Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Dr. Nevzat Aksoy sorularınızı cevaplıyor Ben 1990 yılından beridir sedef hastasıyım.Yaşım şu an 29. Vücudumun belirli bölgelerinde tabakalar halinde mevcut. Sabahları uyandığımda göğsümde ve sırtımda ağrılarla uyanıyorum. Ayak parmaklarım şiş ve eklem diye bir şey kalmadı. Birçok kez askeri hastaneye gitmem ve tahlil yapılmasına rağmen herhangi bir tedavi göremedim.Ortopedi bölümü psiorasis artrit tanısı ile iç hastalıklarına sevk etti. Kan tahlil sonuçlarına göre gayet sağlıklı olduğum söylendi. Ayak parmaklarımın şişliği bottan, göğüs ve sırt ağrılarım da kulunç dendi ve tedavi başlandı. Ancak hiçbir sonuç alamadım. Bu ağrılarımın ve parmaklarımın şişliği sedefle bağlantılı mıdır? Evetse ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
Sedef hastalığında artrit görülebilir. Yani yakınmalarınız bununla açıklanabilir. Bu nedenle bir Romatoloji Uzmanına başvuru iseniz daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Gastrit
Gastrit nedir, tedavisi nasıl olur?
Gastrit midenin iç yüzünü kaplayan mukozanın inflamasyonuna (yani kızarıklık ve şişliğe) verilen isimdir. Gastrit nedenleri arasında mikroorganizmalar, ilaçlar (özellikle aspirin, antiromatizmal ilaçlar), aşırı duyarlılık halleri, alkol, safra asitleri, mide asidinin fazlalığı ve stres gibi durumlar bulunur. Gastritlerde midede şişkinlik, dolgunluk hissi ve hazımsızlık gibi belirtiler vardır. Endoskopik ve patolojik olarak gastrit tanısının konulmasından sonra nedene yönelik tedaviler başlanır. Mutlu günler. Ülser – kanser
Merhabalar hocam. Benim sorunum şu: Geçen yıl mide ağrı şikayetinden dolayı doktora başvurdum. Birkaç ilaç yazıldı. Kullanmama rağmen ağrılarım devam ediyordu. Daha sonra özel bir hastanede endoskopi yaptırdım. Doktor ilaç olarak Famodin Motilium ve Gaviscon (Tablet) verdi. 1 ayda şikayetim geçmişti. Son 2 aydır tekrar ağrılarım başladı ve bu sefer de Largopen Klacid ve Panthec üçlüsünü kullanmamı istedi. Ben sadece Panthec'i kullanmayı tercih ettim çünkü largopenin dozu çok yüksekti (1000 mg). Ağrılarımın hafiflemiş olması yaranın kapanmaya başladığına kanıt mıdır yoksa rahatsızlık vermeden hala o yara orda durabilir mi? Bir de ülser mide kanserine ne kadar sürede yola açar?
Yapılan endoskopinizde hangi tanının konulduğunu belirtmemişiniz. Ancak verilen asit azaltıcı ilaçlardan bir süre de olsa yarar görmüşünüz. Yakınmaların tekrarlaması nedeniyle niçin Largopen ve Klacid isimli antibiyotiklerin başlandığı anlaşılmıyor. Eğer ilk endoskopinizde ülser var ve H. pylori mikrobu saptanmış ise bu ilaçların o dönemde başlanması gerekliydi. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyunuz). Bu arada Largopen'in 1000 mg olmasını yüksek bulmuşunuz. Bunu neye dayanarak yüksek bulduğunuzu merak ediyorum. Lütfen bilmediğiniz konularda konuyu bilenlere danışarak bilgi edininiz. Ülserler 4-8 haftalık tedavi ile tümüyle kapanır. İlaç tedavisi ile birlikte yakınmaların azalması ülserin iyileştiğini gösterebilir. Onikiparmakbağırsağı ülseri kansere dönüşmez. Mide ülserlerinin de kansere dönüşmediği bilinir. Ancak bazı mide kanserlerinin ilk belirtisi ülser olarak ortaya çıkar. Bu nedenle mide ülseri saptananlarda yeniden endoskopi yapılarak bunun mide kanseri olup olmadığının takibi yapılır. Yani mide ülseri olan birinde 3-5 yıl sonra aynı yerde kanser gelişir diye bir görüş bulunmamaktadır. Gerekli tedavileri yerinde ve zamanında yaptırabilmek ve konu ile ilgili doğruları öğrenmek için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızı öneririm. Karnımda şişkinlik var. Yemek yesem de yemesem de midem bulanıyor. Karnımdan çurt sesler geliyor. Şişkinliğim var karnım ve sol tarafım ağrıyor, bazen sırtıma vuruyor. Halsizim, kabız değilim. 1 aydır bu ağrıları çekiyorum. 3 doktora gittim. İlaç vermediler. Biri koloskopi dedi, biri endeskopi dedi. Yaptırmak istemiyorum, ne yapmalıyım teşekkürler?
Mide ve bağırsak sisteminizde sorun olduğu görülüyor. Bu nedenle kalınbağırsak filmi (Baryum'lu kolon grafisi) ve mide endoskopisine ek olarak başka hastalıkların da araştırılması amacıyla gerekli diğer tetkikleri de yaptırmalısınız. Bu tetkikleri yaptırmak istemiyor iseniz pek de güvenilir olmayan bir yol olarak önce ilaç tedavisinin denenmesi ve yakınmalar geçmez ise tetkiklerin başlatılması yoluna gidilebilir. Sonuçta aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterohepatologlar sorunlarınızı çözeceklerdir. (Endoskopi yaptıracak olursanız bunun bir Gastroenterohepatolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz). Sağlıklı günler diliyorum. Halsizlik
Aşırı derece kendimi yorgun hissediyorum ve kulaklarım ateşleniyor. Sabahları kalkmakta zorlanıyorum.
Yorgunluk, organik ya da psikolojik birçok hastalığın ortak belirtisidir. Bu nedenle mutlaka bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Gaz
2 sene önce alışkın olmadığım gıdalardan oluşan bir diyet listesini 6 ay kadar uyguladım. Daha öncesinde mide ve barsak sistemimde herhangi bir problem olmamasın rağmen diyeti bıraktıktan sonra bazı gıda alımlarıyla beraber gelişen bir ekşime ve gaz oluşumu başladı. (Portakal suyu, beyaz peynir, kuru baklagiller, susam, soğan, yoğurt v.b. gibi). Ayrıca ara sıra da büyük abdestte yumuşama oluyor. Fakat dikkat edersem ve bu gıdaları tüketmezsem şikayetlerim azalıyor. Neden olabilir? Teşekkürler…
Gaitada yumuşama ve bağırsakta gaz gibi yakınmalar eğer başka bir belirti ya da bulgu yok ise mide bağırsak sisteminizde bir hassasiyetin – huzursuzluğun olduğunu düşündürür. Eski deyimle spastik kolon denilen bir durum söz konusu olabilir. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyunuz). Bu nedenle doğru tanı ve gerekli tedavi açısından bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Sağlıklı günler diliyorum. Açlık hissi
Uzun zamandır olan fakat son 1 ayda şiddetlenen mide ve gözümü etkileyen bir rahatsızlığım var. Belirtiler ise: Öğlene doğru 10 gibi başlayan saat 12'de şiddetlenen akşam üstü 5 gibi en üst düzeyde beni rahatsız eden hastalıkta ağzımın tadı acılaşıyor. Midemde açlık hissi ve en önemlisi görme işlevinde aynı, başta zonklama gibi görme bozukluğu, bayılacakmış hissi oluyor. Tahliller yapıldı. Şekerim 75 mg. çıktı. Trigliseritler 400 çıktı. Gerisi normal düzeyde. 12 sene glokom tedavisi gördüm, sonunda korneamın kalın olduğu ve ilaç kullanmamın yersiz olduğu söylendi. Şimdi ilaç kullanmıyorum. Spot ışıklar, çok renkli giysiler beni perişan ediyor. Acaba ne olabilir? Bana yardımcı olabilirsiniz sevinirim. Saygılar.
Mide ile göz yakınmaları birlikte olduğuna göre her iki organı etkileyen bir durumun araştırılması gerekir. Açlık ve bayılma hissi, görme bozukluğu ve başta zonklama ve ağrı şeker düşüklüğü ile açıklanabilir. Ancak tam teşekküllü bir hastanenin İç Hastalıkları Kliniğince ayrıntılı olarak incelenmeniz gerektiği kanısındayım. Ayrıca şeker yükleme testinin de yapılması uygun olacaktır. Geçmiş olsun. Midemde ağrı var. Bana idrar yollarında iltihaplanma var dediler. Bununla ne alakası olabilir?
Mide ağrıları ile idrar yollarının iltihaplanması arasında bir ilişki yoktur. Mide yakınmalarınızın nedeni ayrı olarak ele alınmalıdır. Geçmiş olsun. Uludağ Tıp Fakültesi'nde endoskopi yaptırdım. Endiskopik tanı: Kardia gevşekliği, Grade b özfajit eritemöz gastrit yazıyor. Bana largapen, klacit, pantbar ve gaviskon yazdılar ancak sorularımı nedense orada geçiştirdiler. Bende reflü var mı? Nasıl tedavi olurum? Nerede tedavi olurum? İlaç tedavisi beni iyileştirir mi çünkü buna benzer ilaç tedavisi daha önce denedim ama yine de hastalandım. Ben laparaskopik tedavi duydum. Bu bana uygulanabilir mi? Bursa'da yaşıyorum, fakültede var olup olmadığını öğrenemedim çünkü cevap alamadım. Teşekkür ederim.
Yemek borusu ile mide arasında bulunan kapakçık var. Bu kapakçık görevini tam yapamaz ise mide asidi yukarıya yemek borusuna kaçabilir ki biz buna reflü diyoruz. Sizde de bu kapakta gevşeklik saptanmış ve reflü sonucu mide asidi yemek borunuzda yaralara (özofajit) neden olmuş. Bu nedenle düzenli tedavi olmalısınız. Ancak niçin ikili antibiyotik tedavisi başlanmış anlayamadım. (Reflüde H. pylori mikrobunu yok etmiyoruz). Endoskopinizi (ve tedavinizi) Gastreoenteroloji dışında başka bir birimde mi yaptırdınız? Eğer ilaç tedavisinden bir yarar göremez iseniz laparaskopik cerrahi tedavi düşünülebilir. Gereksiz tedavi ya da girişimlerden sakınabilmek için endoskopilerinizin ve tedavinizin bir Gastroenterohepatolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. O Üniversitemizde son derece değerli Gastroenterohepatologların olduğunu biliyorum. Lütfen onlara danışınız. Sağlıklı günler diliyorum. Midemde aşırı bir şişkinlik var. Sabahları karnım açken rahat oluyorum ancak su içsem bile şişkinlik yapıyor ve gün içinde özellikle biraz geç saatte bir şeyler yesem midem bulanıyor. Ayrıca bazı geceler nadir olarak mide ağrısıyla uyanıyorum. Yaşım 23, kilom 50.
Yakınmalarınıza bakarak şu ya da bu hastalık var demek pek doğru olmaz. Mide yakınmalarınız nedeni ile araştırılmanız gerekir. Bu nedenle bir Gastroenterohepatolog tarafından değerlendirilmelisiniz. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Merhabalar, öncelikle hizmetiniz için teşekkür ediyorum.Tansiyon hususunda aşağıda belirteceğim noktalarda beni aydınlatırsanız sevinirim: 32 yaşındayım ve 7 yıl önce kanımda tirigliserit düzeyinin yüksek olduğunu öğrendim (300-600 arasında). Ayrıca kolesterol düzeyi de üst sınırda (200 civarında) ve son ölçümümde trigliserid 550, kolesterol de 240 çıktı. Lipitör alınca istenilen düzeye düşüyor fakat ilacı kesince hemen yükseliyor. Bunun yanı sıra uzunca bir zamandır tansiyonumu 140/90 civarında ölçüyorum. Özellikle sabah uyanınca biraz daha yüksek oluyor, sonra 135/90'lara düşüyor. Dahiliye uzmanına göründüm. O da 160/90 olarak ölçtüğünü söyledi ve AYRA isimli bir ilaç başladı. Sormak istediğim iki soru var; 1-Hiperlipidemi tansiyon yükselmesine neden olur mu? 2-140/90'larda olan tansiyonum için sürekli ilaç kullanmak durumunda mıyım, yani bu rakam benim tansiyon hastası olduğumu mu gösterir? Ayrıca astım ilaçları aldığımı da belirtmek isterim. Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Kandaki trigliserid düzeyiniz arzu edilenin çok üzerinde, bu nedenle düzenli ilaç kullanmalısınız. Kan yağlarındaki yükseklik doğrudan tansiyonu etkilemez. Yani kolesterolünüz 200 mg/dl olduğunda kan basıncınız 140/90 mmHg iken, 280 olduğında kan basıncınız 150/100 olmaz. Kan basıncının üst sınırı 140/90 mm Hg olarak kabul ediliyor. Bu nedenle hafif etkili bir antihipertansif ilaç kullanmanız yararlı olacaktır. Astım ilaçlarınızı kullanmayı sürdürebilirsiniz. Geçmiş olsun. Boğazım yanıyor
İyi çalışmalar, benim size danışmak istedim konu: Benim uzun zamandan beri midemden boğazıma kadar aşırı derecede bir yanma var ve özellikle yumurta yediğimde ağrılar dayanılmaz oluyor. Son zamanlarda sağ omzumda bir şişlik belirdi. Aşırı derecede yanma yapıyor, ne yapmam gerekir? Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Yemek borusu ile mide arasında bir kapakçık bulunuyor. Bu kapakçık görevini tam yapamaz ise mide asidi yukarıya yemek borusuna kaçabilir (reflü). Boğaza gelen yanmalarınızın nedeni budur. Yumurta yemekle olan ağrılar mide ya da safra kesesi sorunlarını düşündürür. Bu nedenle doğru tanı ve tedavi amacıyla bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve gerekli görülür ise endoskopi yaptırmalısınız. (Endoskopi yapılacak olur ise bu işlemin bir Gastroenterohepatolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz). Sağ omuzdaki şişlik için Ortopedi veya Genel Cerrahi Uzmanlarının görüşünü almalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. Ses kısıklığı
Benim yaklaşık 3-4 aydır ses kısıklığım var. Konuşurken sesim gidip geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Yakınmalarınız nedeni ile bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına danışmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Benim çenemin altında nohut büyüklüğünde bir nesne var. Yaklaşık bir nohut büyüklüğünde ama her zaman belirgin değil. Bazen büyüyor, bazen yok denilecek kadar kayboluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben 20 yaşındayım. Teşekkür ederim.
Çene altında bulunan ve zaman zaman büyüklüğü az olarak değişen oluşum lenf bezidir. Bir cm çapından büyük olması ve haftalarca sebat etmesi önemlidir. Aksi takdirde bir soruna neden olmaz. Helicobacter pylori tedavisi
Doktor bey babamın endokopi sonucunda, Özafagus alt sfinkteri endokopu gevşek sarıyordu. Mukozada bileşke hizasında 4-5 mm lineer hiperemi izlendi. Mide; Kardiya, fundus ve antrum hioperemikti. Korpus atrofik görünümdeydi ve biyopsiler alındı. Pilor normaldi. Duedonum;Bulbusta milimetrik erozyonşar izlendi. Üreaz; pozitif. Tanu; Özafagus; Gevşek LES Özafajit [evre 1] Mide; Atrofik gastrit Duedonum;Eroziv bulbit Patoloji sonucu ise, kesitlerde mide mukozasına ait korpusu temsil eden doku örnekleri izlenmiştir. Yüzeysel mukus tabakasında Helikobakter pilori mikroorganizması saptanmıştır.İntestinal metaplazi mevcut değildir. Lamina propriada aktivite içermeyen hafif inflamatuvar hücre infiltrasyonu ve lenfoid agregat izlenmiştir. Muskularis mukoza tabakası görülmüştür. Histokimyasal tetkik;Giemsa TANI;Hlkobakter pilori[+]kronik gastrit Mide[korpus], doktorumuz tavanic, Largopen, Gaviscon şurup, pulcet ilaçlarını tedavi olarak verdi. Sizden ricam raporlara göre kötü bir durum var mı bilgi verebilirseniz memnun olurum. Teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Babanızın raporunda belirtilenler kötü hastalıkları işaret etmiyor. Ancak düzenli tedavi olması gerektiği anlaşılıyor. Midede bulunan mikroorganizmanın (H. pylori) temizlenmesi gerekli. Başvurduğunuz hekimin bu mikroorganizmayı tedavi etmek amacıyla tavanic ve largopen verdiği görülüyor ki tavanic isimli ilacın bu mikroorganizma üzerine bilinen, bildirilen, saptanmış bir etkisi yok. Tedaviniz eksik ve doğru değil. Uygun branş hekimine gitmeniz gerektiği verilen bu ilaçlardan da anlaşılıyor. Lütfen endoskopilerinizin ve tedavilerinizin bir Gastroenterohapatolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. Sağlıklı günler diliyorum. Benim şikayetim karnım acımaya başladığı zaman göğüs kafesinin altındaki çukur bölge civarında aşırı sancılar. Yemekten sonra 3-4 saat kadar olmuyor, tekrar başlıyor. Günde 4-5 kez olarak da terleme oluyor. Terlemeler havanın sıcak ya da soğuk olmasına bağlı değil. Hiçbir hareket yapmadan doğrudan terleme oluyor.
Mide ile ilgili olarak açken iken ortaya çıkan ağrılar ülseri düşündürür. Ayrıca terlemenin birçok nedeni vardır. Bu durum fizyolojik olabileceği gibi bazı hastalıklara bağlı da olabilir. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanınca tetkik edilmelisiniz. Benim 20.04.2004'te yapılan endoskopi raporunda pangastrit, bir sene önce yapılan endoskopide antral gastrit teşhisi kondu. Bunlar ne demektir? Açıklarsanız sevinirim.İyi günler.
Yapılan endoskopilerin birinde midenin alt bölümünde (antrumda) diğerinde ise tümünde (pan) gastrit saptanmış. Bilindiği gibi gastrit midenin iç yüzünü kaplayan mukozanın inflamasyonuna (yani kızarıklık ve şişliğe) verilen isimdir. Gastrit nedenleri arasında mikroplar, ilaçlar (özellikle ağrı kesiciler), aşırı duyarlılık halleri, alkol, safra asitleri, mide asidinin fazlalığı ve stres gibi durumlar bulunur. Gastritlerde midede şişlik, dolgunluk ve hazımsızlık gibi belirtiler vardır. Nedene yönelik tedavi ile sorun kalmayacaktır. Mutlu günler. Çocuğum 14 aylık. Merdivenlerden inerken kucağımda onu hoplatmak hoşuna gidiyor yani merdivenden çabuk çabuk iniyorum. Derken bir sabah merdivenden yine patır kütür indim gülmesi için. Aşağı inip sokağa çıkınca ağzından kan geldiğini gördüm. Sebebi ne olabilir doktor bey? Eşim korkmasın diye ona da söylemedim...
Çocuğunuzun ağzından yalnızca bir kez kan geldi ve bir daha olmadıysa sorun yoktur ve olasılıkla hızlı iniş sırasında dilinden, diş etinden ya da dudağından küçük bir kanama olmuştur. Kanamaların tekrarı halinde bir Çocuk Hastalıkları Uzmanına başvurabilirsiniz. Son bir haftadır midem ve başımla ilgili problemlerim var. Midem bulanıyor, canım yemek yemek istemiyor, sanki midem ekşiyor gibi ama tam bir isim veremiyorum ve baş ağrım var, sizce problemim nedir? Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kısa bir süre önce başlayan halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık ve baş ağrısı gibi belirtiler geçici olabilir. Bunlar küçük bir üşütmeye ya da viral enfeksiyonlara bağlı olabilir. Ancak bu yakınmaların sebat etmesi halinde mutlaka bir İç hastalıkları Uzmanınca tetkik edilmelisiniz. Geçmiş olsun. Romatoid artrit
Ben kullandığım ilaçlara bağlı olarak (metotreksate, salazopryn, quensil ve diğer r.a. ilaçları -yani epey ilacım var-) her hafta lökosit sayımı yaptırıyorum. En son 3.5. çıktı. Bunu nasıl yükseltebilirim? Çok halsiz ve yorgun oluyorum. İlacı azaltınca da ağrılarım artıyor, ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler…
Beyaz küre (lökosit) sayınız yeterli, bu nedenle yükseltmek gibi bir gayrete gerek yok (zaten yükseltebilmek için ilaçların dozlarının azaltılması ya da kesilmesi gerekir). Halsizlik ve yorgunluk, altta yatan kronik hastalığınızla ya da başka nedenlerle ilgili olabileceğinden sizi takip eden hekiminize danışmanız yararlı olacaktır. Mutlu günler. Doktor bey ocak ayında 76 kg ile diyet yapmaya başladım. Bir ay içinde 72 kg oldum. Bu arada midemde hafif ağrılar oldu. Daha sonra regl donemim geçti, diyeti bıraktım ama tam üç ay regl olmadım. Bu esnada midemde, karnımda şişkinlikler olmaya başladı. Ben bu şişkinlikleri regl olamama bağladım ama mart ayında regl olmama rağmen şişkinlik daha çok artarak devam eder oldu. O kadar şişiyordu ki tüm vücudum özellikle midem ve karnım… 9 aylık hamile gibi hissediyordum kendimi. Şu an şişkinlikler devam ediyor, sadece haşlanmış sebze yediğim halde midemdeki şişkinlik ve ağrı devam ediyor ve regl donemim yine gecikti. Yemek yemeye korkar oldum. Midemdeki kasılma, yanma, ekşime, mide bulantısı, bas dönmesi, ellerimde uyuşukluk gibi şikayetlerim var. Bu konularla ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var. Lütfen bununla ilgili beni aydınlatın. Teşekkür ederim.
Daha önce sorduğunuz bu sorunun yanıtını Doktorumuz sorularınızı yanıtlıyor başlığı altında bulabilirsiniz. Dengeli beslenme
Dengeli beslenme nedir?
İnsanlar günlük harcamalarını karşılayacak derecede yeterli miktarda besin almalıdırlar. Ancak miktar olarak yeterli olan besin maddeleri içerik olarak da dengeli olmalıdır. Dengeli beslenmede amaç bedenimiz için gerekli enerjiyi tek bir besinle değil bedenin büyüme,yenilenme ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin her birinden yeter miktarda almaktır. Bunun için 3 ana başlık altında toplanan her bir besin grubundan yani Protein (et, süt, yumurta gibi), Tahıl ile sebze ve meyvelerden bir gün içinde önerilen miktarlar kadar alınmalıdır. Sağlıklı bir yetişkin için yeterli ve dengeli beslenme doğru bir beslenme şeklidir. Ayrıca bu besin maddelerini güne yayarak yemek en doğrusudur. Dengeli beslenme ana hatları ile böyledir. Sağlıklı günler diliyorum. Hava yutuyorum
Doktor bey ben hava yutuyorum ve sonra geğirmekle bitmiyor. Eğer o hava geğirmekle çıkmazsa başka yerlere ağrı ve huzursuzluk yapıyor. Neden hava yutuyorum? Sinirlilik ve stres var. Ondan olduğunu biliyorum. Doktor söyledi. Benim size soracağım bu hava yutmayı kesemez miyim? Hava yutmamak için ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Hava yutmamak için sizin yapacaklarınız dışında yapılacak bir şey yok. Aslında hava yutmak pek kolay bir durum değil ama bunu yaptığınıza ve farkında olduğunuza göre bu hava yutma manevrasını yapmamalısınız. Aksi takdirde bunu önleyecek bir ilaç veya tedavi yöntemi yok. Belki yatıştırıcı ilaçlar size yardımcı olabilir. Bu nedenle Psikiyatri Uzmanlarının yardımını isteyebilirsiniz. Merhaba Sayın Aksoy; son adet tarihimden sonra iki ay adet olmadım. Bir jinekoloğa gittim ve PCO teşhisi kondu. Açlık ve tokluk kan şekeri ile hormon değerlerime bakıldı. Bu değerler: Açık kan şekeri: 86 Tokluk kan şekeri: 85 FSH: 7.1 LH: 15.2 Prolaktin: 13 Progesteron: 52.9 TestesteroN: 0.5 FT3: 3.1 FT4: 1.3 TSH: 3.3. Doktorum Remixin adlı bir ilaç verdi. İki hafta sonra tekrar gittim ve bir yumurtlamanın olduğu söylendi ve glukofen adlı bir ilaç verildi. Şu an her iki ilacı kullanıyorum. Aklıma takılan şeker değerlerim normal mi? Neden glukofen ilacına ihtiyaç duyulmuş olabilir. Bir aydır bir diyetisyen gözetiminde diyet yapıyorum. Bu ilaçların kilo vermeme olumsuz bir etkisi olur mu? Şimdiden teşekkür ederim...
Hormonal durum ve polikistik over açısından Kadın Hastalıkları Uzmanınca takibinizin devamı uygun olacaktır. Kan şeker düzeyiniz normal. Glukofen isimli ilaç (varsa) aşırı kilonuz için verilmiş olabilirse de bu grup ilaçların mutlaka İç Hastalıkları ya da Endokrinoloji Uzmanlarınca önerilmiş olması gereklidir. Bu nedenle ilgili branşlardan görüş alabilirsiniz. Merhaba, 28 yaşındayım, hiç doğum yapmadım, kürtaj da olmadım.Genel olarak sağlıklıyım, senede bir de kontrole gidiyorum. Ama hamile kalmaktan çok korkuyorum.Yani şu sıralar hamile kalmamalıyım. 1 senedir düzenli olarak doğum kontrol hapı (myralon) kullanıyorum. Hapların gününü hiç atlamam, etkileşime girecek başka ilaç da kullanmıyorum. Son 4 aydır ishal veya kusmam da hiç olmadı, nişanlım buna rağmen prezervatif kullanıyor, ilişkilerimiz sırasında yırtılma veya sızıntı falan da hiç olmadı. Bu durumda hamilelik riski artık yoktur değil mi? Düzenli adet görüyorum ama üzerine görme denen olay kafamı karıştırıyor. 3 aylık hamile olup fark etmeyen insanlar nasıl olur. Adet kanaması ile üstüne görme denen şeyde olan kanama aynı mı? Hamilelikten devamlı endişe mi edeceğim. Bu psikolojimi çok yıpratıyor. En son 28 Martta regl oldum, bundan 3 gün önce bir iki damla olmak üzere lekelenme tarzında kanama oldu. Adet normal geçti ve ilacıma devam ettim. Dün akşam 14 Nisan ilacımın 13. günüydü ama bugün yine bir damla bir kan gördüm. karnımda hafif şişkinlik oluyor, bu yumurtalıklarımla mı ilgilidir yoksa mideyle mi, yemeklerden sonra, karnımın sol tarafının biraz daha fazla şişmesi normal mi? Çok teşekkürler.
Doğum kontrol haplarınızı düzenli olarak kullanıyor iseniz endişe etmenize gerek yoktur. Gebe kalınmasına karşın adet kanamalarının bir süre daha devam etmesi üste adet görme olarak adlandırılır ki bazen bu durumda kadınlar hamile oldukları halde gördükleri kanama nedeni ile yanılırlar. Ancak bu çok sık olan bir durum değildir.karında olan şişkinlikler çoğunlukla kalınbağırsaklarla ilgilidir. Sizin gibi stresli birinde de karın şişkinliğinizin buna bağlı olma olasılığı yüksek. Karnınızdaki şişlik ile ilgili son sözü başvurduğunuz hekimler söyleyeceklerdir. Ağzıma acı su geliyor
Midemde ara sıra ekşime oluyor. Turşu yersem mutlaka ekşime oluyor. Gece ağzımdan acı su geliyor ve yastığı ıslatıyor. Sebebi ne olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz?
Midenizde bir rahatsızlık olduğu anlaşılıyor. Bununla birlikte geceleri mide asidi ağzınıza geliyor olabilir (reflü) veya bağırsaklarınızda parazit bulunabilir. Bu nedenle bir Gastroenterohepatologa başvurmalısınız Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |