Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sorunlarım çözümlenmedi (Sorularınızın yanıtları) Sayın hocam; 4 Nisan 2005 tarihinde sırtımda sol kürek kemiğinin alt kısmında batarcasına bir ağrı başladı. Fizik doktoruna gittim. Bana kas ağrısı olabileceğini söyledi ve Etol Fort ile My Jel adlı krem verdi. Yaklaşık 14 gün kullanmama rağmen hiçbir azalma olmadı. 18 Nisan 2005 tarihinde saat 13:30 civarında derse girdiğim anda aniden bir mide bulantısı, baş dönmesi, sersemlik, kulaklarımda çınlama,işitme kaybı ve tansiyon düşmesiyle kendimi sandalyeye zor attım. 5 dakika kadar oturdum. Fakat hiçbir düzelme olmadı ve hemen beni sağlık ocağına götürmelerini istedim. Sağlık ocağında doktor bana 500 cc'lik serum, meptamid ve forsef (1000 mg) bir ilaç kombinasyonu uyguladı. Daha sonra kan tahlili ve idrar tahlilleri yaptırdım ve sonuç temiz çıktı. Tam olarak ifade edemiyorum ama sanırım 5 defa atak geçirdim. Aniden başlayıp 10 dakikada doruğa çıkan ve yaklaşık 2 saat süren bir rahatsızlık şeklinde oluyordu. Birden terleme, bunu takiben üşüme, titreme, şiddetli mide bulantısı, elde ve ayaklarda karıncalanma ve uyuşma, sersemlik, vücudumda aşırı bir halsizlik oluyordu. Temmuz 2005 tarihinden bu yana bu rahatsızlığım yok. Ama 23 Ağustos'ta gece 03:10 civarında şiddetli mide bulantısı ile uyandım ve lavaboya gittim. Biraz öğürdükten sonra kusamadım ve başım dönmeye başladı. Dışarı çıkmamla bayılmam bir oldu. Bilincim açıktı ama konuşamayacak kadar halsizdim. Ambulansla acile götürüldüm ve bir gece orada kaldım. Sonuçta hiçbir şeyimin olmadığı ve tansiyonumun düşmüş olabileceği söylendi. 10 Nisan 2006 tarihine kadar
- 3 dahiliye uzmanına üçer defa,
- Acile 4 defa,
- Gastroenterologa 2 defa,
- Beyin ve sinir hastalıkları uzmanına 2 defa,
- Nöroloji uzmanına 4 defa,
- Kulak-burun-boğaz uzmanına 2 defa,
- Psikiyatriye 3 seans,
- Psikologa 14 seans gittim.
Her biri farklı farklı ilaçlar verdi. Son olarak tıp fakültesine gittim. Hemen hemen her türlü tahlil yapıldı.
Yaptırdığım filimler ve tahliller şunlar:
1. Beyin MR (temiz)
2. 2 Defa tüm batın ultrason (temiz)
3. Üst abdomen tomografi (temiz)
4. C14 üre nefes testi (infeksiyon varmış),
5. İncebağırsak filmi (temiz)
6. Kalınbağırsak filmi (temiz)
7. Kolonoskopi (temiz)
8. Kan tahlilleri (temiz)
9. İdrar tahlilleri (temiz)
10. Gaita tahlilleri (temiz)
11. EEG (temiz)
12. 2 defa kalp grafiği (temiz)
13. 2 defa endoskopi ( Helicobacter pylori +, inflamasyon +) sonuçları çıktı.
9 Nisan 2006 Pazar günü mide bulantısı, hazımsızlık, şişkinlik, gaz gibi şikayetlerim iyice arttı ve gece istifra ettim. Sabah kalkar kalkmaz doktorumu aradım ve durumumun iyi olmadığını söyledim. O da bana hemen ona ulaşmam gerektiğini söyledi. Vardığım zaman beni hemen yatırdılar.
Şimdiye kadar kullandığım ilaçlar: (ikişer hafta kullandım.)
I) Panthec 2x1, Largopen 1000 mg 2x1, Flagyl 500 mg 2x1 ve Motilium 2x1
II) Nexium 2x1, Cipro 500 mg 3x1, Motilium 2x1
III) Lansor 2x1, Tetra Pak 500 mg 3x1, Nidazol 500 mg 3x1
IV) HeliPak üçlü tedavi
V) Lansor 2x1, Tetra Pak 500 mg 3x1, Nidazol 500 mg 3x1, Denol 4x1
Sonuç olarak 18 Nisan 2005 tarihinden bu yana mide bulantısı, hazımsızlık, şişkinlik, gaz, zaman zaman halsizlik, çabuk yorulma, isteksizlik, huzursuzluk (sanki bir şeyler olacakmış, canım çekiliyormuş, bayılacakmışım gibi) rahatsızlığım var ve bir türlü iyileşmedi.
Şu anda kullandığım ilaçlarım ise Famodin 40 mg tablet 1x1 ve Cipralex 5 mg tablet 1x1 ve Xanax 2x1/2.
Bu kadar ilaç kullanmama rağmen bir türlü neden iyileşemedim diye düşünüp duruyorum. Acaba yanlış mı tedavi uygulanıyor bilemiyorum. Lütfen yardımcı olun.
Sorularım şunlar:
1) Rahatsızlığım nedir?
2) İyileşmem için ne yapmam gerekiyor?
3) Daha başka yapılacak tahlil ve çekilecek film var mı?
4) Daha ne kadar zaman devam eder?
5) İlaç kullanmak zorunda mıyım? Kullanmasam kendiliğinden geçmez mi?
6) Sizlerin önerileriniz nelerdir?
Her şey için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Bir hasta başvurduğunda ilk önce yakınmaları dinlenir ve o yakınmalarına yönelik sorular sorulur. Benim bu sayfada böyle bir olanağım yok. Yapacağım yorumların sınırını sizin anlattıklarınızın çizeceğini anımsatmakta yarar görüyorum. Anlaşıldığı kadarıyla daha önceleri zaman zaman olan fenalık hissi diye özetleyebileceğimiz yakınmalarınız oluyormuş ancak son zamanlarda bu yakınmalar (ataklar) geçmiş. Daha önce geçirilmiş ataklarla ilgili olarak neler düşünüldü, neler yapıldı ve sonuç olarak nereye varıldı pek bilemiyoruz. Ancak kulakta çınlama, fenalık hissi, baş dönmesi, ter basması gibi yakınmalarınız (bir nedenle) kan basıncınızdaki düşmeye bağlı olaylar zincirini düşündürüyor. Kansızlık, oturulan yerden hızla kalkma, aşırı sıvı kaybı, kan görme, şiddetli ağrı ve bunun gibi daha birçok olayda kan basıncının düşmesiyle beyne giden kanın azalmasıyla anlattığınız olaylar zinciri başlar ve kişi yatar pozisyona geçmedikçe yani kan basıncı beyne yeterli kan pompalama seviyesine gelmedikçe yakınmalar artarak sürer ve hatta kişi bilincini kaybederek bayılır. Beş kez olduğunu ifade ettiğiniz bu durum bana (bir nedenle?) tansiyon düşmesine bağlı olaylar zincirini çağrıştırıyor. Temmuz 2005'te kesildi dediğiniz bu atakların aslında bir benzeri Ağustos ayında da gece ortaya çıkmış. Belki de yediğiniz bir yemeğin dokunması sonucu gece ortaya çıkan (basit bir) mide bulantısı nedeniyle hızla yataktan kalkmak ve sonrasında öğürmek ile başlayan ve sonrasında tansiyonunuzun düşmesi nedeniyle bayılmanız da daha önceki yakınmalarınızla örtüşüyor. Ancak yaklaşık bir yıldır bu atakların olmadığını söylediğinize göre o zamanki yakınmalarınızı diğer rahatsızlıklarınızdan ayırmak düşünülebilir. 18 nisan 2005 tarihinden bu yana mide bulantısı, hazımsızlık, şişkinlik, gaz, zaman zaman halsizlik, çabuk yorulma, isteksizlik, huzursuzluk (sanki bir şeyler olacakmış, canım çekiliyormuş, bayılacakmışım gibi) rahatsızlığım var diye ifade ettiğiniz yakınmalara gelince; bilgimiz sadece sizin anlattıklarınız ile sınırlı ne yazık ki. Bu yakınmalarınızın sıklığı, nasıl başlayıp nasıl azaldığı ya da geçtiğini, kilo kaybınızın olup olmadığını, geceleri (bu) yakınmalarla uyanıp uyanmadığınızı ve daha birçok konuyu merak ediyorum. Yirmi beş – otuz kez hekime başvuracak, acile kaldırılacak ve hastaneye yatırılacak kadar yakınmaları olan birinin analizi için yukarıdaki bilgiler çok sınırlı. Yapılan çok sayıdaki tetkikin temiz olduğu belirtiyorsunuz. Eldeki tek patoloji midede bulunan bir mikroorganizma. Yani çoğu hekimlerce tedavisi yanlış uygulanan, ilaç firmalarınca da istismar edilen H. pylori. Kullandığınız ilaçlara bakıldığında hemen hemen aynı ilaçların (isimleri değiştirilerek) tekrar tekrar kullanıldığı görülüyor. Sanırım mide ile ilgili yakınmalar geçmedikçe dönüp dolaşıp aynı etkiye sahip ilaçlar verilmiş ve ısrarla midedeki H. pylori'ye yönelik tedaviler uygulanmış. Midedeki bu mikroorganizma yok olunca yakınmalarınızın da geçeceği (?) düşünülmüş. Yurdumuzda elli milyon insanda bulunduğu bilinen bu mikroorganizmanın sizdeki yakınmalara yol açtığını düşünmek pek mantıklı görünmüyor. Yakınmalarınızın H. pylori'ye bağlı olduğu düşüncesinin mantıklı olmadığı, yakınmalarınızın geçmemesinden de anlaşılıyor.
Sizdeki bulantı, şişkinlik, hazımsızlık, huzursuzluk gibi yakınmaları olan onlarca kişi bu köşeye soru gönderiyor. Ama hiçbiri hastanelik olmuyor. Burada şunu ayırt etmeliyiz; yakınmalarınız gerçekten çok ciddi boyutlarda mı yoksa siz mi bu yakınmaları abartıyorsunuz. Bu yanıtlanması gereken önemli bir soru. Altta yatan önemli bir hastalık olsa on dört aydır süren bu yakınmalar sonunda genel durumunuzun da bununla birlikte etkilenerek kötü olması beklenir. Öyle misiniz? Yoksa giderek zayıflıyor musunuz, bu yakınmalar sizi gece uyandırıyor mu gibi az önceki sorulara yanıt aranmalı.
Son kullandığınız ilaçlara bakılacak olursa midenizdeki (belki de hafif gastrit hali için) famotidin grubu ilaç ve sıkıntı – stres için de 2 ayrı ilaç alıyorsunuz. Sanırım (yine son kullandığınız ilaçlara bakarak) size son olarak söylenilen fazla önemli bir durum olmadığı ve bu yakınmaların sinirsel olduğu.
Her ne söylenmişse söylensin tatmin olmadığınız uzun sorunuzdan anlaşılıyor.
Yapılacak fazla tahlil olmadığını belirterek yine de güvendiğiniz bir hekime başvurmanızı öneririm.
Dilerim başvurduğunuz hekim (gerekli incelemeleri yaptıktan sonra) sizi tatmin edici bir açıklama yapar.
Sağlıklı olun, mutlu kalın. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |