Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Kimlere Helicobacter pylori tedavisi verilmeli? (Sorularınızın yanıtları) Eşime yapılan kan tahlili sonucunda helikobaktere rastlandı. Tedavi olarak aprazol largopen ve clarisid veridi. 15 gün kullanacak. Sonra endoskopi istendi ama eşim endoskopiden çok korkuyor, o yüzden yaptırmak istemiyor. Onu nasıl ikna edebilirim? Hakikaten çok mu zor yapılan bir şey? Zaten kan tahlilinde rastlanmış bir teşhis için neden tekrar endoskopi gerekiyor?
Anlaşıldığı kadarıyla mide yakınmaları nedeni ile başvurduğunuz hekim tarafından yaptırılan kan tahlili sonrasında midede H. pylori olduğu söylenerek tedavi verilmiş. Ancak tedavi verildikten sonra endoskopi önerilmesi doğru bir uygulama değil. Hangi koşullarda bu mikroorganizmanın yok edilmesi gerektiği belli kurallara bağlanmıştır. Mide yakınması olan birinin yalnızca kanına bakıp H. pylori tedavisi vermek tüm dünyada önerilen ve uygulanan tedavi yaklaşımına uymuyor. Bu mikroorganizmayı yok etmenin kriterleri belli ve tüm tıp kitaplarında ve literatürlerde yazıyor. Hekimlerin buna göre davranması gerekir. Mide yakınmalarının çok olması veya bu mikroorganizmanın kanser riskini artırıyor olması gibi nedenler bu tedaviye doğrudan başlayabilmek için haklı gerekçeler değil. Örnek olarak dünya sağlık örgütünün midedeki mikrop H. pylori'yi I. dereceden kanserojen ilan etmesini verebiliriz. Türkiye'de bu mikrobun görülme oranı %80 yani 50 milyon insanımızda bu mikrop var. Ancak bu mikrobun varlığında mide kanseri görülme riski ise yalnızca yüz binde altıdır.
Sağlık sayfamızda İlgili başlıklar bölümünde yazdığım Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilir ve hangi durumlarda bu mikrobun yok edilmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Belki hekiminiz başka bir düşünce ile hareket etmiştir. Bu nedenle hekiminize hangi düşünce ile H. pylori'yi yok etme ihtiyacı hissettiğini sorabilirsiniz. Ayrıca size uygulanan bu tedavi sonrasında niçin endoskopi istendiğine dair bir fikir ileri süremiyorum. Çünkü endoskopi yapmanın da kriterleri bellidir. İki haftalık H. pylori tedavisi vermek ve sonrasında endoskopiyi yapmak gibi bir uygulama şimdiye kadar duymadım. Hekiminizin açıklamları sizi tatmin ederse sorun yoktur. Aksi takdirde yakınmalarınızın çözümü ve gereksiz tedavi ve girişimlerden kaçınmak için mutlaka bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurunuz. Geçmiş olsun. H. pylori tedavisi Merhaba, benim bir buçuk yıldır devam eden karın şişkinliğim var. Doktora gittim, mideme endoskopi yapıldı. Midemde helikobakter mikrobu çıktı ve ufak mide fıtığın var dediler. Mikrop için antibiyotik tedavisi oldum. Tahlil yapıldı, sonuç negatifti. Şişkinlik için çok ilaç kullandım ama şikayetlerin geçmedi. Daha sonra kalın bağırsağa kolonoskopi yapıldı. Onda da bir şey bulunmadı. Bir şey bulunmayınca psikolojik dediler. Stresli bir yapıya sahibim. Geçen hafta yine doktora gittim aynı şikayetlerden dolayı, bu sefer dışkıda gizli kanama var mı diye, sonuç negatifti. Şimdi tomografi ve ince bağırsak filmi istediler. Doktorum bir şey çıkacağını zannetmiyorum diyor ama ben endişeliyim. Benim sorum tomografide her şey belli oluyor mu? Kötü bir şey olsaydı şimdiye kadar çıkar mıydı? Bu arada tüm üst batın yapıldı geçen yıl, bir şey çıkmadı. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Karın şişkinliği nedeniyle midenize bakıldı ise uygun olmamış. Üstelik midenizde ülser bulunmamış ve küçük fıtık var denilerek mikrop için ilaç verilmişse ikinci kez uygunsuz olmuş. Verilen ilaçlardan sonra yakınmalarınızın geçmemesi çok doğal. Neden sonra kolonoskopi yapılmış. (Kolonoskopi yerine kolon grafisi daha uygun bir seçim olurdu). Karında şişkinlik için gaitada gizli kan istenmesi anlamlı değil (zaten negatif çıkmış). Planlanmış olan tomografi ve ince bağırsak grafisi de büyük olasılıkla normal gelecektir. Sorunuza gelince tomografi her hastalığı göstermez. Kanımca güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız sizi gereksiz tetkik ve tedavilerden koruyacaktır. Geçmiş olsun. Midem yanıyor, reflü mü?
Hocam merhaba, ben Artvin Damar Sağlık Ocağı'nda Sağlık Memuru olarak çalışıyorum. Benim 3 senedir midemde kuvvetli bir yanma meydana geliyor. Ankara'da çalışırken doktorum helikobakter pylori testine baktırdı, sonuç pozitif çıktı. Onun tedavisini gördüm, midemdeki yanmalar devam etti. Çeşitli mide ilaçları verdi doktorum, onları kullandım. Artvin'e tayinim çıktı, burda da doktorlarım çeşitli mide ilaçları verdi, kullandım ama her seferinde ilaçları kullandığımda yanma kesiliyor ama ilaçlar bittiğinde hiçbir şey yokmuş gibi yeniden başlıyordu. Sonunda civar ilçedeki hastaneye gidip endoskopi oldum. Hiçbir şey çıkmadı ama midemdeki yanmalar son sürat devam ediyordu. Bu arada rahatlamam için doktor önerisinde ilaçlar kullanıyordum. Sigara içmiyorum, alkol kullanmıyorum, asitli ve yağlı şeylerden uzak duruyorum. Diyetimi yapıyorum, ona rağmen yanığım devam ediyor. Sonunda Trabzon Tıp Fakültesi'ne bir uzmanın yanına gitmeye karar verdim. Orda da bir takım kan ve gaita testlerine baktılar, ilaçlar verildi ama nafile. İlaçlardan sonra yangınlar… 2-3 defa gittim ama sonuç olumsuz. Doktorlarım herhalde gastritin peşinden gittiler, reflüyü hiç düşünmediler. Hep gastritten söz ettiler. Hocam yemeklerden sonra midemde kuvvetli yangınlar meydana geliyor, ilaçları kullandığımda şikayetler kesiliyor ama bittikten sonra tekrar aynı şiddette tekrar başlıyor. Acaba belirtilerim reflü mü? Ne yapmam gerekiyor? Ben bu şekilde ağrılarla yaşamak zorunda mıyım? Bu hastalık bana zindan hayatı yaşatıyor. Lütfen bana bir yol gösterin, şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.
Midedeki yanmalar mide asidine karşı mukozanın hassas olduğunu gösteriyor. Asit azaltıcı ilaçlarla yakınmaların geçmesi de bu düşünceyi destekliyor. Sizi gören çok sayıda hekimin reflüden söz etmemesi normal çünkü reflü ile ilgili bir yakınma ifade etmiyorsunuz. Üstelik endoskopi de yapılmış. O zaman da (KÖS disfonksiyonu, hiatus hernisi, özofajit gibi) reflü ile ilgili olabilecek bir tanı bildirmemişler. Yemeklerden sonra midede yanma hissi reflüyü düşündürmez. Reflü olduğunda midedeki yanma, yukarıya boğaza doğru çıkar ki siz böyle bir yakınma bildirmiyorsunuz. (Hekiminize danışarak) düzenli olarak her gün asit azaltıcı ilaç kullanmanızı öneririm. Yakınmalarınız geçtikten sonra asit azaltıcı ilaçları günaşırı kullanmayı deneyebilirsiniz. Eğer yakınmalar tekrarlayacak olursa düzenli olarak ilaçlarınızı her gün almalısınız. Geçmiş olsun. Sırtımın sağ tarafında ağrı oluyor
Hocam bu sayfaya girip bu bilgileri aldığımda çok sevindim, çok güzel bir site. Benim sorunum: 2 sene önce midemde yanma ve ağzıma eksi su gelmesiyle doktora baş vurup endoskopi yaptırdım. Ülser, reflü mikrobik olduğunu söyledi, tekrar bu şikayetlerim başladı. Sağ tarafımda, sırtımda devamlı bir ağrım oluyor. Midemle mi ilgili bu durum? Tekrar endoskopi yaptırmam gerekli mi? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Yakınmalarınız nedeni ile yapılan endoskopinizde ülser çıkmış ve mikrop (H. pylori) saptanmış. Bu nedenle asit azaltıcı ilaçlara ek olarak midedeki mikroorganizmanın yok edilmesi gerekir. Reflü açısından da takipte olmalısınız. İki yıl önceki yakınmalar tekrarladığına göre mide ve yemek borusunun son durumunu görmek yararlı olacaktır. Sırtın sağ tarafında ve sağ omuzda olan ağrılarda safra kesesi hastalıklarını da düşünmek gerektiğini hatırlatırım. Endoskopinizi ve takiplerinizi bu konuda eğitim almış olan Gastroenterologların yapmasına özen gösteriniz. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim, mutlu günler. Boyum çok kısa
Ben 12 yaşındayım ama boyum çok kısa. Boyumun uzaması için ne söyleyebilirsiniz?
Boyun kısa ya da uzun olması birçok etkenin yanı sıra anne ve babanın boyu ile de yakından ilişkilidir. Bir Üniversite Hastanesinin Çocuk Hastalıkları Kliniği'ne bağlı Büyüme Gelişme Bölümüne başvurmanız gereklidir. Benim midemde yanma var ve yaklaşık 3 aydır hafif ishalim. Kan, dışkı gibi tahlillerimde bir şey çıkmadı. Ancak kullandığım lansor, debritat ve spasmomen adlı ilaçlarım bitti ve ishalim ve mide yanmam ilaçları kullanırken geçmişti, şimdi devam ediyor. Doktorum kolonoskopi yapalım dedi ama kendisi rapor aldı ve ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapmalıyım? Teşekkürler… Not: Sigara ve alkol kullanmıyorum.
Kullandığınız ilaçlara bakılırsa mideniz için asit azaltıcı ilaç, ishal yakınmanız için (İBS – spastik kolon düşünülerek) bağırsak düzenleyici verilmiş. İlaçlarla mide ve bağırsak yakınmalarınız geçtiyse, yapılan diğer tetkiklerde de bir anormallik görülmüyor ve ishaliniz gece uyandırmıyor, zayıflama gibi ek bir yakınmanız yok ise altta önemli bir hastalık olma olasılığı çok düşüktür. Hekiminiz bir Gastroenteroloji (veya İç Hastalıkları) Uzmanıysa önerilerine uyunuz. Yemekten sonra şişkinlik oluyor
Doktor bey merhaba, ben yaklaşık 2 yıldır mide tedavisi görüyorum. 2 kez endoskopi yapıldı. Hafif gasrit ve reflü teşhisi konuldu. İlaçlarla düzelir gibi oldu ama ilaçlar bittikten sonra yine başladı. Geçen ay yine doktora gittim ve safra kesimde taşlar çıktı. 15 gün önce ameliyatla safra kesem alındı ama benim asıl sorunum yemeklerden hemen sonra midemde şişkinlik olması. Bu arada gastrit diyeti de yapıyorum, dikkat ediyorum yediklerime içtiklerime ama halen geçmedi. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler…
Yemekten sonra şişkinlik yakınması midedeki hastalıklara bağlı olabileceği gibi fonksiyonel de olabilir. Bu nedenle ayrıntılı olarak tetkik edilmelisiniz. Ayrıntılı olmasında yarar var çünkü uzun süredir yakınmalarınız var ve anlaşıldığı kadarıyla bugüne kadar net bir sonuç elde edememişsiniz. Bunun böyle gitmemesi ve rahatlamanız için bir Gastroenteroloji Uzmanından yardım alınız. Nefes darlığı şikayetimden sigara kullanmıyorum. Nefes alırken zorlanıyorum. Göğüs doktoruna gittim, solunum testim normal çıktı. Bir de bazen içimden sesli ağlamak geliyor. Doktor bana psikoloğa gitmemi önerdi. Sizin tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.
Nefes darlığı açısından akciğer ve kalp hastalıkları (ve tüm sistemler) açısından araştırılmalısınız. Göğüs hastalıkları açısından incelendiğinize göre kalp hastalıkları açısından da araştırılmanızda yarar olacaktır. Bundan başka ağlama isteği nedeniyle Psikiyatri Uzmanına başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Cep telefonu zararlı mı?
Merhaba, çalıştığım iş yerinde telefon yasak. Bu yüzden telefonumu rahim bölgeme yakın yere koyuyorum, yani 12 saat boyunca orda taşıyorum. Bunun bir zararı olur mu? Şimdi ya da ileride bir sorun yaşar mıyım?
Cep telefonlarının bedene yakın tutulması ile bazı zararlı etkilerin ortaya çıkabileceği ileri sürülüyor. Günümüzde bedene yakın taşımakla bir sorun olup olmadığı tam bilinmiyor. Günümüzde kesin kanıtlanmış bir zarar bildirilmemesine karşın bundan yıllar sonra aynı düşüncede olmayabiliriz. Çalıştığınız yerde cep telefonu yasak ise ve ille taşımayı düşünüyorsanız sürekli açık tutmamak ve gerektiği zaman açmanız bir önlem olabilir. Şekerim düşüyor
Kan tahlillerinde kan şekerim düşük çıkıyor. Vücut kitle indeksim 22, yaşım 26. Son iki senedir 6 kilo fazlam var ama çok sık acıktığım ve o anda şeker tüketmek istediğim için zayıflayamıyorum. Nedeni tam olarak nedir? Kan şekeri düşük olması kilo yapar mı?
Kan şeker düzeyinizin niçin düşük çıktığının araştırılması gerekir. Şekere karşı tolerans bozukluğu veya insülin düzeyi ile ilgili sorunlarda anlattığınız durum ortaya çıkabilir. Sık acıkma ve dolayısıyla sık yemek yeme doğallıkla kilo sorununa neden olur. Bu konu ile ilgili olarak Endokrinoloji veya İç Hastalıkları Uzmanlarına başvurmalısınız. Mide spazmı geçirmiş bir hastanın 6 saat kadar hiçbir şey yememesi mi gerekiyor?
Spazm ağrılı bir durumdur. Bu nedenle ağrılı hastalıklarda iştahsız olan kişiler herhangi bir besin maddesini alamazlar. Alsalar bile büyük olasılıkla kusarlar. Ağrılı mide hastalıklarında da istense bile yemek yenemez. Dolayısıyla böyle bir soru çok anlamlı değildir. Kabızlığım var
Merhaba Sayın Aksoy, posalı yiyecekler yemeye dikkat etmeme rağmen zaman zaman şiddetli kabızlık yaşamaktayım. Son zamanlarda ise buna ilaveten aşırı gaz şikayetim var. Bağırsaklarımda ciddi bir problem olmasından endişe duymaktayım. Ne gibi bir problem olabilir ve ne yapılmalıdır? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar…
Uzun süren kabızlık yakınması olan birinin bağırsaklarında ciddi sorunlar olduğu düşünülmez. Yurdumuzda kadınların %17'sinde, erkeklerinse % 4'ünde kabızlık yakınması var. İlerleyen yaşla bu yakınmaların arttığı da biliniyor. Kabızlığınızın size verdiği rahatsızlığa ek olarak altta yatan önemli bir durumun olma olasılığı düşüncesinin ortadan kaldırılması, yaşam kalitenizin düzeltilmesi için yapılacak ilk iş olmalıdır. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve rutin tetkiklere ek olarak kalınbağırsak grafisi çektirmelisiniz. Geçmiş olsun. Kolit
Merhaba Nevzat Bey. Benim kolitim var ama hangi sınıfa giriyor tam olarak bilemiyorum. Bundan 5 sene önce tuvaletimi yaparken sümüksü şeylerle karşılaştığımda doktora gittim ve kolit olduğunu öğrendim. Daha sonra bir ara o ilerledi ve kan da gelmeye başladı. Film çektirmeyi reddettim ve çektirmedim. Şimdi ise kan ve sümüksü tuvalet olayı bitti. Ama halen ya kabız ya da ishalim ,midemde her zaman bir gurultu ve şişlik var. Bazen ishalken 1 saat sonra kabız olabiliyorum ve saatlerce oturmama karşın sadece keçi pisliği gibi bir dışkı oluyor. Bu genellikle üzgün olduğum zamanlarda artış gösteriyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler…
Zaman zaman ishal ve kabızlık, keçi pisliği gibi dışkılama daha çok İBS (spastik kolit) durumunu çağrıştırıyorsa da organik hastalıkların ekarte edilmesi gereklidir. Yapılacak tetkikler sonunda organik bir patoloji bulunmaz ise sinirsel olay düşünülür. Bu konu ile bağlantılı olarak ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyunuz lütfen. Her gün gaz sorunum var. Karnım sürekli şiş ve gün boyunca gaz sorunu çekiyorum. Çok gazım oluyor. Kabızlık sorunum vardı. Bol su içerek bunu geçirdim. Bir de sol tarafımın tam omuz yerinin aşağısına birden acayip bir ağrı saplanıyor ve kımıldayamıyorum. Sizin önerilerinizi alabilir miyim?
Bu köşede birçok kez belirttiğim gibi karında şişkinlik ve gaz yakınması nedeniyle araştırılmalısınız. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Bu sırada aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar omuzla ilgili yakınmanızı da değerlendirecek ve gerekirse sizi ilgili branşa yönlendireceklerdir. İyi günler doktor bey, ben 1 sene önce yataktan ani kalkıştan sonra bayılmak suretiyle arka üstü düşme yaşadım. Kafatası kırığı ve beyinin sol tarafında dış zarda bir kanama oluştu. Şu an çok şükür iyiyim. Fakat o tarihten itibaren öncesinde çok normal olan bağırsak faaliyetlerim neredeyse yok denecek kadar azaldı. Ve yaklaşık 6-7 kilo aldım. Midede sürekli şişkinlik oluyor. Sorum şu: Bu düşme ile ilgili olabilir mi? Ne yapmalıyım? Çok çeşitli yollar denedim. Doktor kontrolünde ilaçlar kullandım. (Flaton, Librax) Çok az bir hareketlenme oldu fakat şikayetlerim halen devam ediyor. Beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Daha önce ortaya çıkan bayılma durumu ile kabızlık yakınmasının bir ilişkisi yoktur. Midede veya karında şişkinlik ve kabızlık için gerekli ilaçları kullanmanız halinde yakınmalarınız geçecek veya azalacaktır. Bu nedenle bir Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalılkları) Uzmanına başvurmanızı öneririm. 5-6 sene evvel gastritim olduğu saptanmıştı. Yalnız son 2 yıldır sürekli şişkinlik, gaz sancısı ve hazımsızlık şikayetim var. Beni en çok rahatsız edense bu şikayetlerime bağlı olduğunu düşündüğüm nefes sıkıntım. Nefesimi rahat alamıyorum. Özellikle alırken daralıyorum. Bu beni çok rahatsız ediyor. Midemle ilgisi var mıdır? Varsa ne yapmam gerekiyor? Teşekkür ederim.
Nefes darlığı yakınması olduğunda ilk araştırılacak organlar doğallıkla kalp ve akciğerlerdir. Bundan başka karında şişkinlik yakınması olan hastalarda diyaframın yukarıya baskı yapmasıyla solunumla ilgili hafif sıkıntılar olabilir. Bu nedenle bir İç hastalıkları Uzmanınca tetkik edilmelisiniz. Endoskopi sonucunda özafagusda kandida görüldü. Bunun sebebi konusunda bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar…
Normalde ağızda bulunan ve bir zarar vermeyen bu mikroorganizma özellikle bağışıklık sistemi bozuk olanlarda fırsatçı infeksiyonlara yol açar (yaşlılar, ağır hastalıklar, bağışıklığı baskılayan ilaçlar, AİDS vs). Sağlıklı bir kişide görülmesi çok çok nadirdir. Hastanın yaşı ve bşka bir hastalığı olup olmadığını belirtmemişsiniz. Daha ileri bir yorum mümkün değil. Sayın Nevzat Bey, şimdiden teşekkür ederim. Şikayetim karın bölgemde 2 yıldır süren bir ağrı. Makatta kaşıntı, yanma bazen iğne batmaları hissediyorum. Tuvaletten sonra ağrı ve yapmadan önce karın bölgemde ağrılar oluyor. Doktor olarak iç hastalıklarına gittim, makattan ilaç vererek film çektiler. Doktor bey spastik kolon teşhisini koydu ama bir türlü ağrılarım geçmiyor. Mide için başka doktora da gittim, gastrit ilaçları verdi. Biraz iyi geldi ama yine devam etmeye başladı. Karın ağrısı, ishal ya da kabızlığım yok. İşin gerçeği biraz da utancımdan tam olarak dertlerimi açamıyorum. İdrarımla birlikte büyük abdestimi rahat yapamıyorum. Bana yardımcı olursanız minnettar kalırım. Yaşım 33, iyi günler dilerim.
Kalınbağırsak filminizle birlikte diğer tetkikleriniz de normal çıkmışsa İBS (spastik kolon) düşünülebilir. Müphem ağrılar nedeniyle zaten size spastik kolon denmiş ancak yine de kesin tanı ve tedavi için bir Gastroenterologa başvurmanız yararlı olacaktır. Bunun dışında makatta kaşıntı ve sızlama açısından da araştırılmalısınız. Yemeklerden sonra mide ağrısından duramıyorum. Doktor bey buna gastrit diyorlar ama aldığım ilaçlar iyileştirmiyor. Önerebileceğiniz iyi bir ilaç ismi verir misiniz? Teşekkürler…
Gastritlerde şiddetli ağrı beklenmez. Yakınmalarınızın nedeninin gastrit olduğunu düşünmüyorum. Safra kesesi, pankreas ve damar hastalıklarının araştırılması gerekir. Bu köşeden eldeki çok kısıtlı bilgiyle herhangi bir ilaç önermek doğru olmaz. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. İlaca bağlı kabızlık
Hocam ben ani işitme kaybından fakültede tedavi gördüm. Şimdi evde ilaç tedavisine devam ediyorum. Deltacortril, nootropil ve antepsin kullanıyorum. İlaçlardan dolayı çok fazla dışarı çıkamıyorum. Şiddetli kabızlık oluyor. Acaba bu ilaçlardan hangisi yapıyordur? Ne tavsiye edersiniz?
Antepsin tok karına alındığında kabızlık yapabilir. Bu nedenle bu ilacı sabah kahvaltıdan 1 saat önce ve gece yatarken alabilir ya da (hekiminize danışarak) yerine başka ilaç kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun. Sayın hocam, benim rahatsızlığım: Birkaç aydan beri midemde şişkinlik oluyor. Gaz yaparken kokuyor, bu da beni rahatsız ediyor. Doktorda muayene oldum, birkaç tane ilaç verdi ama geçiyor daha sonra tekrarlıyor. Şimdi Famoser kullanıyorum. Biraz iyi oluyorum, daha sonra tekrar başlıyor. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Sağ olun hocam.
Mide yakınmalarınız açısından asit azaltıcı ilaçlarınızı düzenli olarak alırsanız sorun yaşamazsınız. Bağırsak gazlarının kokusu ise kişiden kişiye farklılık gösterir. Ayrıca aynı kişide de yediklerine bağlı olarak da değişir. Bunun için yapılacaklar kısıtlı olsa da Gastroenteroloji Uzmanlarına başvurabilirsiniz. Kollarımda morluklar var
Merhaba, 37 yaşında bir bayanım. Vücudumda özellikle kol ve bacaklarımda büyük çaplı çürükler meydana geliyor, 3 gün sonra kayboluyor ancak başka bir yerimde yeni çürükler oluşuyor. Aynı anda birçok yerden çürük çıkabiliyor, bacaklarımdaki çürükler oluşma evresindeyken yoğun kaşıntılarım oluyor, kendimi sürekli yorgun hissediyorum. Devamlı ağrılarım var, sol böbrek tarafımda ağrılarım daha yoğun aynı zamanda idrarda tahlil sonuçlarında kan çıkıyor. Böbrekte taş-kum bulunamıyor. Bunlarla birlikte çekilen filmlerde yoğun miktarda gaza rastlanıyor. İlginiz için teşekkür ederim.
Bedende kendi kendine oluşan morluklarda öncelikle kanamaya ve dolaşım sistemine yönelik tetkikler yapılmalıdır. Normal bulunması halinde özellikle bayanlarda görülebilen ve bağ dokusunun zayıflığına bağlı deri altı kanamaları düşünülebilir. Kadın organlarına ait hastalıklarda da idrarda kanın bulunabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle Üroloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanlarına başvurmanız gereklidir. Hiçbir hastalık bulunamıyorsa böbrek biyopsisi açısından Nefroloji Uzmanlarının görüşünü almalısınız. Yorgunluk, sürekli ağrı ve karında şişkinlik açısından aynı zamanda İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroentertologlar size yardımcı olacaklardır. Merhabalar… 2 aydır midem ağrıyordu geceleri yatınca. Daha sonra 2 haftadır da yediğim yiyecekler acı bir şekilde ağzıma geliyor, midem sanki ekşiyor. Yaşım 32, biraz sinirli bir yapım var. Ayrıca yemeklerden sonra boğazım yanıyor, midem ağrıyor, yiyecekler bende gaz oluşturuyor. Midemde sanki basınç varmış gibi konuşmakta zorluk çekiyorum. Teşekkürler…
Midenizin koşullarının bozuk olduğu görülüyor ve ayrıca reflü tarif ediyorsunuz. Bu nedenle hekim kontrolünde tedavinin başlanması veya gerekirse endoskopik tetkikinizin yapılması önerilir. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |