok korkuyorum lütfen ama kanal tedaviyle ilgili bilgi verebilir misiniz?
Kanal tedavisi her şey yolundaysa bir seansta bitebilir,gerekirse bir seans kanallara bir medikament yerleştirilip ikinci seans bitirilebilir.Kanal tedavisi lokal anestezi altında yapılır ve işlem sırasında ağrı sızı çok fazla olmaz.Endişelenecek çok fazla bir şey yok. Merhaba kızım 4 yaşında ve dişlerinin çoğu çürük ve kırık bebekliğinde uyuması için memesine pekmez bal şurup veriyordum simdi ise dişler kırıldı ve çürüdü ne yapılmasını önerirsiniz?
Bu tür şekerli yiyeceklerle bebeklerin uyutulması yaygın çürüklere neden olmaktadır.Kesinlikle biberonla veya gıda artıklarıyla uyumasına izin vermemelisiniz.Diş fırçalama alışkanlığını yavaş yavaş kazandırmalısınız ve özellikle geceleri dişlerini fırçalamalısınız.Süt dişleri sürekli dişlerin sürmesine rehberlik edeceğinden ağızda sağlıklı kalmaları çok önemlidir.Kızınızın çürükleri için bir çocuk diş hekimine danışmanız gerekmektedir. İki ay önce dişime kanal tedavisi yapılıp dolgu yapıldı şimdi üzerine bastırınca ağrıyor ne yapmam gerekir?
Sizi muayene etmeden net bir şey söylemek mümkün değil.Kanal tedavisi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekmektedir. Merhaba on dört dişim kaplama ve birinde iltihaplanma oldu şişti doktora gittiğimde acil kanal tedavisi dedi ilk defa yaptırıyorum doktor arka taraftan porselenime bir delik açarak giriş yaptı bu şekilde mi yapılır bilemiyorum kaplamam zarar görür mü? Teşekkürler.
Kuronunuzu sökerek veya kuronun arkasından giriş kavitesi açılarak kanal tedavisi yapılabilir.Endişelenmenize gerek yok,kaplamanız hiçbir zarar görmez. Merhaba, ben 25 yaşında bir bayanım. 7 ay önce bir bebeğim oldu. hamileliğim sırasında alt iki dişimin kök kısmına doğru sert bir cimsimle dokunduğumda ağrıyor. Bir de sanki o dişlerin diplerini hiç fırçalamıyormuşum gibi bir yemek tortusu gibi şeyler var. ne kadar fırçalarsam fırçalayayım, gitmiyor. neden kaynaklanıyor. ne yapmalıyım. dişimi çekerler mi?
Ağrınız için sizi görmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil.Tortu gibi olan şeyler muhtemelen diş taşıdır ve fırçalamayla gitmez.Bir diş hekimine danışıp diş taşlarınızı temizletmelisiniz ve genel bir muayeneden geçmelisiniz. Dişlerimi fırçalarken yada fırçaladıktan sonra kanama oluyor ve diş etlerimde oldukça belirgin bir siyahlaşma var benim tahminimce çekilmede var sizce ne yapabilirim sorun nedir?
Kanamalar ve siyahlaşma diş taşı belirtisidir.Bir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor. Ya benim dişim çıktı yerine başka diş geldi ama bu diş de sallanıyor çıkarsa yerine diş gelir mi?
Normalde 2 kere diş sürmesi gerçekleşir. Önce süt dişleri çıkar ve 7-8 yaşlarında bu süt dişleri düşerek yerine sürekli dişler gelir.Bu sürekli dişlerin yerine başka bir diş gelmez.Eğer dişinde bir sorun olduğunu düşünüyorsan mutlaka bir diş hekimine danışmalısın. Kızımın azı süt dişleri çıkmadı şu an hepsi çürük dolgu yaptırdım birkaç yıl sonra geri döküldüler kızım 14 yaşında ve hala alttan diş gelmiyor bizde genetik ne yapmam gerekiyor lazım.
Yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.Bir panoromik röntgen çektirip sürekli diş germlerinin meydana gelip gelmediğine bakılabilir.Dişler çok geç sürüyor olabilir.Bir diş hekimine danışmanız gerekiyor. Dişim ağrı yapmıştı sonra şişme meydana geldi doktor bana kist olabileceğini söyledi antibiyotik verdi dibinde şişme ve kızartı geçmedi cerrah paşaya gidilmesini söyledi ve ihtiyol pomad jel verdi.kist varsa ücreti nedir her diş hekimi alabilir mi vereceğiniz cevap için teşekkürler.
Öncelikle kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor.Eğer kanal tedavisi ile dişin kökündeki iltihap geçmezse cerrahi olarak alınabilir.Tedavi ücretinden çok hekiminize olan güven ön planda olmalıdır.Her hekimin ücreti kendi içinde değişebilir.Önce muayene olup bilgi almanız sizin için faydalı olacaktır. Dişetlerimde çekilme oldu uzman bir dr. gözüktüm diş etlerinde iltihap olduğunu antibiyotik kullanma gerektiğini ve dişlerimin temizlenmesi gerektiğini söyledi ilaçlarımı kullanıyorum ama bana dişlerimin arsındaki çekilmeden sonraki açıklıkların kapanmayacağını söyledi bunun için ne yapabilirim açık kalmasını istemiyorum.
Dişeti çekilmesi meydana geldikten sonra maalesef geri dönüşü olmuyor.Yapabileceğiniz tek şey doktorunuzun tavsiyelerine uyarak,ağız bakımınıza dikkat ederek ve kontrollerinize giderek dişeti hastalığını ve dişeti çekilmesini bu seviyede tutmak ve ilerlemesini önlemek olacaktır. Merhabalar on dişlerimde sarı sarı lekeler var uzun zamandan beri de kurtulamadım nasıl çözebilirim bu sorunu ? birde dolgularımdan ötürü sanırım ağız kokusu sorunum var? Acil çözüm önerinizi rica ediyorum [img]/images/smilies/smile.gif[/img] tesk.
Ön dişlerinizdeki lekeler beyazlatma ile giderilemeyecek gibiyse yapılabilecek tek şey laminate veneer yöntemidir.Bu yöntemde dişinizin ön yüzeyi hafifçe aşındırılır ve üzerine porselen yapıştırılır.Dolgularınızda bir uyumsuzluk veya kenar açıklığı varsa bunlar ağız kokusuna neden olabilir ve değiştirilmesi gerekir. 3 yaşında bir oğlum var on dişinde bir hafif kararma başladı sebebi nedir cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Demir hapı veriyorsanız renklenme yapabilir.Bu lekeler fırçalamayla geçerler.3 Yaş dişlerini fırçalamaya başlaması için uygun bir yaştır.Beraber sıkmadan fırçalayarak alışkanlık kazandırmanız gerekiyor. Benim üst dişimde aralık var bide alt dişimde ne yapmam gerekir 15 yasındayım ya m arkadan tel taktırmak istiyorum yada lamine winear yöntemi kullanmak istiyorum.
5 Yaş laminate veneer için çok erken mutlaka ortodontik tedaviyi düşünmelisiniz.Şu anda doğru yöntem bu olacaktır.Laminate veneeri 18 yaşından önce tavsiye etmiyoruz.Bir ortodontiste danışman faydalı olacaktır. Oğlum 8 yasında.süt köpek dişleri zamanı geldi ve alındı2 ay oldu hala yerine diş çıkmadı.Sebebi nedir ciddi bir sorun mu?
Kalıcı köpek dişlerinin yerine gelmesi için hala zaman var.Süt dişleri biraz erken çekilmiş sanki.Bir çocuk diş hekimine (pedodontist) danışmanız faydalı olacaktır. İstanbul Avrupa yakasında tanıdığınız diş doktoru var mı? 9 dişim eksik Sarıyer'de bir diş hekimine gittim fakat 9 diş yaptırmanın maliyeti ban 2.5 milyara olabileceğini söyledi. ayrıca diş tartar temizliği içinde 150 YTL ücret talep etti. piyasadaki diş tedavi ücretlerini bilmediğim için sizden bilgi talep ediyorum. Teşekkürler.
info@creadenta.com adresinden veya 0212 2912920 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz.Fiyatlar konusunda bu linkten http://www.creadenta.com/en/prosedur.asp bir fikir alabilirsiniz. Merhaba!Yaklaşık 29 gün önce 2 tane porselen diş kaplama yaptırdım. Çok kolay uyum sağlamışken 2 gündür ağrı yapmaya başladı. Hangisi ağrıyor diye dişlerin üzerine bastırdığımda ağrının ikisinden de geldiğini fark ettim. Bu taraftan yemek yiyemiyorum. Sizce nedeni ne olabilir.
Diş kesimi sırasında dişin sinirine çok yaklaşıldığında böyle durumlar ortaya çıkabiliyor.
Doktorunuza danışmanız ve gerekirse dişinize kanal tedavisi yapılması gerekiyor. İyi çalışmalar, çürüyen dişime,10gün önce geçici dolgu yapıldı.20lik dişlerimde çıktı bu arada.Çok acı çekiyorum.Ağzımda soğuk su ile beklemezsem çocuklar gibi ağlıyorum dayanamıyorum.suyun zararı olur mu,ölmeden cevap bekliyorum.
Mutlaka bir diş hekimine danışmanız ve dişinize kanal tedavisi yaptırmanız gerekiyor.Suyun hiçbir zararı olmaz ama bu şekilde hayatınızı sürdüremezsiniz.Geçici olarak ağrı kesici kullanabilirsiniz ama en kısa zamanda bir diş hekimine danışıp gerekli tedavileriniz yaptırmanız gerekiyor. 10 gün önce diş dolgusu yaptırdım 4 gündür dolgu yapılan dişimin kenarlarında şişlik oldu çok ağrı yapıyor ne yapmalıyım cevabınızı verirseniz çok teşekkür ederim ayrıca 2 gündür gargara yapıyorum hiç faydası olmadı.
Muhtemelen dişinize kanal tedavisi gerekiyor.Kanal tedavisi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekir. Dişlerimi 4 aydır sıkmaktan diş etlerim yara ve çok kötü her an her dakika ağrıyor artık yemek bile yiyemiyorum ve kendimi öldüreceğim dayanamıyorum yardım edin ne olur?
Öncelikle bir diş hekimine gidip bir gece plağı yaptırmalısınız.Gündüzleri de diş sıkıyorsanız bu plağı gündüz akmanız da dişleriniz ve diş çevre dokunuzdaki sorunları biraz hafifletecektir.Bu tür sorunlar genellikle stres kaynaklı meydana gelmektedir.Bu konuda da bir uzmandan (psikolog,psikiyatr)yardım almanız sizin için faydalı olacaktır. 3 yaşındayım benim süt dişlerim den bazıları çıkmadı hala bazılarını ise çektirdim yoksa çıkmaya hiç niyetleri yoktu bunun nedeni neyden kaynaklana bilir sizce?
Bazen sürekli dişler süt dişlerinin kökleri hizasında sürmeyebiliyor ve süt dişinin kökü erimeyince de dişte sallanma olmuyor.Birçok kişide görülebilen bir şey,endişelenmenize gerek yok. Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası
No 173 D11/1
Nişantaşı-Istanbul
Tel: 0212-2912920-21-22
www.creadenta.com[/b]
info@creadanta.com
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |