Gazım var (Sorularınızın yanıtları) Benim sorunum sol tarafımda sürekli ağrı var. Bu bazen saatlerce sürebiliyor. Üzerine bastırdığım zaman sancı yapıyor. Doktora gittim. Ekg akciğer filmi çektirdim hatta 4 ya da 5 kere. Hiçbir şeyin yok, adale ağrısı dediler. Verdikleri ilaçlar hiçbir işe yaramadı. Ayrıca yatarken tek yastıkla yatamıyorum. Sanki nefessiz kalıyorum, boğulacak gibi oluyorum. Yalnız sol tarafımdaki ağrı soğuk yiyince oluyor. Sol kolumda da ağrı oluyor. Şunu da söyleyeyim sigara içiyorum.
Göğüs sol yanda olan sancılarda öncelikle kalp hastalıkları düşünülür. Yatarken nefeste daralma oluyor ise kalp açısından yeniden değerlendirilmeniz önerilir. Eğer kalp - dolaşım sistemi yönünden ayrıntılı olarak araştırıldıysanız ve normal olduğu bildirilmişse akciğer, yemek borusu ve kas – iskelet sistemi ile ilgili olarak araştırılmalısınız. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız yerinde olacaktır. Ayrıca sigara içerek sağlığınızı bozmayın lütfen. Bir gece uyandım. 8-10 defa kusma geçirdim ve sabaha kadar hatta öğlene kadar ama azalarak sıvı şeklinde ishal geçirdim. Bunun sebebi acaba yağlı yemek yemek mi, yoksa üşütmek mi?
Bulantı, kusma ishal akut gastroenterit denilen bir durumdur. Dokunan yiyecekler veya bazı virüsler nedeniyle meydana gelebilir ve genellikle kısa süre içinde kendiliğinden geçer. Sizde de böyle bir durumun geliştiğini düşünüyorum. Midemde aşırı şişlik var. Sürekli gazım var, belimin sol tarafı da ağrıyor, arada ishal oluyorum.
İshal, karında şişkinlik ve gaz yakınmaları nedeniyle muayene olmanız ve tetkik edilmeniz gerekir. Size yakın bir hastanede araştırılmanız önerilir. Başımda bir ağırlık var. Bazen yolda yürüdüğüm zaman düşecek gibi oluyorum, başağrım çok şiddetli değil çok yoğun gibi hissediyorum. Bazen bir düşünce içinde oluyorum, sanki beyin bunu programlıyor, bu düşünce de beni çok etkiliyor.
Başla ilgili sorunlarınızda Nöroloji Uzmanları size yardımcı olacaklardır. Yapılan tetkikler normal çıkarsa sizi düşüncelerinizle ilgili olarak Psikiyatri Uzmanlarına yönlendirilecektir Şu an 2,5 yaşında olan oğlum yaklaşık 1,5 yıldır Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde astım tedavisi görmektedir. Aynı zamanda astımı tetikleyen faktör de araştırılmaktadır. Bu amaçla istenilen Gastroözofageal Reflü sintigragisini çektirdik. Rapor aynen şöyle: 300 mikroCi Tc-99m DTPA'nın sıvı içerisinde oral olarak verilmesinden sonra 30 dakika süre ile abdomen bölgesinden alınan dinamik görüntülerde: Özefagus distaline uyan alanda 11. dakikada tek bir görüntüde gastroözefageal reflü ile uyumlu olabilecek aktivite geçişi saptanmıştır. Sonuç: Gastroözofageal Reflü bulgusu içeren sintigrafik çalışma. Bu durumda 2,5 yaşında ki oğlum reflü hastası denilebilir mi? PH metre tatbik edilmeli mi?
Normalde her insanda (fizyolojik düzeyde) reflü olur. Bunun sayı ve süresinin fazla olması ile patolojik reflüden söz edilir. 30 dakika süre içinde olan tek reflü aktivasyonu ile kesin bir hüküm vermek kolay değildir. Oğlunuza reflü hastası demek bu sonuçla mümkün değildir. Astım açısından (Çocuk Gastroenteroloji Uzmanları gerekli görürlerse) kesin tanı amacıyla PH metre yapılabilir. Kararı Çocuk Gastroenterologlarının vermesi gereklidir. Benim sorunum son günlerde midemde aşırı derecede gaz olması ve ishal. Sürekli olarak gaz çıkartıyorum ve geğiriyorum. Bu da çok kötü koku yapıyor. Geğirdiğim zaman çok kötü koku geliyor, kendim bile tiksiniyorum nasıl bir çözüm önerirsiniz?
İshal ve midede şişkinlik ve gaz yakınmalarının birçok nedeni olabilir. Organlara bağlı hastalıklarda bu gibi yakınmalar olabileceği gibi strese bağlı olarak da şikayetler ortaya çıkabilir. Bunların ayırt edilebilmesi için bir Gastroenteroloji Uzmanı tarafından araştırılmalı ve çıkan sonuca göre bir çözüme ulaşılmalıdır. Talassemi test sonucumu iki ayrı doktora gösterdim. Biri kansızlık olduğunu, diğeri olmadığını ve tedavi gerekmediğini söyledi. Değerleri aşağı yazdım. Ne yapmam gerekir? WBC:9,5 HGB:15,8 MVC:75,9 MCHC:35,6 PLT:198 RBC:5,84 HCT:44,3 MCH:27 RDW13,1 MPV:9,8 PDV:16,2
Değerlerinize baktığımızda kansızlık olmadığı görülüyor. (Elinizdeki tetkik sonucunu gösteren kağıtta kan değerlerinin normal sınırları da belirtilmiş olabilir, bu durumu oradan da teyit edebilirsiniz). Geçmiş olsun. Gece yarısında midemin ağrısından çok rahatsız oluyorum ve ağrıdan uykum kaçıyor. Süt içince biraz hafifliyor ve öylece uyuyorum. Bazen de ağzıma acı su geliyor.
Geceleri olan ağrılarda onikiparmakbağırsağı ülseri aklımız geliyor. Bu nedenle endoskopi yaptırmanızda yarar var. Endoskopinizin bir Gastroenteroloji Ünitesinde yapılmasına özen gösteriniz. Benim özellikle yemeklerden sonra, ayrıca bir de su içtikten sonra midem aşırı derecede şişiyor ve devamlı şişkin kalıyor.
Verdiğiniz bilgi oldukça az olmakla birlikte yemeklerden sonra ortaya çıkan yakınmalarda yapılacak muayene ve tetkiklerden sonra gerekli tedavinizin başlanması gereklidir. İki yıl önce başladı midemle ilgili şikayetlerim... Zaman zaman yanma, şişkinlik, hazımsızlık... Zaman zaman da çok uzun suredir aç kalınmış gibi halk arasında kazınma dediğimiz şey... Ekim 2004'te endoskopiye gerek görülmedi. Strese bağlı olduğu söylendi; akabinde şikayetlerim ara ara ortaya çıkar biçimde azaldı. 10 gün önce endoskopi yaptırdım (gerek görüldü). Bu kez şikayetlerime mide bulantısı, öğürme ve öksürük de eklendi (bu sırada soğuk algınlığı da geçirdim, sinüzit de var). Endoskopi sonucu; KÖS yetersizligi + Özefajit (LA Grade A ) + Eritematöz Antral Gastrit + Pilor Disfonksiyonu... Reflü hakkında biraz bilgi edinmeye çalıştım. İlaçlar sadece şikayetleri azaltır ama tedavi etmezmiş. Bunun için ya cerrahi operasyon ya da endoskopik operasyon (stretta) gerekirmiş ve her iki tedavinin basit olduğu söyleniyor. Bu konularda ve endoskopi sonuçlarında bahsi gecen tüm teşhislerle ilgili bilgilendirmenizi rica ederim.
Mide asidinin yukarı çıkması ile yemek borusunun altında yaralar (özofajit) gelişebilir. Sizde de başlangıç durumunda özofajit saptanmış. Bu nedenle mide asidini azaltıcı ilaçlar kullanılıyor. Böylece yukarıya kaçan mide içeriğinin asiditesi azaldığından yaralar da iyileşiyor. Düzenli tedavi ile bu yakınmalar geçecektir. Ancak buradaki sorun daha sonraki tedavinin ve takibin nasıl yapılacağıdır. Genç bir hasta, sürekli ve yüksek doz ilaç kullanmak zorunda kalıyor ise uzun yıllar ilaç kullanma yerine diğer tedavi seçenekleri düşünülebilir. İleri yaştaki birinde ise ilaç tedavisi sürdürülebilir. Reflü operasyonu dahil olmak üzere hiçbir cerrahi işlem size söylendiği gibi basit değildir. Üstelik ameliyat sonrasında hastaların yarısına yakını yine ilaç kullanmak zorunda kalabilir. Diğer endoskopik yöntemin de uzun süreli sonuçları beklenmeli ve gerekiyor ise bu sonuçlar da göz önüne alınarak karar verilmelidir. Gereksiz tedavi ve girişimlerden sakınmak için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Annem sürekli mide yanması ve ağrısından şikayet ederdi. Bundan 1 ay önce doktora gitti ve reflü teşhisi kondu. Sorum şu; reflü mide kanserine dönüşebilir mi? Evetse bunların oranını öğrenebilir miyim? Son olarak da genel olarak dikkat etmesi gereken noktaları biliyoruz ama ayrıntılı bir diyet programı var mı?
Reflü mide kanserine dönüşmez. Reflü ile yemek borusuna kaçan asit ile yemek borusunun alt bölümünde ülserler gelişebilir ancak tedavi ile bu durum düzelir. Burada ana sorun sürekli olan reflüye bağlı olarak yemek borusunun altındaki mukozanın yapısının değişmesidir (Barrett mukozası). Düzenli takip ve tedavi yapılmadığında bu alanda kanser gelişme riski artar. Bu nedenle düzenli takip çok önemlidir. Yapılan araştırmalarda yapılan cerrahi işlemlerle de bu riskin azalmadığı saptanmıştır. Sonuç olarak gereksiz tedavi ve cerrahi işlemlerden sakınabilmek için annenizin takip ve tedavisinin bir Gastroenteroloji Uzmanı tarafından yapılması gereklidir. Sağlıklı günler diliyorum. Kadın hastalıklarında ötürü 1 aydır sürekli ilaç kullandım. Nidazol adlı ilaç mideme dokundu. Doktor dozu azalttı ve midemdeki bulantı ve ağrı geçti. Son monodoks isimli antibiyotiğimin bitmesine 23 gün kala midemde aşırı bir bulanma ve ağrıyla tekrar ağrımaya başladı. İlacı bıraktım, 2 gün oluyor. Bulantım geçti ama mideme yediğim bir şey oturmuş gibi hissediyorum ve yemek yeme esnasında mide giriş kısmımda yanma ve aşırı bir sırt ağrısı oradan göğse vuran bir ağrı oluyor. Yemek yememi güçleştiriyor, bir tek su içerken problem yaşamıyorum. Acaba sorun ne olabilir?
Bazı ilaçlar midede ve yemek borusunda tahrişe neden olabilir. Az miktarda su ile hap içilecek olur ise yemek borusunda yaralar açılabilir. Bu nedenle de sizin tarif ettiğiniz (yemek sırasında mide girişinde yanma ve ağrı) yakınmalar ortaya çıkabilir. Endoskopi yaptırarak gerekli tedavilere başlanması yararlı olacaktır. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |