Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Karaciğer yağlanması ve steatohepatit (Sorularınızın yanıtları) Nevzat Bey, iyi günler. Özellikle Gastroenterohepatoloji ile ilgili soru sorabileceğim için çok sevinçliyim. Bende bundan 3 yıl önce kurum doktoru tarafından yapılan rutin kontrol sonucunda kolesterol ve trigliserid yüksekliği saptandı. Kilo problemim olmadığı ve 30'lu yaşlarda olduğum için kontrol altına alındım. Hepatit B, C ve renkli dopplerlara kadar her türlü tetkik yapıldı. En sonunda biyopsiye karar verildi ve sonucunda steatohepatit tanısı konuldu. 3 aylık rutin kontroller başladı. En son yapılan kontrollerde ALT (79) GTT (54) ölçüldü. Ama herhangi bir tedaviye başlanmadı. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şu an yaşım 36, 1.78 boyunda ve 92 kiloyum. Kesinlikle alkol kullanmıyorum. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Karaciğerde yağ birikimine (steatoz – karaciğer yağlanması) ek olarak, savunma hücrelerinin infiltrasyonu, karaciğer hücresinde balonlaşma ve inflamasyon durumuna steatohepatit deniyor. Yani karaciğer hücreleri hızlı bir yıkılma sürecine giriyor. Bunun göstergesi de kanda hücre yıkım hızını gösteren AST ve ALT'nin yüksek olması. Boy ve kilonuza baktığımızda Beden Kütle İndeksiniz (BKİ) 29. Yani aşırı kilolusunuz. Normal sınırlarda olabilmeniz için BMİ'nizin en çok 24.9 olması gerekiyor. Yani en fazla 79 kilo olmalısınız ki 13 kilo fazlanız var. Karaciğer yağlanmasının günümüzdeki en etkili tedavisi kilo vermek ve egzersiz yapmaktır. Biyopsi yapılan bir merkezde takip edildiğinize göre size kilo vermeniz ve egzersiz yapmanız gerektiği mutlaka söylenmiştir. Herhangi bir tedaviye başlanmadı yönündeki ifadeniz bu açıdan doğru değildir. Kilo vermezseniz ve karaciğer hücreleriniz bu hızla yıkılmaya devam edecek olur ise ilerde siroz olma olasılığınız çok yüksektir. Karaciğer hastalıkları uzmanlarının takibinden ayrılmayınız. Merhaba doktor bey, daha önce de size yazmıştım ama zannedersem yoğunluktan dolayı cevap alamadım. Doktor bey; 30 yaşındayım. Midemde aşırı derecede yanma ve ekşime vardı. Ağzıma kadar acı su çıkıyordu. Bu beni aşırı derecede rahatsız ediyordu. Sonraları ağrımaya ve ağrı sırtıma vurmaya başladı. Doktora gittim. Endoskopi çektirdim. Sonucu aynen şöyle: Kronik inaktif panmukozal ve foliküler gastrit. Aktivite:yok Atrofi:yok Intestinal metaplazi:yok H.pylori pozitif Sonucu henüz doktoruma gösteremedim, çalışıyorum çünkü. Bu konudaki yorumlarınızı bildirirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Sorunuz daha önce yanıtlandı. Kolonsokopiyi kimler yapmalı başlığı altında sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz. Ancak bu sorunuzda, midenizde H. pylori mikrobunun bulunduğunu ve ağzınıza acı suların da geldiğini eklemişiniz. Midenizde bulunan bakteriyi yok etmeye çalışırlarsa bunu kesinlikle istemeyin çünkü bu konuda çok yanlış uygulamalar yapılıyor ve gereksiz tedaviler veriliyor. Reflü için de daha önce belirttiğim asit azaltıcı ilaçları Gastroenterologunuza danışarak kullanabilirsiniz. Bulantı
Anneannemin devamlı midesi bulanıyor biraz bir şey yese boğazıma kadar doldu yiyemiyorum diyor. Endoskopide bir şey çıkmadı, gastrit dediler. Diğer bütün çekimler ve tahliller de yapıldı ama bir şey bulunamadı. Bu sorunu nasıl giderebiliriz?
Anneanneniz çabuk doyma ve midede dolgunluk hissi gibi bir durum tarif ediyor. Bununla birlikte mutlaka başka yakınmaları da vardır. Yemek yiyemeyen birinde tüm tetkiklerin normal çıkması beklenmez. Bu nedenle az bilgi ile fazla bir yorum yapmak mümkün değilse de; yemek borusu ile ilgili hastalıklar, mide boşalma kusurları, diğer sistemik hastalıklar ve özellikle yaşlılarda kötü huylu hastalıkların araştırılması gerekir. Yakınınızı bir Üniversite veya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tetkik ettirmeniz yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Midem için ameliyat önerildi
Midem ağrıyor. Ben yaklaşık dokuz sene önce midemin ağrıması nedeniyle doktora gittim. Ülser başlangıcı denilmişti. Kullandığım ilaçlar iyi geldiğinden ağrılarım geçmişti. Yaklaşık bir senedir karnımın şişmesiyle doktora gittim, gastrit dediler. 2005'in onuncu ayında aşırı kusma ve kanlı şekilde ağrılarım nedeniyle doktora gittim, endoskopi dediler. Endoskopi sonuçlarım aktif kronik gastrit helicobacter pylori + çıktı. Bana midemin tamamının iltihaplı olduğunu söylediler. Kullandığım antibiyotikler ve asit gidericiler ağrılarımı dindirmedi ve geçen ay aşırı derecede karın şişmesi ve ağrı nedeniyle tekrar doktora gittim. Yine endoskopi istediler. Sonuçları prepilorik bölgede akut ülser, pilor forme açık ve safralı, safralı mayi, hiatal yetmezlik, duodenogastrik reflü çıktı ve bu sonuçlara göre ameliyat dedi doktor. Ağrılarım geçmiyor, aşırı derecede şişiyorum. Hiçbir şey yiyemiyorum. Ne yapmam gerekiyor, ameliyat öneriyor musunuz? Olursam ne gibi sonuçlar çıkar? Olmazsam ne gibi sonuçlar çıkar? Beni bilgilendirir misiniz?
Ameliyat önermiyorum. Size ameliyat öneren hekime, kendi yakınında bu şikayetler olsa ona da ameliyat önerip önermeyeceğini sormanızı isterdim. Eğer yapılan endoskopi sonuçları güvenilir ve verilen bilgiler doğru ise safranızın mideye kaçtığı ve onun da mideyi tahriş ettiği görülüyor. Bu durumda midenizi hızlı boşaltan, asidi azaltan ve safrayı bağlayan ilaçlar kullanılabilir. Yemek borusunun altındaki kapakçıkta gevşeklik (hiatal yetersizlik) olduğu söylenmiş ancak bu gevşeklik nedeniyle yemek borusunda bir tahriş (özofajit) belirtilmemiş yani bu açıdan bir sorunun olmadığı düşünülebilir. Midenin çıkışına yakın ülser saptanmış, bu ülserin gerekli tedavi sonrasında endoskopik olarak tekrar kontrolü gerekir.
Midenizde saptanan hastalıklarla karındaki şişkinliğinizin bir ilişkisinin olmadığını belirtmeliyim. Ayrıca bir yıl önce kronik gastrit ve helicobacter pylori +, midenin tamamı iltihaplı denilerek verilen antibiyotik kullanma önerisi uygun olmamış.
Endoskopilerinizi bu işin eğitimini almamış başka branş hekimlerine yaptırmayınız. Geçmiş olsun.
Gereksiz tedavi ve cerrahi girişimlerden sakınabilmek için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurunuz. Ağzım kokuyor
Merhabalar Nevzat Bey! Ben 22 yaşındayım, midemde herhangi bir yanma ya da ekşime yok. Acıktığım zamanlarda ağzımda kötü bir koku oluşuyor. Sabahları uyandığımda da aynı kokuyu hissediyorum. Kefir içmemin herhangi bir faydası olur mu? Şimdiden teşekkürler…
Ağızda koku için sabah açken ve gece yatarken mutlaka dişleri fırçalamalı, diş ipi ile diş araları temizlenmeli, özellikle sabahları dil üzerinde oluşmuş olan paslı materyali künt ve sert bir cisimle temizlemelisiniz. Kefir içmenin bu yakınma üzerine etkisi olmayacaktır. Kalınbağırsak ameliyatı
Bir akrabam bağırsaklarından ameliyat oldu. Problemli kısım operasyonla alındı. Tahlil sonuçları problemsiz geldi. Daha sonra tekrar rahatsızlanınca yeniden ameliyat edildi. Ve ameliyatı yapan operatör bağırsaklarda değişik bir durum olduğunu ve kanserden şüphelendiğini söyledi, parça aldı, tahlil sonucunu ilk ameliyat sırasında ameliyat eldivenindeki pudradan bağırsakların alerjik reaksiyon verdiğini söyledi. Patolojik raporda tanı olarak "Yabancı Cisim Granulomları (Muskularis Propria ve Komşuluğunda Serozal Alan) Yağ Nekrozu (Operasyon Materyallerinin Tümü)" şeklinde yazıyor ayrıca Malignite izlenmemiştir şeklinde de yorum yazılmış. Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Akrabam halen hastanede yatıyor, sonrası ile ilgili olarak da tam bir izahat yapılmadı. Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor?
Yakınınızın ilk ameliyatını neden olduğu anlaşılmıyor. Tahlil sonuçları (herhalde patolojisini kastediyorsunuz) problemsiz geldi ifadesi de anlamlı değil. Patolojide sorun yok ise niçin ameliyat edildi?. İlk operasyonla ilgili tutarlı bir bilgimiz olmadan 2 operasyona gelecek olursak; olasılıkla ilk operasyon sonrasında ortaya çıkan yapışıklıklar ve ona bağlı bağırsak düğümlenmesi gibi bir durum veya bağırsaklarda bir kütle nedeni ile ameliyat olmuş olabilir ki patolojisinde önceki ameliyat sırasında karın içine dökülen pudranın neden olduğu söylenmiş ve kanser (malignite) bulunmamış. Görünürde ikinci ameliyatın sonucunda kötü bir şey bulunmadığı anlaşılıyor. Hekiminize ilk ameliyatı neden olduğunu ve ilerde neler beklendiğini sormanız gerekir. Öğrendiklerinizi bildirirseniz sevinirim. Geçmiş olsun. Karaciğer biyopsisi yapıldı
Kontrol karaciğer biyopsisinde Kronik HBV hepatiti, (Fibrozis skorum 5/6) nekroinflamatuar aktivite orta derecededir. Karaciğerde presirotik değişiklikler izlenmiştir. Biyokimyasal değerlerim WBC 4.68, Hct 47.2, Plt 110.000, bilirübin total 0.9, AST 26, ALT 22, Alb. 4.9, PTZ 13.7, HBV DNA PCR (-), anti HBeAg (+).Yukarıda yazılı biyopsimin daha iyisi olabilir mi? Yoksa bu seviyede tutmak başarı mı sayılmalıdır. Sanırım siroz başlangıcı belirtiler bunlar, buradan geri döner mi? Yoksa siroz ve HCC'ye doğru mu ilerler? İyi çalışmalar.
Hepatit B virüsüne bağlı kronik karaciğer rahatsızlığınız var ve oldukça ilerlemiş. Siroz öncesi duruma gelmiş (Fibroz skorunuz 6 üzerinden 5'miş. Fikir verebilmek için yazmak gerekirse bu skor normal kişilerde 6 üzerinden 0, siroz olanlarda ise 6 üzerinden 6 olur). Şu an için karaciğer fonksiyonları iyi durumda çünkü karaciğerin sentez fonksiyonunu gösteren albümin 4.9 gr/dl ve PTZ 13.7 saniye. PCR ile HBV DNA'nın negatif olması çok iyi ancak nekroinflamatuar aktivitenin orta olması hastalığın için için devam ettiğini gösterir. Yine de fibroz skorunun 5 olması 6 olmasından iyidir. Buradan geri dönüş beklemiyoruz. Siroz HCC'ye ilerlemez sadece sirotik hastalarda HCC görülme riski artar bu nedenle zaten Gastroenterohepatologlar tarafından düzenli olarak takip ediliyorsunuzdur. Geçmiş olsun. Merhaba, benim ellerimden şikayetim var. Avuç içimde sürekli olarak yanmalar meydana geliyor. Dışarıdan belli olmuyor ama içten gelen bir şey beni çok rahatsız ediyor. Ellerimi soğuk bir şeyin üzerine koyma ihtiyacı duyuyorum. Dokunduğum yer ateş gibi oluyor. Kendi deyimimle ellerim sık sık ateşleniyor. Acaba bu bir hastalık mı ya da hastalık belirtisi mi? Ben hangi doktora gitmeliyim? Hormonlarımdan kaynaklanan bir problem olabilir mi?
Ellerde yanmaya eritromelalji adı verilir. Kesin nedeni bilinmemekle birlikte stres, vitamin eksiklikleri, hormonal düzensizlikler gibi etkenler araştırılabilir. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Altta yatan bir patoloji bulunmazsa tedavi olarak hekim önerisiyle NSAİ ilaçlar denenebilir. Yaklaşık 1 yıldır mide sorunu yaşıyorum ve birkaç kez mideme endoskopi ile bakıldı. Neticede sütlü ürünler yememem gerekiyor. Her tür gıdalarda süt ürünleri var, dikkat etmek mümkün değil. Ne yapmam gerekiyor?
Mide hastalıklarında genellikle belirli bir perhiz önermiyoruz. Bunun dışında sizde Laktaz eksikliğine bağlı olarak laktoz intoleransı saptanmış ise gerçekten süt ve süt ürünlerini tüketmemeniz gerekir. Bu nedenle diyetinize dikkat etmekten başka çareniz yoktur. Doktor bey, ben 2004 senesi Ağustos ayında mide kanaması geçirdim. 2,5 ay tedavi gördüm. Şimdi süreli midem ağrıyor. Acıkıyorum, yemek yemek istiyorum ama yerken midem bulanıyor ve yiyemiyorum. Bulantılar koku geldiğinde de oluyor. Acaba tekrarlıyor mu? Bir de ben sigara, çay ve kahveyi çok kullanıyorum. Bunlar için ne yapmam gerekli? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sigara içmeyeceksiniz. Çünkü sigara mide asidini dengeleyen pankreasın bikarbonat salgısını azalır. Daha önce mide kanaması geçirdiğinize ve bugünlerde de yakınmalarınız olduğuna göre yakınmalarınızı artıran sigarayı bırakmanız gerekir. Yalnızca mide değil diğer tüm sistemlere de etki eden ve sağlığınız bozan sigarayı bırakmadan sağlıkla ilgili arayışlara girmeniz anlamlı değil. Geçmiş olsun. Sürekli geğiriyorum
Herkes gibi benim de mide problemim var. Çok yemek yemesem bile aşırı derecede gaz problemim var. Sürekli ilaç kullanıyorum ama geçmiyor. Kabızlık da var. Omeprol antepsin hepsini kullandım ama faydası olmadı. Yeni zelmac diye bir hap daha verdiler, şu anda onu kullanıyorum... Yemek yemekten tiksinir oldum adeta. Kilom normal, şu anda ağız yolu ile de sürekli gaz çıkarıyorum. Bunu sürekli strese bağlıyorlar... 7-8 yıldan beridir çekiyorum bu ağrıları...
Midede çok gaz bulunmaz. Midede biriken gazlar birkaç kez geğirmekle biter. Eğer çok sayıda geğiriyorsanız hava yutuyorsunuz demektir ve bu bir hastalık belirtisi değilidr. Doğal olarak bir tedavisi de yoktur. Hava yutmayacaksınız. Bunun dışında kabızlık ve karında şişlik yakınması açısından kullandığınız ilaçtan bir yarar göremeyecek olursanız bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Sayın hocam benim şikayetlerim çok hat safhada çünkü yaklaşık 2 yıldır çok perişanlık çekmekteyim. Şikayetim karın alt bölümünde aşırı gaz birikimi olmakta, bu da normal gaz çıkışıyla değil. Ağızdan çok şiddetli geğirmeler ve böğürtüler şeklinde. Akabinde de tabiri caizse karnım sanki ağzımdan çıkacakmış gibi olmaktadır. Özellikle de wc'ye oturduğumda şiddetlenmektedir. Karın içinde guruldamalar, gazlar çıkmış gibi olup tekrar birikmeleri anlık olmaktadır ve büyük tuvaletimi yapmakta çok zorlanmakta hatta birçok kez oturup oturup çıkmaktayım. Yaklaşık 1 aydır da belimin alt kısmında yani kalça üstünde şiddetli ağrılar oluyor. Bütün reflü ve iç hastalıkları ilaçlarını kullanmışımdır. Bir de 3 yıl evvel basür ameliyatı geçirdim ama yine o kısmın kenarları şişkinliktedir. İç hastalıkları doktoruna muayene çok oldum, genelde reflü ve gastrit teşhisi konuldu. Ultrasonla bakıldı, iç organlarım çok iyi denildi ama benim şikayetlerim artarak devam etmekte. Evde yaklaşık 1 battal boy poşet dolusu ilaçlar var ama çok ilaç kullandım, bir sonuç alamıyorum. Bana acilen yardım eder misiniz? Teşekkürler…
Şiddetli geğirme ve karın içinde guruldama yakınmalarınızın gastrit ve reflü ile ilgisi yoktur. Size verilen onlarca ilaç, dolaştığınız onlarca hekimden değil mi? Önce düzenli ve sistemik bir biçimde tetkik edilmelisiniz. Organlarınızda bir hastalık saptanır ise onlara yönelik tedaviniz başlanır. Bir şey bulunamaz ise o zaman da stresle ilgili olduğu düşünülür ve ona yönelik yaklaşımlarda bulunulur. Lütfen güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurun, onun gözetiminde tetkiklerinizi tamamlatın ve gerekli tedavinize başlansın. Hekimlerinizi sık aralıklarla değiştirirseniz evdeki ilaç dolu poşet sayınız birken iki olur. Geçmiş olsun. Midemde mikrop bulundu
Merhaba Nevzat Bey, ben 27 yaşındayım, çalışıyorum. 4 hafta önce özel hastaneye öksürük ve mide yanması şikayetiyle gittim. Bana sorular sordular ve tahlil yaptılar. Bunların sonucunda midemde %7.5 oranında mikrop buldular. Diyet tedavisi verdiler. 10 gün antibiyotik tedavisi gördüm. Şimdi o bitti, gastrit ilacına başladım. Aç karnına alıyorum.benim sizden ricam bundan sonra beni neler bekliyor bir endoskopi talebim olmalımı doktorumdan tekrardan ortaya çıkar mı ve tam olarak nedir hast bilgi verirseniz sevinirim.bu arada gece öksürükten dolayı uyuyamadığım için bana gavıscon verdiler onla kısmen de olsa daha rahatım ama sürekli bunumu kullanacağım teşekkürler.
Öksürük için gaviscon verdiklerine göre reflü düşünülmüş ancak endoskopi yapılmamış. Eksik kalmış. Gastrit tanısı nasıl konulmuş bilemiyorum. Gastrit denilerek antibiyotik verilmesi yanlış olmuş. Doğrusunu ilgili başlıklar bölümünde bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız görürsünüz. Endoskopiyi siz talep etmeyeceksiniz hekiminiz önerecek; ancak başvurduğunuz kuruluş sanırım bu konuda ne yapacağını tam belirlememiş olacak ki böyle bir soru sormak zorunda kalıyorsunuz. Bu sizin yanlış yerlerde dolaştığınızı ve boşuna ilaç tükettiğinizi gösteriyor. Lütfen bu işin uzmanı olan Gastroenterologlara başvurunuz. Aksi takdirde daha çok ilaç kullanır ve çok doktor dolaşırsınız. Geçmiş olsun. Ellerim yaz-kış soğuk, kışın özellikle tırnaklarım mor oluyor ve ellerimde uyuşma ve morluk oluyor. Kansız da değilim. Nerden kaynaklandığını bulamadım. Bir öneriniz var mı?
Ellerde dolaşım bozukluğuna bağlı morarmalar görülebilir. Başta Raynaud Hastalığı olmak üzere sistemik hastalıklar araştırılmalıdır. Bu nedenle bir Romatoloji veya İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanızda yarar vardır. Makattan kanama
Ben 2 aylık hamileyim. Yaklaşık bir haftadır kabızlık şikayetim var. Son birkaç gündür makattan kan geliyor. Ne yapmam gerekiyor?
Gebelikte kabızlık ve buna bağlı olarak hemoroit oluşması beklenen bir durum. Ancak yine de diğer hastalıkları ekarte edebilmek için bir Gastroenteroloji Uzmanının makatınızdan bakması (rektoskopi) uygun olacaktır. Sonuca göre tedavinize başlanacaktır. 3 gün önce aç karnına nescafe içtim ve anında midemde bulantı olmaya ve sürekli kusmaya başladım. Hastaneye gittiğimde idrar ve kan tahlilleri sonucunda iğne yapıp eve döndüm ama 2 gündür midemde sürekli gaz ve ağrılarım var. Su bile içsem ağrımaya, kıpırdanmalar olmaya başlıyor. Son iki gündür de başımın arkası enseme doğru olan bölge ağrıyor. Fazla hareket edemiyorum, çok halsizim. Ne yapmam gerekli? Şimdiden ilginize teşekkürler. Bu arada 39 yaşındayım, 45 kiloyum.
Anlaşıldığı kadarıyla bir süreden beri rahatsız olan ancak yakınma olarak sessiz seyreden mideniz içtiğiniz kahvenin de tetiklemesiyle semptomatik olmuş yani yakınmalarınız başlamış. Endoskopi ile mide koşullarınızın görülmesi gerekir. Ülser ya da ülser başlangıcı olabilir. Ense ağrısı ençok tansiyon yükselmesinde görülür. Bu nedenle mide ve ağrı yakınmalarınız açısından İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlara başvurmalısınız. Geçmiş olsun. İlaç kullanmama rağmen mide yanmam devam ediyor. Acı kızartma tuzlu ekşi yiyemiyorum. Midemdeki rahatsızlık sizce ne olabilir?
Hastalığınız hakkında neler yapıldı ve tanı kondu ve ne gibi ilaçlar verildi bilemiyorum. Bu nedenle bir fikir vermek mümkün değil. Midemden sesler geliyor
Midemden daima sesler geliyor. Bazen rahatsız ediyor. Biraz acıktığım zaman sesler geliyor. Bir de çok rüya görmemle midenin bir alakası olabilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin.
Açlık sırasında midede bulunan hava ve sıvının midenin kasılmasıyla yer değiştirmesine bağlı olarak gurultular gelebilir ki bu normal bir durumdur. Bunun önüne geçmenin tek yolu biraz yemek yemektir. Rüyaların mide ile bir ilgisi yoktur. Sağlıklı günler diliyorum. Mide ağrısı arka tarafa vurur mu?
Özellikle onikiparmakbağırsağı hastalıkları midenin tam arkasına gelen bel bölgesine vurabilir. Ülser hastalarının bir bölümü mideleri ağrıdığında bunun arkalarına vurduğunu ve kullandıkları ilaçlarla bu yakınmalarının geçtiğini ifade ederler.[/b]
Mide kanaması hakkında bir bilgi verirseniz sevinirim. Nedir, nasıl ortaya çıkar? Tedavisi mümkün mü? Teşekkürler...
Midedeki erozyon, ülser, kanser veya damar patolojilerine bağlı olarak ya da kanama – pıhtılaşma bozukluğu gibi sistemik olaylarda mide kanaması ortaya çıkabilir. Kanaması olan hasta, kanamanın ciddiyetine göre değerlendirilerek gözlem altına alınır. Gerekli medikal tedaviler başlandıktan sonra endoskopik tetkike geçilir. Yapılan endoskopide kanama odağı saptanabilir. Kanama sürüyorsa endoskopi sırasında yapılacak girişimlerle kanama durdurulabilir. Yapılan tedavi girişimlerine karşın kanama sürecek olursa cerrahi girişimle kanama durdurulur. Yiyip çıkarma hastalığım var ama kimse bilmiyor. Özellikle çok yediğim zamanlar yediklerimi bilerek çıkarıyorum. Bu bir hastalık ve nasıl kurtulacağım hakkında bilgi istiyorum. Sanki biraz fazla yesem aşırı şişman olacağım düşüncesi beni buna itiyor. Biraz fazla yiyince veya geç saatte yiyince nasıl olsa çıkaracağım diye kendime engel olmuyorum. Masada çok fazla yiyorum, çıkarmayınca beni rahatsız ediyor. Bana yardımcı olup bir çıkış yolu gösterir misiniz?
Hastalığınızın adı Blumia nevrozadır. Bu hastalıkta kişiler fazla yemek yedikten sonra kilo alma düşüncesi ile kendi kendilerini kustururlar. Önemli bir sağlık sorunudur ve ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu hastalığı kendi başınıza halledemezsiniz. Bu nedenle mutlaka bir an önce ailenize durumu anlatmalı ve elbirliğiyle bir Psikiyatri Uzmanından yardım almalısınız. Sağlıklı olmak için hemen adımınızı atın. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |