Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Dışkıda gizli kan (Sorularınızn yanıtları) Dışkıda gizli kan bulunması ne anlama gelir?
Normalde dışkıda kan bulunmaz. Bazı durumlarda mide - bağırsak sisteminden bir kan kaybı olur ise ve bu gözle görülmeyecek miktarda ise buna gizli kanama denir. Bu sistemde bulunan ülserlerde, damarsal patolojilerde, kanama - pıhtılaşma bozukluklarında ve en önemlisi polip (et beni) ve kanserlerde görülebilir ki araştırılması gereken bir durumdur. Dışkıda gizli kan tetkikinin yenilen besin maddelerine bağlı olarak (yanlış olarak) (+) (++) olarak saptanabileceği de unutulmamalıdır. Yine de gizli kan kuşkusu olan birinde mutlaka mideye ve kalınbağırsağa endoskopi ile bakılmalıdır. Sağlıklı ve doğru sonuç almak istiyorsanız endoskopinizin Gastroenterologlar tarafından yapılmasına özen gösteriniz. İyi günler. Koyu renkli kusmuk
Ben 23 yaşındayım. Üç gündür çok hastayım, üşütmüşsün dediler. Bu sabah istifra ettim ama koyu renkli su çıktı. Nedeni nedir? Mide kanaması olabilir mi?
Kustuğunuz koyu renkli sıvı büyük olasılıkla safradır. Mide kanamalarında eğer kanama fazla değilse ve kan midede beklemişse kusmuk kahve telvesi gibi olur ve ayrıca gaita da zift gibi siyah çıkar. Geçmiş olsun. Karnımda ağrılar var
Merhaba, benim şikayetim Nisan sonunda karın ağrısı ve aşırı koyu sarı renkte akıntı ile başladı. Daha sonraları hafif kanama da başladı. Aynı dönemde aşırı gaz sıkıntım oluyordu. Adet oldum ve ondan sonra düzelmeye başladı. Fakat gaz sancılarım artmaya, karın ağrılarım kramp şeklinde olmaya başladı. Sürekli ya kabız ya da ishal durumları yaşamaya başladım. Mukus (sümüksü materyel) var dışkıda. Doktora gittim ve ultrason için 22 Haziran'a gün verildi. Bu arada ilaç verildi rahatlamam için. Fakat iyi olmak bir yana şikayetlerim artmaya başladı. Karnımda yüksek sesli gaz sancıları oluyor. Sanki bir yılan geziyor içimde. Yediğim bazı sebzeleri sindirememeye başladım. Marul domates gibi özellikle. Ağrı kasıklarıma kadar iniyor. İBS olabilir mi bu haller? Teşekkürler…
Kabızlık, ishal, dışkıda sümüksü maddeler, karında gurultu ve gaz sancısı gibi yakınmalarda kalınbağırsakla ilgili tetkiklerin yapılması gerekir. Ultrasonografi ile bağırsağınızla ilgili bir veri elde edilemeyecektir. Bu tetkikle kadın organlarınızdaki patolojiler hakkında bilgi edinme şansınız olacaktır ancak bağırsağınızla ilgili olarak bir ilerleme sağlamak mümkün olmayacaktır. Kalınbağırsağımız tüm karın içinde bulunan ve sürekli hareket halindeki bir organdır. Bu nedenle duyulan hisler anormal değildir. Örneğin karında gurultu zaman zaman duyulabilir. Bu sesler kiminde az kiminde çok olur. Hatta aynı kişide bazı günler az bazı günler çok da olabilir. Bu yakınmalar için tetkiklerinizi yaptırınız ancak üzerinde durmayınız – kendinizi dinlemeyiniz. İBS olma olasılığınız var ve bu nedenle tetkikleriniz için mutlaka bir Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanına başvurunuz (ki yakınmalarınız için doğru tetkikler istensin ve gereksiz tedaviler uygulanmasın). İlgili başlıklar bölümünde Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okumanızı öneririm. Sağlıklı olun, mutlu kalın. İshalim var
Birkaç aydır büyük abdestim sıvı halde. Çıkardığımın yüzde 60'ı sıvı. Daha önce normaldi. Ayrıca daha sık tuvalete gitmeye başladım. Tuvalet öncesi mideme hafif de bir sancı giriyor. Acaba sebebi ne olabilir?
Günde kaç kez tuvalete gidiyorsunuz? Dışkınızda kan var mı? Geceleri uyandırıyor mu? Zayıfladınız mı? Sorulacak soru çok. Yapılacak tetkikler de. İshal yapan nedenlerin araştırılması oldukça uzun sürer. Bu nedenle boşuna zaman kaybetmemek ve yanlış tedavi olmamak için bu işin uzmanı olan Gastroenterologlara (yoksa İç Hastalıkları Uzmanlarına) başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Merhaba demirin yüksek olması neye bağlıdır? Tahlil yaptırdım, demirim çok yüksek çıktı. Bilgi verirseniz sevinirim…
Demir incebağırsaklardan emilir. Besinlerle alınan demirin bağırsaklardan fazla miktarda emilmesi (idiopatik hemosideroz) veya aşırı miktarda ağızdan demirli ilaç alınması ile bedendeki demir miktarı yükselebilir. Ayrıca demirin aşırı dozda damardan alınması ile, bazı hastalıklarda çok sayıda kan nakli yapılmasıyla ya da plazmada demiri bağlayan proteinde eksiklik olduğunda da demir yüksek çıkabilir. Bu açıdan bir Hematoloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanı tarafından tetkik edilmelisiniz. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetlerinden hastaneye yattım. Yoğun bir şekilde serum yedikten sonra düzelebildim, endoskopi yaptırdım. Sonucunda 1: Alkalen gastrit 2: Bulbit. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler…
Midenizde safraya bağlı tahriş ve onikiparmakbağırsağınızda da asit fazlalığına bağlı sorun saptanmış. Bu nedenle hekiminiz size asit azaltıcı ilaç önermiştir mutlaka. Bunun yanında safra bağlayıcı ilaçların kullanılması da midenizi rahatlatacaktır. Özel bir perhiziniz yoktur, istediğiniz her yemeği yiyebilirsiniz. Geçmiş olsun. İshal ve makatta akıntı
Merhaba Nevzat Bey; benim rahatsızlığım yemekten hemen sonra şişkinlik, bazen yanma, sürekli bir ağrı, dışkının hep sulu (ama ishal değil) olması, büyük abdes olayından sonra sürekli tekrar dışkılama isteği, hazımsızlık, açken sırtta dayanılmaz ağrı, aşırı bir halsizlik. Belirli rahatsızlıklar belirli besinlerle çok şiddetleniyor (portakal-limon suyu, soğan). Nexium gibi anti asidik ilaçlar kullanıyorum, faydasını göremiyorum, ağrı kesiciler biraz etkili ama süreli kullanımı sakıncalı deniyor. Ben Almanya'da yaşıyorum. İç hastalıkları bölümünde 8 gün araştırma amaçlı yattım. Gereken tüm tetkikler (mide ve bağırsağa endoskopi yapıldı, kan, idrar ve diski tahlilleri...) yapıldı fakat bir şey bulunamadı. En son spastik kolit teşhisiyle geçiştirildi. Ayrıca bende tiroit bezinin az çalışması,süt mamullerine karşı alerji, çok defa ameliyat olmama rağmen sürekli yenilenen basur, sürekli arkadan akıntı gelmesi var. Hastalık hayatımı çok etkiliyor, vereceğiniz biraz teferruatlı bilgiye şimdiden çok teşekkür ediyorum. Günleriniz iyi ve güzel olsun temennisiyle...
Spastik kolonda sırtta dayanılmaz ağrı olmaz. Yakınmalarınızın (mide bağırsak ilaçları ile değil de) ağrı kesicilerle azalması da bu yakınmanızın mide ya da bağırsaklarla ilgili olmadığını gösteriyor. Bu nedenle araştırılmalısınız. Yemeklerden sonra şişkinlik, yanma, hazımsızlık ve dışkının yumuşak kıvamlı olması spastik kolona bağlı olabilirse de makattan olan akıntı yakınmanızı, dışkının yumuşak kıvamlı olması ve genel bir halsizlik durumu ile bir araya getirdiğimizde Crohn Hastalığı aklımıza geliyor. Bunun ekarte edilebilmesi için endoskopik olarak kalın bağırsağınıza bakıldığında incebağırsağa da girilmiş olması gerekir. Kolonoskopiniz sırasında bunun yapılıp yapılmadığını merak ediyorum. Ayrıca bazı besin maddeleri (portakal, soğan) midenize dokunduğuna göre mutlaka bir sorun vardır. Bu nedenle mide, safra kesesi ve pankreasın da gözden geçirilmesi yararlı olacaktır.
Sütte bulunan proteinlere karşı hassasiyetiniz varsa bu besin maddesini tüketmemeniz gerekir. Tiroit bezinin az çalışması durumunda da bu organın ürettiği hormonu dışardan hap olarak almalısınız. Geçmiş olsun. Reflü hastasıyım
Midede sürekli şişkinlik hissi var. Ben reflü hastasıyım, acaba sebebi reflü mü? Nasıl beslenirsem rahat ederim?
Reflü hastası ifadesi ile ne kastediyorsunuz anlaşılmıyor. Bu açıdan yakınmalarınızı yazarsanız sevinirim. Reflünün yani mide içeriğinin yemek borusuna geri gelmesinin midedeki şişkinlikle bir ilgisi yoktur. Bazı besin maddelerinin reflüyü artırdığı ileri sürülürse de yakınmalarınızı artıran bir besin maddesi varsa onu tüketmemeniz dışında başka öneride bulunmayacağım. Mutlu günler. Hepatit B taşıyıcısıyım
Merhaba doktor bey, ben 28 yaşında bir erkeğim. Aynı zamanda ben Hepatit B taşıyıcısıyım. Eşim hamile, eşimde bu hastalık bulunmamaktadır. Doğacak olan çocuğa benim hastalığımın bir zararı olur mu?
Hepatit B virüsü hastalıklı kanın sağlam insanın vücuduna (kanına) girmesiyle bulaşır. Bu nedenle doğacak çocuğunuza sizin bir zararınız dokunmaz. Aynı evde yaşayanlar arasında kullanılan bardak, kaşık havlu gibi eşyalarla da bulaşma olmaz. Doğum sonrasında çocuğunuz aşılanacağından korkmanıza da gerek yoktur.
Yalnız sizin altı ayda bir kontrol olmanız gereklidir. Sağlıklı günler diliyorum. Nefesim daralıyor
Merhaba doktor bey, benim 4.5 ay gibi bir zamandır midemden olan şikayetim beni çok huzursuz etti. Midemde ilk önce yanmalar başladı, içtiğim ilaçla o sıkıntım ortadan kalktı ancak şu anda midemde şişkinlik var ve geceleri yatarken bazen bayılacak gibi oluyor, tekrar uyanıyorum, nefesim kesiliyor gibi oluyor, sanki ciğerlerimde hava bitiyor. Gündüzleri de bu nefes darlığı şikayetim devam ediyor, sanki 2 km yolu koşmuşum, yemek yerken mesela nefesimi zor topluyorum ve korkumdan yemek bile yiyemiyorum. Ben İç Hastalıkları Uzmanına gittim, verilen ilaçları kullandım ama hala geçmedi (Gaviscon şurup, Debridat, Erbolin, Ataraks şurup). Mideye endoskopiyle bakılmasını gerek görmediler, bana ne önerirsiniz? Gece gündüz midemde ağrım sızım yok, sadece şişkinlik ve nefesimin kesilmesi 24 saat beni terk etmiyor, ne yapmalıyım?
Yalnız mideniz açısından değil kalp, akciğer ve dolaşım sistemi yönünden de araştırılmalısınız. Bu nedenle İç Hastalıkları Uzmanı da olan Gastroenterologlar size yardımcı olacaktır. Geçmiş olsun. Yutma güçlüğü
Hocam iyi çalışmalar, benim şikayetim şu: Zorla yutkunuyorum... Midemde rahatsızlıklar var, bunların başında reflü geliyor. Reflü yutkunamama sebep olabilir mi? Bunun yanında geniz akıntım da var. Yaklaşık 2 yıl kadar iliadin sprey kullandım -yanlış yaptığımı yeni anladım-, şimdi birkaç kere okyanus suyu kullandım ve de İliadin'i bıraktım, hiçbir şey kullanmıyorum. Acaba bu sebep olur mu yutkunamama? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Reflünüzün yutma ile bir ilgisi yoktur. Yutma güçlüğü önemli bir belirtidir ve araştırılması gerekir. Bu nedenle yemek borusunun grafisi ve endoskopisi gerekli olabilir. Bir Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanına başvurmalısınız. 2 yıldır gaz ve düzenli hafif ishal sorunum var. Gaz çoğunlukla gece oluşuyor ve sabah uyandığımda belime vuran şiddeti bir basınç ve sağ kasığımın 10 cm kadar yukarısında kramp yapıyor. Bağırsaklarım boşaldıktan sonra rahatlıyorum. Ne kadar az yemek yersem şikayetlerim o kadar azalıyor .Festal ve duspatalin bir miktar yardımcı oluyordu, spazmomen'le değiştirildi ama yararını görmedim. Aynı doktora tekrar gitme imkanım olamadı. Çift kontrastlı kolon grafisi çekiminde kramp giren bölgemde sıvı geçişi durmuştu ve bu bölgeye elle bir takım müdahalelerle sıvının akışını sağladılar. Rektosigmoidoskopi yapılırken de 15 cm bakabildiler ve ağrı yüzünden 15 cm'de "keskin açı" ifadesiyle bıraktılar. Esas sorum: 2.5 yıl kadar önce bir travma geçirdim, kuyruk sokumu ve iki omurumda (sağ taraflarında) kırık vardı. Omurlarımdaki kırık geç fark edildi ve bu zamana kadar bel egzersizine zorlandım 1.5 yıl kadar.
1- Aynı travmada kolonda zarar görebilir mi?
2- Kırıklar sebebiyle kolon-rektum-anüs bölgesinde sinirler zarar görmüş olabilir mi? (Nörojenik mesanem de var).
Sizden bir bilgi alabilirsem çok mutlu olacağım. Teşekkür ederim.
Geçirdiğiniz travma sırasında kolonunuz yırtılma gibi bir zarar görebilirdi ki böyle bir şey olsaydı bile bugüne etkisi kalmazdı. Yalnız, travma ile bağırsağın çalışmasını sağlayan sinirlerde bir zedelenme olabilirdi ki o da dışkıyı tutamama gibi bir yakınmaya neden olabilirdi. Bugünkü yakınmalarınız aşırı gazla ilgili gibi duruyor. İshal ve gaz nedeniyle gerekli tetkiklerinizin yapılması lazım. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Mide fıtığı
İyi günler doktor bey. Mide fıtığı olduğumu söylediler fakat bir tedavi vermediler. Mide fıtığı hakkında bilgi alabilir miyim?
Midenin, karın organlarını akciğerlerden ayıran diyafram kasının üzerine hafifçe çıkmasına ve bu nedenle yemek borusu ile mide arasındaki kapakçığın çalışmasının az ya da çok aksamasına neden olan duruma mide fıtığı diyoruz. Yapılan endoskopide yemek borusunun alt bölümünde bir patoloji saptanmamışsa ve yakınmalarınız yok ya da çok az ise tedavi verilmeyebilir. Ancak (bu işin uzmanı olan) Gastroenterologlar tarafından değerlendirilmeniz ve takibiniz uygun olacaktır. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |