Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kolonoskopiyi kimler yapmalı? (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kolonoskopiyi kimler yapmalı? (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kolonoskopi çektiremeyenler için başka bir yöntem var mı? Kalınbağırsakların içinin fiberoptik bir cihazla değerlendirilmesi olan kolonsokopi aslında çok zor olmayan bir tetkik. Sizin niçin kolonoskopiyi yaptıramadığınız anlaşılmıyor. Bu işlemin yapılamaması için olağanüstü durumların olması gerekli. Geçirilmiş karın içi ameliyatlara bağlı ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Kolonoskopiyi kimler yapmalı? (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:06 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kolonoskopiyi kimler yapmalı? (Sorularınızın yanıtları)

Kolonoskopi çektiremeyenler için başka bir yöntem var mı?

Kalınbağırsakların içinin fiberoptik bir cihazla değerlendirilmesi olan kolonsokopi aslında çok zor olmayan bir tetkik. Sizin niçin kolonoskopiyi yaptıramadığınız anlaşılmıyor. Bu işlemin yapılamaması için olağanüstü durumların olması gerekli. Geçirilmiş karın içi ameliyatlara bağlı yapışıklıklar, bağırsakların çok uzun ve kıvrıntılı olması, bağırsakların iyi temizlenememesi, veya hastanın çok düşkün olması gibi. Günlük pratiğimde kolonoskopi için başvuran hastaların çok büyük bölümünde bu işlem ağrısız biçimde ve kolayca tamamlanırken belki hastaların %5'inde işlem uzun sürebiliyor ve bazen de ağrılı olabiliyor. Kolonoskopi işlemi sırasında verilen havaya bağlı hafif sancı olabilirse de genellikle kolay tolere ediliyor. İşlem öncesi yapılan ağrı kesiciler ve yatıştırıcı ilaçlar da işlemin daha rahat olmasını sağlıyor. İşlemin sakin bir ortamda aceleye getirilmeden yapılması ise çok önemli. Çünkü hızlı yapılmak istenir ise cihazın ilerlemesi sırasında bağırsağın gerilmesine bağlı olarak şiddetli ağrılar ortaya çıkabiliyor ki bu durumda ısrarcı olmak yerine sabırla ve daha yavaş manevralarla işlem en az sıkıntı ile tamamlanabiliyor. Burada önemli olan nokta işlemi yapanın bu konuda aldığı eğitim, bu eğitim doğrultusunda kazandığı deneyim ve kişiye özgü el becerisi.

Endoskopi eğitimi yurdumuzda sistemli ve düzenli olarak yalnızca (üç yıl süren) Gastroenteroloji Üst İhtisası sırasında verilmektedir. Bunun dışında başka branşlardan bazı hekimler de 1-2 aylık gözlemlerden sonra bir sertifika elde ederek yani gerekli eğitimi almadan bu işlemi yapmaktadırlar. Bu noktada da sıkıntı baş gösteriyor, bazen işlemler tamamlanamıyor, verilen sonuçlar da zaman zaman güvenilir olmuyor.

Sorunuza gelince nadir de olsa bir hastaya kolonoskopi yapılamaz ise o zaman Baryum'lu kalınbağırsak grafisi çektirilebilir; ancak kolonoskopi kadar duyarlı bir yöntem olmadığını belirtmek gerekir. Bunun dışında bilgisayar yardımı ile yapılan sanal kolonosokopi varsa da bu tekniğin de yeni olması ve yalancı pozitif (yani olmayan bir durumu varmış gibi gösterme: bir dışkı parçasını et beni – polip gibi algılama) veya yalancı negatif (olan hastalığı - patolojiyi görememe gibi) sonuçlar nedeni ile pratik kullanımdan uzaktır.

Sonuç olarak kolonoskopi, deneyimli ellerde rahat yapılabilen ve tolere edilebilen bir işlemdir. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Yüzüm ve kollarım uyuşuyor

Dün akşam yüzümde karıncalanma oldu. Sanki dişçiye gittiğinizde iğne vurulmuş gibi aynı uyuşmadan kollarımda da vardı ancak yüzümdeki kadar yoğun değildi. Sebebi ne olabilir? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Bende guatr var ve bunun için propycil+ dideral alıyorum. İyi çalışmalar…

Kollarda ve yüzde uyuşma önemli bir belirtidir. Beyin ve sinirlere bağlı hastalıkların araştırılması gerekir. Bu nedenle bir Nöroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Başım dönüyor

Merhaba sayın doktor, her gün yaklaşık Ağustos ayından beri başım dönüyor. Sanki bir kadeh içki içmiş gibi, etrafında dönmüş gibi bir hissiyat, etraf dönmüyor ben döndüğünü sanıyorum. Gece uyandığımda bile döndüğünü fark ediyorum. Tüm tetkikler yapıldı, bir şey bulunamadı. Bana neler oluyor doktor bey?

Baş dönmesi kabaca 2'ye ayrılır; santral ve periferik. Santral olanlar beyin ve sinirlere bağlı iken bunun dışında kalanlar ise periferik olarak adlandırılır. Tüm nedenleri kısaca listelersek bunlar:

1) Nörolojik (Multipl skleroz, ensefalit...)

2) Kulak hastalıkları (Meniere sendromu, orta kulak iltihabı, vestibuler nörit ...)

3) Dolaşımla ilgili sorunlar (Hipertansiyon, vertebrobaziler yetersizlik)

4) Toksik (Alkol, bazı ilaçlar...)

5) Göz hastalıkları,

6) Psikolojik hastalıklar,

7) Kan hastalıkları ve neoplaziler gibi.

Baş dönmeniz açısından tüm tetkiklerin yapıldığını söylüyorsunuz ama bundan emin misiniz? Nedenin bulunması için (Üniversite veya Eğitim ve Araştırma Hastaneleri gibi) tam donanımlı bir kuruluşta tetkik edilmelisiniz. Geçmiş olsun.

Midem yanıyor

Midem sürekli yanıyor ve şişiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Bu tip sorular çok sık geliyor. Bu sayfada yayınlanmış olan soruların yanıtları başlıklı bölümleri gözden geçirmiş olsaydınız yakınmalarınızın araştırılması için bir Gastroenteroloji Uzmanına gitmeniz gerektiğini görecektiniz. İyi günler.

Beş aydır süren ishal

Merhabalar, annem 40 seneye yakındır kolit hastası. Her sene birkaç kez ishale tutulur. 1-1,5 ay devam eder, kesilirdi fakat bu sene tam 5 aya yakındır durduramıyoruz. Ünlü mide uzmanlarına dahi başvurduk. Hastanede yatırdılar 2 kere 12'şer gün olmak üzere… Bütün tetkikler temiz çıkıyor fakat günden güne daha kötü oluyor. Son olarak sinirsel kolit olabilir dediler ama sadece olabilir. Bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Saygılar…

İshal, araştırılması uzun sürebilen bir durum. Anlaşıldığı kadarıyla son 5 aydır ortaya çıkan bu yeni durum ayrıntısıyla araştırılmış. Bir eksik kaldı mı bilemiyoruz. Sinirsel kolit diyebilmek için annenizin diğer tüm parametrelerinin normal olması beklenir. Onlar hakkında da bir bilgimiz yok. Annenizin kan değerleri başta olmak üzere tüm tetkiklerinin sonuçlarını bilmeyi çok isterdim. Mümkünse köşemize, yapılmış tetkiklerin sonuçlarını bildiriniz. O zaman daha sağlıklı bir görüş bildirebilirim. Geçmiş olsun.

Dışkımda sümüksü bir madde var

Ben daha önceden hemoroit ameliyatı olmuştum. Aradan uzun bir zaman geçti, kabızlık oranı arttı. Şimdi büyük tuvaletimi yaparken sümüksü bir cıvık bir madde tuvaletimi yaparken geliyor. İlk önce karnımda bir ağrı ve tuvalet isteği artıyor, sonra tuvalete gittiğimde sümüksü cıvık bir madde geliyor. Bu neyin nesidir? Bir iltihap mı? Sanki bir yara varmış gibi makatımda bir acı hissediyorum. Fazla değil ama bu patlıcan yedikten sonra oldu. Bunun nedeni ne olabilir? Nasıl bir ilaç kullanabilirim? Bu konuda bir yanıt verirseniz sevinirim. Teşekkürler…

Daha önce yapılan hemoroit ameliyatı ile kabızlık arasında bir ilişki yoktur. Bugünlerde makatta olan acıma hissi yeni hemoroitlere bağlı olabilir. Bunun dışında tuvalete gidince geldiğini söylediğiniz sümüksü madde iltihap değildir. Bu mukus denilen bir madde olup zararsızdır ve (bazı bağırsak hastalıklarında görülürse de) altta yatan spastik durumunuzu gösterme olasılığı daha fazladır.

Yakınmalarınızın yediğiniz patlıcanla ilgisi yoktur. Rastlantısal olarak yakınmalarınız ile üst üste gelmiştir. Kabızlık, mukuslu dışkılama ve makatta sancı açısından sorunlarınıza kısa sürede çözüm bulabilmek için bu işin uzmanları olan Gastroenterologlara başvurmalısınız.

Midem kazınıyor, açlığa dayanamıyorum

Merhaba, ben 29 yaşındayım. Benim şikayetim midemde 5 sene önce yaptırdığım endoskopide iyileşmekte olan ülser. Midemin diğer bölümünde de gastrit çıktı. Şimdi gayet iyiyim. Sadece aç kalamıyorum, muhakkak midem dolu olsun istiyorum. Yani hemen kazınmaya başlıyor ve ufak bir lokma da alsam bu bana yetiyor. Bir de aç olunca sinirli oluyorum ama yemek yiyince de acayip mutlu. Özellikle şekerli gıdalara, tatlılara aşırı düşkünüm. Bende bayağı bir selülit ve göbek sorunu var. Diğer yerlerim normal. Diyet yapmaya çalışıyorum ama çok zor yani bir defa mutsuz oluyorum ama diyet de yapıp bu göbekten kurtulmak istiyorum. Tabii ki egzersizle birlikte ne yapmalıyım? Karbonhidrattan ve şekerli tatlı gıdalardan uzak durabilir miyim? Lütfen bana yardımcı olun. Çok teşekkür ederim.

Açlıkta ortaya çıkan kazınma hissi midenin koşullarının olumsuzluğunu gösterir. Bunun yanında şekere karşı intolerans durumlarında da bu yakınmalar beklenir. Bu nedenle aynı zamanda İç Hastalıkları da olan Gastroenterologlara başvuracak olursanız bu yakınmalarınız çok yönlü araştırılacaktır. Saptanan duruma göre sürekli açlık hissinizi ortadan kaldırıcı tedavilerle aşırı yemek yemekten kurtulabilir ve ideal kilonuza inebilirsiniz. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

Midemdeki H. pylori için verilen ilaçları kullanamadım

Hocam, H.bacteri testim 2 müspet çıktı ama verilen antibiyotik tedavisi reaksiyon gösterdi (makrolid) ve tedavi olamadım. Tedavinin başka bir alternatifi var mı? Mutlaka ikili antibiyotik mi kullanmak gerekiyor? Teşekkürler…

Yapılan tetkikte midenizde H. pylori saptanmış ve tedavi başlanmış. Ancak niçin başlandığını belirtmemişiniz. Günümüzde midede bu mikrobun bulunduğu hastalarda, onu yok etmeye yönelik olarak tedaviler veriliyor ki bu yaygın uygulama çoğu zaman doğru değil. Bu mikroorganizmayı yok etmek için 3 ilacın bir arada kullanıldığı (size de verilen) tedaviler uygulanıyor ve %80-90 oranında mikrop yok edilebiliyor. Ancak bu mikroorganizma midenizde olsa bile mutlaka yok etmek gerekli olmayabilir. Hangi hastaların (ve bu arada sizin) tedavi edilmesi gerektiği konusunda İlgili başlıklar bölümünde bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Örneğin sadece gastrit gibi bir durumunuz var ise tedavi olmanız gerekmeyecektir. Bu nedenle daha başka tedavi yöntemlerini araştırmanız gerekmeyebilir. Tedavi olmanız gerekli ise bu antibiyotikleri kullanamayanlar veya bu ilaçların etki etmediği hastalarda yapılan 2. basamak tedavilere geçilmelidir. Bu basamakta 4 ilaç birden kullanılmaktadır. Yakınmalarınızın çözümü ve gereksiz tedavilerden kaçınmak için mutlaka bu işin uzmanı olan bir Gastroenterohepatologa başvurunuz. Geçmiş olsun.

Süt ve süt ürünlerini tüketemiyorum

Merhaba. Benim sabah uyanınca midemde ağrı oluyor. Aynı ağrı acıkınca da başlıyor. Ayrıca süt ve süt ürünlerini yiyemiyorum. Mide bulantısı yapıyorlar. Teşekkür ederim.

İnsanların ince bağırsaklarında üretilen Laktaz adlı enzim süt ve süt ürünlerinin içindeki Laktoz isimli maddeyi parçalar. Bu enzime sahip olmayan insanlarda Laktoz intoleransı denilen bir durum gelişir ve bu maddeler yendiğinde yakınmalar ortaya çıkar. Bu nedenle süt ve süt ürünleri ile içinde laktoz bulunan besinleri yememeniz önerilir. Mide yakınmalarınız içinse bir Gastroenterologa başvurmanız gereklidir.

Sürekli beni rahatsız edici derecede yanma ve ekşime oluyordu. Doktora gittim, endoskopi yaptırttı. Sonucu aynen şöyle: Kronik inaktif panmukozal ve foliküler gastrit. Nasıl bir tedavi uygulamam lazım? Ya da nasıl bir hastalıktır bu? Yardımcı olursanız sevinirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim…

Midenizde gastrit saptanmış, buna yönelik olarak (hekiminize danışarak) asit azaltıcı bir ilaç kullanmanız yararlı olacaktır. Özel bir perhiz yapmanıza da gerek yoktur. Geçmiş olsun.

Midem şişiyor

Doktor bey sinirli bir yapıya sahip değilim ama midemde çok fazla şişlik ve gaz oluyor. Yemek yedikten sonra çok fazla geğirmeler oluyor. 1-2 kez doktora gittim ama stres deyip açıkçası geçiştirdiler, ilgilenmediler. Yaklaşık 4 senedir falan bu şekilde çok fazla şişlik oluyor. Su içsem bile şişiriyor midemi. Teşekkürler...

Midenin koşullarının saptanması için endoskopi ve diğer rutin tetkikler yapılmalı, altta yatan bir hastalık varsa tedavi edilmeli yoksa da yakınmaların strese bağlı olduğu ayrıntısı ile ve inandırıcı biçimde açıklanmalıdır. Eğer bunlar yapılmaz ise yakınmalar yıllarca sürer, hastalar da doktor doktor dolaşırlar. Güvendiğiniz bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Mutlu günler.

Makatta ağrı var

Hocam bir süredir makatta ağrı ve yanma var. Dışarıda şişlik yok ve kanama yok. Düzenli tuvaletimi yapabiliyorum, günde bir kere. Bazen hiçbir şey yok, bazen tuvaletten sonra ağrıyor. Dışkı testi yapıldı, prostat kontrolü yapıldı. Şimdi ne yapmam lazım? Tuvaletimi fazla ıkınmadan yapıyorum ama bazen ağrı oluyor ve bazen de inanılmaz yapıyorum. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler… Yaşım 35, kilom 83, boyum 1.81.

Makatta olan ağrılarda endoskopik olarak o bölgenin görülmesi gerekir. Dışarıda şişlik olmasa da iç hemoroit olabilir veya çatlaklar bulunabilir. Prostat ve dışkı tetkiklerinden bir sonuç elde edilememesi doğal. Çünkü yakınmanıza yönelik olarak yapılacak ile tetkik endoskopi olmalıdır. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Karaciğer yağlanması

Sayın Nevzat Bey karaciğerde yağlanma nasıl meydana gelir, tedavisi nasıl ve ne kadar bir sürede olur? Ayrıca bu hastalık askere gitmeye engel teşkil eder mi? İlginize şimdiden teşekkür ederim…

Karaciğer yağlanması özellikle şeker hastalığı ve trigliserid düzeyi yüksek olan kilolu kadınlarda daha sık görülürse de normal kilolu birinde de ortaya çıkabilir. Ne kadar sürede çıktığına ilişkin bir veri yoksa da yıllar süren bir proses olduğu bilinmektedir. Yağlanma için henüz kesinlik kazanmış bir tedavi bulunmamaktadır; ancak bu konuda bazı ilaçlarla iyi sonuçlar elde edildiğine dair yazılar yayınlanmaktadır. Günümüzdeki en etkili tedavinin kilolu hastalarda, kilonun %10 azaltılması olduğu bildirilmektedir.Yağlı yiyeceklerden uzak durarak şeker hastalığının ve (varsa) yüksek yağ düzeylerinin tedavisi de önemlidir. Bunun dışında yağlanmaya zemin hazırlayan diğer bazı durumların da gözden geçirilmesi gereklidir. Karaciğer yağlanması tek başına askerliğe engel değildir. Ancak karaciğer enzimleri çok yüksek seyreden tiplerde bu durum Askeri Hastanelerce değerlendirilecektir. Sağlıklı olun, mutlu kalın.

H. pylori nedir?

Mide mikrobu nedir, ne gibi sorunlar ortaya çıkarır? Ne gibi bir tedavi gerektirir?

Sayfamızda bulunan İlgili başlıklar bölümündeki Helicobacter pylori başlıklı yazımı okursanız bu konuda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Mutlu günler.

Kalçamdaki delikten kanama oluyor

Kalçalarımın arasında bir "delik" var ve burası sürekli kanıyor. Bu yaklaşık 1 yıldır sürmekte. İç çamaşırımda sürekli kan lekeleri oluyor, ayrıca bunu elimle de hissedebiliyorum. Pek normal bir durum değil gibi, ne yapmalıyım? Teşekkürler...

Deride zaman zaman kanamaya neden olabilen küçük damar yumakları (hemanjiyomlar) olabilir. Bu damarsal oluşumlar en küçük bir dokunuşta bile kanayabilirler. Tedavisi, cerrahi olarak bu oluşumların alınmasıdır. Bunun dışında bedenin içinden dışarıya uzanan ince yollar olabilir ve bu yol bir delik ile dışarıya cilde açılabilir ki buna fistül denir. Sizin delik diye tarif ettiğiniz de fistül ağzı olabilir. Bunun da araştırılması gerekir. Fistül var ise bunun nereden kaynaklandığının araştırılması gerekir. Fistüllerde nedene yönelik olarak cerrahi veya tıbbi tedavi yapılır. Her fistülde ameliyatın ilk seçenek olmadığını belirterek bir Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızı öneririm.

Öncelikle iyi çalışmalar doktor bey. Benim şikayetim göğüs kısmımda şiddetli ağrılar ve beraberinde sol kolumda ağrı, çarpıntı, uyuşma, aşırı gaz problemi. EKG, akciğer filmi ve kan tahlili sonuçlarım temiz çıktı. Fakat problemlerim halen devam ediyor. Yardımcı olursanız minnettar olacağım.

Göğüs ağrılarında öncelikle kalp hastalıkları araştırılıyor. Ardından diğer organlar da tetkik ediliyor. Kalpte bir sorun olmadığına göre akciğer, kalın bağırsak, yemek borusu gibi organların da araştırılması gerekir. Kan tahlilinin veya başka tetkiklerin temiz çıkması sizi tatmin etmemiş ise güvendiğiniz bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalı ve gereken tetkiklerden sonra gerekiyorsa tedavinizi olmalısınız. Tümüyle normal bulunursanız bu kez de sıkıntı-sinir-stres açısından değerlendirilmelisiniz. Geçmiş olsun.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks